Rica ederim hocam. MDF sağlam bir şekilde yerinde duruyorsa,güvenebiliyorsanız birinci olarak o bölümü tavsiye ederim. Yan duvar ikinci seçeneğiniz olsun. Drenaj pompasında da eğer çokça bulunduğunuz bir alan ise ucuza kaçmamanızı öneririm. Çünkü kalitesiz pompalar çok sesli çalışmaktadır,insanı çileden çıkarır. Eğer MDF sağlam bir şekilde yerine monte edilmiş ise,güven veriyorsa o kısmı tavsiye ederim. Ama güvenmiyorsanız hiç risk almayın derim. Saygılarımla... |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2423. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Anxiolytic
Merhabalar, Airfel AS09-0940/INV klimamızın kaza sonucu kullanılmayacak duruma gelmesi sebebiyle 18 m²'lik oda için sadece soğutma amaçlı klima arayışına girdim.
Önceki senelerin Temmuz-Ağustos aylarında 500-600 TL'lik faturalar görmemiz sebebiyle Airfel'den hiç memnun değildim açıkçası. Zaten faturalar nedeniyle çalıştırmaya da korkar olmuştuk, süs olarak duruyordu.
Bu sebeple alabileceğim en tasarruflu klimayı almak istiyorum. A+++ klimalar arasında şu modellerin üstünde duruyorum:
Sharp Tokyo 9000 btu 5500 TL
Mitsubishi Heavy Premium ZS-W 9000 btu 6100 TL
Hangisini tavsiye edersiniz? Bunlar dışında aynı fiyat bandında tavsiyeniz varsa da alabilirim.
Saygılarımla.Merhabalar. Çok geçmiş olsun.
Sharp,Japon menşeili bir firma. Tokyo serisi de en üst modeli ve gayet iyi bir seri ancak Sharp markası diğer markaların gölgesinde kalmış durumda.
Birinci olarak Mitsubishi Heavy ZS-W Premium serisini tavsiye ederim.
Sharp Tokyo ikinci tercih olabilir.
Sharp Tokyo için muhtemelen İklimsa'dan fiyat aldınız.
Heavy için eğer İklimsa ile görüştüyseniz https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk25zs-w bu firma ile görüşmenizi tavsiye ederim. Web sitelerinden bölgenizdeki servis ve bayileri bulabilirsiniz.
Form Group'un ithal ettiği Heavy cihazlar R32 gazlı aynı modellerin güncel versiyonlarıdır. İklimsa R410A gazlı eski nesil cihazları sunmaktadır,en azından şimdilik.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: asaltekÇok teşekkürler.
Saygılar.
Rica ederim.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: klima5505Rica ederim hocam. MDF sağlam bir şekilde yerinde duruyorsa,güvenebiliyorsanız birinci olarak o bölümü tavsiye ederim.
Yan duvar ikinci seçeneğiniz olsun. Drenaj pompasında da eğer çokça bulunduğunuz bir alan ise ucuza kaçmamanızı öneririm. Çünkü kalitesiz pompalar çok sesli çalışmaktadır,insanı çileden çıkarır.
Eğer MDF sağlam bir şekilde yerine monte edilmiş ise,güven veriyorsa o kısmı tavsiye ederim. Ama güvenmiyorsanız hiç risk almayın derim.
Saygılarımla...
Alıntıları Göstersizden birde marka tavsiyesi alabilir miyim?
geçen sefer arçelik 12325 almıştım ancak biraz acele bir karardı.
Arçelik, vestel, ECA, baymak, demirdöküm, LG, samsung veya aklıma gelmeyen başka bir markadan orta-alt sınıf (4 bin civarı) cihaz olarak düşününce (servis durumunu ayrıca araştıracağım) hangisini önerirsiniz?
Üst sınıfa geçmeye gerek var mı? sadece soğutma ve günde en fazla 2-3 saat kullanılır.
-
Herkese selamlar iyi forumlar dilerim.
12-13 metre karelik bir odam var.
odanın bir duvarı dış cephe güneye bakıyor ve bina yalıtımlı.
diğer cephe doğu ancak balkon var ve cam balkon ile kapalı. saat 12 den sonra cepheler güneş almıyor.
şehir Malatya
mümkün olan en ekonomik şekilde bir klima almam gerekiyor.
şuan aklımda baymak var 5 yıl garantiden dolayı ancak tek bildiğim bu. birde r32lerin daha iyi olduğunu biliyorum.
bir tanıdık fujiplus önerdi ama açıkçası baksam da anlamadığım için bir şey diyemedim ve fiyatları tuzlu biraz.
ısıtma gerekmiyor sadece soğutma olabilir dış ünite de daha küçükmüş ancak fiyata etki etmiyorsa ısıtmada olabilir dış ünite için alan sınırlamam yok.
bütçede üst limitim ne yazık ki 3700 TL ancak farka değer derseniz 4000-4100e çıkabilirim. malum zaten taksitle alınacak...
tavsiyeleriniz ve kullanım tecrübenizi paylaşabilirseniz memnun olurum.
teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: OzzY®sizden birde marka tavsiyesi alabilir miyim?
geçen sefer arçelik 12325 almıştım ancak biraz acele bir karardı.
Arçelik, vestel, ECA, baymak, demirdöküm, LG, samsung veya aklıma gelmeyen başka bir markadan orta-alt sınıf (4 bin civarı) cihaz olarak düşününce (servis durumunu ayrıca araştıracağım) hangisini önerirsiniz?
Üst sınıfa geçmeye gerek var mı? sadece soğutma ve günde en fazla 2-3 saat kullanılır.
Alıntıları GösterMerhaba.
Arçelik 12325'i de tavsiye edebilirim.
Soğutma amacıyla ve yoğun olmayan bir kullanımınız için bütçenizi zorlamayın derim ben. Çünkü karşılığında "buna değdi" diyeceğiniz bir kazancınız olmayacaktır.
E.C.A Syplos R32 gazlı seriyi tavsiye edebilirim. Gayet sessiz,memnun kalacağınız bir cihazdır. Tek sıkıntısı servis ağı çok yaygın değildir. Tercih edecek olursanız bulunduğunuz bölgedeki servis yaygınlığı ne durumda ona bakmanızı tavsiye ederim.
Demirdöküm'de A5 Performans serisi bir üst sınıftır. Bütçenizi aşmıyorsa düşünmenizi tavsiye ederim,ilk sıraya yazabiliriz. A5 serisi için bu sırada yer verebiliriz.
Samsung'un kendi üretimi olan serileri sorun yaşatacaktır,risk almanızı tavsiye etmemekteyim. Samsung özelinde AR35 serisini tavsiye edebilirim. Bu sırada yer verebiliriz.
LG Dual Eco,LG Dual Plus serilerini tavsiye edebilirim. Arçelik ile eşdeğerdir. 12325 - Dual Eco 12565 - Dual Plus eşdeğeridir. 12565'in artı olarak Ionizer özeliği bulunur.
Baymak-Vestel'e gelince Baymak'ta seriler birbirine eşdeğerdir. Elegant Plus ve Prime serilerinin R32 Gazlı olanlarını tercih etmeniz daha uygun olur (Elegant Plus'ın R410A gazlı olanı da var)
Vestel'de Flora Doğa serisi tercih edilebilir ancak Vestel'de ses sorunları baş göstermektedir. Çok cazip bir fiyat bulunursa alternatif olabilir.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: SoSeriouSHerkese selamlar iyi forumlar dilerim.
12-13 metre karelik bir odam var.
odanın bir duvarı dış cephe güneye bakıyor ve bina yalıtımlı.
diğer cephe doğu ancak balkon var ve cam balkon ile kapalı. saat 12 den sonra cepheler güneş almıyor.
şehir Malatya
mümkün olan en ekonomik şekilde bir klima almam gerekiyor.
şuan aklımda baymak var 5 yıl garantiden dolayı ancak tek bildiğim bu. birde r32lerin daha iyi olduğunu biliyorum.
bir tanıdık fujiplus önerdi ama açıkçası baksam da anlamadığım için bir şey diyemedim ve fiyatları tuzlu biraz.
ısıtma gerekmiyor sadece soğutma olabilir dış ünite de daha küçükmüş ancak fiyata etki etmiyorsa ısıtmada olabilir dış ünite için alan sınırlamam yok.
bütçede üst limitim ne yazık ki 3700 TL ancak farka değer derseniz 4000-4100e çıkabilirim. malum zaten taksitle alınacak...
tavsiyeleriniz ve kullanım tecrübenizi paylaşabilirseniz memnun olurum.
teşekkürler.
Selamlar,iyi forumlar dilerim.
Fujiplus'ın hangi modeli önerildi acaba ? Veya model önerildi mi ? FujiPlus,klimalarını çeşitli markalara ürettirmektedir ve modeline göre değişmektedir.
Ev tipi klimalarda sadece soğutma özelliği yoktur. Ev tipi klimaların hepsi ısıtma özelliği ile beraber gelir. Bir dönem Arçelik,Vestel gibi markalar sadece soğutma özellikli klima üretti ancak rağbet görmeyince kaldırdılar. Bu kısım ise dış ünite boyutuna etki etmemektedir. Dış ünite boyutuna en büyük etki eden faktör ; klimanın kapasitesidir.
Bütçenize uygun olacak şekilde E.C.A Syplos R32 gazlı seriyi tavsiye edebilirim.
Bu cihazı benzer bütçe aralıklarında çokça tavsiye etmekteyim. E.C.A'nın esas sektörü klima olmadığı için bu modeli ürettirmektedir ve fiyatı çok uyguna gelmektedir. Üretici bakımından güvenilirdir. Bulunduğunuz bölgede servis ağı yaygın ise tavsiye edebilirim.
Eşdeğer alternatif olarak Viessmann Dynamic serisini tavsiye edebilirim. Servis bakımından bu marka nispeten daha avantajlıdır.
Saygılarımla...
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Fujiplus icin bir model önermedi hayır sadece marka olarak söyledi.
Önerdiğiniz modellere bakacağım cok teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Bugün avukat indirimi ile ilgili bilgi almak için girdiğimiz beko bayii'nde yarın için 18.000 BTU klimada ciddi indirim olduğunu öğrendik ve ödememizi (yarın sokağa çıkma yasağı olduğu için) yaptık. Yarın fatura işlemleri yapılacak.
Klimanın fiyatı 23% indirim ile 5.000 TL'ye düşüyormuş. Diğer klimalarda indirim yoktu. aslında 24000 almak istiyordum ama bu fiyat cazip geldi. Değerlendirmek isteyenlere bilgi vermek istedim. Belki yarın internet satışında da indirim olabilir.
-
5750 TL
LG S3-M18KL2FA Dual Plus A++ 18000 BTU
Bu LG klima modelinin ARÇELİK'deki karşılığı hangi modeldir? Sanırım kasalar hep aynı.
Acaba LG yerine ARÇELİK satın almak mı daha iyi olacak?
LG için montaja yine ARÇELİK servisi mi gelir?
Bir de şöyle bir LG modeli daha var. Bunun da ARÇELİK'deki karşılığını merak ettim;
5550 TL
LG Dual Eco S3-W18KL3BA A++ 18000 BTU
Bu iki model ve karşılıklarını düşününce bir son karar için yardım ederseniz sevinirim. Bu iki LG model arasında 200 TL fark var. Arçelik karşılıklarını bilebilirsem, fiyat olarak karşılaştırma da yapabilirim.
LG ya da ARÇELİK modellerinden birinde karar kılacağım gibi.
Şimdiden teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SoSeriouS
Cevabınız için teşekkür ederim. Fujiplus icin bir model önermedi hayır sadece marka olarak söyledi.
Önerdiğiniz modellere bakacağım cok teşekkür ederim.Rica ederim. Şimdiden hayırlı olsun.
Montaj esnasında ihtiyaç duyacağınız,bilinmesi gereken "vakum" konusunu incelemenizi tavsiye ve rica ediyorum.
Vakti gelince tercihinizi ve izleniminizi paylaşırsanız memnun olurum.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: mcabarMerhaba,
Bugün avukat indirimi ile ilgili bilgi almak için girdiğimiz beko bayii'nde yarın için 18.000 BTU klimada ciddi indirim olduğunu öğrendik ve ödememizi (yarın sokağa çıkma yasağı olduğu için) yaptık. Yarın fatura işlemleri yapılacak.
Klimanın fiyatı 23% indirim ile 5.000 TL'ye düşüyormuş. Diğer klimalarda indirim yoktu. aslında 24000 almak istiyordum ama bu fiyat cazip geldi. Değerlendirmek isteyenlere bilgi vermek istedim. Belki yarın internet satışında da indirim olabilir.
Merhaba.
Hayırlı olsun. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Montaj esnasında ihtiyaç duyacağınız,bilinmesi gereken "vakum" konusunu incelemenizi tavsiye ve rica ediyorum.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: asaltek5750 TL
LG S3-M18KL2FA Dual Plus A++ 18000 BTU
Bu LG klima modelinin ARÇELİK'deki karşılığı hangi modeldir? Sanırım kasalar hep aynı.
Acaba LG yerine ARÇELİK satın almak mı daha iyi olacak?
LG için montaja yine ARÇELİK servisi mi gelir?
Bir de şöyle bir LG modeli daha var. Bunun da ARÇELİK'deki karşılığını merak ettim;
5550 TL
LG Dual Eco S3-W18KL3BA A++ 18000 BTU
Bu iki model ve karşılıklarını düşününce bir son karar için yardım ederseniz sevinirim. Bu iki LG model arasında 200 TL fark var. Arçelik karşılıklarını bilebilirsem, fiyat olarak karşılaştırma da yapabilirim.
LG ya da ARÇELİK modellerinden birinde karar kılacağım gibi.
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba.
Dual Plus serisinin karşılığı = Arçelik Prosmart 18565'tir. (18565'in Dual Plus'a ek olarak Ionizer (Negatif iyon üreteci) özelliği vardır ancak çok gerekli bir özellik değil)
Dual Eco serisinin karşılığı = Arçelik Ekolojik 18325'tir.
LG tercih ederseniz montaja LG gelecektir.
Arçelik klimalar LG lisansı ile üretilir (tasarımı vs. LG'den gelir) .
Ancak kurumsal yapıları bağımsızdır. LG servisi ayrı,Arçelik grubunun servisi ayrıdır.
Bulunduğunuz bölgede servis ağı yaygın ise LG'yi öncelikli olarak tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Değerli forumdaşlarım ;
Klima almak üzere olan forumdaşlarımın mesajlarına verdiğim cevaplarda sıkça hatırlattığım,imzamda büyük boyutlu yazı ile görülen "vakum" konusu ile ilgili açıklama bulunan konuyu,okumayanların okumasını tavsiye ve rica ediyorum.
Her klima satın alan kişiyi veya kişileri ilgilendiren,bilinçli olunması gereken bir konudur.
Saygılarımla...
-
Çok teşekkürler.
Araştırmamı az bir modele indirgeyebilsem de, klimalarla ilgili internette yeterince bilgi olmadığından son kararda oldukça zorlandım. Karşılıklarını bilmek inanılmaz faydalı oldu, sağ olun.
Benim ihtiyaç ve bütçe aralığında, 5750 TL'lik "LG S3-M18KL2FA Dual Plus A++ 18000 BTU" tercihi bariz ideal duruyor.
Vakum konunuzu okudum, Manisa ya da İzmir'den gelecek servis elemanları (Manisa-Bornova 15 dakika) 'nın bu işlemi yapmasını sağlamaya çalışacağım, bilinmezse es geçilen ama yapılması çok önemli olduğu belli. Öncelikle şu satın alma olayını bir hafta içinde çözmeye uğraşayım.
Saygılar.
-
şuan için listemi 3 modele indirgedim. arçelik daha verimli duruyor ama fiyat farkını kapatması için 2300 saat çalışması gerek.
listemde birde electrolux EPS09V39HWI vardı? ancak malatya'daki tek yetkili servise mapsten baktım gözüm hiç tutmadı :)
baymak hakkında yakın zamanda bir yorumunuzu göremedim. tek cazibesi 5 yıl garanti midir ? 24db diğerlerine göre yüksek ama sesten yana sorunum yok 24db benim için yüksek değil.
arçelikten ziyade eca ile baymak arasındayım şuan
@klima5505
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoSeriouS -- 23 Nisan 2021; 7:51:6 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: asaltekÇok teşekkürler.
Araştırmamı az bir modele indirgeyebilsem de, klimalarla ilgili internette yeterince bilgi olmadığından son kararda oldukça zorlandım. Karşılıklarını bilmek inanılmaz faydalı oldu, sağ olun.
Benim ihtiyaç ve bütçe aralığında, 5750 TL'lik "LG S3-M18KL2FA Dual Plus A++ 18000 BTU" tercihi bariz ideal duruyor.
Vakum konunuzu okudum, Manisa ya da İzmir'den gelecek servis elemanları (Manisa-Bornova 15 dakika) 'nın bu işlemi yapmasını sağlamaya çalışacağım, bilinmezse es geçilen ama yapılması çok önemli olduğu belli. Öncelikle şu satın alma olayını bir hafta içinde çözmeye uğraşayım.
Saygılar.
Rica ederim,sizler de sağ olun.
Vakum konusu maalesef bu sektörde kanayan bir yara. İşinin ehli olan,işine saygısı olan servisler için uyarıya gerek kalmıyor. Ancak böyle çalışan kişiler de azınlıkta.
Biraz acele iş yapma durumları olabiliyor. Bir gün için 6 randevu verildiyse,randevu verilen saatte müşterinin evinde olup işi bitirip başka montaja geçebilmek adına aceleyle iş yapılabiliyor.
Vakum,uygun zamanda yapılırsa zamandan çalmaz bu da bazen ikna edici olmayabiliyor.
Borulama bittiği anda vakum pompası bağlanır,o arada iç-dış ünite kablo bağlantıları vs. yapılır,o arada vakum bitmiş olur. Ama ne yazık ki çoğu servis hiç yapmamayı tercih ediyor. Müşteri de vakum ve önemini bilmiyorsa işlerine geliyor.
Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: SoSeriouS
şuan için listemi 3 modele indirgedim. arçelik daha verimli duruyor ama fiyat farkını kapatması için 2300 saat çalışması gerek.
listemde birde electrolux EPS09V39HWI vardı? ancak malatya'daki tek yetkili servise mapsten baktım gözüm hiç tutmadı :)
baymak hakkında yakın zamanda bir yorumunuzu göremedim. tek cazibesi 5 yıl garanti midir ? 24db diğerlerine göre yüksek ama sesten yana sorunum yok 24db benim için yüksek değil.
arçelikten ziyade eca ile baymak arasındayım şuan
@klima5505
https://scrnli.com/4rvwhSBEjTyVaQMerhaba.
Electrolux cihazlar da tercih edilebilir. Ancak servis en az klima kadar önemli. Bahsettiğiniz gibi risk varken hiç bulaşmamak,risk almamak en iyisi :)
Baymak,.E.C.A gibi markalar klimalarını kendisi üretmemektedir. Üreticisi bakımından yorum yaptığımı söyleyebilirim.
Demek istediğim ; Baymak örneğin kombide gayet iyi bir marka. Ancak klimada durum farklı. Baymak klimalar AUX üretimidir ve Çin pazarında giriş sınıfında kaliteye sahip ürünler üreten bir markadır. Yoğun kullanımlarda ses vb. şikayetler yoğun şekilde meydana gelmektedir(istisnalar hariçtir).
Bu nedenle E.C.A'yı çokça tavsiye etmekteyim. E.C.A'nın da esas yönelim gösterdiği sektör klima üzerine olmadığı için fiyatları uygun. Reklam gideri vb. masraflar yok ve bunlar tüketiciye fatura edilmiyor,ürün ucuz oluyor. Fiyatına göre de iyi bir cihaz olup tavsiye etmekteyim.
Bu bağlamda
E.C.A
Arçelik
Baymak
şeklinde bir tercih sıralaması yapmanızı tavsiye ederim. Arçelik tercihlerinizden elenmiş durumda ancak konumunu belirtmek adına sıraya aldım.
Saygılarımla...
-
ilginiz için çok teşekkür ederim. baymaktan vazgeçtim o zaman ECA alıyorum artık fiyat takibi yapayım. bir aksilik olmazsa hafta içi sipariş vermiş olurum
iyi forumlar dilerim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SoSeriouSilginiz için çok teşekkür ederim. baymaktan vazgeçtim o zaman ECA alıyorum artık fiyat takibi yapayım. bir aksilik olmazsa hafta içi sipariş vermiş olurum
iyi forumlar dilerim.
Rica ederim. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
İyi forumlar dilerim.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X