Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (4 Mobil) - 7 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64.944
Cevap
962
Favori
4.901.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21832184218521862187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar klima alıp koridora koymayı düşünüyorum ama dış üniteyle olan bağlantılar için bir uzunluk limitasyonu var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 20 Mayıs 2020; 1:47:58 >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Tabiiki denedim çalışmaya başladığında yine nemi alıyor fakat mesela 24 e gelince de aynı nemi veriyor yerler bile yapış yapış olıyor. Klimadan da nem kokısu gelmeye başlıyor zaten. Daha 1 sene olmadı alalı bakım yaptırsam düzelir mi acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Üstadım teşekkür ederim cevapların için.

Peki klima konum için, bahsettiğimiz salonun sol uzun duvarı nasıl olur?

Salonun kapısının (koridora bağlayan kapının) tam karşısına takılsa; salona ve koridor ile diğer alanlara faydası olur mu?

Olmazsa zaten bahsettiğiniz, cam balkona çıkış olan kısa kenarda sol tarafa olacak. Ortada geniş bir perde var.
  • Yok hocam kesinlikle istanbulbilisim den alışveriş yapmayın.Google a yazarsanız nedenini anlarsınız.

@klima5505 Üstad bir sorum olacak dış ünitelerden biri(GREE LOMO 18000) balkonda yerde duruyor, yeni aldığım LG Prestige in dış ünitesini o dış ünitenin üstüne koydursam sıkıntı yaratır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcold1907 -- 20 Mayıs 2020; 4:15:37 >
  • Mortuuus kullanıcısına yanıt
    Kullanıyorum.
    Klima gibi içerideki havayı çok serinletme özelliği yok. Vantilatör gibi ama bi tık gelişmişi diyebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyzade8810

Kullanıyorum.
    Klima gibi içerideki havayı çok serinletme özelliği yok. Vantilatör gibi ama bi tık gelişmişi diyebiliriz.
    yatak odası için kullanımı uygun mudur acaba?

Sıcak bi ortamda kendimi çok rahatsız hissediyorum, bu şekilde olduğu zaman uyuma sürem oldukça düşüyor hocam. Alınmasını önerir misiniz, artısı eksisi nedir.

Teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnteymenTürk

Geçen yıl Prime modelinde R32 yeni nesil gaz sistemi kullandı daha çabuk soğutuyor ve daha tasarruflu yapıyor klimayı fark buydu. Sizin sorunuz üzerine araştırdım Plus modeli güncellenmiş R32 gaz kullanılmış. Şu an itibariyle Plus modeli 0,5 Hassas derece ayarlarıyla da daha üstün bir model haline gelmiş. Tercihinizi Plus dan yana kullanabilirsiniz fiyatları da çok yakın zaten.

Alıntıları Göster
    Başkanım Denizlide hiç bir bayide Plus kalmamış. Hepsinin elinde Prime varmış. Zaten arada 150 lira falan oynuyor. Prime aldım artık. Cuma günü takacaklar nasipse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• beyzade8810 B kullanıcısına yanıt
    Öneriyor musunuz? Bugün bakıp almayı düşünüyorum 700 tl civarı

• quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Kertenkele

Başkanım Denizlide hiç bir bayide Plus kalmamış. Hepsinin elinde Prime varmış. Zaten arada 150 lira falan oynuyor. Prime aldım artık. Cuma günü takacaklar nasipse.

Alıntıları Göster
    Hocam Denizli hangi bayi, hangi ürün, kaç BTU ne fiyat ödediniz sakıncası yoksa paylaşır mısın? DM' de olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: horozigo34

Hocam Denizli hangi bayi, hangi ürün, kaç BTU ne fiyat ödediniz sakıncası yoksa paylaşır mısın? DM' de olabilir.

Alıntıları Göster
    Reis, mimar sinan caddesinde Rüzgar Mühendislik var. Baymak Elegance Prime 12.000 Btu aldım. Montaj falan dahil toplam 3.500 TL. Ama sanırım son 1 taneydi ürün. Tel no istersen özelden verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba. Demirdöküm A5 ile fiyatını kıyaslamanızı tavsiye ederim. Vaillant da Demirdöküm gibi Gree üretimidir. Zaten Demirdöküm,Vaillant tarafından satın alınmıştır. Demirdöküm'ün üst kuruluşu Vaillant'tır.

DD A5 ile (Performans olanı değil) fiyatını kıyaslayıp uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Sigma Plus ve DD A5 Performans ise bir üst sınıf olan cihazlardır.

Arçelik de servis açısından avantajlıdır.

Sigma Plus - A5 Performans

Vaillant - DD A5

Arçelik şeklinde sıralayabiliriz.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Vaillant ile dd a5 baktığımda vaillant ın klimasını daha ucuza buldum. 4350 vaillant 4600 dd a5.
    Sizin üst versiyon dediğiniz sigma plus ve dd a5 performans modellerini de inceledim. Sigma plus modelinde 2 tane plus var farkını anlayamadım sitede kıyaslama seçeneği olmayınca ama birisi invdme diğeri invdmg ile bitiyor. Fiyatları uçmuş son 10 günde 5100tl lerden 5800tl lere gelmiş ve şikayetvar da gürültülü çalışması ile alakalı eleştiriler almış. İşim içine girdikçe daha da batmaya başladım. Eğer müsait olursanız. Bana max 12 000tl ye kadar birkaç ürün önerebilir misiniz acaba?
    Önem sıram şu şekilde
    KONFOR(SESSİZLİK)>PERFORMANS>SORUNSUZLUK>
    FİYAT> GÖRSEL>

12000tl verip mitsubishi elektrik alıp memnun kalamayacaksam 4500tl verip arçelik de alabilirim. Tek istediğim işte buuu diyebilmek. :)) saygılarımla sayın hocam.

• Merhabalar,

Adana'da oturuyorum. Güney cephe yaklaşık 20 m2 mutfak için klima arıyorum. Geçen sene 12000 lik klima aldım. M2 olarak yeterli dendi ancak fırın, ocak, iç-dış ünite arası mesafe ve duvarın biri tamamen pencere olunca yetmedi.

Risk almayıp direk 24lük almayı düşünüyorum. Kapılar açık diğer odalara da faydası olsun. Burdakini de başka bir odaya aktaracağım.

Üst sınıf klimalar için bütçem yok. Ya en ucuzu Vestel Flora ya da orta karar Arçelik 24325 düşünüyorum. Hangisi daha uygun olur?

Başka öneriniz varsa onları da dikkate alırım.

Teşekkür ederim.
  • Shira Plus Konusunda aklınıza takılar her türlü soruyu özelden yada buradan sorabilirsiniz.

1. Shira Plus FTXM50M (2 yıldır yaz kış kullanıyorum)
    2. Shira Plus FTXM35N (1 yıldır kullanıyorum) Yeni modellerdendir.

N. olanlar daha yeni üretimdir. Seer ve Scop değerlerinde M olanlara göre küsürhatla belirtilen iyileşmeler vardır. Eğer alırsanız N olanlardan almanız daha mantıklı olacaktır.
  • habip07 H kullanıcısına yanıt
    AP serisini nerden buldunuz fiyat nedir?

• Mortuuus kullanıcısına yanıt
    Şu anki deneyimi yaşamış olsaydım 700 TL verip almazdım. @klima5505 daha iyi bilir hocam. Odanın havasını soğutma özelliği çok çok kısıtlı.

• beyzade8810 B kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam da alternatif yok bu işe. Düz vantilatör alabilirim 400 liraya ama bilemedim hangisi verimli olur

• Selamlar,

28 M2'LİK Bir salonum var. Pencere alanı 6 m2 ve tam doğu cephe. Bina yeni, yalıtımlı ama sıcak epey hissediliyor. Salon kapısı genelde açık olacağından koridora da fayda etsin istiyorum biraz. Başta risk almayıp Daikin alma niyetindeydim ama bu ölçülere 12000'lik klimanın yetmeyeceği yönünde yorumlar aldım. 16-18000 seviyelerine çıkınca da dakikin ve üst sınıf klimalar 5 haneli fiyatlara geliyor.

Bütçemi maksimum 7-8 bin seviyelerinde tutmak istiyorum.

Klima konusunda bildiği her şeyi son 3-4 günde öğrenmiş bilgisiz biri olarak önerilerinize açığım. Özellikle @klima5505 hocam senin görüşlerini merak ediyorum.

Herkese iyi günler.
    Cevaplarınız için öncelikle çok teşekkürler, 18000'den vazgeçtim BTU işi 24000 'e çevirdim. 24000 için önerileriniz olur mu. Öncelik F/P ,sonrası tasarım şıklığı.

Merhabalar, Ege`de çatı katlı dubleks zeminde salon için soğutma amaçlı klima arayışım var. Salon 36m2 ilave olarak hole açılıyor. (Hol de kabaca 10m2) . Evdeki İzolasyon iyi. Salon kuzeye bakıyor , doğrudan güneş görmüyor, 2 yaz klima olmadan salonda sorunsuz oturduk aslında ama bu yaz anlaşılan gündüzü daha çok evde geçireceğiz. 18000/24000 arasında kararsız kaldım. Önereceğiniz. Kaliteli ve sorunsuz servis sıkıntısı olmayan fiyat/performans ürünleri nelerdir. Teşekkürler.
    Çok teşekkür ederim cevaplarınız için, umarım dediğiniz gibi memnun edici performansa ulaşır.

Tavsiyeniz için de çok teşekkür ederim.

İyi çalışmalar dilerim, saygılar.

• Öncelikle herkese merhabalar.

Sıcakların iyice bastırdığı şu günlerde klima alma arayışına girdim. Güncel F/P ürünlerden tavsiyeler ve kampanyalar hakkında bilgiler verirseniz çok sevinirim. Klimanın takılacak olduğu odanın bilgileri şu şekilde.

Öncelikle oda 15 - 20 m2, kuzey cephe, akşam üstü güneş alıyor saat 6 7 gibi, bina 10 15 yıllık yalıtım olduğunu düşünmüyorum, 2 duvar pencere, çift cam pvc pencereler. Şehir Aydın. Genelde soğutma amaçlı kullanım yapılacak. Ev doğal gazlı çünkü.

Arkadaşlar tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum, kaçlık klima, hangi gaz, hangi marka gibi.

@klima5505 hocam özellikle sizin görüşünüz benim için önemli şimdiden çok teşekkür ederimç
  • 
Sayfa: önceki 21832184218521862187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.