Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2422. sayfa)

-
-
Merhaba,
Fiyatları hangi bayiden aldığınızı yazabilir misiniz.
Benim fiyat sorduğum bayi daha yüksek fiyatlar vermişti.
Legendera için fiyat aldıysanız onu da yazar mısınız?
-
12 m2, tüm gün güneş alan saç çatının altı, 40 derece Manisa sıcağı, sıfır yalıtım bir oda için, özellikle soğutma için lazımdır.
(mekan ufak ama, 10 yıldır 12lik Midea kullanıyorum, yeterli gelmiyor, o yüzden aynı tesisata 18lik düşündüm)
Bana şimdilik cazip gelenler;
Samsung AR18RXWXCWK/SK - 7500 TL
LG S3-M18KL2FA Dual Plus - 5900 TL
R32 ve inverterli olarak, 5500-7500 TL aralığında alternatif tavsiyeler de alabilirim, bu rakamın üstü zor. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaltek -- 21 Nisan 2021; 17:23:43 >
-
Hocam mitsubishi electric şanlıurfa bayisinden fiyat aldım diğer modelleri sormadım @ytuytu88
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim.
Aradım, şehir dışına satış yapmadıklarını söylediler. Benim buradaki bayiden aldığım fiyatlar sizden 4-5 bin lira fazla. Mart ayında kampanya varmış, o zamanki fiyatları sordum, onlar bile sizin aldığınız fiyatlardan daha yüksekti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
çok fazla fiyat farkı varmıs şaşırdım açıkçası hiç kaçırmayayım o zaman. Ben salona enviro 18 btu taktırmayı kesinleştirdim acaba yatak odasına da hare 12 btu mu yoksa daha ucuz başka bir klima mı taktırsam diye ikilemde kaldığımdan sipariş geçemedim. Siz enviro 18 için ne kadar fiyat aldınız bi de başka fiyat aldıgınız modeller ne kadar?@ytuytu88
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srbarut -- 21 Nisan 2021; 18:12:35 >
Enviro 18 için 15bin küsur dedi, mart kampanyasında 11.250 imiş, bir daha kampanya mayıs sonu gibi olur dedi. Legendera serisinin kampanyaya girmediğini söyledi ve 18lik için 18bin fiyat verdi 😄
Bence siz Enviroyu 10binin altına da düşürebilirsiniz.
Hocam denedm ama 10.250 den aşağı inmedi?? mayısta ne kadara iner acaba? @ytuytu88
Bence size indirimli fiyattan veriyor zaten, elinde stok kalmıştır. Benim konuştuğum bayi mart indirimi için 11.250 demişti. 10.500e kadar düştük dedi. Mayıs indirimi muhtemelen 12. 000 gibi olur dedi.
Bu arada klima55 üstadın size önerdiği Heavy Premium klima burada 9.500e kadar indi. Siz de bayiye gidip bir fiyat alın isterseniz.
Üstadın önerdiği güncel modeli getiren bayi malesef Şanlıurfa’da yok iklimsa var o da 10.300 diyor r410 gazı olan modeline. Hem güncel hali olsa bile 750 tl için mitsubishi heavy düşünmem enviro varken. @ytuytu88
quote:
Orijinalden alıntı: forestbearklima5505 hocam merhabalar
salonum (27m2) ve Amerikan mutfağım (28m2) için klima alacağım .Güneydoğu Anadolu bölgesinde evim,4 katlı bir binanın 4. katı ama üzerinde de çatı var, çatı yalıtımı ve daire yalıtımı gayet iyi, ev Batı cephe olarak. Salon ve mutfak öğleden sonra güneş alıyor.
klimaları toshiba multi sistem yaparım diye ona göre boru döşetirdim ama eğer oluyorsa 2 ayrı dış ünite şeklinde de alabilirim
toshiba bayisinden multi sistem 21bin btu dış unite 13+13 veya 16+16 veya 13+16 şeklinde istediğim kombinasyonlarda multi sistem fiyatı aldım 11000-11500 fiyat aralığında kombinasyona göre.iki ayrı 13 lük alırsam mülti olmadan 12500 fiyat verdiler.
siz bu sistemi önerir misiniz öneriyorsanız nasıl bir kombinasyon alayım ya da belirttiğim fiyata daha iyi marka model ne önerebilirsiniz. Yardımcı olursanız memnun olurum.
Merhabalar hocam.
Ayrı dış üniteli iki adet klima da alabilirsiniz. Dış üniteler,borular aynı yere gittiği için aynı yerde olacaktır.
16+16 tercih edilebilir ancak eş zamanlı çalışma olacaksa 21000 Btu dış ünite yetersiz kalır.
32000-21000 Btu 11000 Btu açıkta kalıyor. Eğer sürekli iç ünitelerden en az biri çalışır derseniz bu durumda 21000 Btu dış ünite yeterli olur. Aksi takdirde dış ünitenin bir üst güçten seçilmesi daha sağlıklı olacaktır.
Tabi bu durumda kampanya dışına çıkılma ihtimali söz konusu ki bu fiyatı artırabilir. Ancak yine de bir sorun derim.
Bununla uğraşmayayım derseniz iki ayrı 13000 Btu cihaz da ikinci olarak tercih sırasına konabilir.
Bu şekilde sıralamanızı tavsiye ederim. Toshiba'ya alternatif cihazlar mevcuttur ancak Japon menşeili olan markalardan gidersek fiyat orantısız yükselmektedir.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: SrbarutÜstad bilgiler için çok sağol peki yatak odası için
mitsubishi electric hare 12 btu 5.750
Mitsubishi electric enviro 12 btu 7.000 fiyat aldım sence hangisini tercih etmeliyim ya da farklı bir marka model mi önerirsin? @klima5505
Sizler de sağ olunuz.
Eğer bütçeniz müsade ediyorsa Enviro serisini tercih ediniz.
Aksi takdirde HaRe'yi tavsiye ederim ancak Enviro model olarak bir üst model olup verimi daha yüksektir.
Alternatif olarak Mitsubishi Heavy ZS-W Premium serisine bakmanızı tavsiye ederim.
https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk35zs-w
Bulunduğunuz bölgeden de fiyat alın derim.
Fiyatının durumuna göre değişmekle birlikte ;
Mitsubishi Electric Enviro
Mitsubishi Heavy Premium
Mitsubishi Electric HaRe
şeklinde bir tercih sıralaması yapabiliriz.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: outworks
Hayirli akşamlar anneme klima alacağım annem tek yaşıyor oda 10 m2 Çok iyi olmasına gerek yok anneme yetsin yeter tabi birde enerji kullanımında onemli şimdiden herkese teşekkür ederim.Merhaba.
Hayırlı akşamlar.
Max. bütçeniz nedir acaba ? Mümkünse bir sınır belirlerseniz daha faydalı tavsiyede bulunmuş oluruz.
Saygılarımla...
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: asaltek12 m2, tüm gün güneş alan saç çatının altı, 40 derece Manisa sıcağı, sıfır yalıtım bir oda için, özellikle soğutma için lazımdır.
(mekan ufak ama, 10 yıldır 12lik Midea kullanıyorum, yeterli gelmiyor, o yüzden aynı tesisata 18lik düşündüm)
Bana şimdilik cazip gelenler;
Samsung AR18RXWXCWK/SK - 7500 TL
LG S3-M18KL2FA Dual Plus - 5900 TL
R32 ve inverterli olarak, 5500-7500 TL aralığında alternatif tavsiyeler de alabilirim, bu rakamın üstü zor. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
Merhaba.
Sac çatı Manisa sıcağında ateş gibi oluyordur. Sac ve kiremit bu konuda çok sıkıntı çıkarıyor. Yalıtım da olmayınca bahsettiğiniz gibi 18000 Btu kapasite ancak uyacaktır ki zaten günümüzdeki 12000 Btu cihazlar uymayacaktır. Çünkü boru çapları artık aynı değil.
10 yıllık 12'lik Midea cihazınızda 1/4 1/2 boru vardır. Bu boruya asgari 18000 Btu kapasite tercih edilebilir.
İki cihaz arasında LG'yi tavsiye ederim. Samsung'un kendi üretimleri tasarımı vb. detaylarıyla cazip gelse de zamanla pişman edecektir.
Saygılarımla...
-
cevabınız için teşekkür ederim hocam
multi alırsam 21bin btu olanını alırım daha fazla arttırmam. iç unitelerde ise %80 tek ünite çalıştırırız ikisi aynı anda fazla çalıştıracağımızı sanmam.
bu durumda 21bin btu için 28m2 oda ve 28m2 amerikan mutfak için G.dogu anadolu bolgesinde batı cephede 13+13 şeklinde mi alayım, 16+16 mı yoksa 13+16 mı seçeyim. benim kullanımım acısından hangisi daha iyi olur.
birde japon markalarında toshiba dışındakiler daha pahallı onlara girmiyorum japon markası dışındakilere de hiç girme mi diyorsunuz bu fiyat bandında toshiba mantıklı mı?
son olarak 21bin btu dış uniteli bir multi sistem alırsam 13btu veya 16 btu iç unite ile kullanırsam tek kullanımda dış unite kendisini yeterince kısarmı oda istenilen sogukluga ulaştıgında ve elektrik harcaması konusunda iki ayrı dış unite ile karşılaştırırsak verimi benzer olur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forestbear -- 21 Nisan 2021; 20:57:29 > -
quote:
Orijinalden alıntı: klima5505Merhaba.
İç ünitenin işaretli olan yerlerden birine konumlandırılması mümkündür ancak,perde kullanımınızı etkilemesi sorun olmayacaksa bu bölge tercih edilebilir.
Mekânın eni dar olduğu için dolap üzerine konumlandırılırsa klima üflediği havayı emerek bypass yaparak kendini erkenden kısacaktır ve ayarladığınız sıcaklık değerine ulaşması zor olacaktır.
Ayrıca homojen bir hava akışı da elde edilemez.
Ancak kolon ve kiriş sebebiyle boru çıkışı sıkıntılı olacaktır. Kolon ve kiriş malumunuz asla ve asla delinmemelidir. İmkânınız var ise sıva altı tesisat (sıva altı olacak ise tesisatın bakır olması gerekir) veya klima kanalı ile dekoratif şekilde kolon ve kirişin olmadığı en yakın yerden balkona çıkış verilebilir.
Servisin neden öyle dediğini bilemiyorum. Günümüzdeki cihazlar düz ön panele sahip (better design) olduğu için hava emişi tamamen üst kısımdan gerçekleştiriliyor. Cihazın tavana yakın olması iyi değil ancak stropiyerin arkasında bulunan perde kornişi için bırakılan alan yeterli olacaktır.
Saygılarımla...
Alıntıları Gösterteşekkürler hocam, işaretlediğiniz yer hiç alternatifler arasında konuşulmadı, o kısım 18mm mdf bir kaç vida ve silikonla tutturulmuş durumda o yüzden mi yoksa, perdeyi kapatmayacağımız için annem mi istemedi onu hatırlamıyorum.
Biz hep dolabın karşısındaki duvara monte olur diye düşünüyorduk, serviste orası için dedi boruyu yukarı çıkaramam diye.
Bu durumda hala uygun derseniz mdf üzerini düşüneceğim, olmazsa dolabın karşı duvarına drenaj pompası ile düşüneceğim.
-
Merhabalar, Airfel AS09-0940/INV klimamızın kaza sonucu kullanılmayacak duruma gelmesi sebebiyle 18 m²'lik oda için sadece soğutma amaçlı klima arayışına girdim.
Önceki senelerin Temmuz-Ağustos aylarında 500-600 TL'lik faturalar görmemiz sebebiyle Airfel'den hiç memnun değildim açıkçası. Zaten faturalar nedeniyle çalıştırmaya da korkar olmuştuk, süs olarak duruyordu.
Bu sebeple alabileceğim en tasarruflu klimayı almak istiyorum. A+++ klimalar arasında şu modellerin üstünde duruyorum:
Sharp Tokyo 9000 btu 5500 TL
Mitsubishi Heavy Premium ZS-W 9000 btu 6100 TL
Hangisini tavsiye edersiniz? Bunlar dışında aynı fiyat bandında tavsiyeniz varsa da alabilirim.
Saygılarımla.
Çok teşekkürler.
Saygılar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: forestbearcevabınız için teşekkür ederim hocam
multi alırsam 21bin btu olanını alırım daha fazla arttırmam. iç unitelerde ise %80 tek ünite çalıştırırız ikisi aynı anda fazla çalıştıracağımızı sanmam.
bu durumda 21bin btu için 28m2 oda ve 28m2 amerikan mutfak için G.dogu anadolu bolgesinde batı cephede 13+13 şeklinde mi alayım, 16+16 mı yoksa 13+16 mı seçeyim. benim kullanımım acısından hangisi daha iyi olur.
birde japon markalarında toshiba dışındakiler daha pahallı onlara girmiyorum japon markası dışındakilere de hiç girme mi diyorsunuz bu fiyat bandında toshiba mantıklı mı?
son olarak 21bin btu dış uniteli bir multi sistem alırsam 13btu veya 16 btu iç unite ile kullanırsam tek kullanımda dış unite kendisini yeterince kısarmı oda istenilen sogukluga ulaştıgında ve elektrik harcaması konusunda iki ayrı dış unite ile karşılaştırırsak verimi benzer olur mu?
Rica ederim hocam.
Tek ünite çalışma durumu ağırlıklı olacaksa 21000 Btu dış ünite yeterli olur. Bu durumda en alt kısımda bahsetmiş olduğunuz kendini kısmayıp dur-kalk yapması riskine karşı 16+16 kombinasyonunu veya %80 olarak yoğun çalışacak iç üniteniz hangisi ise onu 16,diğerini 13 şeklinde tercih etmenizi tavsiye ederim.
Ama tek bir alternatif söylemem gerekirse 16+16 tercih etmeniz daha sağlıklı olur.
Japon alternatifler daha pahalıdır. Diğer alternatifler ise size kampanya dışında fiyat vereceği için aradaki fark çok cazip olmayacaktır. Toshiba kampanya dahilinde uygun fiyatlı olduğu için cazip konumda oluyor.
Kapasiteleriniz dış ünite gücünün toplamını aştığı,tek iç ünite ise yakın olduğu için multi ile bireysel cihazın tüketim farkı uygulamanızda pek hissedilir olmayacaktır. Bu nedenle aradaki farkın tercihinizi etkilememesini tavsiye ederim.
Ancak eşdeğer bir kıyaslama yapacak olursa bireysel cihazın tüketimi bir miktar daha düşüktür. Çünkü tek iç üniteyi açtığınızda büyük güçlü bir dış üniteyi devreye alırsınız. Ayrı ayrı olduğunda açtığınız iç ünitenin gücünde bir dış ünite devreye girmiş olur.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X