Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hardcrss Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 15 Misafir (7 Mobil) - 9 Masaüstü7 Mobil
5 sn
64.955
Cevap
961
Favori
4.902.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21782179218021812182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güney cepheye bakan 8x5=40 m2'lik salonum için sadece soğutma amaçlı kullanacağım klima bakıyorum.
    5 m'lik alan yerden tavana kadar boydan boya cam ve balkona bakıyor. Tavan yükseliği 2.8 m, konum Eskişehir'dir. Hem görünüş olarak hemde evladiyelik olması açısından sorunsuz ve iyi bir model klima almak istiyorum.

İnternetten yaptığım model araştırmalarına göre;
    Mitsubishi Legendera ve Daikin Emura serilerinin yorumlarının iyi olduğu ve şık dizaynları olduğunu düşünüyorum.

Bu modeller için f/p nasıldır?
    Önereceğiniz başka modeller olur mu?
    Ne kadarlık BTU benim işimi görür?
    Mitsubishi'nin kendi sitesinde Eskişehir'de sadece servis gözüküyor herhangi bir bayii yok. Bu modele karar verirsem temin nasıl edebilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • @klima5505

Merhabalar, Ege`de çatı katlı dubleks zeminde salon için soğutma amaçlı klima arayışım var. Salon 36m2 ilave olarak hole açılıyor. (Hol de kabaca 10m2) . Evdeki İzolasyon iyi. Salon kuzeye bakıyor , doğrudan güneş görmüyor, 2 yaz klima olmadan salonda sorunsuz oturduk aslında ama bu yaz anlaşılan gündüzü daha çok evde geçireceğiz. 18000/24000 arasında kararsız kaldım. Önereceğiniz. Kaliteli ve sorunsuz servis sıkıntısı olmayan fiyat/performans ürünleri nelerdir. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sportivo -- 19 Mayıs 2020; 16:53:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Uyurken mantıklı olabileceğini düşünüyordum mevcut klima (LG Beko 8600D) açık uyursam direkt üzerime üflediği için sol tarafım tutuluyor.
    https://forum.donanimhaber.com/lg-beko-bke-8600d-isitma-problemi--38427259

Yıllar önce açtığım konuda bana muhalif olmuşsunuz çok kırıldım açıkçası . O günden beri klima demek benim için yalnızca soğutma demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biostrike -- 19 Mayıs 2020; 15:7:5 >
  • Sa arkadaşlar yeni konu açıp kalabalık etmek yerine buradan sormak daha mantıklı geldi bu aralar havalar ısınınca klima almaya karar verdik bütçe 3000 3500 TL bandında bir klima almayı düşünüyorum oturma odası 19mt 12btu az yakan Çok soğutan bir klima önerirseniz sevinirim malum elektrik hiç ucuz değil

aklımda olan biraz fiyatlara baktım

BEKO 31225
    ARÇELİK 12325

VEYA BU FİYAT BANTLARINDA İŞ GÖRECEK DİĞER MARKALARDA OLABİLİR ŞİMDİDEN GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜER EDERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talipengür -- 19 Mayıs 2020; 15:27:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dert Sahibi

Güneş almasa 12000 güneş aldığı için 18000 diyebilirim. Soğutma değerleri yüksek 12000lik klima da olabilir.
    Yazın soğutmada 16 metre kare odam cok güneş alıyor dış ünitede rahat 5 saat güneş alacak mersinde enerji sarfiyatına cok etkısı olur mu odamı da değiştirmek cok istemiyorum arka oda gunes almıyor hıc 19 metre kare falan cok asırı farklar yaratır mı
  • Merhaba, soğutma amaçlı bir cihaz ihtiyacım var.

Ara kat daire, arka odalar serin sayılır, gölgede kalıyor. Ancak öğleden sonra özellikle biraz yandan ve daha çok ön cephe ile çapraz gelen güneş evin salon ve mutfağını oldukça sıcak yapıyor. Yazları 30-36 derece bulunduğumuz yer. Günlük olarak bir 14:00-19:00 saatleri arasında klima çalışsa yetecek gibi.
    Çok soğuk olmasını istemem, kapalı kapılar olsun ve hafif serin bir ortam yeterli.

12000-18000 arasında kaldım. Enerji de A ile A++ olanlar, bu kullanımla aylık 50 Tl falan fark ederse, A da seçebilirim.
    Şu cihazlar olabilir mi? Yada başka ne olabilir?
    https://www.epey.com/klima/karsilastir/50321-74331-83006-175118/regal-rac-5012-aplus_vestel-flora-12_vestel-bio-cool-plus-18a_regal-rgl-12000/

2500-3000 TL civarı ayırabileceğimi belirteyim.
    Bir de son olarak kutu hasarlı Beko 31825 var, 3750-3850 Tl ye bol taksitle alabileceğim. Bu da değerlendirilmeli mi? Uzun vadede ödeyebilirim.
    Epey
    Beko Ekolojik 31825 18.000 Klima
    https://www.epey.com/klima/beko-ekolojik-31825.html

Ne önerirsiniz tecrübeli arkadaşlar?

Bir de daha önemlisi nereye montaj olmalı?

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub_v -- 19 Mayıs 2020; 15:54:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: realjackal

Merhaba,
    Bursa'da hangi bayiden fiyat aldınız acaba?
    bilgi verebilir misiniz?
    teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Beşevler Arçelik bayiinden aldık fiyatı. GÜNPA DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI LTD ŞTİ. Konak mh. Arçelik sitesinden Nilüfer bayilerini aradık evimize en yakın olandan başlayarak, Sokağa çıkma yasağı nedeniyle sadece buradan bilgi alabildik.

• Arkadaslar yok mu yardimci olabilecek ? 21mt kare salon yalitimi oldukca iyi olan yer icin 12btu luk iyi sogutup iyi isitabilen ve iclerinden en az elektrik yakan klima araisnda kaldim secim yapamiyorum
    Arcelik Ekolojik 12325
    Gree Viola 12
    Baymak Elegant Plus 12btu

• Merhaba @klima5505 hocam. Nasılsınız?

Dün bir kaç mağazadan ayaküstü 18lik klima için fiyat aldım.

ME Hare 8000TL
    ME AP50 ENVİRO 9000TL
    Daikin Sensira 8000TL
    Daikin Shira Plus 10000TL

Daha önce aldığım Baymak 9000'lik klimadan pek memnun değilim açıkcası. Bir yandan Demirdöküm A5'lere bakıyorum fakat pek servisi bulunmuyor olduğum yerde. 5000TL civarlarında bu tarz ürünlere para vermek yerine yukarıdaki cihazları zorlamalı mıyım? Aradaki fiyat farkına gerçekten değer mi?

8000TL aralığında MA Hare'yi mi tercih etmeliyim yoksa Sensira'yı mı?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İyi günler.
  • Merhaba @klima5505 hocam.

Beko Ekolojik 31825 A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima = 3900 TL

Airfel LTXN50U 18.000 Btu Inverter Klima = 4100 TL

BAYMAK DOLCEVITA 18 (MD) 18.084 Btu/h A++ Sınıfı R32 INVERTER SPLİT KLİMA = 4300 TL

ARÇELİK 15325 EKOLOJİK 14.500 Btu/h A++ Sınıfı R32 INVERTER SPLİT KLİMA = 3900 TL aynı model benzeri şekilde bekoda var

25 m2 güneş alan bir ev için sizce hangisi uygun veya farklı öneriniz var mı ?

• Klima 5505 hocam rica etsem son kararı vermeme yardımcı olur musunuz? Daha evvel de yazdım sağolun cevap verdiniz. Sonrasında biraz daha baktım. Baktıkca kafam karıştı . 25 metrekare İstanbul güney hariç diğer cephelere bakan yalıtımı olan bir salon için bakıyorum. Sanırım 12000btu yeterli. 3.500- 3.750 TL yi pek geçmek istemiyorum. Artı biraz olabilir. Marka olarak burada yazılanlardan yola çıktığımda Demirdöküm ve Sigma comfort arasında kaldım. İç ve dış ünite sesi az olsun istiyorum. Boyutları da daha küçük olan tercihim. Gree viola ya da baktım.sanirim eski tip gaz kullanıyor o yüzden eledim. Airfel in sesi daha yüksek ilk ikisine göre. Eledim ama çok fark varmıdır? Nihayetinde son noktada beklemedeyim hocam bir el verin de karara varayım. Şimdiden tşk ler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba son karar için buraya yazayım dedim.

Sigma SGM12INVDMS Inverter Klima 12.000 BTU A++ R32 GAZ : 3200 tl ye buldum. Fiyatı iyi gibi geldi.

DMS kodlu olan cihaz kullanan yorumlayacak olan var mı ?

Akdeniz bölgesinden yazıyorum.

Odaiçin gayet yeterli olacağını düşünüyorum.

Aynısının DMG kodlu olanı 3900 tl fiyat farkına değer mi 12000 btuluk 3000-4000 arası bütçem var. En güzel Fiyat Performans ürününü düşünüyorum. Yeni tip gazlı olması tabiki daha iyi olacaktır. Bide Wifi kontrol oldu mu tadından yenmez.

Yardımcı olan büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim.

Teşekkürler.
  • Arcelik ekolojik 12325 12btu klimanin sogutma ve isitmadaki dusurebildigi en dusuk Btu gucu kac oldugunu bilen var mi ?

• Arkadaşlar benim baymak marka inverter klimam var fakat mesela 25 dereceye ayarlıyorum soğutmada istenen dereceye geldiğinde acayip nem yapıyor. Her tarafımız yapış yapış oluyor. Neden olur acaba

• Herkes soru soruyor, valla cok iyi niyetli olmak lazim bu cevaplar icin . Servisi arasak boyle bilgi alamayiz.

• VanGuardMan kullanıcısına yanıt
    12000 iş görür.
    Benim odamda yazın aşırı aıcak kışın aşırı soğuk ve 8-10 m2 arası 10.000 toshiba seiya sipariş verdik.

16m2lik alanda 9000 btu klima almak işkence olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dert Sahibi

12000 iş görür.
    Benim odamda yazın aşırı aıcak kışın aşırı soğuk ve 8-10 m2 arası 10.000 toshiba seiya sipariş verdik.

16m2lik alanda 9000 btu klima almak işkence olur.
    Hocam odamı yanlış hesaplamışım ben 3.80m x 3.90 15 metrekareye yakın ancak pencerelerim ahşap yalıtımsız bina
  • VanGuardMan kullanıcısına yanıt
    Klimanın butunu ne kadar yüksek alırsanız o kadar az yakar çünkü odayı hemen soğutup ısıtıp devamında az çalışıp az yakmaya başlar.

Daha serin odayı soğutmanın bedeli ayda 100 tl ise daha sıcak gören odayı soğutmanın bedeli 100 liranın üstünde yakar illaki.

Fark ne kadar olur bilemiyorum

• Dayrelax marka multi klima aldım. Daikinin alt markası imiş. Sizce nasıl bir ürün bu

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba. Dayrelax-Airfel-Daylux markaları aynıdır. Daikin servis hizmetini verir(Airfel Daikin tarafından satın alındığı için Airfel ve yan markaları da Daikin'e bağlıdır).

Airfel LTXN serisi için fiyat almanızı tavsiye ederim. Dayrelax'tan daha uygun fiyatlı ise Airfel tercih ediniz. Aynı cihazdır.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Dayrelax multi klima aldım. Bu klimanin rota marka klimadan farkı varmı. . Dayrelax direk daikine bağlı rota ise daikinin servis ağını kullanan Türkiye meşeili bir firma diye söylediler. Ama sanki goruntulerde fark yok gibi

• 
Sayfa: önceki 21782179218021812182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.