Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (5 Mobil) - 6 Masaüstü5 Mobil
5 sn
64.927
Cevap
962
Favori
4.899.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21482149215021512152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ByHoni

Arkadaşlar benim klima araştırmaaleım devam ediyor , bugün GE Klima tavsiyesi geldi fiyat 5300 TL 18btu ne dersiniz .

Daikin shira 7200
    Mitsubishi elektirik enviro 7800
    Sigma plus 6000
    Sigma comfort 4550

Ne dersiniz ?
    Merhaba.

Shira'nın hangi modeli acaba ? Eco/Seasonal/Plus modelleri mevcut.

Shira Eco serisi ise,Enviro serisi daha üstündür.

Eco olduğunu varsayarak sıralarsak,

Enviro

Shira Eco

Sigma Plus

GE

Sigma Comfort

Sigma Comfort ile GE birbirine çok yakındır. GE'nin fiyatı biraz daha yüksek,fark az değil. 750TL iki cihaz arasındaki tercihte bütçenizi zorlamıyorsa GE'yi tavsiye ederim. Aksi halde Sigma Comfort uygun bir tercihtir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

Kaç m^2 salonda kullanmayı düşünüyorsunuz ? Dairenizin/binanızın yalıtım durumu nedir ? Ara kat mı,çatı kat mı ?

Bütçeniz nedir ?

Bu bilgiler ışığında net tavsiyelerde bulunabiliriz.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Hocam ara kat güney cephe 30 metrekare salon. Bütçe sorun değil ama orta halli bir şey bakıyorum yinede en pahalısını almaya gerek yok:) markası servis ağı iyi olan kaliteli bir ürün olsa iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ririii

Hocam ara kat güney cephe 30 metrekare salon. Bütçe sorun değil ama orta halli bir şey bakıyorum yinede en pahalısını almaya gerek yok:) markası servis ağı iyi olan kaliteli bir ürün olsa iyi olur

Alıntıları Göster
    18000 Btu bir cihaz yeterli olacaktır hocam. :)

Orta halliden yola çıkıp Orta Sınıf bir cihaz örneği vermem gerekirse

Sigma Plus INVDMG serisini tavsiye edebilirim. Servis ağı yeterli derecede mevcuttur. Genel kanaat olarak bölgenizde de yaygın olduğunu düşünmekteyim.

Alternatif olarak Arçelik 18565 serisini tavsiye edebilirim. İsterseniz Wi-Fi kontrol özelliği de mevcuttur. Servis ağı oldukça yaygındır.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Salondaki toshiba sorai için izlenim yapabilirim.
    Toshiba 13.000 btu Sorai ;

-Sessiz cihazdır, yaktığı elektirik düşük gerçi her klima inverter olduğu için tabi biz 13 sene beko kullandık. 300 geliyordu bunu taktırınca 200e düştü fatura.

O 2 senede elektirik 5 kere zamlanmıştır bu yaz kaçtan girecek bize hayırlısı...

-20m2 salonu 2 cepheli 2 büyük pencereli yeri ideal soğutuyor mesela.

Aslında toshibayı biliyorum da abi bu klimalara ne olmuş ya... 4 binlik klimayı meraktan sorduk 6 bin tl dedi 😂😂

4250 tl ye anca 10.000 btuluk seiya aldık. (Bu arada mirai de aynı fiyatta bu dönem alanın aklında olsun)

Toshibanın kralına tekrardan paramız yetmedi bu sefer 😅 daisakaiye herhalde hiç yaklaşılmaz.

Alacak kişilere tavsiyem : toshiba carrier alarko klimaları internetten almasınlar. Bayilere gitsinler daha uyguna alabilirsiniz. Sebebi sorduğumda ; bayileri ayakta tutabilmek için daha uyguna veriyoruz buradan dediler.

2 sene öncede 3900 a aldığımız klima internette 4500-5000 falandı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Öncelikle teşekkür ederim. Önerdiğiniz Arçelik modeli 12bin btu değil sanıyorum, ben bulamadım. A5 yanlış bakmışım, performans olmayan modeli daha ucuz ben ona bakmışım, a5 olan 4600’den aşşağı görmedim bu da bütçemi aşıyor maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sizden bu oneriyi alana kadar sansimi zorlamis gibi oldum :))
    Sonuc olarak bu aksam LG Dual Plus siparisimi verdim. Bir sure kullandiktan sonra olumlu olumsuz tum yorumlarimi buradan paylasip diger arkadaslara bir nebze de olsa fikir vermeye calisacagim.

Burada bu denli zaman ayirarak bizlere detaylica cevap yazdiginiz icin tekrar tesekkur ederim.

Saygilar, selamlar

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sayenizde airfel almaya karar verdim.

• İstanbul'da ara kat ısı yalıtımlı 25 m2 salon için ne önerirsiniz? Bütçe 3-4 bin civarı
    Hocam farkındayım sizi çok yordum, son sorum olacak , klima montajında kullanılan borunun bakır veya alüminyum olması performansı veya başka bir hususu etkiler mi ? Etkiler ise hangisi daha sağlıklıdır.

• Merhaba. 28 metrekare salonuma klima almak istiyorum. Evim orta kat güney cepheye bakıyor, tek pencere var. Amacım tüm evi soğutmak değil, salon soğusun yeterli benim için. Önceden mitsubishi kullanıp memnun kaldığım için öncelikli tercihim mitsubishi olacak fakat sizin tavsiyenizide almak istiyorum. Modelde belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar merhaba benimde klima konusun da bilenlerin tavsiyesine ihityacım var ;

Yaklaşık 27 metrekare bir oda ya 5-6 yıl önce tavsiye üzerine Mitsubishi Heavy marka 12.000 btu bir klima aldım , ilk 2 sene her şey gayet iyiydi daha sorna gazı bitti vb nedildi yeni gaz basıldı 3-4 ay sonra bir daha derken , ilk önce çeşitli parçalar değiştirildi yine sorun devam etti neyse uzatmıyayım en sonunda klimacı bir arkadaşımdan yardım istedim o da geldi sağolsun 4-5 defa denemediği şey bırakmadı en sonunda klimayı komple söküp götürdü .
    15 gün boyunca yapmadık test bırakmadı (Borular vb değişti kılcal 2 çatlak bulundu radyatörde) neyse 1 ay yine iyi gitti ama sonra yine soğutmamaya başladı en sonunda da artı canıma tak etti bir daha bu klima ile uğrşamamaya karar verdim çünki harcadığım emek zaman ve para artık beni son noktaya getirdi (Arkadaşımın dediğine göre bu klima klimacıları işsiz bırakıcak kadar iyi bir klimaymış ilk defa böyle bir şey rastlıyorum dedi)

Eve diğer odalarda Arçelikler var 7-8 senedir sorunsuz iyi kötü işliyorlar.Ama nedense Arçelik almak istemedim.

Çeşitli modeller arasından bunları seçtim fikirlerinizi varsa başka önerilerinizide duymak isterim.Bütçe 3500-4500 TL gibi.

LG hakkıdna olumsuz çok yorum okudum ama doğrumudur bilemedim?

- LG S3-M12JA2FA Dual Plus A++ 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima. 3500TL : Link

- LG S3-M12JARZA ARTCOOL A++ 12.000 BTU Duvar Tipi Klima. 4300 TL Link

- LG S3-W12JA3AA DUAL ECO 12.000 BTU R32 A++ DUAL İNVERTER KLİMA 3600TL : Link

- Samsung AR5400 AR12MSFHCWK/SK A++ 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima 3800 TL : Link

- Samsung AR5400 AR12RSFHCWK/SK A++ 12000 BTU AR5400 4000TL : Link

- AİRFEL LTXN50U 18000 BTU A++ İNVERTER KLİMA 3 YIL GARANTİ 4400TL : Link. Not: 12.00 btu sunu bulamadım.

Tavsiyeleriniz nedir? Yok bunları seçme şunu seç diyebileceğiniz bir model var sa yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler.

Not: İlk tercihim yani LG S3-M12JA2FA Dual Plus A++ 12000 hepsinden öne çıkıyor hem genel olarak çoğu yerdeki yorumların olumlu olması hemde wifi ile gaz olarak 410 kullanması benim gözümde diğerlerinden öne çıkardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 13 Mayıs 2020; 18:17:28 >

• halogen666 H kullanıcısına yanıt
    mitsubishi electricten 12.000lik hr35 için 5.000TL fiyat aldım, sizce iyi mi?
  • quote:

Rica ederim. Hayırlı olsun. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    tamam. teşekkür ederim.
  • quote:

Merhaba.

12000 Btu bir cihaz tercih etmeniz uygun olacaktır,kapasite seçiminiz doğrudur.

Bosch = Airfel

Demirdöküm A5 serisi = Alarko Flair diyebiliriz.

Çünkü üreticileri aynıdır.

Eşleştirilen cihazların ikisi arasında hangisi uygun fiyatlı ise onu tercih edebilirsiniz.

Servis açısından özellikle Alarko,Airfel ve Bosch avantajlıdır,servisi yaygındır.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    merhaba klima5505 hocam nasılsınız

klima alacağım yere sordum izmir / 13 m2 oda / ara kat / sadece soğutma için 12,000 btu al diyor 9,000 btu yetmeyebilir miş misafir gelirse dedi .

sence çok rahat yeter mi 9,000 btu

bende arçelik ten ücretsiz keşif için çağırdım bakalım kaç btu yeter diyecekler

Teşekkürler hocam. Bir de aklıma takıldı sigma plus ve a5 performans aynı cihazlar demiştiniz galiba ama internette sigma plus a++ görünürken a5 performans a+++ görünüyor ve a5 performans 18000 btu 6800₺ sigma plus 5500₺. Bir de dd a5 almaya karar vermiştim fakat 5.500 lira civarı sigma plus almak daha mı mantıklı? Sadece soğutma amaçlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePlakumat -- 13 Mayıs 2020; 19:35:26 >
  • Merhaba. Evime sadece soğutma amaçlı yazları kullanacağım klima almak istiyorum. Ev çatı katı. Salonum yaklaşık 40 M2 fakat ben kapıları açıp odalarında soğumasını istiyorum mümkünse. Uzun ömürlü sıkıntı çıkarmayacak en fazla 5 bin TL'ye kadar tavsiyelerinizi bekliyorum. Ne kadar ucuz o kadar iyi benim için o yüzden fiyat bandına göre birkaç seçenek yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.

• quote:

Merhaba hocam.

Rica ederim,faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana...

23m^2 alan için 12000 Btu yeterli olur. Yalıtımlı olduğu için sorun oluşturmaz. Yalıtımsız olsa 14000 Btu civarı tercih etmek uygun olurdu. 18000 fazla gelirdi.

Özellikle Daikin'de fiyatlar çok yukarılarda.

Shira Eco serisinin 12000 Btu olanını tavsiye edebilirim. Bütçenizin üst sınırlarına hitap ediyor ancak buna değecektir.

Ancak şu var,Enviro için de bayiden fiyat almanızı tavsiye ederim. Eğer Enviro daha uygun fiyata gelirse kesinlikle Enviro tercih ediniz,Shira Eco yerine.

Alternatif olarak bayiden fiyat almanız halinde Mitsubishi Heavy ZSX-S serisini tavsiye edebilirim. Bu cihaz için fiyat alınız,bütçeniz için uygun ise direkt bu cihazı tavsiye ederim.

Enviro'ya alternatif olarak ise ZS-S serisini tavsiye edebilirim.

Özetlersem,

Daikin Shira Eco için fiyat alınız.

Enviro serisi,Shira Eco'dan uygun fiyatlı ise Shira Eco'yu listeden siliniz.

Alternatif olarak M.Heavy ZSX-S (Diamond Serisi) için fiyat alınız. Bütçenize uygunsa direkt bu cihazı tercih ediniz.

Enviro'ya alternatif olarak ZS-S serisi için fiyat alınız. ZS-S uygun fiyatlı ise ZS-S'i tercih ediniz. Aradaki fark az ise Enviro'yu tercih ediniz.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Hocam tekrar merhaba, verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim. Ben süreci tamamladım bu günde klimam takıldı. (Vergi ilk günden etkisini gösterdi gibi oldu hızlı davranmak istedim)

Şöyle söylemek gerekirse senin önerlerin ışığında;

Mitsibushi Elektrik Enviro : 5950TL
    Mitsibushi Heavy Diamond ZSX-S : 7800TL
    Mitsibushi Heavy ZS-S Premium : 6200TL

Şeklinde fiyatlar aldım,

Enviro eski kampanyalı fiyatı, f/p olarak en makulu geldi ve onu tercih ettim umarım doğru kararı vermişimdir.

Dün sabahtan siparişi verdim sağolsunlar servisden bu gün gelip kurdular gayet ilgili ve alakalı davrandılar.

Tek sıkıntım hem fiyat hem elektrikçi hemde tesisat bakımından çok sorunlu bir elektrik tesisatı süreci yaşadım.

Bunun haricinde hızlı ve temiz bir süreç oldu, senin ve forumdaki diğer arkadaşların payıda büyük tekrar teşekkür ediyorum.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• quote:

Merhaba hocam.

A5 Performans serisi bütçenizi aşıyorsa A5 serisini de önerebilirim. Bu bir alt seri olsa da tercih edilebilecek serilerden biridir. A5 Performans ayarında alternatif olarak Sigma Plus INVDMG serisi için de fiyat almanızı tavsiye ederim. Yakınınızda bayi varsa daha makul bir fiyat çıkarabilirler.

A5 ayarında ise Sigma Comfort IVNDMS serisi mevcut,onun için de A5'e alternatif olarak fiyat alabilirsiniz.

Bir diğer alternatif olarak bulunduğunuz bölgede servisi yaygınsa E.C.A Syplos serisini tavsiye edebilirim. Memnun kalınan bir cihazdır. Sizin de memnun kalacağınızı düşünmekteyim.

LG düşünürseniz zamanının üst seri cihazlarından olan Prestige serisini tavsiye edebilirim. Ancak servisi Bosch Termoteknik'tir. LG servisi değildir. Eski ortaklık döneminde ithal edildiği için. Üst seri bir cihaz olup ortaklık değiştiği için fiyatı uygun olarak piyasada bulunmaktadır.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Yardım için saolun hocam. Vergi korkusundan ilk girdiğim yerden sigma comfort 9000 aldım. Plus ya da 12000 btu de aklımdaydı hem bütçeden dolayı hemde satan tanıdık çıktı boşa ekstra para vermemem konusunda da ikna etti (sizde 9000 yeteceğini söylediğinizden içim daha da rahattı). Ne kadar doğru bilmiyorum ama fiyatların değişebileceğini söyledi ama direk %30 luk bir artış olacağını düşünmediğini belirtti genelde yazın etkisi ve bu vergiden dolayı mutlaka değişeceğini belirtti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dert Sahibi

Salondaki toshiba sorai için izlenim yapabilirim.
    Toshiba 13.000 btu Sorai ;

-Sessiz cihazdır, yaktığı elektirik düşük gerçi her klima inverter olduğu için tabi biz 13 sene beko kullandık. 300 geliyordu bunu taktırınca 200e düştü fatura.

O 2 senede elektirik 5 kere zamlanmıştır bu yaz kaçtan girecek bize hayırlısı...

-20m2 salonu 2 cepheli 2 büyük pencereli yeri ideal soğutuyor mesela.

Aslında toshibayı biliyorum da abi bu klimalara ne olmuş ya... 4 binlik klimayı meraktan sorduk 6 bin tl dedi 😂😂

4250 tl ye anca 10.000 btuluk seiya aldık. (Bu arada mirai de aynı fiyatta bu dönem alanın aklında olsun)

Toshibanın kralına tekrardan paramız yetmedi bu sefer 😅 daisakaiye herhalde hiç yaklaşılmaz.

Alacak kişilere tavsiyem : toshiba carrier alarko klimaları internetten almasınlar. Bayilere gitsinler daha uyguna alabilirsiniz. Sebebi sorduğumda ; bayileri ayakta tutabilmek için daha uyguna veriyoruz buradan dediler.

2 sene öncede 3900 a aldığımız klima internette 4500-5000 falandı.
    Merhaba.

Öncelikle izlenimlerini paylaştığınız için teşekkür ederim.

Malesef fiyatlar yukarılarda geziniyor. Ne zaman düşer bilinmez.

Kampanyalar vs. ile kötünün iyisi bir fiyattan almak mümkün oluyor.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: mattblack

Öncelikle teşekkür ederim. Önerdiğiniz Arçelik modeli 12bin btu değil sanıyorum, ben bulamadım. A5 yanlış bakmışım, performans olmayan modeli daha ucuz ben ona bakmışım, a5 olan 4600’den aşşağı görmedim bu da bütçemi aşıyor maalesef.
    Rica ederim.

15325 serisi 14500 Btu'dur.

Çatı katta olduğunuz için bu cihaza bütçeniz yeterli ise 12325 yerine bunu tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 21482149215021512152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.