Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2152. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64.954
Cevap
961
Favori
4.902.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
53. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 21502151215221532154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pokemon39

Merhaba,

Aşağıdaki klimalardan hangisini önerirsiniz ve neden acaba bilgi verebilir misiniz lütfen?
    Salonum 450cm x 430cm boyutlarında , güney doğu cephe güneş alan bir konumda.

1,5 yaşında çocuğum var ve sadece soğutma için kullanmayı planlıyorum.

- Vestel Bio Cool Plus A 18000 : 2900 TL
    - Blyss Inverter Klima 18000 BTU : 3200 TL
    Merhaba. Blyss klimanın linkini atabilir misiniz ? Üretim yılına göre birden fazla model seçeneği mevcut olduğu için,hangisi olduğunu bilmemiz adına.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: derya78

şükür bende iyiyim saolasın

izmir de sıcaklar başladı artık

arçelik 09325 modeli 9,000 btu 2850 tl

12,000 btu 3250 tl neden gereksiz 400 tl fazla vereyim ki değil mi ?

gündüz zaten evde 3 kişi olacak aksam 4 kişi olacak

oda zaten 13 m2 birde ara kat güneşte sabah 8 gibi ile 11 arasında görüyor klima motorun olduğu yere

üstelik klimayı ancak 9 / 10 gibi açıyoruz birde

Alıntıları Göster
    Daim olsun,sizler de sağolun.

Aradaki fark çok değil ancak gerekli olması halinde verilmesi dediğiniz gibi mantıklı olur. Mekânın şartlarına bakarsak 12000 Btu, tamamen keyfi bir tercih olur.

Yine keşif ekibinin yorumunu aldıktan sonra tercih etmeniz garanti olur.

Ancak 12000 Btu'nun elimizdeki veriler ışığında gerekli olmadığını söyleyebilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: wanderlustwo

Merhabalar.

24 m2 salo için 12000 btu klima alacağım. Bütçem 4 bin TL civarı. Bugün gittiğim bayilerde aşağıdaki 3 modeli beğendik.

Daikin N Serisi ATXN35NB7 4300 TL
    Daikin Sensira FTXF35A 4800 TL
    Bosch B1ZMI12407 4200 TL

Bu 3 klimadan hangisini önerirsiniz? Bosch tasarım olarak ilgimizi çekti ama Daikin de klima konusunda herkesin önerdiği bir marka. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
    Merhabalar.

Kapasite seçiminiz doğru.

Daikin gibi bir markada bu uygun fiyatları görmek şaşırtıcı. Ancak işin iç yüzü biraz farklı.

Sensira serisi daha yeni çıkan,N serisinden daha iyi bir seri. N serisi Daikin'in en alt serisi.

Ancak bu iki cihaz da orijinal Daikin üretimi değil. Uygun fiyatlı ürün sunabilmek adına Daikin çatısı altında bulunan Acson/McQuay fabrikasında üretilip Daikin etiketi basılan cihazlardan ikisidir. Bu nedenle Daikin kalitesinin hissiyatını vermeyecektir.

Bu bağlamda Bosch'un fiyat politikası daha adildir ve daha mantıklı bir tercih olur.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam ayrıntılı tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Klima bakma esnasında sürekli dönüp dönüp yazdıklarınızı okuyorum her baktığımda yeni bir şeyi fark ediyorum.
    Klimalara da dediğiniz doğrultuda bakıyorum fakat izmirde yada manisada bulamadım bir türlü önerdiğiniz klimaları. Satıcı öneriniz varsa alabilirim.
    Bulduklarıma ne dersiniz?
    Yatak odasına
    =>ME MSZ-HC35VA 3500TL
    ME MSZ-CHC35VA 3500TL
    General Electrik 12bin btu 3000TL

Salona
    =>Toshiba RAS33M3KV (bunun fiyatı 6bin civarı)
    Vestel Nature PLus 18bin btu 3000TL
    Diaomond Electrik arakawa 18bin 4000TL

ME den sıfır fiyat aldım fakat 6 bin lira bütçem salonun tek klimasına yetmedi açıkçası. Acaba 24bin btuluk sıfır ve ucuz inverter bir klima alsam salona, sesli çalışması, çok elektrik tüketmesi dışında ilerde bana sıkıntı yaşatır mı ?
  • Merhaba, İstanbul Sarıyer ' de yaşıyorum.
    Evim Güney Doğuya bakıyor (sanırım, tam olarak köprü yönünde paralel Avrupa Yakasından Anadoluya bakıyor gibi düşünün)
    5. kattayız, en üstte, üstümüzde çatı var.

Salonun planı aşağıdaki resimdeki gibi;

Evde ortalama 4 kişi yaşıyoruz, ayrıca bir de 1,5 yaşında bebeğimiz var.

Klima olarak bütçe dostu ve uzun süre kullanım olarak hangi klimayı önerirsiniz?
    18.000 mi 12.000 BTU mu bilemedim. Sadece soğutma için kullanmayı planlıyorum aslında.

• Vestel Flora Doğa A++ 12000 BTU

• Baymak Elegant Plus 12 A++

• Blyss Inverter Klima 18000 BTU (https://www.koctas.com.tr/blyss-inverter-klima-18000-btu/p/2000028845)

• Vestel Bio Cool Plus 18000

yada başka marka.

İlk tavsiyeniz Arçelik mi olur hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Gerçekten çok tatsız bir süreç işlemiş.

Yakında bir buat yok muydu? Veya buatsız bir tesisatınız mı vardı ? Bu cihaz çok büyük değil,buattan beslenebilirdi. Bakım vb. durumlarda o buatın sigortasının kapatılması sorun oluşturmayacaksa ek sigortaya bile gerek olmadan kabloyla iş halledilebilirdi. Sıfırdan hat çektirmeniz de gerekmezdi(*sigorta kutusundan hat çekildiğini varsayarak bunu söylüyorum).

Malesef klima için hayırlı olsun,bu işlem için geçmiş olsun diyebiliyorum sadece...

*Düzenleme.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam, ben de bugün DD A5 Performans 9000 BTU siparişi verdim. Cuma günü montajı olacak ama yarın (Perşembe) öncelikle dış ünite için elektriği halletmem gerekiyormuş. Buat kapağı ile dış ünite muhtemel konumu arasında yaklaşık 4 metre var. Elimde sigorta, kablo vs. hiçbir şey yok. Elektrikçi çağırırken nelere dikkat etmem gerekir? 300 TL gibi fahiş paralar ödememek için sigortayı kendim mi almalıyım? Bir de servis geldiğinde dikkat etmem gereken şeyler (bakır boru, takoz, vakum vs.) nelerdir? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar,

12000 BTU bir klima almak istiyorum fakat bütçem 3000-3250 TL seviyesinde. Bu nedenle Mitsubishi,Daikin gibi modelleri düşünmüyorum.
    İncelediğimde aşağıdaki ürünleri fiyat olarak kendime yakın gördüm. Sıralama yapabilirseniz sevinirim. Benim önceliklerim sırasıyla iyi soğutması, sessiz çalışması, enerji verimliliği ve son olarak servis.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim, eğer aşağıdaki ürünler yerine öneriniz olursa da öğrenmekten memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler

1.Arçelik 12325 (Yakın hissettiğim ürün)
    2.Sigma Comfort SGM12INVDMS (Siz birkaç yorumda övmüşsünüz)
    3.Airfel LTXN35U(pek düşünmüyordum, siz bir yorumunuzda övdüğünüz için ekledim)
    4.Demirdöküm A5 (İyi bir klima markası diye biliyorum)
    5.Baymak Elegant Plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgngr -- 14 Mayıs 2020; 2:53:51 >
    Merhaba,

Tavsiyenize uyarak enviroya yöneldim. Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
    Cevap için teşekkür ederim. Bu aralıkta sizin başka öneriniz var mıdır ?

teşekkürler
  • Merhabalar klima alacağım bayramdan önce yardımcı olursanız sevinirim.

Midea priem 12000 büt 3700 tl

Gree 12000 büt 4000 tl

Hangisini alayım şimdiden teşekkürler

• quote:

Daim olsun,sizler de sağolun.

Aradaki fark çok değil ancak gerekli olması halinde verilmesi dediğiniz gibi mantıklı olur. Mekânın şartlarına bakarsak 12000 Btu, tamamen keyfi bir tercih olur.

Yine keşif ekibinin yorumunu aldıktan sonra tercih etmeniz garanti olur.

Ancak 12000 Btu'nun elimizdeki veriler ışığında gerekli olmadığını söyleyebilirim.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    servis geldi 9,000 btu klima yeterli dedi teslim fişini verdi

arçelik 09325 modeli aldım 2845 tl ye

• İyi günler, hatay/iskenderunda ara katta olan 30m2 salonuma 18000btuluk klima arıyorum, sadece soğutma için kullanılacak, salon kuzey doğu cephesine bakıyor. 5000₺'nin çok üstüne çıkmamak kaydıyla kaliteli bir klima arıyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum.
    www.hepsiburada.com
    Gree Viola GWH18RC A++ 18.000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/gree-viola-gwh18rc-a-18-000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-HBV00000M00XN
    şu bayağı ilgimi çeken bir ürün oldu, bu konuyu okuduğum kadarıyla gree tavsiye edilen bir marka. servis konusunda sıkıntı yaşar mıyım acaba gözümü korkutuyor bu durum. bir de bu fiyat bandında daha iyisini bulabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ash2ash dust2dust -- 14 Mayıs 2020; 16:8:30 >

• Merhabalar hocam, eca nın 18.000 lik sylopsuna 4bin lira fiyat aldım. Satıcı 200lira daha fazlasına haier klimalardan bahsetti. Daha kaliteli diyor ve r-32 gaz mevcutmuş. Arasında nasıl bir fark mevcuttur? Gerçekten fark oluşturur mu? Veya 4200 verdiğimde daha iyi bir alternatif bulabilir miyim?

• Hocam merhabalar,

Manisa'da 40m2 salon, iki sokak arası direkt güneş görmeyen 4.katta dairemiz. Alt komşumuz Samsung almış fakat bu konuyu görene kadar az daha gidip alıyordum Bakır kablo tavsiyeniz ayrıca için teşekkür ederim.

Bütçemiz 4500-5000, Manisa gibi sıcakların yazın 35-40 gittiği yerde sürekli çalıştırabileceğimiz fakat elektrik faturası şişirmeyen bir klima arıyoruz.

Eski klimamız arçelik plasma duo idi, şebeke gibi elektrik tüketiyor ve Arçelik servisinden de geçmişte pek iyi tecrübelerimiz yok maalesef.

Sizin öneriniz ne olurdu? Teşekkür ederim.
  • quote:

Merhaba.

Öncelikle yaşadığınız sıkıntı için geçmiş olsun diyorum.

LG'ler Arçelik üretimidir. Bu nedenle Arçelik ile aynı duruma sahiptir. Arçelik'in şimdiki ürünleri,özellikle On-Off cihazların olduğu dönemdeki cihazlardan kalite olarak ve mecburi olan kısım,teknolojik olarak üstündür.

Wi-Fi önemli değilse Dual Plus'a alternatif olarak LG Prestige serisini tavsiye edebilirim. Bu cihaz eski üretimlerden ancak üst sınıf cihazlardan biri ve fiyatı çok uygun. Stoklarda sayılı adet kalmaya başladı. Benim tavsiyem kaçırmamanızdır. Dual Plus'a yakın fiyata çok daha iyi bir cihaz almış olursunuz.

Samsung'lardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Alüminyum kondanserli dayanıksız bir klimadır.

Artcool,görsel açıdan üstün bir cihazdır. Performans açısından Dual Plus ile çok bir farkı yoktur.

Dual Eco ise Dual Plus'ın daha sade,az özellik barındıran versiyonudur.

Airfel'in 12000 Btu olanını ise LTXN35U kodu ile bulabilirsiniz.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Harikasınız! Bilgiler için çok teşekkür edeiyorum, tavsiyenize uyacağım.

Sağlıcakla :)

• quote:

Merhaba. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Gerçekten çok tatsız bir süreç işlemiş.

Yakında bir buat yok muydu? Veya buatsız bir tesisatınız mı vardı ? Bu cihaz çok büyük değil,buattan beslenebilirdi. Bakım vb. durumlarda o buatın sigortasının kapatılması sorun oluşturmayacaksa ek sigortaya bile gerek olmadan kabloyla iş halledilebilirdi. Sıfırdan hat çektirmeniz de gerekmezdi(*sigorta kutusundan hat çekildiğini varsayarak bunu söylüyorum).

Malesef klima için hayırlı olsun,bu işlem için geçmiş olsun diyebiliyorum sadece...

*Düzenleme.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Buat var aslında ama servis;
    sigorta kutusundan tek başına 16A lik sigorta ve 2.5 x 3 lük kabloyu özel olarak istediği için onları kullanamadık. Benim istediğim sigorta kutusundan yine buatlar aracılığı ile yeni bir hattı ama onuda yapamadık. Yinede evin şekli sayesinde kartonpiyer aracılığı ile biraz kırarak kabloyu saklayabildik.

Bu konunun dışında kullanımla alakalı bir fikrinide almam mümkünse sevinirim. Cihazda zaman ayarı gibi özellikler var kitapçığında yazdığına göre ama benim tek istediğim çalıştığı sürece saat 01:00 da kapatması. Yatmaya gittiğimde kapatmayı unutursam sabaha kadar çalışmasın diye.

Desteğin için tekrar tekrar teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• mcan89 M kullanıcısına yanıt
    Kendi deneyimime dayanarak sigorta 20 TL civarında kendin alıp yapılacak işide telefonda detaylı anlatıp ortalama bir fiyat alman olacaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatun45

Merhaba hocam ayrıntılı tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Klima bakma esnasında sürekli dönüp dönüp yazdıklarınızı okuyorum her baktığımda yeni bir şeyi fark ediyorum.
    Klimalara da dediğiniz doğrultuda bakıyorum fakat izmirde yada manisada bulamadım bir türlü önerdiğiniz klimaları. Satıcı öneriniz varsa alabilirim.
    Bulduklarıma ne dersiniz?
    Yatak odasına
    =>ME MSZ-HC35VA 3500TL
    ME MSZ-CHC35VA 3500TL
    General Electrik 12bin btu 3000TL

Salona
    =>Toshiba RAS33M3KV (bunun fiyatı 6bin civarı)
    Vestel Nature PLus 18bin btu 3000TL
    Diaomond Electrik arakawa 18bin 4000TL

ME den sıfır fiyat aldım fakat 6 bin lira bütçem salonun tek klimasına yetmedi açıkçası. Acaba 24bin btuluk sıfır ve ucuz inverter bir klima alsam salona, sesli çalışması, çok elektrik tüketmesi dışında ilerde bana sıkıntı yaşatır mı ?
    Merhaba hocam,rica ederim.

Mitsubishi'nin bu modelleri çok eski olan modeller ve alt sınıf cihazlar. Marka açısından cazip ancak bu yanıltmasın,onun yerine General Electric'i tavsiye ederim.

General Electric'in günümüzdeki serilerinden olduğunu varsayarak bunu söylüyorum,onun modeli belli ise yazabilir misiniz ?

Toshiba için bu fiyatı ayırmanıza gerek yoktur.

Vestel ve Diamond arasında Diamond Electric'i birinci olarak tavsiye edebilirim.

Uygun fiyatlı bir cihaz almanız halinde ses seviyesi ve verim dışında materyal kalitesi(özellikle plastik kalitesi) gibi farklılıklar mevcut olur. Onun dışında fark olmayacaktır. Ömür kısmı ise elektronik bir cihaz olması sebebiyle kesin olarak yorumlanması zordur.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: pokemon39

Merhaba, İstanbul Sarıyer ' de yaşıyorum.
    Evim Güney Doğuya bakıyor (sanırım, tam olarak köprü yönünde paralel Avrupa Yakasından Anadoluya bakıyor gibi düşünün)
    5. kattayız, en üstte, üstümüzde çatı var.

Salonun planı aşağıdaki resimdeki gibi;

Evde ortalama 4 kişi yaşıyoruz, ayrıca bir de 1,5 yaşında bebeğimiz var.

Klima olarak bütçe dostu ve uzun süre kullanım olarak hangi klimayı önerirsiniz?
    18.000 mi 12.000 BTU mu bilemedim. Sadece soğutma için kullanmayı planlıyorum aslında.

• Vestel Flora Doğa A++ 12000 BTU

• Baymak Elegant Plus 12 A++

• Blyss Inverter Klima 18000 BTU (https://www.koctas.com.tr/blyss-inverter-klima-18000-btu/p/2000028845)

• Vestel Bio Cool Plus 18000

yada başka marka.

Merhaba.

12000 Btu yeterli olacaktır. Yalıtım yoksa 18000 az biraz fazla gelmekle birlikte sorun oluşturmayacaktır.

Vestel Flora

Blyss - Baymak

Vestel Bio Cool

şeklinde sıralama yapabiliriz.

Alternatif bir tavsiye olarak bütçeniz için uygunsa Arçelik 15325 serisini tavsiye edebilirim. 15325,ara kapasite olup uygun fiyatlıdır.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 21502151215221532154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.