< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2428. sayfa)

-
-
Merhabalar, Panasonic Etherea Z35VKE için düşünceniz nedir? MHI 35ZSX ile arasında büyük fark var mıdır? MHI için 1500 lira fazla vermeye değer mi? 7/24 kullanım, uzun kullanım ömrü ve performans açısından soruyorum. Anladığım kadarıyla elektrik tüketimleri birbirine yakın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tek dış ünite iki iç ünite cihazlar kullanışlımıdır, öneriyor musunuz.
Bu klimayı tavsiye edermisiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genesa -- 2 Mayıs 2021; 18:53:56 >
-
portatif klimaları tavsiye edermisiniz oturma odasına ayrı yatak odasına ayrı almak agır gelir
-
Evet finlerdeki yamukluk çok minimal. Sorun yok öyleyse.
Merkezi sistem ısıtma olduğu için klimayı ısıtmada hiç kullanmayacağım. Sadece soğutmada kullanılacak. Y şeklindeki aparattan alıp drenaj hortumlarını birleştirsem dış ünitem daha temiz kalır diye bir anlam çıkarıyorum söylediğinizden.
Aydınlatıcı yanıtlarınız için çok teşekkürler.
Hocam bir de yatak odasına klima alacağım 9000'lik. Yine yalnızca soğutma amaçlı. Yatak odası olduğu için sessizlik biraz öncelikli. Verimlilik de ne kadar yüksek olursa o kadar iyi benim için.
-Airfel LTXN25UB ~ daikin servisi avantaj ama 2 yıl olması olumsuz
-Arçelik 09325 veya Altus ALK9020/ALK9030 ~ verimlilik airfelden daha yüksek görünüyor. garanti 3 yıl
-5 yıl garanti avantajından dolayı Baymak Elegant Plus veya Prime
-Electrolux OptiBreeze X3 Wi-Fi 9 ~ Seer:7.8 , çok mühim olmamakla birlikte diğerlerinden farklı olarak wifi özelliği var. (İnternetten electrolux için manisa merkezde servis bulamadım. Belki vardır ama şüpheli)
Bunların fiyatları hemen hemen birbirine yakın. Benim de yatak odası için bütçem 3000 ile 3500 arası.
Hangisini tavsiye edersiniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: CordaroneEvet finlerdeki yamukluk çok minimal. Sorun yok öyleyse.
Merkezi sistem ısıtma olduğu için klimayı ısıtmada hiç kullanmayacağım. Sadece soğutmada kullanılacak. Y şeklindeki aparattan alıp drenaj hortumlarını birleştirsem dış ünitem daha temiz kalır diye bir anlam çıkarıyorum söylediğinizden.
Aydınlatıcı yanıtlarınız için çok teşekkürler.
Hocam bir de yatak odasına klima alacağım 9000'lik. Yine yalnızca soğutma amaçlı. Yatak odası olduğu için sessizlik biraz öncelikli. Verimlilik de ne kadar yüksek olursa o kadar iyi benim için.
-Airfel LTXN25UB ~ daikin servisi avantaj ama 2 yıl olması olumsuz
-Arçelik 09325 veya Altus ALK9020/ALK9030 ~ verimlilik airfelden daha yüksek görünüyor. garanti 3 yıl
-5 yıl garanti avantajından dolayı Baymak Elegant Plus veya Prime
-Electrolux OptiBreeze X3 Wi-Fi 9 ~ Seer:7.8 , çok mühim olmamakla birlikte diğerlerinden farklı olarak wifi özelliği var. (İnternetten electrolux için manisa merkezde servis bulamadım. Belki vardır ama şüpheli)
Bunların fiyatları hemen hemen birbirine yakın. Benim de yatak odası için bütçem 3000 ile 3500 arası.
Hangisini tavsiye edersiniz?
Wifi özelliği için kimse ekstradan klimaya para vermesin çünkü gerçekten hiç gerek yok.
İnternetten kolaylıkla alabileceğiniz 150TL'lik bir tuya remote ile evdeki IR frekanslı cihazları kontrol altına alabileceğiniz gibi klimanızı da kolay bir şekilde internete bağlayabilirsiniz. Üstelik Vestel modellerinde olduğu gibi modeme filan da yakın olmasına gerek yok. (Tabi çok çekmeyen bir köşede de çalışmaz ama wifi performansı başarılıdır). Klimanızı uzaktan açıp kapatabilir, istediğiniz dereceye getirebilirsiniz. Klimanızın gece uyurken(mesela gün doğumu) istediğiniz saatte kapanmasını ayarlayabilirsiniz.
daha da ötesi eğer ek olarak bir tuya termometre alırsanız(150Tl civarlarında) klimanızı tamamen otomasyona sokabilirsiniz.
Evimde home assitant temelli bir akıllı ev sistemi var.
Bu yaz odama klima almayı düşünüyorum. Philips hue hareket sensörü( sıcaklık ve nem ölçme özelliği var) ile beraber tuya remote ile klimayı otomasyona sokacam. Örneğin şöyle bir senaryo yapacam. Ben uyurken eğer oda sıcaklığı 26 derece olursa klimayı aç 22 derece olursa kapat. Bu özellik sadece ben evdeyken çalışacak ve klima sürekli olarak açık kalmak zorunda kalmayacak.
Evimde salonda 15 senelik bir Vestel klima var. Kendi kumandasından bile zor çalışıyor ama bu 150TL'lik aparat ile kumandayı kullanmama bile gerek kalmadı. Direk olarak Wifi'a bağlandı ve kesintisiz çalışıyor.
Sessizlik açısından da Baymak klima düşünüyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lostpath
Hocam bütçe maksimum 10bin civarı olur herhalde.Merhaba hocam.
Bütçenize uygun olacak şekilde
Sigma Plus INVDMG
Demirdöküm A5 Performans
Viessmann Dynamic
LG Dual Plus
marka ve modellerini 24000 Btu kapasite ile tavsiye edebilirim.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: MasquraiT
Merhabalar 75 m2 net kullanım alanlı 2 tarafı boydan boya cam olan iş yerim için klima bakıyorum. Öğleden sonra güneş batana kadar full ışık alıyor. Çok aşırıya kaçmak istemiyorum. 75 m2 nin 25 i arka tarafa kalıyor ama tamamen duvar yok arada. Dolaplar var dolaplar da tavana kadar değil üstten 1 er metre boşluk var. Ne önerirsiniz ? Max 9k bütçe diyelim ama 7 8 civarı olsa daha güzel olur. Salon tipi veya duvar tipi olur.Merhabalar.
24000 Btu bir cihaz,uzun süreli çalışma söz konusu ise yeterli olacaktır.
Salon tipi için,
Hantech Eisberg serisi
Gree GVH24AM
Marka ve modellerini tavsiye edebilirim. Alternatiflerin fiyatlar 11000TL civarı ve yukarısındadır.
Duvar tipi için,
Sigma Plus INVDMG serisi bir miktar yüksek fiyata sahip ancak,yine de aklınızda bulunsun derim.
Sigma Comfort INVDMS
Viessmann Dynamic
Airfel LTXN71UB (Sonu U ile değil UB ile biten seri)
Marka ve modelleri tercih edilebilir,fiyatına göre iyi performans sunacak örneklerdir.
Bu cihazlar uzun süreli çalışma halinde yeterli olurlar. Ancak yoğun bir kullanımınız yoksa bütçenizi artırmanız mecbur olacaktır ve buna karşılık on-off da olsa 36000-48000 Btu'luk bir salon veya yer-tavan tipi cihaz tercih etmeniz uygun olacaktır.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: ytuytu88
Merhabalar, Panasonic Etherea Z35VKE için düşünceniz nedir? MHI 35ZSX ile arasında büyük fark var mıdır? MHI için 1500 lira fazla vermeye değer mi? 7/24 kullanım, uzun kullanım ömrü ve performans açısından soruyorum. Anladığım kadarıyla elektrik tüketimleri birbirine yakın.Merhabalar.
Panasonic Ehterea,gayet iyi bir seridir. Marka olarak da Panasonic,Mitsubishi ve Daikin gibi ülkemizde popüler olmasa da klima sektöründe de gayet kaliteli bir markadır.
MHI ile aradaki fiyat farkı 1500TL iken,bütçenizi zorlamanıza gerek yok derim şahsen.
Isıtmada verimleri söz konusu kapasiteler için aynı olup,MHI ZSX'in 1 birim üstünlüğü mevcut.
Panasonic Etherea orta-üst sınıf bir cihazdır. Gözünüz kapalı tercih edebilirsiniz.
İki marka ve iki modeli de gayet kaliteli ve yüksek performanslıdır. Aksi bir durum olmadıkça gayet uzun ömürlüdür.
1500TL'lik fark bütçenizi zorluyorsa ve MHI ZSX'ten 1500TL uygun fiyata Ethera'yı bulduysanız rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Aradaki fark çok çok fazla değil. Heavy ZSX,dediğim gibi iyi bir model ancak hareketli ön panel vb. özellikler de fiyata etki ediyor. Bu nedenle Panasonic alternatif olabilir.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: genesaTek dış ünite iki iç ünite cihazlar kullanışlımıdır, öneriyor musunuz.
Bu klimayı tavsiye edermisiniz.
Merhaba.
Tek dış üniteli çok iç üniteli klimalar,
Özellikle iç üniteler aynı zamanda çalışacaksa avantajlıdır. Eğer iç üniteler nadiren aynı zamanda çalışacaksa multi split klimalar tüketim bakımından ayrı ayrı dış ünitelere sahip klimalardan dezavantajlıdır,tüketimi bir miktar daha yüksektir.
Çünkü büyük dış üniteye bağlı tek bir iç üniteyi açtığınızda bu iç ünite,dış ünite için bir "kısmi yüktür". Düşük güç talebi için büyük bir dış ünite devreye girdiğinden dolayı tüketim bir miktar fazla olur. Bir de dış ünitenin minimum kapasitesi,iç ünitenin ihtiyacından fazla ise dış ünite dur-kalk yapabilir.
Yani çok iç üniteli klimalar özellikle bağlı olan iç ünitelerin aynı anda çalışacağı zaman avantajlıdır. Tek dış ünite görsel açıdan da avantaj sahibidir.
Tabi aynı zamanda multi klimalar daha pahalıdır. İşçilik ve iç üniteler ile dış üniteler arasında kullanılacak olan boru ücretlidir. Bazı markalar belirli metraja kadar (genelde 5 metre) ücretsiz boru sunar ancak çoğu uygulamada 5 metre yetmez.
LG Artcool serisi,tavsiye edebileceğim bir seridir. Dual Plus serisi ile aynı özellikleri taşımakta olup,görsel açıdan siyah renge sahiptir. Düzgün bir montaj ile sorun yaşamdan kullanmanız mümkündür.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: semihmuratportatif klimaları tavsiye edermisiniz oturma odasına ayrı yatak odasına ayrı almak agır gelir
Merhaba.
Portatif klimalar ile ilgili şu konumuzu okumanızı rica ediyorum,üstüne merak ettiğiniz olursa lütfen sorunuz.
https://forum.donanimhaber.com/portatif-klima-mi-split-klima-mi-avantaj-ve-dezavantajlar--148114519/
Saygılarımla...
-
-
28 m2 salon ıcın nısan kampanyasında bek0 18.000lık klıma aldım .4400 tlye mal oldu..ne dersınız?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim.
Klima sadece soğutma amacıyla kullanılacak. Elektrik sarfiyatı önemli tercih sebebi 18000 btu klimalar genelde aynı seviyede mi elektrik tüketir.
Lg Artcool gibi aynı fiyat scalasında 10000 liraya kadar (mitsubishi, daikin, toshiba tercihli) fiyat performans ürün tavsiyeniz varmıdır.
Lg Artcool ile kıyaslandığında Samsung un bu modeli nasıldır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cumhurfatih
28 m2 salon ıcın nısan kampanyasında bek0 18.000lık klıma aldım .4400 tlye mal oldu..ne dersınız?Merhaba. Hayırlı olsun. Güzel bir fiyata gelmiş.
Modeli nedir ve montaj yapıldı mı ?
Saygılarımla...
-
beko 31825 ekologic modelı..su an kargoda...daha montajı yapılmadı..quote:
Orijinalden alıntı: klima5505Merhaba. Hayırlı olsun. Güzel bir fiyata gelmiş.
Modeli nedir ve montaj yapıldı mı ?
Saygılarımla...
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: genesaAçıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim.
Klima sadece soğutma amacıyla kullanılacak. Elektrik sarfiyatı önemli tercih sebebi 18000 btu klimalar genelde aynı seviyede mi elektrik tüketir.
Lg Artcool gibi aynı fiyat scalasında 10000 liraya kadar (mitsubishi, daikin, toshiba tercihli) fiyat performans ürün tavsiyeniz varmıdır.
Lg Artcool ile kıyaslandığında Samsung un bu modeli nasıldır.
Rica ederim.
Markalar ve modeller arasında soğutma için de fark bulunmaktadır. Üst segment cihazlarda verim daha yüksektir ancak,buna karşılık fiyatı da daha yüksektir.
Az bir miktar daha artırabilirseniz Toshiba Shorai Edge serisini tavsiye edebilirim.
Alternatif olarak Daikin Shira Eco tercih edilebilir.
Mitsubishi Electric için ise HaRe serisini tavsiye edebilirim ancak,verim açısından değil sadece kalite açısından avantajı olacaktır.
Yine bir miktar daha artırma imkanınız olursa Mitsubishi Heavy Industries ZS-W modelini tavsiye edebilirim. Bu cihaz verim olarak da daha üstündür.
https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk50zs-w-set
Samsung'un kendi üretimi olan cihazlarından uzak durmanızı tavsiye ederim. Baş ağrıtacaktır.
Saygılarımla...
-
quote:
beko 31825 ekologic modelı..su an kargoda...daha montajı yapılmadı..
Alıntıları GösterGayet güncel bir seri,gayet iyi fiyata gelmiş. Hayırlı olsun.
Montaj henüz gerçekleşmediği için,önceden bilinmesi gereken "vakum" konusu ile alakalı açıklamayı okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.
Klimanız monte edileceği zaman uygulanacak olan vakum işlemine karşı tüketici olarak bilinçli olmanız yararınıza olacaktır.
Saygılarımla...
-
cok tesekkur ederım..bu konuyu bırcok kez soyledıgınız ıcın aklımıza kazıdık:) ınsallah montaj yaparken bunu dıle getırcem..quote:
Orijinalden alıntı: klima5505Gayet güncel bir seri,gayet iyi fiyata gelmiş. Hayırlı olsun.
Montaj henüz gerçekleşmediği için,önceden bilinmesi gereken "vakum" konusu ile alakalı açıklamayı okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.
Klimanız monte edileceği zaman uygulanacak olan vakum işlemine karşı tüketici olarak bilinçli olmanız yararınıza olacaktır.
Saygılarımla...
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
cok tesekkur ederım..bu konuyu bırcok kez soyledıgınız ıcın aklımıza kazıdık:) ınsallah montaj yaparken bunu dıle getırcem..
Alıntıları GösterRica ederim.
Çok sık hatırlatmaya çalışıyorum,abarttı isem affola :)
Çok önemli bir işlem olup,kullanıcının bu konu hakkında bilgisizliğinden (bilgisizlik sözüm,aşağılama vb. amaçlar akla getirmesin. Çünkü kullanıcının bunu bilme gibi bir mecburiyeti yok. Bu teknik elemanın işi ama o işi hakkıyla yapmayanlar yüzünden tüketiciyi uyarmak durumundayız) - kullanıcının bilgisizliğinden faydalanarak vakumun adını bile anmadan montajı yapıp bitirenlerden dolayı üstüne basa basa hatırlatmayı kendine görev bildim diyebilirim.
Ama rahat bir şekilde,ama dişinden tırnağından artırarak alınan bir klimanın parasını tüketici veriyor. Parası verilerek alınan bir cihazın da prosedürüne uygun bir şekilde montajının gerçekleştirilmesi gerekir. Vakumu sanki ekstrem bir uygulama gibi lanse eden servisler ne yazık ki standart olan bu işlemi uygulamaktan kaçınıyorlar. Servis 15 dakika kazanacak diye klimanın ömrü azar azar gereğinden fazla eksiliyor.
Ola ki başınıza gelirse,vakuma gerek yok vb. sözler söylerler ise montajı kabul etmeyiniz,montaj formunu imzalamayınız. Vakum,standart bir işlemdir,opsiyonel değildir. Nasıl ki duvarı delip de klimayı asıyorlarsa,vakum da aynı bu işlem gibi gereklidir.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X