Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2440. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir - 17 Masaüstü
5 sn
57.230
Cevap
703
Favori
4.431.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24382439244024412442
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler yorumunuz için,ben yanlış anlattım sanırım,dun mesajimda hem evimin oturma odasında 12 btu hem de evin salon kısmında 18 btu olmak üzere 2 ayrı klima almak istediğimi,seceneklerimi de yazarak sizin yorumlamanizi istemiştim fakat bugün iki cihaz anlaşması yaptım,dunku 12 btu seçeneklerim de olmayan Form gurubuna ait Mitsubishi SRK35ZSP-W seçimini yaptım,dunku seçeneklerle karşılaştırma yapabilir misiniz demek istedim.Zaten ayrıca ikinci klima olarak da evin salonun da kullanmak üzere 18 btu Form gurubuna ait Mitsubushi SRK50ZSX-W modelinin de anlaşmasını yaptım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeynel350 Z kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Lütfen kusuruma bakmayın,yanlış anlamışım. Ve lütfen yanlış anlamayın. Mesajların hiçbirini üstünkörü okumuyorum. Dikkatle okudum ancak kapasite tercihiniz değişti de 18 yerine salona da 12 tercih ettiniz olarak algıladım.

    ZSP serisi cihaz,Panasonic FZ'ye daha yakın konumda. Açık konuşmak gerekirse Heavy markasında en alt seridir. Cazip bir fiyata geldi ise tercih edilebilir. Şahsen Heavy için asgari tercih edilebilir modelin ZS-W olmasını önermekteyim. Fiyatta bir ikramda bulundular ise,cazip bir fiyata geldi ise bu bir kârdır. Pratikte ZSX ile ZSP'nin arasındaki farkı hissedebileceğinizi ZSP'nin kalite vb. unsurlar bakımından ZSX'ten geride kalacağını söylemem gerekir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Olur mu öyle şey yorumlarınıza güvendiğimiz için buradayız,tesekkur ederim,acikcasi FZ ile birebir aynı fiyata geldi,bende biraz cihaz dan çok servis,garanti olayına bir de aynı markanın aynı servisine yaptırmayı mantıklı buldum,gun içinde çok gel git yaşadım panasonic yoksa birinci tercihim olacaktı ama böyle karar aldım,umarim pisman olmayız.Fiyatlarin iyi bir pazarlikla cazip olduğunu düşünüyorum,paylasmam da sakınca yoksa alacak olupta karar vermek isteyenlere gösterge olabilir ama fiyat araştırmalarima dayanarak söylüyorum tam kapanmadan sonra ciddi bir fiyat artışı olacağını düşünüyorum.Fiyatlara gelirsek Mi Trend SRK35 ZSP-W kredi kartına taksitli 5300tl.Mi Diamond SRK50 ZSX-W Nakit olarak 10800tl...Hayırlı akşamlar...

  • Hocam merhabalar dün konusmustuk iki klima arasindaydim ve bugün daikin sensira 12btu aldim.

    Yetkili servis aksam geldi ,klimayi montajlarken vakum işlemi yapacak mısınız dediğimde evet dediler ancak iç ve dış üniteyi taktiktan sonra gostergeli bir cihazla emin degilim ancak sanirim dış unitenin emniyet subabina basarak hava cikardilar ve gaz çıkmaya başlayınca işlemi kestiler. Ben vakum işlemi bu şekilde olmaz yapmadiniz dediğimde manuel bu sekilde oluyor diye birseyler gevelediler ancak kabul etmedim ve bayiyi aradim. Bana bu şekilde söz verilmedi diyerek. Bayi arkadaslari ikaz ederek 15 dkka vakum islemi yaptirdi ve klimayi teslim ettiler.
    Su an kafama takilan soru vakumdan once subaba basip klimadan gaz cikarmalari herhangi bir sorun teskil edermi gaz ciktiktan sonraki yaptiklari vakum isleminin bir anlami kalmışmidir. Ne yapmam gerekiyor yardimlarinizi rica ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki sayfalarda mesajım vardı sesle ilgili güncelleme yapayım kullanmaya başladık malum.

    Kışın sıcaktayken eskisi kadar olmasa da ses yapıyordu ama artık dry ve cool modlarında ses yok gibi gibi. Normal geliyor kulağa sanki. Tabii ilerde tekrar olur mı göreceğiz.

    Bir de Baymak için yıllık bakımı aldığım tarihe göre mi yaptırmalıyım yoksa değişimden gelen sıfır ürünün bana ulaşma tarihine göre mi? Garanti dışı kalmaması için. Baymakla görüştüm isterseniz hiç yaptırmayın tercihinize kalmışa getirdi konuşmayı ama sorun olunca zamanında yaptırmadınız garanti dışı demesinler. Bilgisi ya da tecrübesi olan var mı?
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam msjimi görmediniz galiba salonum 27 m2 ve sadece tek odayı soğutacak kiracı olduğum için daha sonra gideceğim evler bu kadar büyük olmayabilir bu yüzden 12000 Btu mitsubishi Diamond serisi veya premium serisi işimi görür mu yoksa illaki 18000 lik olanı mi almam gerek bunu merak ediyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam merhaba izmir ulukentte yalıtımlı 30 metrekare kuzeye bakan salon için 12'lik yeter mi ve hangi markaları önerirsiniz? sadece soğutma için kullanılacak, bütçe 5-7 bin. ayrıca 12lik gree g-tech için 6800 fiyat aldım, belirttiğim fiyat bandı içinde düşünebiliriz. 12lik yetmez 18lik derseniz yine bütçe aynı tabi.

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler yanıtınız için. Bir diğer sorum ise acaba 2 tane split klima yerine multi klima opsiyonuna nasıl bakarsınız?

  • selamlar hocam,
    rica etsem sırasıyla sigma plus ve sigma comfort modellerine ait aşağıdaki tablolardaki (özellikle 18000 btu olan) enerji tüketimi verilerini yorumlar mısınız? comfort daha tasarruflu mu görünüyor acaba min ve max tüketim yönünden? tabi plus modelinin min-max soğutma kapasiteleri de daha yüksek, daha çok 22-23 btu bir klima gibi görünüyor






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @klima5505 hocam merhabalar; 23 m2 civarında bir salonum var ve bu salon için 12.000 BTU luk F/P ürünü klima almayı düşünüyorum. Wifi özelliği ve ısıtma özelliği benim için çok da önemli değil. Klimayı sadece soğutma amacıyla kullanmayı planlıyorum. Klimayı her ne kadar salona konumlandıracak olsam da diğer odalardaki sıcağı da hafiften kırmasını istiyorum. Evin aktif olarak kullanılan m2 si 70 metrekare civarındadır. T şeklinde bir holüm var ve bütün odalar bu odalar bu hole açılıyor. Ayrıca yalıtımlı bir binaya sahibiz. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bu koşullara sahip kişilere genellikle yüksek BTU lu cihaz yerine daha düşük BTU lu fakat daha uzun süreli çalışacak bir sistem öneriyorsunuz. Ben de bu yüzden 12.000 BTU luk bir cihaz almaya karar verdim. Takip ettiğim kadarıyla F/P ürünü olarak R32 gazlı Samsung AR35, LG Dual Eco, ECA Spylos, Viessman Dynemic, Airfel LTXN35UB ürünlerini tavsiye ediyorsunuz. Bursa' da yaşıyorum ve bu ürünlerin servis açısından herhangi bir sıkıntısı olacağını düşünmüyorum. Siz bu ürünler arasında bir sıralama yapacak olsaydınız nasıl bir sıralama yapardınız? Şimdiden teşekkür ederim.





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Merhaba tekrardan,


    Yönlendirmeniz doğrultusunda modelleri inceledim, fiyat bilgilerini toparladım. @klima5505


    MODEL GAZ TİPİ FİYAT

    Mitsubishi Hare 12 MSZ-HR35VF R32 ?7.500 

    Samsung AR35 12 AR12TXHQASI R32 ?4.400 

    Carrier XPower Gold 12 53UQV035H R410 NIL 

    Carrier XPower Fresh 12 QHA012D8S R32 ?4.900 

    E.C.A. Spylos 12 ESA1312A100 R32 ?4.050 

    Viessmann Vitoclima 200-S/HE Dynamic 12 R32 ?3.850 

    Vaillant VAI 8-035 WN R32 ?4.200 

    Sigma Plus 12 SGM12INVDMG R32 ?5.000 


    Kağıt üstünde farklarını benzerliklerini bulabiliyorum da, bu sanırım hiç bir şey ifade etmiyor gibi. Asıl önemli konular malzeme kalitesi, verim performansı, servis desteği fakat bunları da internetteki karşılaştırmalarda bulmamız mümkün olmuyor. Sizce bu üstteki modeller arasından, HaRe hariç zira 6.000 TL 'lik bütçemi aşmakta kendileri, geri kalan modellerden hangisini seçmemiz en isabetli olacaktır?





  • Merhaba @klima5505 Hocam,


    İlk defa klima alacağım için son zamanlarda araştırma yapmaya başladım. İlk etapta 5000-6000 TL aralığındaki cihazları inceliyordum. Hatta İklimsa'dan alttaki teklifi aldım ancak araştırınca giriş seviyesi cihazlar olduğunu fark ettim.


    İstanbul'da Maltepe'de Sitede içerisinde, ısı yalıtımı yüksek (kışın kalorifer dahi yakmıyoruz) tek güney cehpeli, cift camlı, 25 M2 Salonu olan 90 M2'lik 2+1 bir dairede oturuyorum. Salon ve yatak odasında tesisat çekili durumda. Multisplit klima seçenekleri pahalı geldiğinden salon kapısını açarak diğer odaları da soğutmak niyetindeyim. Ayrıca onun için de alttaki gibi fiyat verdiler.


    Forumdaki sorulan sorular ve klima seçimi konusundaki tavsiyeleriniz doğrultusunda çıtayı biraz daha yükseltip daha verimli modellere bakmaya başladım.


    Daikin Shira Plus 14000 BTU/h A++ FTXM42N Inverter Klima R32 ve


    Mitsubishi SRK35ZSX-W(S) Diamond A+++ 12000 BT arasında gidip geliyorum.


    1.Sorum Üstteki iki model arasından verimlilik ve performans açısından sizce hangisini seçmeliyim ?


    fiyat olarak çok yakınlar 14000 btu avantaj olabilir mi alttaki sorum açısından




    2.sorum evin geneli için bir iklimlendirme yapmak istersem alttaki gibi daha yüksek kapasiteli ürünler mi seçmeliyim yada bunlar dışında tavsiyeniz ne olur ? yoksa multi sistem daha mı faydalı olur ?


    Mitsubishi Diamond SRK71ZM-S A++ 24000 BTU

    Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W(S) Premium Serisi A++ Enerji Sınıfı 18.000 Btu/h


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Ayrıca vakumlama konusu hakkında yaptığınız bilgilendirme için çok teşekkürler, çok faydalı bir bilgi oldu  





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Üstadım teşekkür ederim. Mitsubishi enviro da karar kıldım. Bugün de keşif için bir görevli geldi. Lakin yeni bir sorun ortaya çıktı. Dış ünite kapalı cam balkona kurulacak. Keşif için gelen bey klima çalıştığı sürece balkonda oturulamayacağını çok sıcak olacağını söyledi. Bu durum doğru mudur?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeynel350

    Olur mu öyle şey yorumlarınıza güvendiğimiz için buradayız,tesekkur ederim,acikcasi FZ ile birebir aynı fiyata geldi,bende biraz cihaz dan çok servis,garanti olayına bir de aynı markanın aynı servisine yaptırmayı mantıklı buldum,gun içinde çok gel git yaşadım panasonic yoksa birinci tercihim olacaktı ama böyle karar aldım,umarim pisman olmayız.Fiyatlarin iyi bir pazarlikla cazip olduğunu düşünüyorum,paylasmam da sakınca yoksa alacak olupta karar vermek isteyenlere gösterge olabilir ama fiyat araştırmalarima dayanarak söylüyorum tam kapanmadan sonra ciddi bir fiyat artışı olacağını düşünüyorum.Fiyatlara gelirsek Mi Trend SRK35 ZSP-W kredi kartına taksitli 5300tl.Mi Diamond SRK50 ZSX-W Nakit olarak 10800tl...Hayırlı akşamlar...

    Merhabalar. İlginiz ve güveniniz için çok teşekkür ediyorum,sağ olun var olun.


    Açıkçası servis,en az klima kadar önemli. Cihaz en üst sınıf bile olsa servis servis olmayınca makine acemi ellerde perişan oluyor. Tek bir servisle muhattap olma fikrinizin de mantıklı olduğunu söylememiz mümkündür. Tabi fiyat paylaşmanızda hiç sakınca yoktur.


    5300TL makul bir fiyat. F/p ürünlerinin çok çok üstüne gelmemiş. Bahsetmiş olduğunuz gibi dikkat çekmese her gün zam yapacaklar. Tam kapanmadan sonra muhakkak artış olur. 1,5 yılda 3000 lira zamlanan klimalar var maalesef.


    Diamond için de fiyat aynı şekilde gayet doğal görünüyor. Üst segment 18000 Btu kapasite için (günümüz şartlarında) gayet doğal bir fiyat.


    Hayırlı uğurlu olsun.


    Bazen karıştırabiliyorum,üst üste tekrar tekrar hatırlattıysam lütfen kusuruma bakmayın lütfen ancak çok önemli ; montaj esnasında vakum işlemi ile ilgili hatırlatmayı daha önce yapmadıysam şimdi yapmak isterim. Daha önce hatırlattıysam,tekrar oldu ise affola...


    https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723#148046723//


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mcanckr

    Hocam merhabalar dün konusmustuk iki klima arasindaydim ve bugün daikin sensira 12btu aldim.

    Yetkili servis aksam geldi ,klimayi montajlarken vakum işlemi yapacak mısınız dediğimde evet dediler ancak iç ve dış üniteyi taktiktan sonra gostergeli bir cihazla emin degilim ancak sanirim dış unitenin emniyet subabina basarak hava cikardilar ve gaz çıkmaya başlayınca işlemi kestiler. Ben vakum işlemi bu şekilde olmaz yapmadiniz dediğimde manuel bu sekilde oluyor diye birseyler gevelediler ancak kabul etmedim ve bayiyi aradim. Bana bu şekilde söz verilmedi diyerek. Bayi arkadaslari ikaz ederek 15 dkka vakum islemi yaptirdi ve klimayi teslim ettiler.
    Su an kafama takilan soru vakumdan once subaba basip klimadan gaz cikarmalari herhangi bir sorun teskil edermi gaz ciktiktan sonraki yaptiklari vakum isleminin bir anlami kalmışmidir. Ne yapmam gerekiyor yardimlarinizi rica ederim.

    Merhabalar hocam.


    Öncelikle Daikin gibi bir markanın servisine yakışır bir davranış olmamış.


    Vakumsuz yapılan montajın,dış ünite servis vanalarından gaz açılıp da sisteme verilmesinin ardından artık geri dönüşü yoktur.


    Servisin yapmış olduğu işlem,basma hattının vanasını açıp,dönüş vanasını kapalı tutarak dış ünitede bulunan soğutucu akışkanın kompresör tarafından sisteme basılmasını,soğutucu akışkanın önünde bulunan havayı servis sibobuna doğru ittirmesi ve servis sibobuna bastırılarak havanın dışarı atılması işlemidir.


    Servis sibobuna tornavida vb. parça ile basarak veya direkt manifold(gösterge) bağlayıp kontrolü göstergenin vanasından sağlayarak bu işlemi yapabiliyorlar.


    Gazı sisteme verip gazın borular içerisindeki havayı itmesini sağlıyorlar. Gaz havayı ittikçe hava dışarı çıkıyor. Hava bitip gaz gelmeye başladığı anda işlemi sonlandırıyorlar.


    Bu uygulamanın adı "süpürme" işlemidir. Yani havayı,gaz ile dışarı süpürme işlemidir. Kesinlikle vakumun yerini tutmaz ve el çabukluğuna bağlı olarak sistemden gaz eksilmesine sebep olur.


    Bu işlemin yapılması ile beraber gaz sisteme salınmış olur. Servisin sonradan gelip de vakum adı altında yaptığı işlem tamamen formalite icabı,sizi kandırmak amaçlı yapılmış bir işlemdir.


    Çünkü vakum pompası,sistemde ne varsa vakumlar. Gaz-hava ayırt etmez. Sisteme gazı verdiklerinde,sistemde kalan hava ile gaz birbirine karışmış olur. Gazı açıp da sisteme verdikten sonra gelip vakum pompası ile yaptıkları işlem "vakum yapıyormuş gibi yapmak" olarak adlandırılır.


    Vanaları açıp sisteme gazı salmış. Süpürme yaparken bir miktar hava dışarı çıkar ancak tamamen hava atılmış olmaz. Sistemde kalan hava ile gaz karıştı ve iş işten geçti. Sonradan gelip de pompa ile neyi vakumlamışlar ?


    Ne yazık ki hiçbir şeyi...


    Konuyu özetlemem gerekirse,


    İlk yaptıkları işlem "süpürme" olarak adlandırılır. Soğutucu akışkan (klima gazı) sisteme salınır,gazın havayı itmesi sonucu hava tahliye edilir. Ancak vakumun yerini tutmaz.


    Bu işlem yapıldıktan sonra sistemde kalan hava ile beraber gaz da dolaşım halinde olduğu için artık vakum yapma gibi bir işlem mümkün olamaz.


    Klimanın gazı tamamen boşaltılır,derin vakum yapılır ve ardından dış ünite etiketinde belirtilen miktar kadar klimaya gaz verilir. Vakum yapılmadan gerçekleşen montajın ardından yapılabilecek tek telafi işlemi budur. Ancak bu,sıfır cihaz için yapılamaz.


    Sırf servis vakumdan kaytardı diye sıfır cihazın gazıyla böyle boşalt,doldur diye oynanması kabul edilemez.


    Ortada ne yazık ki bir usulsüzlük var. Bu sorunu bayiye bildirip kesin olarak dış ünitenin değiştirilmesini istediğinizi ve başka bir servis elemanı tarafından vakum pompası ile vakum yapılarak montajın düzeltilmesini talep etmenizi tavsiye ederim.


    Parasını bizzat siz verip aldınız,hakkıyla kullanmak da sizin bir hakkınızdır. Bu yanlışın ardını bırakmayın derim.


    Baktınız bayi ile çözülmüyor,Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunarak çözüm aramanızı tavsiye ederim.


    Bu aşamada meşhur şikayet sitesine de şikayetinizi yazmanızı tavsiye ederim. Orada yer alan şikayetlere özellikle önem veriyorlar.


    Ayrıyetten gelişmeleri aktarırsanız çok memnun olurum.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDeviLofDark

    Önceki sayfalarda mesajım vardı sesle ilgili güncelleme yapayım kullanmaya başladık malum.

    Kışın sıcaktayken eskisi kadar olmasa da ses yapıyordu ama artık dry ve cool modlarında ses yok gibi gibi. Normal geliyor kulağa sanki. Tabii ilerde tekrar olur mı göreceğiz.

    Bir de Baymak için yıllık bakımı aldığım tarihe göre mi yaptırmalıyım yoksa değişimden gelen sıfır ürünün bana ulaşma tarihine göre mi? Garanti dışı kalmaması için. Baymakla görüştüm isterseniz hiç yaptırmayın tercihinize kalmışa getirdi konuşmayı ama sorun olunca zamanında yaptırmadınız garanti dışı demesinler. Bilgisi ya da tecrübesi olan var mı?

    Merhaba. Elegant Prime serisi idi değil mi ?


    Açıkçası sesin normale dönmüş olması iyi bir ayrıntı. Umarım tekrar etmez,içiniz rahat bir şekilde kullanırsınız.


    Bakım açısından prosedür bir zorunluluk yoktur. Ama sağlık vb. açılardan zorunludur.


    Bu bağlamda ürünün değişim süreci vb. süreçler kayıt altındadır. Aynı zamanda görüşmeleriniz de kaydedilmektedir.


    O nedenle olası bir aksilikte bu kayıtlar kanıt niteliğinde sunulmaya müsaittir.


    Bu bağlamda bakım sürecini değişimden gelen sıfır ürüne göre değerlendirmeniz uygun olacaktır.


    Klimada meydana gelebilecek ve özellikle maddi bedeli büyük olan arızalar (iç-dış elektronik kart arızası,kompresör arızası vs.) bakım ile bağdaştırılabilecek arızalar değildir. Yani bakım yaptırmamışsınız,o yüzden bu kart arızalanmış gibi bir bahane sunmaları mümkün olmayacaktır.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: koray_220

    Hocam msjimi görmediniz galiba salonum 27 m2 ve sadece tek odayı soğutacak kiracı olduğum için daha sonra gideceğim evler bu kadar büyük olmayabilir bu yüzden 12000 Btu mitsubishi Diamond serisi veya premium serisi işimi görür mu yoksa illaki 18000 lik olanı mi almam gerek bunu merak ediyorum

    Merhaba hocam. Afedersiniz,tayin durumunda benzer bir alanda kullanacağınızı varsayarak öyle söyledim. Yani oda yerine salona vb. nispeten geniş alana tercih etme durumunuzda 18000 daha sağlıklı olacaktır,o nedenle.


    27m² alanınız için normalde 18000 Btu kapasite yeterlidir.


    Ancak ileride başka yere taşınma ihtimaliniz olduğu için ve daha küçük bir mekâna montajını gerçekleştiririm derseniz 12000 Btu tercih edebilirsiniz.


    Yeni taşınacağınız alan örneğin 25m² civarı bir alana sahipse orada 12000 Btu kapasite yeterli olur. Yalıtım da var ise (yalıtımlı bir bina denk gelirse)


    tüketiminiz de önemli ölçüde azalır,tasarrufunuz artar.


    Mitsubishi Diamond serisi için bütçeniz yeterli ise bu gayet iyi bir tercih olur. Üst sınıf bir klimadır.


    Premium serisi de ardından gelir. Bu seri de M.Heavy markasında tercih edilebilir orta sınıf bir klimadır.


    Mitsubishi Heavy markasının klimalarını https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/ sitesinden araştırmanızı tavsiye ederim. Şanlıurfa bölgesinde bayii yok görünüyor ancak servisi mevcut. Kendileri ile görüşmenizi tavsiye ederim. Servis en yakın ilden temin edebilir.


    İklimsa'nın ithal ettiği Heavy cihazlar R410A gazlı bir önceki nesildir. Form Group'un ithal ettikleri ise R32 gazlı yeni nesildir. Bu nedenle Form Group ile fiyat ve ürün temini için görüşmenizi tavsiye ederim.


    Alternatif olarak,Heavy mümkün olmaz ise Mitsubishi Electric Kirigamine Zen ve Enviro serileri düşünülebilir.


    Bu iki model için de 12000 Btu veya ara değer olan 14000 Btu kapasiteyi düşünebilirsiniz. Heavy'de Premium ve Diamond serisinde 14000 Btu yoktur.


    M.Electric için Kirigamine Zen ve Enviro serilerinde 14000 Btu kapasite bulunmaktadır. 12000 ve 18000 Btu arasında olup yarın öbür gün ola ki 27m²'ye yakın bir alana sahip eve taşınma ihtimalinizde 14000 Btu da iyi bir alternatif olacaktır.


    14000 Btu olmaz ise yine 12000 Btu tercih etmeniz uygun olacaktır.


    27m² alana sahip mevcut mekânınızda ise 12000 Btu cihazı mümkün mertebe uzun süreli çalıştırırsanız cihaz bunu tolere edecek ve tüketimini azaltacaktır.


    Yalıtım var ise tüketiminiz daha da azalacaktır. Yani taşınma sürecinize kadar 12000 Btu da olsa sorun yaşamadan kullanma imkânınız olur. Sadece kısa süreli kullanımlarda tüketiminiz bir miktar yüksek olacaktır,o da dudak uçuklatacak bir fark olarak faturanıza yansımayacaktır.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: FthOgn

    hocam merhaba izmir ulukentte yalıtımlı 30 metrekare kuzeye bakan salon için 12'lik yeter mi ve hangi markaları önerirsiniz? sadece soğutma için kullanılacak, bütçe 5-7 bin. ayrıca 12lik gree g-tech için 6800 fiyat aldım, belirttiğim fiyat bandı içinde düşünebiliriz. 12lik yetmez 18lik derseniz yine bütçe aynı tabi.

    Merhaba hocam.


    Eğer yalıtım kaliteli ve işlevli ise ve uzun süreli kullanımınız söz konusu ise 12000 Btu yeterli olur. Yalıtım işlevli olsa bile gün içerisinde çok yoğun bir kullanımınız yoksa 18000 Btu tercih etmeniz daha sağlıklı olur.


    Soğutma amaçlı kullanımınıza karşılık kuzey cephede olması da önemli bir avantajdır.


    Şu an klima salonunuzda olsa,günde ortalama kaç saat aralıksız açık kalır ?


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jacquet

    Çok teşekkürler yanıtınız için. Bir diğer sorum ise acaba 2 tane split klima yerine multi klima opsiyonuna nasıl bakarsınız?

    Rica ederim.


    Açıkçası multi için özel bir sebep yoksa bireysel cihazlarda karar kılmanız daha iyi olur.


    Şöyle kafa karıştırmayacak şekilde ufak bir kıyas yapacak olursak ;


    1-Multi Splitler birebir iki ayrı bireysel klimadan daha pahalıdır.


    2-Dış ünite tektir,dış ünite arıza yaparsa tüm iç üniteler iptal olur.


    3-Çoğu markada işçilik ve malzeme multi split için (iç üniteler-dış ünite arası boru,kablo vs.) ücretlidir.


    4-Dış ünitenin minimum olarak inebileceği kapasite,iç ünitelerden birinin minimum olarak inebileceği kapasiteden büyük olmamalıdır. Aksi halde dış ünite minimum kapasiteye indiği halde,iç ünitenin ihtiyacı bu değerden daha düşük olursa ; yani dış ünite en düşük güce indiği halde iç ünite bundan da düşük bir güce ihtiyaç duyuyorsa dış ünite dur-kalk yapmak zorunda kalır. Bu da sarfiyatı artırır.


    Özetlemem gerekirse,


    Özellikle multi split tercih etmenizi gerektirecek bir sebep yoksa (apartman yönetmeliği gereği dış ünite asılması yasak olur,tek bir alana bir klimaya izin verilir vb. sadece tek dış ünite bulundurma imkânı gibi kısıtlamalar olur) bu tarz engeller yoksa,


    Multi split klimayı tercih etmenize sebep olacak ayrı bir sebep yoksa bireysel olup iki ayrı klimayı tercih etmeniz daha sağlıklı olur.


    Aynı zamanda multi split klimaların borulama mesafesi bireysel klimalara nazaran daha fazladır.


    Örneğin dış ünite birkaç kat yukarıda bulunan çatıya takılacaktır,bu durumda multi daha mantıklı olur. Bu tarz ekstrem durumlarda da multi kazanır...


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: tinoo

    selamlar hocam,
    rica etsem sırasıyla sigma plus ve sigma comfort modellerine ait aşağıdaki tablolardaki (özellikle 18000 btu olan) enerji tüketimi verilerini yorumlar mısınız? comfort daha tasarruflu mu görünüyor acaba min ve max tüketim yönünden? tabi plus modelinin min-max soğutma kapasiteleri de daha yüksek, daha çok 22-23 btu bir klima gibi görünüyor





    Selamlar hocam.


    Comfort serisinin tüketim değerleri daha makul görünse de,oranlama yaptığımız zaman Plus serisi tüketime karşılık daha çok iş üretiyor. Yani daha yüksek verime sahip.


    Comfort serisi, maximum kapasitede Plus serisinin nominal kapasitesine ulaşabiliyor.


    Comfort serisi aynı kapasiteyi şebekeden 1700W çekerek sağlayabiliyorken,


    Plus serisi aynı kapasiteyi şebekeden 1520W çekerek karşılıyor.


    Ölçüm ve kayıt yapan Wattmetreler olan elektrik sayaçları ise kW/h cinsinden tüketimi yazıyor. Yani bu aradaki fark 1 saatlik tüketimde meydana geliyor. Klimanın 5-10 saat veya daha fazla çalıştığını düşündüğümüzde meydana gelecek olan tüketim farkı daha yüksek olacaktır.


    Sigma Plus'ın min ve max. kapasite değerlerinin nispeten yüksek çıkması verimin düşük olmasından ötürü değil,kapasitenin yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.


    Sigma Plus serisini de Comfort serisinin kapasite aralığında çalıştırsak ; tüketim değerleri ona göre değişecek,verim değeri yine daha yüksek çıkacaktır.


    18000 Btu üzerinden örnek verdim,çünkü nominal ile max. kapasiteler birebir uyuyor. Diğer kapasitelerde de (9-12-24) ufak farklar haricinde sonuç aynı olacaktır.


    Saygılarımla...







  • 
Sayfa: önceki 24382439244024412442
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.