Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2184. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hardcrss Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 11 Misafir (3 Mobil) - 9 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.946
Cevap
962
Favori
4.901.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21822183218421852186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sportivo

Hocam teşekkürler , biraz da estetik olarak şık olsun istiyorum Bosch Vertu B1ZMI18922 serileri veya buna muadil öneriniz olur mu. Bütçe 5-7 arası çıkabilirim. Bu rakamlar civarı şıklık veya F/P arasında son seçimi yapacağım.
    Rica ederim hocam.

Bir alternatif olarak Arçelik 18560'ı önerebilirim. 2. seçenek olarak tavsiye etmekteyim.

1.Sırada Vertu tercih edilebilir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: biostrike

Takılıyorum hocam ne kırması estağfurullah. Sizin gibi bilgi sahibi olan kişilerin fikirlerini önemsiyorum, teşekkürler.
    Buna sevindim hocam Gerçekten kırgınlık olsun asla istemem. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Uzun zaman sonra sizi tekrar görmek güzeldi.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: romeo_x

Evet hocam öğlen başlayıp akşama kadar güneş alıyor tüm salon. Yalıtım eski tarz olduğu için tam güvenemiyorum

12 lik az gelirse diye düşünüyorum .
    Arçelik demişsiniz . Arçelik ve bekonun ekolojik 14500 BTU modelleri var. 18000 BTU almktansa daha mı iyi acaba. İş görür mü ekolojik serisi

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.

12660 düşünürseniz alanınız için yeterli olacaktır. Kompresörü gayet güçlüdür. Ekolojik 15325 ile fark olarak ise ekstra özelliklere sahip olursunuz(Wi-Fi kontrol vs.)

Ekolojik serisini 2. olarak tavsiye edebilirim. 12660'ın dış ünitesi,15'lik Ekolojik'ten bile büyüktür. Gerçek anlamda yüksek performanslı bir cihazdır.

18000 ise çok fazla gelecektir. Güneş alımı olsa bile büyük kalacaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: maviyildizinoglu

Bu vaillant ın 18000btu bir kliması var. 4300tl ye buldum. Sizce alması mantıklı mı acaba? Kim üretiyor hiç bilmiyorum. Vaillant kombide çok sağlam marka ama klimasını kullanan hiç görmedim. Önerir misiniz? Yoksa arçelik sigma plus veya dd a5 modellerine mi yöneleyim. Macera aramayım mı?
    Merhaba. Demirdöküm A5 ile fiyatını kıyaslamanızı tavsiye ederim. Vaillant da Demirdöküm gibi Gree üretimidir. Zaten Demirdöküm,Vaillant tarafından satın alınmıştır. Demirdöküm'ün üst kuruluşu Vaillant'tır.

DD A5 ile (Performans olanı değil) fiyatını kıyaslayıp uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Sigma Plus ve DD A5 Performans ise bir üst sınıf olan cihazlardır.

Arçelik de servis açısından avantajlıdır.

Sigma Plus - A5 Performans

Vaillant - DD A5

Arçelik şeklinde sıralayabiliriz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dert Sahibi

Abi iyi akşamlar tekrardan, bir konuda tekrar danışacaktım da. Bu sefer bizim eve değil teyzemin evi için.

Salonunu ölçmedim de yine 20 m2den fazla olduğunu ve amerikan mutfak salonu mevcut.

Yaz vakti yemek yapılacağından eminim salonun ısısı yükselecek kapı da açık kalacak tabi o an klimanın performansından hayır beklenmez.

Herşeyi kenara bırakırsak, 12.000btuluk f/p ürünler arasından senin klima tercihlerine bakarsak hangisini önerirsin ? Teyzem gurbette yaşıyor o gelesiye kadar fiyatlar illa ki uçacak yine de 3.500 küsuratlı birşeyler olursa güzel olur. (Yeni gelecek mallara ek vergi gelecek malum)

Lg dual plus mı daha iyi alarko flair mi ? Bunun haricinde ne tavsiye edersin ?
    Merhaba hocam.

20m^2 alanda mutfak da kullanılacağı zaman 12000 Btu yetersiz kalabilir.

Bu nedenle Arçelik 15325'e bakmanızı tavsiye ederim. Fiyatı az biraz yukarıdadır ancak kapasitesi uyumludur.

Onun dışında Dual Plus ile Alarko Flair arasında kalite bakımından Flair'in daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: fırat1983

@ Klima5505 Merhaba

Ben klima konusunda sınırlı bilgiye sahip biri olarak seçimimde yardımınızı rica ediyorum.

38 m2 salona bir klima almayı düşünüyorum. Istanbulda 20. kat ve güney cephe. Bina çift camlı ve yalıtımlı. Toplamda 14m2 kadar cam mevcut. Öncelikle 24 lük mü yoksa 18 lik mi tercih etmeliyim?

İlk araştırmaya başladığımda Arçelik prosmart inverter klimayı beğenmiştim fakat marka hakkında çok fazla olumsuz yorum okudum. Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Bu cihaz ile ME, Mhi cihazları arasındaki farkı ödemeye değer mi?

Mhi ZSX-S serisini alacağım sanırım. Bu cihaz hakkındaki ne düşünüyorsunuz. Buna eşdeğer diğer markalarda hangi cihazları alabilirim?

Fazla sordum kusura bakmayın. Cevabınız için şimdiden teşekkürler..
    Merhaba.

Arçelik vb. markalarda 24000 btu tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Ses konusu görecelidir. Memnun kalan kullanıcı sayısı çokça olmakla birlikte olumsuz görüşler de bulunmaktadır. M.E,MHI vb. cihazların kalitesi daha yüksektir. Bütçeniz yeterli ise aradaki farka değecektir.

ZSX-S Diamond Serisi üst segment bir modeldir.

Daikin için Shira Plus

Mitsubishi Electric için Kirigamine (FH) modelini bu cihaza eş tutabiliriz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: sayginu

Çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz...
    Rica ederim. Faydalı olabildi isem ne mutlu bana...

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-537954BC6

Bu mesaj silindi.
    Merhaba.

İki klimayı aynı anda çalıştırarak veya çalışma odanıza yakın olanı mümkün mertebe uzun süre çalıştırıp diğer alanların kapısını kapalı tutarak sonuç elde edebilirsiniz.

Kapasite seçimi için almadan önce servis çağırarak mevcut altyapı tesisatın boru çaplarının düşündüğünüz kapasitelere uyumlu olup olmadığını tespit ettirmeniz gerekmektedir.

-Mitsubishi Electric Legendera veya Kirigamine (FH)

-Daikin Shira Plus

-Daikin Emura

-Panasonic Etherea Z

Marka ve modellerini istediğiniz uzaktan kontrol özelliği ile birlikte tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: talipengür

yorum için teşekkür ederim beko yada arçelik tercih ediceğim dediğiniz gibi ikiside birebir aynı klima en ucuza bulduğumu alacağım

Alıntıları Göster
    Rica ederim. Şimdiden hayırlı olsun. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşeklür ederim. Mhi, Me, Daikin gibi üst segment markalarda bu durumda 18.000 yeterli olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam bu seçeneklerdeki tüm mobil klimalar sanırım on-off mantığıyla çalışıyor.
    Yani hedeflenen dereceye ulaştıktan sonra kapanıyor, sürekli o derecede çalışmıyor.

Doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 20 Mayıs 2020; 0:44:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    aslında ikisi için fiyat aldım. dayrelax direk daikin üretimi.. rotanın ise mersin merkezli bir firmanın ürünü olduğu ama servis olarak daikin airfel baktığını söylediler. o zaman bizi yanılttılar. dayrelax için 500 tl fazla verdik.. geri rotaya mı dönsek
  • Arçelik hava serinletici nasıldır kullanan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhabalar hocam.

Öncelikle vakum işlemi,çoğu servisin adeta kaytardığı bir işlem. Şu an için vakumu gereksiz kılacak bir teknoloji yok.

Bunu direterek,önceden servisle yapılmasını istediğinizi belirtip anlaşarak bir çözüm elde edebilirsiniz. Tabi sonrasında servisin sözünde durması gerekir.

14,5m^2 alanda LG Prestige serisi gayet yeterli olur. Yağmur dış üniteye hiçbir etki oluşturmaz. Zamanda dış ünite peteklerinde biriken tozun çamurlaşmasına sebep olur. O zamana kadar zaten cihaz bakım isteyecek duruma gelmiştir. Güneş vuruyorsa bu performansı azaltabilir. Hava akışını önlemeyecek şekilde üstüne bir sundurma-tente taktırabilirseniz en azından cihaz daha az ısınmış olur.

Bu bağlamda LG Prestige serisini tavsiye ederim. Servisi Bosch Termoteknik-Buderus'tur. Bölgenizde mevcut ise tercih edebilirsiniz.

Aynı performansa sahip 12'lik olarak Arçelik 12660 kodlu cihaz mevcut ancak fiyatı biraz yüksek.

Bir alternatif olarak Airfel LTXN 12000 Btu için tavsiye edebilirim. Servis açısından avantajlıdır.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Hocam tek tek bütün sorularla ilgilenip cevaplıyorsunuz gerçekten çok teşekkür ederim. Gönderimi güncelliyorum hocam Öncelikle 12.000 lik lg prestige modeline ne internetten ne de buradaki bayilerden ulaşmam mümkün olmadı bu yüzden üzülerek bu seçeneği silmek zorunda kaldım ve sizin sıkça bahsettiğiniz modellere yöneldim. dd a5 modelini de buradaki bayiler nedeniyle seçeneklerden çıkarttım.

Şu anda alarko flair 12'lik modele yoğunlaşmış durumdayım. Ancak bu modelde de aklıma bir kaç konu takıldı bu konuları size danışmadan almak istemiyorum (forumda da bu cihaz için güncel bir başlık sanırım yok) .Model 12'lik ve 12283 btu olarak geçiyor ancak soğutma kapasitesi broşürde 10918 btu yazıyor. Maks soğutma kapasitesi ise 12283 btu. Cihazların btu değeri maksimum btu ile mi ölçülüyor yoksa bu makine 12.000 btu ya göre daha az mı performanslı tam olarak anlamayadım. Eğer maks değer dikkate alınıyorsa 9'luk modeli de 11.430 btu oluyor ki bu durumda da 12'lik modele çok yakın bir değer olmuş oluyor. aydınlatırsaız sevinirim hocam.

Muadil modellerin ise pek çoğunda bu şekilde net değer göremedim tam olarak 12.000 yazılmış genelinde bu da ne kadar mümkün bilemiyorum. Bu arada bu yazdığım değerler sigma comfort 12'lik model için de birebir aynı ikisi aynı üretim modeller mi acaba diye düşündürdü.

Bir de alarko flair modelinde fark olarak gümüş iyon filtre kullanıyor. Bir dönem iyon-ozon konuları forumda tartışılmıştı. iyonizasyonun olası zararlarından bahsedilmişti bu riskler bu filtreyi kullananan klimalar için de geçerli midir?

12'lik flair için bayiden fiyat aldım. Aldiğım fiyat arçelik 12325 modeli ile hemen hemen aynı. Şu an flair'i almaya çok yakınım. Klima konusunda gördüğüm en yetkin kişi sizsiniz hocam yukarıda yazdığım kafamı karıştıran konuları sizden duymayı çok isterim. Siz onay verirseniz yarın gidip alıcam

Şimdiden teşekkür ediyorum hocam. Sağlıklı mutlu günler dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fromae -- 21 Mayıs 2020; 17:12:12 >

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Servis randevusu için aradıklarında vakum ve ekstra gaz olayını belirtecegim. Peki ekstra gaz için bir maliyet olacak mı benim açımdan?

• Arçelik 12660, bu modelin 18 bin lik olani varmi , cok begeniliyor 12660 peki bu makinenin 18 binligi varmi ?
    Yoksa tek efsane makine mi bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 20 Mayıs 2020; 1:22:50 >
    Çok çok teşekkür ederim hocam bilgilendirmeniz, ilginiz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Verdiğiniz bilgiler ışında bi tercih yapıcaz aldığım da tekrardan bilgilendirme amaçlı yazıcam allah razı olsun.
    Teşekkürler abi hemen bakacağım

• Arçelik te Word kart kampanyası var. 3000 tl ye 250 puan veriyor. Daha uyguna gelir.

• Arkadaşlar merhaba. 12000 btu bir klimaya ihtiyacım var. Arçelik Ekolojik 12325 ile Beko Ekolojik 31225 sanırsam aynı özelliklere sahip.

Bu sitedeki fiyat bana uygun geldi. Tavsiye edermisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzetgkhn -- 20 Mayıs 2020; 1:46:18 >

• 
Sayfa: önceki 21822183218421852186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.