S

Teğmen
09 Ağustos 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 65 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Bir yakınım için 42-43" cok ekstra özellik beklenmeyecek bir cihaz önerisi alabilir miyim?
Smart özelliği olsun yeterli.
Bilindik markalar fiyat olarak yakın Aralık'ta birbirini 3000 TL civarinda.
LG, Philips, Samsung arasindan biri olabilir. Model önerisi olan veya şunu kullanıyorum memnunum diyen varsa tavsiye alabilirim.
Merhaba, okulda projeksiyon için teklif alınacak da arkadaşlar hangi değerlere yer verilebilir?

Salonun genişlik 10 mt, derinliği 25 mt. Perde ile projeksiyon arası, 4-5 metre civanında.

Şu anki projeksiyon cihazımız TOSHİBA TLP-X100;
LCD 0.63 LCD Chip
Çözünürlük 1024x768
Parlaklık 2200 Ansi Lümen
Contrast 600:1
Lamba Ömrü Normal 2000 saat / Eko Mod 3000 saat

Herhalde eski bir model, lamba ömrü 100 saat olmasına rağmen, hiç canlı görüntü vermiyor. Sadece Ansi-Lümen değerinden midir acaba bilmiyorum pek açıkçası.

Yeni alacağımız projeksiyonda nelere dikkat etmeliyiz? Anma ve kutlama programlarında görüntü aktarımı için kullanılacak sadece.

Bir de laptop düşünüyoruz ancak öncelikle projeksiyonu yenilememiz gerekiyor.
Bir akrabama TV arayisindayiz. Bana sordu ama yakın zamanda pek alakam olmadı TV teknolojileri ile sizlerden öneri gelebileceğini düşündüm.

- Bilindik markalardan (Philips, LG, Sony vb.)
- İnternet bağlantısı yapılabilecek (YouTube vs için)
- 42 inch civarı (en az)
- bunun dışında çok kriter aramadigimiz fiyat performans ürünleri var mı önerebileceginiz?
Hz değeri, 4k gibi detaylara takılmıyoruz, memnun kaldığınız bir ürün olması yeterli.
Ofiste(okulda) kullanılmak üzere, oyun performansından ziyade işlemlerin hızlıca yapılabileceği bir sistem toplansa ne önerirsiniz?

Öncelikler ve ek bilgiler;
SSD olsun, monitör var, CD-DVD sürücü gerek yok. Eski HDD yedek veri amaçlı kullanılacak. Şunlara yöneldim.

RYZEN 3 1200 3.1 Ghz
520 TL

ASUS PRIME B350M-K DDR4 2666MHz
370 TL

SSD (240 GB boyutlu)
RAM (8 GB boyutlu)

Bunlara ne eklemeliyim?

Anakartta onBoard ekran kartı özelliği vardır heralde değil mi? Ekran kartı almayı düşünmüyorum.
Arkadaşlar 5-6 yıllık iphone 4 kullanıcısıyım. Değiştirme zamanım geldi. Androidde kafama takılan bir durum var. Buna göre telefona karar vereceğim.

Mi 5 Prime'de Android 6.0 (Marshmallow) var. P9 Lite (2017)'de 7.0 Nougat var. Bu iki sürümün varlığı, cihazların uzun ömürlü kullanımı için çok önemli midir? P9 Lite(2017)'da Nougat yüklü olması bir avantaj mıdır? Ya da ne bileyim Android 8-9 çıktığında P9 Lite (2017)'nin bir avantajı mı oluyor? Ya da tam tersi Xiaomi'nin bir dezavantajı mı oluyor? Neticede güncelleme geldiğinde indirip-kur dedeiğimizde herşey aynı olmuyor mu?

İki cihaz da aklıma ve ayırdığım paraya uyuyor. Hangisini tercih etmeliyim?
Merhaba arkadaşlar,

750 TL civarına telefon bakıyorum dünden beri. Aslında karar vermiştim ama Xiaomi Mi4 kafamı karıştırdı.

Lenovo K5 & Xiaomi mi4

arasında seçim yapacağım. Eşim için telefon; orta düzeyde sosyal medya, internet, fotoğraf çekimi ve iletişim amaçlı kullanım. Tabi bir de çocuk internetten biraz video izleyecektir.

Daha uzun şarj, daha hızlı ve daha akıcı menüler ve daha kaliteli fotoğraf çekimi ile Xiaomi öne geçti sanki ama Lenovo k5 17/06/2016 tarihinde satışa çıkmış diğeri yani Xiaomi 01/07/2014'te satışa çıkmış. Android daha önce kullanmadım bu bir dezavantaj değil midir?

Yeni güncellemeler yapıldığında bu tarih farkı yüzünden olası eksiklik ortadan kalkar mı? 2-3 yıl civarı işimizi görse yeterli. Yeni ama sadece fotoğraf çekimi zayıf kalan Lenovo K5 mi eski bir model olsa da güncellemeleri alan Xiaomi Mi4 mü seçmeliyim?
2011 yılından beri iphone 4 kullanıcısı olarak, artık çağa ayak uydurmakta yavaş kalan telefonumu değiştirmek istiyorum.

Bugün nerdeyse sabahtan beri inceliyorum telefonları ve seçenekleri 2 telefona indirdim.

Huawei Honor 7 (Fiyat uygun, akıcı, sd kart desteği vari kamera güzel vs ancak şarj süresi konusunda sıkıntılar neredeyse 30 sayfa olmuş)-
Xiaomi Mi5 (Fiyat uygun ancka 300 tl fazla honor'a göre, akıcı, fakat şarj cihazı farklı, şarj süresiyle alakalı bilgi bulamadım)

Max 1500 TL fiyat bandında, menü ve uygulama geçişlerinin akıcı olduğu (oyun oynamıyorum diyebilirim) ve ayrıca şarjının hatırı sayılır bir seviyede uzun kullanım sağlayacağı bir cihaz düşünüyorum. Bu ikisi veya farklı hangi model önerirsiniz?

Kullanım: E-posta alışverişi, Sosyal Medya Takibi, Bankacılık İşlemleri ve Haber Uygulamaları Takibi.
Daire 1.5 yaşında, toplam 140 mt kare, ısıtılacak kullanım alanı 110 mt kare civarında. Kömürlü ortak kalorifer sistemi vardı bu zamana kadar. Ara kat olması ve yalıtım nedeniyle fazlaca ısınıyorduk önceki sistemle. Petek uzunluğu 9,5 metre. Sıcak su için ana vanadan 8 tane peteğe ayrı ayrı borular gidiyor.

Şöyle bir fiyat aldık.

Doğalgaz daire iç tesisatı, ocak ve kombi flexleri, kombi tesisatı kabini vs işçilik 1300 TL

Kombi Seçimi bize kalıyor;
Hermatiklerden,
Viessmann Vitopend-100 24 kW çift eşanjör 1800 TL
ECA Proteus Plus 24 kW çift eşanjör 1400 TL

Yoğuşmalı Premixlerden,
Viessman Vitodens-50w 24 kW 2650 TL
Bosch Condense 2500-w 2100 TL
Ariston egis premium 24 FF 1900 TL

Sayaç ve abonelik bedeli bize kalıyor, gaz açma proje vs işleri firma halladecek.

1300 TL işçilik üzerine hangisi seçmeliyim? Bosch 2500 W, EcaProteus ve Viesmann Vitodens arasında kaldım ben ama maalesef hiç bilmediğim bir teknoloji.
Kullandığım notebook acer as5920G (2007de aldım, yaklaşık 2400 TL idi)

10 yıldır kullanıyorum, temiz kullandım. Hatta steamden CS:Go bile oynuyordum fakat ekran kartını 2 kere fırınlamak zorunda kaldım. Elimde kalması yakındır. Ayrıca orta düzey bazı oyunlarda yeterli gelmemeye başladı.

Yeni alacağım ürünü de 5-10 yıl kullanacağımı düşünüyorum. Yine doğru bir tercih yapmak için araştırmalara başladım. Markadan çok güzel bir seri denk getirmeye çalışacağım.

Yapacaklarım,
Sunumlarda kullanacağım,
Steamden bir kaç oyun (CS:GO kesin)
PES 2015-2016
internet,müzik, film vs..

Bu standartlarda ne olabilir.
Ayrıca SSD takviyesi yapmaya düşünüyorum. Yine FreeDos olmasını tercih ederim. Önerebileceğiniz ürünler var mı acaba?
Merhabalar,

Bir arkadaşa uydu cihazı alacağız. Bende Neta 6400 var memnunum. Ona alacağımız daha küçük ya da kutu değil de mini olanlardan olmalı. böyle bir model var mı önerebileceğiniz?

Öncelikler,
kanal geçiş hızı iyi olsun,
maçlarda şifreli kanalları çözebilsin.
Hakkında
Meslek: Memur
Forum İmzası:
Yakında Olacak Umarım...
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 380
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 8.273 (Bu ay: 88)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 46 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.