< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2429. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: cumhurfatih
aynen katılıyorum..bu arada sehır adana..yaz gelıyor havalar sıcaklıyor..yavas yavas 40 ları gorecek gıbıyız:)
Alıntıları GösterTam zamanında sipariş vermişsiniz :) Yaz geç geldi ama tam gelecek gibi. Ki Adana sıcağ da insanı fena imtihan eder :))
Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Saygılarımla...
-
Hocam ufak bir 12000 BTU araştırmasına göre
Baymak Elegant Plus mı ? ( 3800 TL)
Viessman Vitoclima mı ? (3440 TL)
-
Üstat acayip kararsız kaldım bildiğin gibi değil işten anlamayınca seçim yapmak cidden çok zor. :)
Gree nin G-Tech ve Fairy modelleri ve bir de sizin önerdiğiniz Arçelik 12660..
bu üçünden birini almaya niyetlensem mantıklı seçim hangisini olur diyebiliriz. ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: kırmızı pelerinHocam ufak bir 12000 BTU araştırmasına göre
Baymak Elegant Plus mı ? ( 3800 TL)
Viessman Vitoclima mı ? (3440 TL)
Merhaba hocam.
İkisi arasında Viessmann Dynamic serisini tavsiye ederim.
Biri Haier,diğer AUX üretimi ve Haier markası kalite bakımından daha üstündür.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: farstoneÜstat acayip kararsız kaldım bildiğin gibi değil işten anlamayınca seçim yapmak cidden çok zor. :)
Gree nin G-Tech ve Fairy modelleri ve bir de sizin önerdiğiniz Arçelik 12660..
bu üçünden birini almaya niyetlensem mantıklı seçim hangisini olur diyebiliriz. ?
Merhaba hocam :)
Üç model arasında tercih sıralaması yapacak olursak,
Arçelik 12660
Gree G-Tech
Gree Fairy
şeklinde bir sıralama yapabiliriz.
Arçelik'in 12660 modeli tek kapasite ve diğer modellerinden çok farklı,canavar bir cihaz. Dış ünitesi 24000 Btu dış ünite ile aynı(*ölçü olarak aynı). Kompresörü gayet güçlü ve dış ünite kondanseri büyük. Aynı zamanda iç ünite evaporatörü de büyük ve iç ünite heybetli duruyor.
Bu yüzey alanı büyük elemanlar ısı transferini artırmaktadır ve verimi yükseltmektedir.
Düzenleme : *
Saygılarımla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 2 Mayıs 2021; 22:22:32 >
-
Çok teşekkür ederim. Mesajınızı göz önünde bulundurup Viessman'a karar verdim ancak satıcı açıklamasında "montaj dahil değildir" cümlesini görünce vazgeçtim. Başka satıcılarda da Baymak fiyatını aşıyordu. Baymakta karar kıldık, umarım memnun kalırız.
Bu arada son ürün olarak Airfel LTXN35UB 'i yorumlatsam size? O da 300 TL daha uygun Baymak'a göre.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızı pelerin -- 2 Mayıs 2021; 22:54:23 > -
Hocam tavsiyeler için teşekkürler, bunların içinde viessmann daha yakın geldi bana belkide kombim de vessmann olduğu içindir, tamamen psikolojik :) 18000 lik Mitsubishi de aklımı çelmiyor değil, klimada marka algısından kaynaklı bu da sanırım. belki yanlış ama sanki 24000lük demirdökümdense 18000lik Mitsubishi daha tatmin edici olacak gibi geliyor. Bunarada Mitsubishi modeli Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W(S) Premium Serisi düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: lostpath
Hocam tavsiyeler için teşekkürler, bunların içinde viessmann daha yakın geldi bana belkide kombim de vessmann olduğu içindir, tamamen psikolojik :) 18000 lik Mitsubishi de aklımı çelmiyor değil, klimada marka algısından kaynaklı bu da sanırım. belki yanlış ama sanki 24000lük demirdökümdense 18000lik Mitsubishi daha tatmin edici olacak gibi geliyor. Bunarada Mitsubishi modeli Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W(S) Premium Serisi düşünüyorum.Rica ederim hocam. :)
Eğer cihaz takriben 7-8 saat süreyle yani kayda değer boyutta uzun süreyle çalışacak ise 18000 Btu kurtarabilir. Ancak aksi hallerde güney cephe 55m² alanda 18000 Btu yetersiz kalacaktır.
Marka olarak Heavy ve bu modeli gayet iyi,tercih edilebilirdir. Demirdöküm ve diğer alternatiflerden üstündür.
Ancak şahsım adına 18000 Btu için maalesef garanti veremiyorum.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: kırmızı pelerinÇok teşekkür ederim. Mesajınızı göz önünde bulundurup Viessman'a karar verdim ancak satıcı açıklamasında "montaj dahil değildir" cümlesini görünce vazgeçtim. Başka satıcılarda da Baymak fiyatını aşıyordu. Baymakta karar kıldık, umarım memnun kalırız.
Bu arada son ürün olarak Airfel LTXN35UB 'i yorumlatsam size? O da 300 TL daha uygun Baymak'a göre.
Rica ederim.
Öncelikle marka farketmeksizin,okumadıysanız vakum ile alakalı açıklamayı okumanızı tavsiye ve rica ediyorum. İstisnasız her klima satın almak üzere olan kullanıcı adayını ilgilendirmektedir.
Airfel LTXN35UB,Midea üretimi olan ve Viessmann seviyesinde olan bir cihazdır. Bu cihazı da rahatlıkla tavsiye edebilirim. Bu marka da fiyatına göre iyi performans sunabilecek potansiyele sahiptir.
Baymak'ı ise Airfel'in ardından düşünmenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: lostpath
Hocam soğutulacak alan aşağıdaki gibi, pimapenler yaklaşık 3metre, cam da yaklaşık 2 metre uzunluğunda, balkonda güneş perdesi kapalı olur akşama kadar, faydası olur illaki diye düşünüyorum. Zaten klima da Pimapene çok yakın yerde konumlanacak, dışarıdan gelen sıcaklığı kesti mi içerisi de serinler diye düşünüyorum.
Güneş perdesini kapalı tutarsanız önemli ölçüde faydası olur.
Yalıtım var değil mi ?
Günde ortalama kaç saat açık tutmayı düşünüyorsunuz ?
Saygılarımla...
-
Yalıtım var hocam, günde ortalama 8-10 saat çalışır muhtemelen. Zaten amacım klimayı açayım 15 dkda buz gibi yapsın değil, ufak çocuğumda var. Yavaş yavaş serinletse yeter, bi kaç saat sonra sıcaklık 22-23 derece olsa kafi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: berkansWifi özelliği için kimse ekstradan klimaya para vermesin çünkü gerçekten hiç gerek yok.
İnternetten kolaylıkla alabileceğiniz 150TL'lik bir tuya remote ile evdeki IR frekanslı cihazları kontrol altına alabileceğiniz gibi klimanızı da kolay bir şekilde internete bağlayabilirsiniz. Üstelik Vestel modellerinde olduğu gibi modeme filan da yakın olmasına gerek yok. (Tabi çok çekmeyen bir köşede de çalışmaz ama wifi performansı başarılıdır). Klimanızı uzaktan açıp kapatabilir, istediğiniz dereceye getirebilirsiniz. Klimanızın gece uyurken(mesela gün doğumu) istediğiniz saatte kapanmasını ayarlayabilirsiniz.
daha da ötesi eğer ek olarak bir tuya termometre alırsanız(150Tl civarlarında) klimanızı tamamen otomasyona sokabilirsiniz.
Evimde home assitant temelli bir akıllı ev sistemi var.
Bu yaz odama klima almayı düşünüyorum. Philips hue hareket sensörü( sıcaklık ve nem ölçme özelliği var) ile beraber tuya remote ile klimayı otomasyona sokacam. Örneğin şöyle bir senaryo yapacam. Ben uyurken eğer oda sıcaklığı 26 derece olursa klimayı aç 22 derece olursa kapat. Bu özellik sadece ben evdeyken çalışacak ve klima sürekli olarak açık kalmak zorunda kalmayacak.
Evimde salonda 15 senelik bir Vestel klima var. Kendi kumandasından bile zor çalışıyor ama bu 150TL'lik aparat ile kumandayı kullanmama bile gerek kalmadı. Direk olarak Wifi'a bağlandı ve kesintisiz çalışıyor.
Sessizlik açısından da Baymak klima düşünüyorum.
Alıntıları Gösterhocam bende evime tuya sistemi kuruyorum sıcaklık nem ve ışık sensörü aldım 16 amper akıllı röle aldım klima ile etkileşime sokmak için tuya remote mi lazım wifi siz klima alırsam
-
Hazır yaz gelmişken#rez alalım konuya -
f/p portatif klima önerisi lazim. aslinda normal klima var ama montaj yaptırmadım 2010'dan kalma olduğu için pek sicak bakmiyorum. sizce napsam istanbulda havalar çok sıcakladı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19B1EB24B -- 2 Mayıs 2021; 23:15:7 > -
Merhaba. Ben de bir klima tavsiyesi alabilir miyim?
Uzun ömürlü, sıkıntı çıkarmayacak, salonu soğutabilecek bir klima. Salonumuz ortalama bir salon (ev dubleks, iskanda 135 m² yazıyor. Biz 200 m² net olarak aldık. Alt kat 2+1), küçük değil. Ayrıca bulunduğumuz şehir çok sıcak olmuyor (Tekirdağ). O yüzden abartıya gerek yok BTU olarak. Şu anda kafamda ortalama fiyat bakımından bir şeyler oluşması için bir tavsiye bekliyorum sizden. Teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forum1th -- 3 Mayıs 2021; 11:45:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
Ev için bir klima almayı düşünüyorum. Bir süredir yaptığım araştırmalarla birkaç model ve marka üzerine yoğunlaştım.
Sizin de birçok yorumunuzu ve önerinizi okudum fakat kendi durumum için de ayrıca bir yorumunuzu alma ihtiyacı hissettim.
Şu anda bu evde oturmasakta, önümüzdeki yıl taşınmayı planladığımız için klimayı da bu eve uygun almayı düşünüyorum.
1- Salonun boyutu yaklaşık 36 m2 ve direkt doğu cephe ara kat.İstanbul'da ikamet ediyoruz. Bu salon için 18000 btu yeterli olacak gibi duruyor. Fakat salondaki klima ile arka odaları soğutmayı düşünmek biraz hayal midir? 24000 btu alsam sizce bu ne kadar mümkün olur?
2- Klimadan ana beklentim sessiz çalışması ve uzun ömürlü bir ürün olması. Araştırmalarımda gördüğüm kadarıyla Daikin ve Mitsubishi'nin klimaları üst segment. Fakat bazı yorumlarda bu markaların piyasada yaygınlaşmak için daha alt segment ürün çıkardığını da okudum. Sırf marka için yüksek meblağ ödemek istemem fakat konforlu ve kaliteli bir ürün almayı tercih ederim.
8000-10000 civarı bir bütçe ile bu ne kadar mümkündür?
3- Aşağıdaki ürünlerden hangisini seçmeliyim sizce? Ya da alternatif önerebilir misiniz? Bu ürünlerin teknik kıyaslamasını yaparken seer ve scop değerlerini kıyaslamaya çalışıyorum. Sizin tavsiye edeceğiniz ek bir parametre var mıdır?
18000 BTU
Daikin N Serisi,
Mitsubishi Premium SRK50ZS
24000 BTU
Mitsubishi Diamond SRK71ZM-S
Daikin Shira Eco FTXP71L
-
Hocam nasıl aldınız bende baktım nisan kampanyasında öyle bir indirim göremedim ? -
Merhaba,
Klima almayı düşünüyorum evim aşağıdaki gibi ne tavsiye edersiniz? Ev 70 M2 net yemek odasına koyup tüm evi soğutmak istiyorum. Oturma odası akşam güneşine maruz kalıyor. Ne tavsiye edersiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nnnsamet -- 3 Mayıs 2021; 11:54:39 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X