Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (9 Mobil) - 6 Masaüstü9 Mobil
5 sn
64.954
Cevap
961
Favori
4.902.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21792180218121822183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerek Cop gerek Eer degerlerini ve yuksek sicak havada dış unite calisma degerlerini goz onune alarak Gree Viola 12, Baymak Elegant plus 12 ve Arcelik Ekolojik 12325 modelleri arasindan Arcelik Ekolojik 12325 modelini almaya karar verdim siparis verdim. Umarim üzmez pişman etmez. Ozellikle Cop ve Eer veriler gayet iyi gorunuyorj

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLTMGNM

Merhaba son karar için buraya yazayım dedim.

Sigma SGM12INVDMS Inverter Klima 12.000 BTU A++ R32 GAZ : 3200 tl ye buldum. Fiyatı iyi gibi geldi.

DMS kodlu olan cihaz kullanan yorumlayacak olan var mı ?

Akdeniz bölgesinden yazıyorum.

Odaiçin gayet yeterli olacağını düşünüyorum.

Aynısının DMG kodlu olanı 3900 tl fiyat farkına değer mi 12000 btuluk 3000-4000 arası bütçem var. En güzel Fiyat Performans ürününü düşünüyorum. Yeni tip gazlı olması tabiki daha iyi olacaktır. Bide Wifi kontrol oldu mu tadından yenmez.

Yardımcı olan büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim.

Teşekkürler.
    urun.n11.com
    Sigma Sgm12ınvdmg Plus Serisi A++ Enerji Sınıfı 12.000 Btu/h - n11.com
    https://urun.n11.com/klima/sigma-sgm12invdmg-plus-serisi-a-enerji-sinifi-12000-btuh-P417430208

dmg Sigma Plus Serisini sipariş geçtim. 77 tl'lik indirimimle beraber. 3833 tl ye geldi. Sipariş akabinde tekrar indirim çeki verdi. İsteyen olursa güvenebilirse onlar adınada sanal kredi kartı ile sipariş verebilirim. Yada benim kupon kodumu kullanabilirlerse veririm.

Şuan 1750 tl üzerinde 55 tl lik indirim görünüyor. n11de Ancak Size özel yazıyor.

• Hocam merhabalar, oda 14.5 mt2 tavan yüksekten alçağa gidiyor ortalama yükseklik 2.45 metre diyebilirim. Odanın içinde gömme dolap var ancak hava hacmi kaplamadığı için metrekarenin içine dahil etmedim. Oda çatı katı, yalıtım kötü alçı tavan yapılmış elimle tavana dokununca sıcaklığını hissedebiliyorum. Pencereler klasik çatı katı küçük penceresi pencerelere 2 saat dışında direkt güneş vurmuyor ancak pencerenin hemen altından karşıya doğru kiremitler uzanıyor. Bu kiremitler güneşi direk karşıdan alıyor ve odanın içine yansıtıyor yani pencereden hemen kafayı çıkarınca felaket sıcak oluyor bu odayı da etkiliyor tabi ki. Pencerenin üst tarafından da tekrar kiremitler ve çatı devam ediyor. Pencere iki çatının arasında kalıyor yani. Bu bahsettiğim iki kısımda günün çoğunluğunda güneş görüyor.
    Hocam tarif etmesi biraz zordu umarım anlatabilmişimdir. Genel olarak alan hacmi küçük buna karşın çatı katı ve yalıtımsız ve sıcak bir oda btu konusunda çok kararsız kaldım. Siz kaç btu önerirsiniz? Yazılarınızın pek çoğunu okudum lg prestige serisi mantıklı geldi ancak ortalama bir ege şehrinde yaşıyorum servis imkanları benim şehrimde sınırlı lg prestige benim durumumda uygun tercih olur mu? Olursa eğer 8600 btu yeterli mi yoksa 12000 btu olan modeli mi almalıyım?maksimum 4000 tl ye çıkabilirim bu fiyata kadar öneriniz ne olur? Dış ünite mecbur iki çatının arasına pencerenin yanına duvara monte olacak iç ünite ile aynı hizada olacak yağmuru ve güneşi direkt alıcak ve oldukça sıcak bir yerde olacak bu durum sıkıntı oluşturur mu oluşturursa ekstra ne yapmam gerekir? Bir de farklı firmalarda kurulumda vakum yapılmadığı gibi pek çok şikayet okudum kurulumda nelere dikkat etmem gerekir? Hocam bu sorular oldukça kafamı kurcalıyor. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum cevap verirseniz sevirim. Şimdiden teşekkürler.@klima5505

• quote:

Orijinalden alıntı: a.eser01

Merhabalar, 12.000 için 3000-3300 civarında. 18.000 içinde 4000 civarında. Genelde soğutma amaçlı kullanılacak. Önemli olan yakıt tüketimi ve performansı.

Alıntıları Göster
    Merhabalar.

Arçelik 18325 ve Arçelik 12325 Ekolojik serilerini tavsiye edebilirim. Verimlilik değerleri iyidir,memnun kalacağınızı düşünmekteyim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: habip07

Yorumunuz için tşk ederşm . 5,000 tl gözden çıkardım resmen. AP Serisi bürçeme daha uygun daikin biraz zorluyor gibi.

Ap serisi işimi görür diye düşünüyorum. yaz kış sürekli klima açık mevcut klima inverter bile değil umarım elektrşk faturam yarı yarıya düşer :)

Alıntıları Göster
    Rica ederim.

AP serisi gayet memnun edecektir. "Eco" serisi için bütçenizi yükseltmenize gerek yoktur.

Sürekli açık olarak kullanılınca Inverter daha tasarrufludur. Bu nedenle faturanızı önemli ölçüde rahatlatacaktır. :)

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Zuckerberg

Hocam butce acisindan soyle, ariza cikarmasin verimli ve stabil olsun . Evimde seneler once aldigim bir adet 18.000 btu bosch, yine seneler once aldigim arcelik 7.500 btu var hatta hatirlitorum 350 liraya almistim. Canavar gibiler. Bunlardan yana bir sorun yasamadim. 12.000 BTU luk en ucuz sorun cikartmayacak genelde sogutma amacli kullanilicak en en en uygun fiyatli ùrünù ariyorum . Yani 2.5 verip seg alip ugrasacaksam, 3 veririm veya 3.5 veririm . Minimum Fiyat ve stabiliteyi Ariyorum.

Alıntıları Göster
    Merhaba.

En uygun fiyatlı olarak iyi bir örnek vermem gerekirse E.C.A Syplos serisini tavsiye edebilirim.

Tek sıkıntısı,servisi çok yaygın değil. Eğer bölgenizde servis ağı mevcutsa bu fiyata gayet rahat kullanabileceğiniz bir örnek vermiş olurum.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: derya78

merhaba hocam peki bu nedir aşağı yukarı flaplar sadece 2 yön mü ayarlanıyor istediğimiz yerde durduramıyormuyuz

2 Yönlü Otomatik Hava Kontrolü (Yukarı-Aşağı) : Var

4 Yönlü Otomatik Hava Kontrolü : Yok

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.

Aşağı-Yukarı flapları istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Kumandadan Swing tuşuna bastığınızda flap hareket etmeye başlar. Bastığınız anda da durur. Bu şekilde istediğiniz konumda ayarlayabilirsiniz. Veya bir kere basıp aşağı-yukarı sürekli hareket etmesini sağlayabilirsiniz.

4 Yönlü olanda ise aşağı-yukarıya ek olarak aynı şekilde sağ-sol salınımı da kumandadan ayarlayabilirsiniz.

Manuel olanlarda ise sağ-sol kanatları 2 parçadır. Klimanın üzerinden el ile ayarlayabilirsiniz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı K. -07-

Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim. Fakat sizden ricam Gree viola , baymak elegant plus ve arcelik bahsettigini serileri biraz kiyaslayarak anlatabilirmisiniz ozellikle gree ile baymak ve gree ile arcelik olursa aralarinda ne gibi farklar olur tüketim ve sogutma gucu yönünden ?

Alıntıları Göster
    Rica ederim.

Gree klima üreten köklü firmalardan biridir. Üretim kalitesi ve performansı fiyatına göre iyidir.

Arçelik de kendi üretir,kompresör vb. komponentler LG'den gelir.

Baymak,AUX markasının üretimidir.

Gree'nin materyal kalitesi AUX'dan üstündür. Verim açısından Viola serisi yakındır. Arçelik soğutmada 0,9 civarı bir verim artısına sahiptir. Fikrimce Gree daha sessizdir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

Baymak Elegant Prime 12 modeli nasıldır hocam?
    Merhaba. Görüntüsü pek beğenilmiyor. Bu kısım kişiseldir.

Şahsen tavsiyelerimde son sıralarda bulunduruyorum. AUX üretimi bir cihazdır. Fiyatına göre bütçe de kısıtlıysa tercih edilebilir. Alternatif olarak aynı markada Elegant Plus serisinin R32 gazlı olanını tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzade8810

@klima5505 değerli bilgiler için çok teşekkür ederim düşünüp fiyat aldıktan sonra sonucu sizlerle paylaşırım.

Bir arkadaşım da benden size sormamı rica etti. Ekte planını gönderdiğim evin salonuna turuncuyla işaretli yere klima koymayı düşünüyor ve böylelikle ihtiyaç halinde bazen yatak odasının havasını da biraz serinletmesini istiyor.
    Böyle bir şey mümkün olur mu ve mantıklı mı sizce?
    Bu durumda önerebileceğiniz maximum 4000 tl'ye kadar klima nedir?
    Ya da önerdiğiniz farklı bir sistem var mıdır?
    İlgi ve alakanız için teşekkürler.
    Merhaba. Rica ederim. Şimdiden hayırlı olsun.

Bu tarz bir uygulama mümkündür. Ancak serinletilen havanın yatak odasına ulaşması zaman alır. Salon havası soğuyacak,hol soğuyacak ve sonrasında yatak odası soğuyacak. Çünkü akış,pozitiften negatife doğru olur. Sıcak hava,ısısının üflenen soğuk havaya bırakır. Hole gelen soğuk hava önce holdeki sıcak havanın ısısını düşürür. Bu nedenle biraz daha uzun çalışma gerekebilir.

Alarko Flair'i tavsiye edebilirim. Bütçenize uygundur. Gerekli olursa Wi-Fi kontrol özelliği de mevcuttur.

Saygılarımla...

• mali87 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun. Sorması ayıp olmazsa kaça aldınız klimayı acaba bende düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anil.K

20m2 ev için Arçelik 12660 Pro Smart özellikleri ve enerji verimi ile kafama yattı gibi. Ev değiştirmediğim sürece sadece soğutma amaçlı kullanılacak. O kadar para vermeye gerek yok, şunu al aynı performansı alırsın dediğiniz bir ürün var mı?
    Merhaba. Aynı performansı verecek daha uyguna cihaz yoktur. Yakın olanı mevcuttur ancak bu değerlere erişmek için aksine bütçeyi yükseltmek gerekir. O nedenle şahsen bu model üzerinde çok duruyorum. Soğutma amaçlı olsa da veriminden dolayı tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mali87

Merhabalar

Tavsiyeniz üzerine Sigma SGM18INVDMG Plus Serisi A++ Enerji Sınıfı 18.000 BTU/h Inverter Klima aldım.Montaj için bayramdan sonra geleceklermiş.Teşekkürler tavsiyeleriniz ve bilgilendirici yorumlarınız için.
    Merhaba. Hayırlı olsun. İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim.

Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: freegmc

Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için
    Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duşveötesi

Ustam sağolasın fazla soru sordum kusura bakma artık benim evim dublex 3 katlı binanın en üstü aydın merkezde üst kat 15 m2 salon altta 25 m2 yalıtımlı yeni bina üstteki oda güneye alttaki salon kuzeye bakıyor bunlara kaçlık klima almalıyım sadece soğutma amaçlı kullanılacak ayrıca mitsubishi tavsiye etmiştiniz bunun bir tık alt kalitesi olarak ne tavsiye edersiniz
    Sizler de sağolun. Rica ederim,kusurunuz yok.

25m^2 alanınız için 12000,15m^2 alanınız için 9000 Btu yeterli olacaktır.

Mitsubishi Electric'te Enviro serisini tavsiye etmekteyim. Alternatif olarak Mitsubishi Heavy ZS-S de alınabilir,fiyatı nispeten daha uygundur.

Uygun fiyatlı performanslı olarak Sigma Plus INVDMG serilerini önermekteyim. Bölgenizde servisi mevcutsa Gree Fairy serisine de bakmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: DrOK

Çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için.

Bugğn servis geldi. Gaz kaçağı olduğunu bağlantısının tam yapılamadığını belirttiler. Garanti kapsamında boru değişimi ve gaz doldurulacağını söyledi.

Umarım en başından beri performans yetersizliği buna bağlıdır aksi halde satıp bütçe doğrultusunda 18lik sigma ya da 18lik demirdöküm a5 performans düşünüyorum. Bu iki cihaz dışında öneriniz olur ise sevinirim.

İyi çalışmalar diliyorum, saygılar.
    Rica ederim.

Kuvvetle muhtemel bu sebepten performansı az idi. Mekâna göre uygun kapasite seçildi ise yeterli gelmesi gerekir. Umarım değiştirmenize gerek kalmadan yeterli performansı elde edersiniz.

Bölgenizde servisi mevcut ise Gree Fairy serisini önerebilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: kahgur

Öncelikle hayırlı olsun. Sorması ayıp olmazsa kaça aldınız klimayı acaba bende düşünüyorum.
    Teşekkürler. 5350₺'ye aldım hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12gorkem12

Hocam modelleri ekliyorum.

Bunlarla birlikte fiyat olarak en dip, duvar tipi 1 veya 2 adet de klima önerisi alabilirsem sizden çok sevinirim.

Airfel AP09 3102/R2
    Blyss WAP 267ECH
    Midea MPPD 12HRN1 QB6
    Beko 21210P
    Blyss GPC08AI-K3NNC6A
    Arçelik 09215P
    Delonghi Pinguino n87
    Beko 20910P
    Rubenis RB AC H09
    Merhaba.

Airfel-Midea-Rubenis'i eşdeğer tutabiliriz. 3'ü arasında uygun fiyatlı bulduğunuzu tavsiye edebilirim.

Delonghi,çok bilinmemesine karşın Portatif'te gayet iyi bir cihazdır.

Benim ilk tavsiyem Delonghi olurdu.

Delonghi

Airfel-Midea-Rubenis

Beko/Arçelik

Blyss

şeklinde sıralama yapabiliriz.

Duvar tipinde dip fiyatlı olarak E.C.A Syplos serisini tavsiye edebilirim. Sigma Comfort'u da örnek gösterebilirim ancak fiyatı dip diyebileceğimiz seviyeden biraz yukarıdadır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Oguzhan97

Hocam merhabalar, bizim 45m2 bir yufkacı dükkanımız var. Bunun 15 metrekaresi satış kısmı, 30 metrekaresi imalat kısmı. İmalat ile satış kısımları arasında bir kapı boşluğu kadar geçiş yeri var ve kapı yok yani buradan hava transferi oluyor. İmalat kısmında da yufka sacı yanıyor ve ne kadar sıcaklığın bir kısmını dışarıya havalandırma ile atsak da, sıcaklığı artıran bir faktör oluyor.

Bu bilgilere göre dükkana kaç btu luk bir klima gider tahmini olarak. Eğer 24000 btu bir klima uygun olacaksa, sizin de önerilerinizi dikkate alarak baktığımda Airfel LTXN71U A++ 24000 BTU modeli fiyat performans olarak fena değil gibi duruyor. Bu modelin Sigma Plus veya Demirdöküm A5 Performans'tan eksileri nedir? Sizin ekstra veya farklı tavsiyeleriniz ne olur?

Yaptığınız ve yapacağınız tüm bilgilendirmeler için teşekkürler.
    Merhabalar hocam. Normalde 18000 Btu olabilirdi. Ancak bir işletme olması ve ısı kaynağının güçlü olması sebebiyle 24000 Btu bir tercih daha uygun olur.

Airfel LTXN'i tavsiye edebilirim. Sigma Comfort ve DD A5 seviyesindedir.

A5 Performans ve Plus serilerinin üstünlüğü en belirgin olarak verimlilik açısından belli olmaktadır. Kompresörü daha güçlüdür. Ancak 24000 Btu tercih edeceğiniz için mekânınızda LTXN gayet yeterli olacaktır. Tabi bütçeniz için uygunsa A5 Performans veya Plus tercih etmeniz ileriye dönük tüketim açısından avantajlı olur. Ancak bütçeniz yeterli değilse zorlamanıza gerek yoktur,LTXN memnun edecektir.

Saygılarımla...

• @klima5505

Merhaba hocam,

Öncelikle çok teşekkür ederim, çok fazla seçenek var, verdiğiniz bilgiler çok yardımcı oluyor.

20m2’lik yatak odası için klima almak istiyoruz, 16 aylık bir bebeğimiz var, geçen yaz zorlandık, bu yaz için doktor tavsiyesi uyarınca klima taktırmaya karar verdik. Eski bina, yalıtım mevcut, pencere alanı 1.7m2, güneybatı cephe, akşam güneşini kısmen alan bir oda.

Daikin Shira Plus FTXM25N sizce uygun mudur, çok fazla çeşit var, karar vermek, doğru fiyat/faydayı tutturmak zor...

Şimdiden çok teşekkürler,

Selamlar

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 21792180218121822183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.