Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir (8 Mobil) - 9 Masaüstü8 Mobil
5 sn
64.954
Cevap
961
Favori
4.902.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
53. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 21802181218221832184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alexxiev84

Merhabalar Arçelik 18000lik klima aldım. Dış ünite har har şeklinde sesli çalışıyor. Sizce normal midir! Servis çağıracağım gibi. Yine Arçelik 9000 btu klima mutfağa da alayım diyordum ama Dış ünite ses problemini görünce kararsız kaldım. 10 m2 mutfak hafif güneş alıyor. Hangi klimayı önerirsiniz? Bütçem 4,5-5e kadar çıkabilir...
    Merhaba.

Sesli çalışması normal değildir. Montaj hatası veya ürün kaynaklı bir sorun olabilir. Servis çağırmanızı tavsiye ederim. Mutlaka bakıp görsünler.

500-600TL civarı daha yükseltebilirseniz Mitsubishi Heavy Premium serisini önerebilirim. Bunu söylememin sebebi de,fiyatlar malum ara değerlerde olabiliyor. 5k seviyesine gelmişken bunu da göze alıp eklerseniz iyi bir tercih olacaktır.

9000 Btu bir cihaz yeterli olacaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: VanGuardMan

Oda değiştirme kararım tamamen ekonomik gönlüm istemiyor tabıkı de değiştirmeyi benım odam 16 metrekare ama gunes alıyor 4-5 saat arka oda 19 metre kare gunes almıyor ve orayı sevmıyorum ama klimayı uzun surelı kullanacağın 7/20 gunde en az 20-22 saat açık kalacak tamamen sarfiyattan dolayı dusunmustum :)

Alıntıları Göster
    Merhaba.

Uzun süreli çalışmada güneş alımı olsa bile çok verim farkı olacağını sanmıyorum. Cihaz zaten yüksek verimli. Klima için yaşam alışkanlığınızı değiştirmeyin derim :)

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: root16

Hocam merhaba, 13 metrekare oda için son kat ısıtma ve daha çok soğutma amaçlı kullanılacak, yalıtım yok. Şehir Antalya. 9000 btu yeterli olur mu ? Yoksa 12000btu mu almalıyım.

Marka olarak Demirdöküm A5 ve Arçelik Ekolojik 12325 tercih etmeyi düşünüyorum. Demirdöküm A5 şuan için 100-150tl daha uygun oluyor. Hangisini tercih ederdiniz?
    Merhaba.

Çatı dahil yalıtımsız ise risk almaya değmeden 12000 tercih etmeniz uygun olur. Yazları çatı bütün sıcaklığı içeri verebilir.

Servis yaygınlığı açısından Arçelik avantajlıdır. Bu nedenle aklınıza yatıyorsa tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: romeo_x

Merhabalar hocam.

Yer İzmir . Ortalama 25 m2 salon için arakat güneş alıyor. Bı cephe pencereler bir cephe hem pencere hem balkona açılıyor. Sadece soğutma için kullanılacak.
    Bütçe 4000-5000 arası .

Kaclik bir klima ihtiyacımı görür ?
    Tavsiye edebileceğiniz marka modeller nelerdir ?
    Öneriniz dahilinde işimi görecek butcemin altında da bir klima olabilir :)

Teşekkürler.
    Merhabalar hocam.

Binanızda yalıtım var mı ? Güneş alımı çok fazla mı ?

Yalıtım var ise 12000 Btu yeterli olacaktır.

Bu bütçe aralığında 12000 Btu için Arçelik düşünürseniz 12660 serisini önerebilirim,bütçenizin üst sınırına göre. Gayet performanslı bir cihazdır.

Alternatif olarak aynı markadan uygun alternatif olarak 12325 serisini önerebilirim.

Alternatif marka olarak Sigma Plus INVDMG serisini önerebilirim.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu iki klima arasında Altus da eksik olan nedir biliyor musunuz? Baktığım kadarıyla bir fark göremedim. Altus un kumandasını göremedim o mu farklı acaba?
    Teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cankara35

Merhaba son arastirmalarim uzerine demirdokum a5 18000 ile airfel 18000 arasinda kaldim hangisini almaliyim?
    Merhaba. Verim açısından birbirleriyle aynılar. Airfel servisi daha yaygındır. Bu nedenle Airfel'i tavsiye edebilirim. Kalite açısından da çok yakın durumdalar. Fiyat kıyaslaması yaparak uygun olanı da tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla...
  • Merhaba Sigma PLus 12000 btu Klimaya sahip olan dış ünitesi hakkında bana yardımcı olabilir mi?

Dış ünite ayak ara mesafesi lazım. Klimayı aldım.Ancak balkon duvarına çelik sehpa yapmam gerekiyor. ayak ara mesafesi merkezden merkeze kaç cm yardımcı olabilecek var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend_84

Verdiginiz degerli bilgiler sayesinde bizi aydinlatiyorsunuz,
    Sagolan varolun .
    Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim,sizler de sağolun.

Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana...

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: peace987

Merhabalar 18 Lik veya 24lük klima alma telaşının içerisindeyim bütçe çok önemli değil ama boş yere de fazla para vermek istemiyorum.En iyisini en uyguna alma politakasıyla araştırma yapıyorum. Bosch ürünleri Midea üretimi olduğunu forumlarda araştırırken öğrendim ve tavsiye ediliyor İki ürününü beğendim.Neden Midea veya Diğer üretimlerine bakmıyorum marka ve bosch yetkili servisi ile alakalı olduğunu söyleyebilirim 4 yıldır evimdeki bütün beyaz eşyalar bosch ve çok memnunum eski evimde çok eski bir bosch marka klima vardı ve çok memnundum.

Bosch B1ZMI18922 Vertu 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima 7200 tl Görünüş olarak görsellerde de çok beğendim 24lük bulamadım.

Bosch B1ZMI18725 18000 Btu A++ Inverter Klima 7000 tl
    birde 24lük olanı var bu modelin
    Bosch B1ZMX24725 Duvar Tipi Inverter Klima 24.000 BTU A++ 8160 tl

bunlar internet bulduğum fiyatlar ve modeller birde en iyisi olarak belirtilen
    YENİ MSZ-LN Legendera Duvar Tipi Klima Serisi bunun 18 lik yada 21 lik modeli var aklımda internette fiyat bilgisi bulamadım 19/04 tarihli liste fiyatını buldum sadece
    18 lik 12.453
    21 lik 14.849 bayiden fiyat isteyeceğim mutlaka güncellenmiştir.

Son olarakta daikın FTXM50M 18000BTU Inverter Klima 12.438 TL
    Yeni ürün daikın FTXM50N 18000BTU Inverter Klima 12.654 TL

Evim 130 m2 brüt genel olarak salon ve yatak odasını uyurken soğutmak amacı ile kullanılacak salon kapısı ile yatak odası kapısı karşılıklı aynı hole bakıyorlar aralarında çocuk odası bulanıyor bazen bu odada soğutmak için kullanılacak 3 odada yanyana mutfak kapısı ve oturma odasını kapatınca birde hol var iki klima almak daha mantıklı mutlaka ama biz tek klima şuan için salona düşünüyoruz belki ilerde bi tane de oturma odası ve mutfak için oturma odasına almayı düşünebiliriz.24lük akmak mantıklı geliyordu ama dur kalk olur demişsiniz benzer bi durum için klimanın bulunduğu odanın metrekaresi önemli demişsiniz o yüzden kafam karıştı biraz salon yaklaşık 30 m2.sizin önerileriniz ne olur bu seçtiğim klimaların aralarında ne gibi farklar vardır ve fiyat farklılıklarının sebebi nedir ve sizce değermi legenderaya 15-20 bin lira verip aldığımda ne için o kadar fark vermiş olurum marka dışında ? Çok fazla şey sordum ve uzun oldu şimdiden kusurabakmayın.
    Merhabalar.

30m^2 alanda eğer yalıtımsız çatı kat bir mekânınız yoksa 24000 fazla gelir.

18000 Btu bir cihaz yeterlidir.

Diğer alanların iklimlendirilmesi amaçlandığında,çalışma süresi uzatılarak bu sağlanabilir. Çünkü ister istemez iklimlendirilen hava,klimanın bulunduğu mekânda birikir. Açık olan kapıdan,ilerleyerek diğer alanlardaki havayı da soğuta soğuta yayılır. Burada kapasiteyi yükseltmek havanın diğer alanlara ilerleme hızını etkilemez.

Tek parça 24000 Btu gerektiren bir alan olmadıkça,18000 Btu gereken alan için üst kapasiteyi seçmek bu nedenle fayda sağlamaz. Bu tarz bir uygulamada artması gereken kapasite değil,çalışma süresidir.

Midea fiyatına göre iyi ürünler çıkaran bir markadır.

Mitsubishi veya Daikin'in bu modellerini tercih etmeniz halinde kalite,sessizlik,performans,uzun ömür ve duruma göre daha profesyonel servis desteği gibi avantajlarınız olur.

Araba markaları gibi düşünebiliriz. Uygun fiyatlı bir araç da 1000km öteye götürebilir,pahalı olan araç da. Farkı ise görsellikle birlikte kalite ve kalite sonucunda elde edilen uzun ömürdür.

Bosch'ta Vertu serisi 1. seçenek olabilir. Sonrasında 725 kuyruk kodlu cihazlar tercih edilebilir.

Legendera ile Shira Plus'ı kıyaslarsak Legendera daha verimlidir. Görsel olarak da avantajı var. Ses seviyesi açısından birbirlerine çok yakınlar.

FTXM50N daha güncel,daha verimli bir seri. Almışken 50M ile aradaki ufak farkı da ödeyim 50N ile biten cihazı tavsiye ederim. Ancak Legendera yine verimlilikte daha üstün kalıyor. Şu var,aradaki fark uçurum boyutunda değil. Yani tercihi o kadar da etkileyecek bir durumu yok.

Bu kısım bütçenize kalmış. Arada büyük fark var. Midea üretim cihazlar fiyatına göre performansı iyi olan örneklerdir.

Diğer yanda da iki Japon markanın üst segment ürünleri var. Bütçeniz yeterli ise bu seçenekler en başta bulunur.

Legendera

Shira Plus 50N

Vertu

Bosch 725

Bu şekilde bir sıralama yapabiliriz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: astrafe

iyi günler arkadaşlar... klima ağız çıkış sıcaklığını takip eden arkadaşlar var biliyorum.. bir şey merak ediyorum...

yazın bir klima ortam ısısını istenilen dereceye getirdikten sonra kendini kıstığında ortalama ağız sıcaklığı kaç derecelerde dolaşır... benimki ortam ısısını istenilen sıcaklığa getirmek için 5 derecelere kadar düşüyor , sonrasında kendisini 13 derece civarlarında sabitliyor gibi...prob ile ölçüyorum... bilemiyorum hani 16-18 derecelerde üflese daha ekonomik olabilir mi??
    Merhaba.

Üfleme sıcaklığı,kompresörün çalışma aralıklarıyla sınırlıdır.

Bu da kompresörün mekanik çalışma sınırları ile birlikte yazılım ile alakalıdır.

16-18 derecelerde üfleme yaparken emiş sıcaklığını da ölçebilir misiniz ?

Kaç derece set değerinde,kaç derece emiş yaparken bu sıcaklığı üflüyor ?

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kantek

Merhabalar,

Güney cepheye bakan 8x5=40 m2'lik salonum için sadece soğutma amaçlı kullanacağım klima bakıyorum.
    5 m'lik alan yerden tavana kadar boydan boya cam ve balkona bakıyor. Tavan yükseliği 2.8 m, konum Eskişehir'dir. Hem görünüş olarak hemde evladiyelik olması açısından sorunsuz ve iyi bir model klima almak istiyorum.

İnternetten yaptığım model araştırmalarına göre;
    Mitsubishi Legendera ve Daikin Emura serilerinin yorumlarının iyi olduğu ve şık dizaynları olduğunu düşünüyorum.

Bu modeller için f/p nasıldır?
    Önereceğiniz başka modeller olur mu?
    Ne kadarlık BTU benim işimi görür?
    Mitsubishi'nin kendi sitesinde Eskişehir'de sadece servis gözüküyor herhangi bir bayii yok. Bu modele karar verirsem temin nasıl edebilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Merhaba.

Legendera serisi,Mitsubishi Electric'in en üst serilerinden biri. Kirigamine FH serisi de bu cihaza yakındır.

Emura serisi görsel olarak önde,sessiz de bir cihazdır.

Verim açısından Shira Plus üstündür,Emura'ya göre. Ancak Emura'nın da tasarım açısından avantajı vardır. Aradaki fark çok fazla değil. Bu nedenle Emura tercih edilebilir.

Legendera'nın verimlilik değerleri ile Emura arasında daha büyük bir fark var.

Mitsubishi,listeyi yenilemekte biraz geç kalabiliyor. Hem bayi olup olmadığını öğrenmek adına,hem de yoksa temin etmek konusunda çözüm için genel merkezi veya bölge müdürlüğünü aramanızı tavsiye ederim.

18000 Btu bir cihaz yeterlidir. Legendera için,arada az bir fiyat farkı varsa 20500 Btu'luk LN60 kodlu cihazı da tercih edebilirsiniz. Emura için 18000 Btu tercih edilebilir,üstü yoktur. Yeterli olacağını düşünmekteyim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sportivo

@klima5505

Merhabalar, Ege`de çatı katlı dubleks zeminde salon için soğutma amaçlı klima arayışım var. Salon 36m2 ilave olarak hole açılıyor. (Hol de kabaca 10m2) . Evdeki İzolasyon iyi. Salon kuzeye bakıyor , doğrudan güneş görmüyor, 2 yaz klima olmadan salonda sorunsuz oturduk aslında ama bu yaz anlaşılan gündüzü daha çok evde geçireceğiz. 18000/24000 arasında kararsız kaldım. Önereceğiniz. Kaliteli ve sorunsuz servis sıkıntısı olmayan fiyat/performans ürünleri nelerdir. Teşekkürler.
    Merhabalar.

Klimasız haliyle çok bunaltıcı bir ortamınız olmadığı için,yalıtımlı olmasını da hesaba katarsak 18000 Btu yeterli olacaktır.

Sigma Plus INVDMG serisini önerebilirim. Servisi yeterli miktarda mevcuttur. Yine de almadan önce araştırmanızı tavsiye ederim,bölgenizde ne kadar yaygın olduğu hakkında fikir sahibi olursanız daha sağlıklı olur.

Alternatif olarak Alarko Flair tercih edilebilir.

Servis yaygınlığı açısından Arçelik 18565 serisini de örnek gösterebilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: biostrike

Cevabınız için teşekkür ederim. Uyurken mantıklı olabileceğini düşünüyordum mevcut klima (LG Beko 8600D) açık uyursam direkt üzerime üflediği için sol tarafım tutuluyor.
    https://forum.donanimhaber.com/lg-beko-bke-8600d-isitma-problemi--38427259

Yıllar önce açtığım konuda bana muhalif olmuşsunuz çok kırıldım açıkçası . O günden beri klima demek benim için yalnızca soğutma demek.
    Rica ederim. Bu nedenle tercih edilebilir ancak,sorun çıkarma riskini bilerek almanızı tavsiye ederim. Yani bu özellik sadece Samsung'ta var. Bu nedenle tercih sebebi olabilir ancak alüminyum kondanser kullanması büyük bir dezavantajdır.

Kırıcı olduysam özür dilerim,lütfen bağışlayın. Sadece fikrimi belirtmiştim

Saygılarımla...

• Hocam teşekkürler , biraz da estetik olarak şık olsun istiyorum Bosch Vertu B1ZMI18922 serileri veya buna muadil öneriniz olur mu. Bütçe 5-7 arası çıkabilirim. Bu rakamlar civarı şıklık veya F/P arasında son seçimi yapacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talipengür

Sa arkadaşlar yeni konu açıp kalabalık etmek yerine buradan sormak daha mantıklı geldi bu aralar havalar ısınınca klima almaya karar verdik bütçe 3000 3500 TL bandında bir klima almayı düşünüyorum oturma odası 19mt 12btu az yakan Çok soğutan bir klima önerirseniz sevinirim malum elektrik hiç ucuz değil

aklımda olan biraz fiyatlara baktım

BEKO 31225
    ARÇELİK 12325

VEYA BU FİYAT BANTLARINDA İŞ GÖRECEK DİĞER MARKALARDA OLABİLİR ŞİMDİDEN GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜER EDERİM.
    Aleyküm selam.

3500TL bandına uygun Alarko Flair'i tavsiye edebilirim. Daha uzun ömürlü olduğunu düşünmekteyim.

2. tercih olarak Beko ve Arçelik'teki belirttiğiniz modeller birebir aynı. İkisinden birini tercih edebilirsiniz. Arçelik ve Beko'nun üretimleri birebir aynıdır,örnekteki cihazlar aynı modellerdir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: sub_v

Merhaba, soğutma amaçlı bir cihaz ihtiyacım var.

Ara kat daire, arka odalar serin sayılır, gölgede kalıyor. Ancak öğleden sonra özellikle biraz yandan ve daha çok ön cephe ile çapraz gelen güneş evin salon ve mutfağını oldukça sıcak yapıyor. Yazları 30-36 derece bulunduğumuz yer. Günlük olarak bir 14:00-19:00 saatleri arasında klima çalışsa yetecek gibi.
    Çok soğuk olmasını istemem, kapalı kapılar olsun ve hafif serin bir ortam yeterli.

12000-18000 arasında kaldım. Enerji de A ile A++ olanlar, bu kullanımla aylık 50 Tl falan fark ederse, A da seçebilirim.
    Şu cihazlar olabilir mi? Yada başka ne olabilir?
    https://www.epey.com/klima/karsilastir/50321-74331-83006-175118/regal-rac-5012-aplus_vestel-flora-12_vestel-bio-cool-plus-18a_regal-rgl-12000/

2500-3000 TL civarı ayırabileceğimi belirteyim.
    Bir de son olarak kutu hasarlı Beko 31825 var, 3750-3850 Tl ye bol taksitle alabileceğim. Bu da değerlendirilmeli mi? Uzun vadede ödeyebilirim.https://www.epey.com/klima/beko-ekolojik-31825.html

Ne önerirsiniz tecrübeli arkadaşlar?

Bir de daha önemlisi nereye montaj olmalı?

Merhaba.

26m^2 civarı alanda 18000 Btu fazla gelmeyecektir. 12000 de uygun olur. Ara bir değer.

Sadece kutu hasarlı ise 31825'i tavsiye edebilirim. Seçenekler arasında 1.sıradan tavsiye edebilirim.

Sonrasında Vestel Flora

Regal RGL

Regal RAC

Vestel Bio Cool

şeklinde sıralayabiliriz.

Yanlış anlamadıysam salona düşünüyorsunuz. Şayet öyle ise salonun enine,kısa olan duvarına mümkünse ortalayarak takılması en uygunu olacaktır. Diğer alanlara etki etmesi amacıyla Cam balkonun (13m^2) olan kısmın üstüne takılabilirse iyi olacaktır.

Saygılarımla...

• sayginu S kullanıcısına yanıt
    2 adet Shira plus kullanıcısıyım. Birini 2018 de birini de 2019 da aldım.

Aile evimizde de Baymak klimalar var ancak size şunu söyleyeyim daikin hayatımda gördüğüm en mükemmel klima. 7/24 çalışıyor ve bir buzdolabı kadar enerji harcamıyor. Odanızın m2 ve yalıtım, bakı ve konumuna göre kendi sitesinden size önerileri alabilirsiniz. Doğruluk payı %90.

Doğu bir ilde kışın -25 de çocuklarımla bizi yarı yolda bırakmadı. Yazın da o kadar temiz ve kaliteli hava veriyor ki bebeklerimiz şükür hiç hastalanmadı. Derece de ne yazıyorsa içerisi oydu. Ayrıca 2 tane dijital termometre ve nem ölçer de kullanıyorum.

Kısacası klima size katalogda ne vaadetmişse gerçekte de o.

Pahalı ama iyi ki almışım dediğim ürünlerden 1. Sırada gelirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foxryum -- 19 Mayıs 2020; 22:53:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı K. -07-

Arkadaslar yok mu yardimci olabilecek ? 21mt kare salon yalitimi oldukca iyi olan yer icin 12btu luk iyi sogutup iyi isitabilen ve iclerinden en az elektrik yakan klima araisnda kaldim secim yapamiyorum
    Arcelik Ekolojik 12325
    Gree Viola 12
    Baymak Elegant Plus 12btu
    Merhaba.

Arçelik ile Gree arasında 0,9'luk az bir fark var. Ancak Gree'nin daha uzun ömürlü olduğunu söyleyebilirim.

Gree Viola

Arçelik

Baymak

şeklinde bir tercih sırasına yönelmenizi tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Southwester

Merhaba @klima5505 hocam. Nasılsınız?

Dün bir kaç mağazadan ayaküstü 18lik klima için fiyat aldım.

ME Hare 8000TL
    ME AP50 ENVİRO 9000TL
    Daikin Sensira 8000TL
    Daikin Shira Plus 10000TL

Daha önce aldığım Baymak 9000'lik klimadan pek memnun değilim açıkcası. Bir yandan Demirdöküm A5'lere bakıyorum fakat pek servisi bulunmuyor olduğum yerde. 5000TL civarlarında bu tarz ürünlere para vermek yerine yukarıdaki cihazları zorlamalı mıyım? Aradaki fiyat farkına gerçekten değer mi?

8000TL aralığında MA Hare'yi mi tercih etmeliyim yoksa Sensira'yı mı?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İyi günler.
    Merhaba Southwester hocam. Teşekkür ederim,iyiyim. Sizler nasılsınız ?

Bu cihazları tercih edebilirseniz daha iyi olur. Servis,kalite vb. açılardan.

Daikin Shira Plus

Mitsubishi Electric Enviro

Mitsubishi Electric HaRe

Daikin Sensira

şeklinde bir tercih sıralaması yapabiliriz.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 21802181218221832184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.