@klima5505 Daha önce size sorduğum klimalardan Daikin Shira eco 18binlik aldık. Kuran arkadaş bu yeni nesillerin eskisi gibi çok soğuk hava vermediğini, rahatsız etmeden biraz daha az soğuk hava ile soğuttunu söyledi. Ben de test edince fark ettim ki evet soğuk üflüyor ama aşırı soğuk değil, aynı şekilde sıcak üflüyor ama aşırı sıcak değil, kısmen sıcak. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2421. sayfa)

-
-
Mitsubishi electric bayisine gittim aldığım fiyatlar aşağıda
enviro 18 10.250
hare 18 8.500
hare 21 10.000
mitsubishi heavy premium 18 10.300(attığınız linkte)
ilk önerdiğiniz klima enviro serisiydi bu fiyatlara bakınca hangisini almamı önerirsiniz? @klima5505
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srbarut -- 19 Nisan 2021; 16:43:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ytuytu88Çok teşekkür ederim.
Şimdilik 12lik ZSX alırım, en azından salonu iklimlendirir, bu yazı geçiririm.
İlerleyen zamanda fırsatlar elverirse 18lik modeli alır salona koyarım, salondaki 12lik modeli de yan odaya taktırırım.
Alıntıları GösterRica ederim.
Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Montaj aşamasında ihtiyaç duyacağınız,bilinmesi gereken "vakum" konusuyla alakalı açıklamayı imzamdaki yazıdan okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: vonderlandSelamlar, yanıtınız için teşekkür ederim. Oturma odamda yıllardır baymak elegant modelini kullanıyorum ve memnunum. Kısa bir araştırma yapınca da fiyatları makul gibi geldi. Dediklerinize ek bu markayı da düşünebilir miyim?
Bir de R32'nin farkı nedir? Yeni nesil anladığım kadarıyla ve buna müteakip fiyat farkı var. Sizce R32 olanı tercih etmem daha mı mantıklı olacaktır?
Baymak Elegant Plus 9 A++ 9000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima Fiyatı (hepsiburada.com)
Baymak Elegant Prime 09 A++ 9000 BTU R32 Duvar Tipi Inverter Fiyatı (hepsiburada.com)
Selamlar. Rica ederim.
Dördüncü sırada bu cihazı da düşünebilirsiniz. Servisi aynı olsun derseniz daha cazip olabilir.
R32 tercih etmeniz,ileriye dönük daha avantajlı olacaktır. R410A cihazın şu an için eksisi yok. Bugün R410A gazlı bir cihaz alsanız ömrü boyunca gazdan yana sorun yaşamadan kullanırsınız.
R410A'dan önce kullanılan R22 gibi kademe kademe piyasadan çekilmesi söz konusu olacaktır.
Yani R410A kullanılmaya başlanınca,mevcutta kullanılan R22 gazlı klimaların üretimi kademe kademe azaltıldı ve bitirildi.
Tabi R22'nin varlığı çok daha uzun sürdü. Atmosfere atılması halinde ozon tabakasına verdiği zarar,sera etkisi oluşturması sebebiyle kullanımı sınırlandırıldı.
Sonrasında R410A Çevre Dostu diye sunuldu. Çevre dostu olmadığı anlaşılınca standart hale geldi diye kullanılmaya devam edildi.
Şimdilerde ise R32 var ve R22'de meydana gelen olay tekerrür ediyor.
Günümüzde R410A ve R32 gazlı cihazlar var. Kademe kademe R410A'yı piyasadan çekip ev tipi split klimadan VRF cihazlara kadar hepsini R32 gazlı hale çevirecekler ve R32 tek olacak. Sonra R32'yi de tahtından etme ihtimali bulunan R290 Propan var ancak,bu C sınıfı yanıcılık seviyesi bulunan,kolay alev alabilen,yanıcı bir alternatif olduğu için tam olarak yaygınlaşabilmiş değil. Yanıcı olması sebebiyle klima üretilmiş olsa bile servis personellerinin çok iyi bir eğitimden geçmesi gerekecektir.
Özetleyecek olursam,
Güncel bir tercih yapmak adına R32 gazlı olan Prime serisini tavsiye ederim. Tasarımından ötürü aynı olsun derseniz Elegant Plus serisinin de R32 gazlı olanı mevcuttur.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: weneorn@klima5505 Daha önce size sorduğum klimalardan Daikin Shira eco 18binlik aldık. Kuran arkadaş bu yeni nesillerin eskisi gibi çok soğuk hava vermediğini, rahatsız etmeden biraz daha az soğuk hava ile soğuttunu söyledi. Ben de test edince fark ettim ki evet soğuk üflüyor ama aşırı soğuk değil, aynı şekilde sıcak üflüyor ama aşırı sıcak değil, kısmen sıcak. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Merhaba.
Servisin eski nesil diye bahsettiği cihazlar,Inverter olmayan (non-inverter veya on-off) cihazlar ise bu doğrudur. On-Off klimalar sabit hızla çalışan cihazlardır ve nispeten daha sert soğuk/sıcak üflerler.
Inverter cihazlar değişken kapasiteli olduğu için kendini kıstıkça üflediği soğuk/sıcak azalacaktır. Cihaz maximum kapasiteye geldiğinde bu üfleme daha soğuk/daha sıcak olacaktır ki bu max. kapasiteyi her zaman görmek mümkün olmaz.
Esasen bu,cihazın çalışma mantığından kaynaklanmaktadır. Değişken hızlı kompresör,dış ünite fanı ve kontrol edilebilir genleşme valfi (bazı klimalarda sabit debili kılcal boru bulunur),üfleme sıcaklığını yani buna bağlı olarak ısı transfer miktarını değiştirebilmektedir. Yumuşak üflemenin sebebi klimanın çalışma mantığından kaynaklanmaktadır. Tabi ortamı istenen sıcaklığa getirebiliyor olması şartı ile.
Yani aslında kasten üşütmeden serinleme amaçlı meydana gelmiş bir fark değildir.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: SrbarutMitsubishi electric bayisine gittim aldığım fiyatlar aşağıda
enviro 18 10.250
hare 18 8.500
hare 21 10.000
mitsubishi heavy premium 18 10.300(attığınız linkte)
ilk önerdiğiniz klima enviro serisiydi bu fiyatlara bakınca hangisini almamı önerirsiniz? @klima5505
Merhaba.
Enviro ile Premium arasındaki verim farkı çok yakın,Enviro'nun az bir fark ile daha fazla verim değeri mevcut.
Enviro'nun hava debisi bir miktar daha fazladır.
Birinci tercih olarak Enviro'yu tavsiye ederim. Heavy de Enviro'dan aşağı değildir,çok minimal farklar mevcuttur. O nedenle ikinci tercih olabilir.
HaRe bir alt sınıftır,üçüncü tercih olabilir.
Saygılarımla...
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki şu an nasıl gerçek anlamda test edebilirim? Annemlerde de mitsubishi heavy var(model hatırlamıyorum ama geçen yaz takıldı), maximum sıcaklıkta benim klimadan daha sıcak veriyor, soğuğu da daha soğuk veriyor çünkü.
-
Verdiğiniz bilgiler için sağolun peki daikinin shira ve shira eco serileri nasıl ? @klima5505
Arkadaşlar şu an kiracıyım ve oturma odasinda ev sahibine Ait 18 lik klima mevcut.
Ben yatak odası için 12 lik klima almak istiyorum .
Sorum şu 2/3 sene sonra bu evden çıkacam çıkarken bu klimayı başka odada kullanmak adına 18 lik alsam nasıl olur. Arada bin TL fark var sonuçta.
Yatak odasında 18 lik klima kullanmak avantajlli mi dejavantajli mi ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: tarabdi
Arkadaşlar şu an kiracıyım ve oturma odasinda ev sahibine Ait 18 lik klima mevcut.
Sorum şu 2/3 sene sonra bu evden çıkacam çıkarken bu klimayı başka odada kullanmak adına 18 lik alsam nasıl olur. Arada bin TL fark var sonuçta.
Yatak odasında 18 lik klima kullanmak avantajlli mi dejavantajli mi ?Mantık olarak gereksiz elektrik tüketecektir kısıkta bile çalışsa ve baştan ödenen 1000 TLde cabası. Yeni evde takacağınız yer salon(en az 25m2) olmadığı sürece bence anlamsız olacaktır..
-
Merhabalar yatak odasına 12 lik olarak hangi markayı almayı düşünüyorsunuz?
Arçelik
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: weneornCevabınız için teşekkür ederim. Peki şu an nasıl gerçek anlamda test edebilirim? Annemlerde de mitsubishi heavy var(model hatırlamıyorum ama geçen yaz takıldı), maximum sıcaklıkta benim klimadan daha sıcak veriyor, soğuğu da daha soğuk veriyor çünkü.
Rica ederim.
Öncelikle mümkünse ölçüm ucu olan "problu" bir termometre edinip,iki cihazı da maximum sıcaklıkta çalıştırarak ayrı ayrı,
Emiş yaptıkları sıcaklığı ve üfledikleri sıcaklığı ölçmeniz gerekir.
Yani Heavy kaç derece emiş yapıp kaç derece üfleme yapıyor ? Maximum kapasiteye çıkıyor mu ?
Daikin kaç derece emiş yapıp kaç derece üfleme yapıyor ? Maximum kapasiteye çıkıyor mu ?
Dış ortam sıcaklıkları kaç derece ?
Bu testleri uygulayıp verileri aktarırsanız yorum yapabiliriz.
Saygılarımla...
-
quote:
Orijinalden alıntı: SrbarutVerdiğiniz bilgiler için sağolun peki daikinin shira ve shira eco serileri nasıl ? @klima5505
Merhaba.
Shira serisi bir önceki nesildir. Şimdi iki seçeneğe indirdiler. Shira Eco ve Shira Plus
Shira Plus'ta akıllı göz vardır. Ortamda bulunan canlı hareketini takip ederek çalışma düzenini ayarlar. Ortamda canlı algılamazsa kendini kısar,hareket algılayınca tekrar eski çalışmasına geri döner. Ayrıca ayarınıza göre bulunduğunuz alana üflememesi veya direkt üflemesi için ayar yapabilirsiniz,hareketinizi takip ederek buna göre üfleme yönünü ayarlar. Verimi Eco'dan daha yüksektir.
Shira'da da bu özellikler var ancak Shira dediğim gibi bir önceki nesildir. Çok cazip bir fiyatı var ise tercih edilebilir.
Saygılarımla...
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: tarabdi
Yatak odasında 18 lik klima kullanmak avantajlli mi dejavantajli mi ?Merhaba.
Odanız kaç m² ?
Eğer 18000 Btu'nun çok fazla geleceği bir alan ise cihaz dur-kalk yapabilir ki bu sarfiyatı artırır. Buna ek olarak 18000 Btu cihazın 12000 cihaza göre hava debisi fazla olacaktır. Bu da sesin daha yüksek olmasına bağlı rahatsız edebilir.
Saygılarımla...
-
klima5505 hocam merhabalar
salonum (27m2) ve Amerikan mutfağım (28m2) için klima alacağım .Güneydoğu Anadolu bölgesinde evim,4 katlı bir binanın 4. katı ama üzerinde de çatı var, çatı yalıtımı ve daire yalıtımı gayet iyi, ev Batı cephe olarak. Salon ve mutfak öğleden sonra güneş alıyor.
klimaları toshiba multi sistem yaparım diye ona göre boru döşetirdim ama eğer oluyorsa 2 ayrı dış ünite şeklinde de alabilirim
toshiba bayisinden multi sistem 21bin btu dış unite 13+13 veya 16+16 veya 13+16 şeklinde istediğim kombinasyonlarda multi sistem fiyatı aldım 11000-11500 fiyat aralığında kombinasyona göre.iki ayrı 13 lük alırsam mülti olmadan 12500 fiyat verdiler.
siz bu sistemi önerir misiniz öneriyorsanız nasıl bir kombinasyon alayım ya da belirttiğim fiyata daha iyi marka model ne önerebilirsiniz. Yardımcı olursanız memnun olurum.
-
Üstad bilgiler için çok sağol peki yatak odası için
mitsubishi electric hare 12 btu 5.750
Mitsubishi electric enviro 12 btu 7.000 fiyat aldım sence hangisini tercih etmeliyim ya da farklı bir marka model mi önerirsin? @klima5505
Hayirli akşamlar anneme klima alacağım annem tek yaşıyor oda 10 m2 Çok iyi olmasına gerek yok anneme yetsin yeter tabi birde enerji kullanımında onemli şimdiden herkese teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X