Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2431. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: serkan1216 , m@spir Daha Az
2 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 20 Misafir (7 Mobil) - 13 Masaüstü9 Mobil1 iOS
5 sn
64.874
Cevap
962
Favori
4.896.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
39. Sırada  bugün en iyi #14
Sayfa: önceki 24292430243124322433
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ytuytu88

Çok teşekkür ederim hocam.
    Yorulmadan herkese cevap veriyorsunuz, işten anlamayan biz gibiler için büyük bir hizmet.
    Bu arada vakum yazınızı da okudum, kaleminize sağlık.
    İnşallah yakın zamanda klimayı alıp takacağım, taktıktan sonra da izlenimlerimi buradan paylaşacağım.

Ben teşekkür ederim hocam,faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana...

İzlenimlerinizi merakla bekliyor olacağım.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: vonderland

Merhaba @klıma ne yazık ki bu konuştuğumuzun üzerine ben alım yapana kadar bayiler fiyatlarda düzeltme yapmışlar :)

Acaba bunların arasından hangisi daha mantıklı olacaktır?

Airfel LTXN35U A++ 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatı, Yorumları - Trendyol - 3510 TL

Viessmann Vitoclima 200-S/HE Dynamic 12 Klima Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor - 3515 TL

Alt açıklama da (Viessmann 12 Btu 2035MDH1 Dynamic Split Inverter Klima) bu yazıyor ve montaj dahil değil. Viessmann 2035 Mdh1 Dynamic 12.000 Btu Inverter Split Klima (MONTAJ DAHİL) (ciceksepeti.com) bu da montaj dahil fiyatı 3799 TL'dir.

LG Dual Eco S3-W12JA3AA A++ 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları ve Özellikleri (n11.com) - 3820 TL

Ya açıkçası 200-300 fiyat farkını önemsemiyorum. Sorunsuz bir şey istiyorum. Harici bir önerin varsa ona da kabulüm.

Cevabın için şimdiden çok teşekkür ederim.

Edit: Fiyatlar dünden bugüne arttığı için güncelledim :)

Demirdöküm Kion 12 A++ 12000 Btu Inverter Duvar Tipi Split Fiyatı (hepsiburada.com) bunu da sonradan ekledim 3956 TL

Merhaba. :)

Ne yazık ki zam üstüne zam geliyor. Eskiden ne zaman kampanya gelir,fiyat azalır tahmin ediyorduk ve buna göre deyim yerindeyse taktik paylaşıyorduk şu zaman almak lazım falan diye. Şimdi piyasalar alt üst,hepsi meçhul oldu.

Sıralama yapacak olursak,

Viessmann Dynamic

LG Dual Eco

Airfel LTXN35U

şeklinde sıralama yapabiliriz.

Airfel R410A olduğu için son sırada. LXTN35UB olsa orta sırada olurdu.

Viessmann'ın (Haier) R32 cihazları özellikle gayet iyi,bir sıkıntısı yok. Bazı serileri kan kusturdu ama şahsen o dönem hiç tavsiye etmedim. Ama şu anki serileri güzel durumda.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: turom

Sayın üstadım @klima5555, Evin projesi resimdeki gibidir. Metrekareleri yazılı 3 odaya yazın soğutmak için ve kışında gerekirse ısınmaya yardımcı olması adına klima takmak istiyorum. öncelikle sormak istediklerim:

1. Soğutmak için bir klima yeterli olur mu? Soğutmadan kastımda tüm her yeri 20 derece yapsın istemiyorum. Genel olarak havası kırılsın yeterli.
    2. Birinci seçenek eğer mümkün değilse arkadaki odaya ve salona takılan klimalar ortadaki çocuk odasını soğutur mu?
    3. Tek dış ünite ile 2 ayrı odaya klima takılabilir mi?

Önerebileceğiniz klima marka modellerini paylaşırsanız sevinirim.

Merhabalar Sayın @turom hocam,

1-Tek klima ile söz konusu mekânınızda iklimlendirme yapabilmeniz için mümkünse klimayı hiç kapatmadan kullanmanız gerekir. Böylelikle ortamlardaki etki de artar,tasarrufunuz da artar.

Özellikle salonun serinletilmesi gerekmiyorsa,evin geneli hafif serin olsun derseniz yine kapatmadan kullanmak şartıyla koridora monte ettirmeyi de düşünün derim.

2-İki ayrı klima tercih etmeniz halinde yine çalışma süresini hiç kapatmadan olmasa bile uzun süreli olacak şekilde ayarlarsanız,ortada kalan odanın kapısı da tam açık olursa odanın soğutulması mümkün olacaktır.

3-Tek dış ünite ile iki ayrı odaya klima takabilirsiniz. Ek bilgi olarak ise markasına göre değişmekle beraber 6-9 iç üniteye kadar bağlantı imkanınız mevcut olur.

Bu cihazlara multi split klima denir. Ancak iki ayrı klima almaktan daha pahalıya gelecektir.

Tek klima veya iki klima olması halinde tek veya ayrı ayrı bütçeniz nedir acaba ?

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: mirTurk

Selamlar,
    İzmir sıcağında serinlemek amacıyla uygun fiyatlı klima araştırması yapıyorum. Arçelik grubuna nedense işyerindeki kullanımlarım sonucu önyargılıyım. Baymak, Fuji, Vestel gibi klimaları da otomatik olarak eledim. Salonda 2012 yılında aldığım Carrier X-Power Gold klimayı kullanıyorum ancak şimdi çocuk odasına taktırmak için fiyatlarına baktığımda epey arttığını gözlemledim. Kendimce araştırmalar neticesinde bir tablo oluşturdum ama hala netleşmedi.

Fiyat uygun olan bu modelleri buldum. Açıkçası Copada kararsızım hala. Pek şikayet duymadım ancak üretici konusunda da net bir bilgiye ulaşamadım. Internette Midea, Chigo üretimi olduğuna dair yorumlar okudum. Teknik Servis ise AUX olduğunu belirtti. Bugün Airfel'i 3444 TL'ye N11'den bir satıcıdan almak üzereydim Montaj dahil mi diye sordum. Dahil olduğunu belirtti ama ben ödeme yaparken hemen fiyatı 3799 TL'ye güncelledi!!!

@klima5505 hocam özellikle sizin önerilerinizi alabilmem mümkün müdür? Sizin sıralamanız nasıl olur?

Selamlar hocam. Öncelikle ilginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

Copa'nın Naya Line modeli AUX üretimidir,servisin aktarmış olduğu bilgi doğrudur. Daha öncesinde çıkarılan Touch Line serisi Chigo üretimidir.

AUX üretimi olduğu için Naya Line modeli = Baymak serileri diyebiliriz.

Sıralama yapacak olursak,

E.C.A Syplos (R32 versiyonu olduğunu varsayıyorum)

Viessmann (Montaj hariç olduğu için ikinci sırada).

Airfel LTXN

Copa Naya Line

şeklinde bir tercih sıralaması yapmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: mythogenic

sağolun, Shira eco 12bin btu en son kaça olur acaba pmden de yazabilirsiniz halihazırda çok iyi fiyat aldım ayarın karar vereceğim

Sizler de sağ olun. Son durum nedir acaba ?

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: VitesKolundakiTesbih

herkese selamlar,

LG marka klima almayı düşünüyorum ancak 2 yıl garantisinden dolayı açıkçası pek içime sinmiyor. Büyük ihtimalle yedek parçaları pahalı olacak.

Klimada aradığım en önemli özellikler; Wifi olması, filtrelerin çıkarılabilir ve yıkanabilir olması, havayı nemlendirmesi.

LG marka bu ürünü düşünüyorum; LG Dual Plus S3-M12JA2FA 12K Wi-Fi A++ 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima - https://www.akakce.com/klima/en-ucuz-lg-dual-plus-s3-m12ja2fa-12k-wi-fi-a-12000-btu-inverter-duvar-tipi-fiyati,252219766.html

Garanti süresinden dolayı da Vestel'in wifili modeli düşünüyorum. 3 yıl garantisi var ve satın alıktan sonra +179₺ daha vererek 2 yıl daha garanti eklemeyi düşünüyorum ama vestel'inde dış ünitesi sesli çalışıyormuş. Araştırmalarıma göre bu sorunu yaşayan bir çok yorum okudum.

sizce ne almalı?

Selamlar.

Öncelikle klima,nem dengesini tam anlamıyla ne yazık ki kontrol edemez.

Soğutma çevrimi ile nem alma özelliği vardır ancak,nem verme imkânı maalesef yoktur. (Daikin Ururu Sarara gibi özel sınıf cihazlar istisnadır).

Onun haricinde LG Dual Plus serisinin,garanti süresinin kısıtlılığı haricinde iyi bir tercih olacağını söyleyebilirim.

Vestel ise riskli durumda,hiç bulaşmayın derim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: onuraydin

Bugün sabah montaj yapıldı. 10 dk vakum işlemi sürdü.Servis vakum değerlerini fotograf ile cektiğini Baymak klimalarda vakum yapılmadan kurulum yapılamayacagını söyledi . Kurulumu temiz yapmaya calıstılar. Vakum esnasında fotograf cektim. Aşağıya ekliyorum. Yetkili salon kapısını açmamam gerektiğini söyledi. Sizce doğru mu?
    Bugün kullandım ve ilk izlenimim olumlu. İç ve dış ses ile ilgili hiç sorun yok. İler dönük elektrik sarfiyatı vs inceleme yapacagım.

Merhaba.

Hayırlı olsun. Vakum işleminin atlanmaması güzel olmuş,fotoğrafa göre de her şey yolunda görünüyor.

Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum. Servisin tutumu da çok güzel.

Kapının açılmaması ile ilgili bir gerekçe sundular mı ? Kapının açık kalması diğer alanların da soğutulması sebebi ile bir miktar sarfiyatı artırır. Onun haricinde sakıncası yoktur.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: High_ToweR

salon ve oda için multi klima bakıyorum da biraz yabancıyım. ama hesaplamalarla baktığımda birine 9 bin diğeri 12 bin btu klima yetiyor. yazın çok sıcak oluyor Çanakkale. salon akşama kadar güneş alıyor ve sadece soğutma amaçlı almak istiyorum. sizce multi mi alayım ayrı ayrı mı? marka öneriniz var mı? teşekkürler.

Merhaba.

İç üniteler eş zamanlı olarak çalışacak mı yoksa ayrı ayrı mı çalışacak ?

Yani iki iç üniteyi de aynı anda kullanma durumunuz söz konusu mudur ?

Multi,eşdeğer ayrı ayrı klimadan pahalı olacaktır.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

22 M2 oturma odası 4-5 arası maks bütçem. Daha uygun olursa daha iyi olur.

İyi gunler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evde kullanacağız. aynı anda da kullanım olacaktır. ayrı olması mı pahalı yoksa multi olması mı pahalı olau ?

Teşekkürler.

selamlar, bikaç saat önce taktırdım bir adet

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

Salonunuz kaç m² acaba ? Bunu bilmemiz zorunludur maalesef.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster

20 falandır sanırım hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 Temmuz ayinda aldigim ve 3 ay kullandiktan sonra ev degistirmem sebebiyle kullanmadigim baymak elegant plus 12k btu A++ klimami uygun fiyata verecegim.
    Urunun toplam 5 sene garantisi bulunmaktadir. Ilgilenenler mesaj atabilir.
    Lokasyon Istanbul/Maltepe

• quote:

Orijinalden alıntı: vonderland

Geçmiş olsun hocam, şimdiden herkes adına teşekkür ederim.

Merhaba hocam. Afedersiniz, bu mesajınızı da sonradan gördüm.

Anlayışınız için sizlere ve sizlerin vesilesiyle tüm forumdaşlarıma bil mukabele ben teşekkür ediyorum. Sağ olunuz,var olunuz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: nnnsamet

Merhaba,

22 M2 oturma odası 4-5 arası maks bütçem. Daha uygun olursa daha iyi olur.

İyi gunler

Merhaba.

Fiyatına göre iyi olan,cazip fiyata sahip olacak şekilde "E.C.A Syplos R32" gazlı seriyi tavsiye edebilirim.

Alternatif olarak Samsung AR35 veya Airfel LTXN35UB (sonu UB ile biten) cihazları tavsiye edebilirim.

AR35 ile LTXN eşdeğerdir. Airfel'in servis yönünden avantajı vardır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: High_ToweR

evde kullanacağız. aynı anda da kullanım olacaktır. ayrı olması mı pahalı yoksa multi olması mı pahalı olau ?

Teşekkürler.

Merhaba.

Multi cihazlar daha pahalıdır. Ürün fiyatı daha yüksektir ve işçilik+malzeme ücretlidir. Aynı ayarda iki ayrı cihaz daha ucuza gelir. Her şeyden önce (istisnalar hariç) montajı ücretsizdir.

Salon ve odanızın m² cinsinden alanını söyleyebilir misiniz ? Kapasite kısmını tasdiklemek adına.

Cihazlar çoğunlukla aynı anda kullanılacaksa multi'nin avantajı vardır. Aksi takdirde multi'nin tek avantajı tek dış ünite bulundurmasıdır. Tek iç ünite çoğunlukla kullanılacaksa,diğeri kapalı olacaksa multi split klima sarfiyat bakımından da dezavantaj sahibi olacaktır.

Şöyle sadeleştirebiliriz ;

Multi'yi tercih edin,

-İç ünitelerin sıklıkla ikisi de aynı anda çalışacaksa

-Ayrı ayrı klima almaya göre multinin pahalı olması,aradaki fiyat farkı sorun değilse.

Multi yerine ayrı ayrı klima alın,

-İç ünitelerden çoğunlukla sadece biri çalışacaksa

-Multi'nin pahalı oluşu bütçenizi zorlayacaksa

Bu şekilde kısa bir koşul ekleyebiliriz.

Multi dış ünitenin kapasitesini küçük seçerek tek iç ünite çalıştığında sarfiyatın düşük olması sağlanabilir ancak,bu sefer de iki iç ünite aynı anda çalıştığında toplam kapasite ancak dış ünite kapasitesi kadar olur.

Örneğin 12000+12000 Btu iki adet iç üniteniz var,dış üniteyi 18000 Btu seçtiniz. Bu durumda iki iç ünite aynı anda çalışırsa toplam kapasiteleri 18000 Btu olacaktır,iç üniteler toplamda 24000 Btu olduğu halde.

Bu kısım kafa karıştırıcı olabilir,sizin kullanım şekliniz özelinde anlaşılabilir olması adına iki koşulu değerlendirmenizi tavsiye ederim.

9000+12000 olduğunu düşünürsek,ayrı ayrı klima için klima başına bütçenizi belirtebilir misiniz ?

Multi'ler için de bu referans değerine göre multi seçenekler de sunabilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: mythogenic

selamlar, bikaç saat önce taktırdım bir adet

Selamlar. Hayırlı olsun.

İzlenimleriniz nasıl? Test edebildiniz mi ?

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Forum1th

20 falandır sanırım hocam.

Alıntıları Göster

Merhaba.

12000 Btu kapasitede bir cihaz yeterli olacaktır.

f/p (fiyat/performans oranlı) sınıfta,

E.C.A Syplos R32

Samsung AR35

Airfel LTXN35UB

Demirdöküm A5

Arçelik 12325

marka ve modellerini tavsiye edebilirim.

Orta sınıfa yükselirsek,

Mitsubishi Heavy Industries ZS-W (https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk35zs-w-set)

Mitsubishi Electric Enviro

Demirdöküm A5 Performans

Sigma Plus INVDMG

E.C.A Niobe

Üst Segmentten de birkaç örnek verecek olursak,

Mitsubishi Electric Legendera

Mitsubishi Heavy İndustries Diamond (https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk35zsx-w)

Mitsubishi Electric Kirigamine Zen (Orta-Üst sınıf)

Daikin Shira Plus

Panasonic Etherea R32

şeklinde marka ve modellerden örnekler sunabilirim.

Saygılarımla...

Merhaba
    12000 BTU yetecek mi peki

Teşekkürler hocam. E.C.A. Spylos sipariş geçtim. Inşallah ürün iyi gelir ve kurulum için de servisle sorun yaşamadan (özellikle vakum) bu süreci tamamlamış oluruz.

• 
Sayfa: önceki 24292430243124322433
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.