Şimdi Ara

LG Beko BKE 8600D Isıtma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.8 ay önce taktırdığımız LG Beko BKE 8600D klimayı yazın soğutma amaçlı memnun bir şekilde kullandım(Klima ortamı çok güzel bir şekilde soğutuyor 5 dakika olmadan içerisi buz kesiyordu).Kış aylarından beri klimayı sıcak modunda 30 derece olacak şekilde kullanıyordum.İçerideki hava hiç bir zaman 30 derece olmadığından klima hiç durmadan çalışıyor ve sıcak hava üflüyordu tabi bu elektrik faturasına olumsuz yönde yansıdı.Son haftalarda klimayı akıllı çalışma modunda çalıştırmaya başladım.Ne olduysa ondan sonra oldu.Klimayı 24-25 derece de akıllı çalışma modunda çalıştırıyorum ilk açışta önce dış ünite devreye giriyor 1.5 dakika sonra klima soğuk hava üflemeye başlıyor 1 dakika sonra üflediği hava ısınıyor.Zaten soğuk olan havada bize bir darbede klimadan geliyor ısıtana kadar üşütüyor anlayacağınız.Sadece bununla kalsa iyi ortam ayarladığım ısıya gelince klimadan tık diye bir ses geliyor ve dış ünite duruyor bu sırada hava üflemeye devam ediyor ve üflediği hava gitgide soğumaya başlıyor 1 dakikaya yakın yine soğuk üfleyip açık pozisyonda hava vermeyi kesiyor.5 dakika olmadan dış ünite tekrar devreye giriyor bu sefer ilk üflediği hava sıcak ancak ortam her seferinde istenen sıcaklığa ulaştığında durmadan önce soğuk üflüyor.Akıllı çalışma modu fiyasko mudur?Soğuk üflememesi için klimayı sürekli sıcak modda 30 derecede çalıştırmak ve fazla para ödemek zorunda mıyım?Bundan kurtulmanın yolu yeni ve kaliteli bir klima almak mıdır?Yardımlarınızı bekliyorum.

• benimde en büyük sıkıntım bu, 30 dan aşağı derecelerde durup ılık soğuk karışımı bir hava üflüyor. bu nedenle birdaha beko klima almayacağım.
  • Bütçe olmadığı için bu lanet klimaya kaldık keşke bir yaz daha bekleseydim diyorum şimdi.
  • Bende de arçelik klima var. 18030 power serisi. Maalesef fuzzy modu diyorlar bu serideki akıllı çalışma sistemine, sağlıklı çalışmıyor. Size tavsiyem sıcak modda 25 veya 26 derecede çalıştırmanız. O zamanda zaten sıcaklığa ulaştığı zaman duruyor. İlk önce 20 dereceden başlayın ve her beş dakikada bir 2 derece artırın sıcaklığı. Be şekilde çalıştırınca sanki bana klima daha sağlıklı çalışıyor gibi geldi. Garip ama gerçek.
  • Tavsiyeniz için teşekkürler.Direk 26 derecede çalıştırınca oda istenilen sıcaklığa geldiğinde çok duruyor klima sizin dediğiniz gibi yaparsakta 26 dereceye kadar sürekli çalışacak ne anladım o işten akıllı çalışma modunu hiç koyma keşke inverter klima alsaydım en azından daha düşük enerji tüketimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biostrike

Bütçe olmadığı için bu lanet klimaya kaldık keşke bir yaz daha bekleseydim diyorum şimdi.

ben dediğiniz olayı yaşamadım. Bu her lg beko da olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Bütçe olmadığı için bu lanet klimaya kaldık keşke bir yaz daha bekleseydim diyorum şimdi.

Oluyor birader, arkadaşlar haklı.
    Akıllı çalışma sistemi fos.
    Ayarları manuel olarak girilmeli, hatta fan hızını bile otomatik yapmamalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

benimde en büyük sıkıntım bu, 30 dan aşağı derecelerde durup ılık soğuk karışımı bir hava üflüyor. bu nedenle birdaha beko klima almayacağım.

ÇÖZÜMÜ VAR ! Fan hızını en düşüğe alın , hava kanatlarını yukarı alın . Evaporatör ısınsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Oluyor birader, arkadaşlar haklı.
    Akıllı çalışma sistemi fos.
    Ayarları manuel olarak girilmeli, hatta fan hızını bile otomatik yapmamalı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.