Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (6 Mobil) - 6 Masaüstü6 Mobil
5 sn
64.887
Cevap
962
Favori
4.898.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21462147214821492150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba. Bu konuda malesef şahsım adına net bir şey söylemem mümkün değil.

Çünkü yayımlanan habere göre vergi,gümrük vergisi. İthalat esnasında uygulanacak. Bu da yeni ithal edilecek ürünleri kapsar mantıken.

Tabi genel konuşuyorum,kimseyi hedef almadan,

Bazı uyanık satıcılar bunu kendi üzerlerine alınıp mevcut stokta bulunan cihazların fiyatını katlayabilirler. Bununla ilgili de umarım bir denetim olacaktır.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Evet biraz araştırdım gümrük vergisiymiş ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum çok fazla zaman kaybı olmadan yansıtabilirler. Hocam sizin bana daha önce önerdiğin a5 performans 9000 btu klimanın fiyatı 4 bin civarı bütçemi zorlamaya çalışıyorum ama yine de bana yatak odasında kullanımı için önerebileceğiniz alternatifler var mı 12000 btu da olabilir.

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Öncelikle cevap için çok teşekkür ediyorum.
    Marka sevgisi olsa gerek sıcak geldi.
    3300e kadar bütçem var.
    Kendi şahsi odam için 9000 luk bir klima arıyorum sadece soğutma için.
    Baymak mı alayım yoksa ne önerirsiniz
    Siz hangi marka model derseniz ona alacağım 🤷🏼‍♂️

İlginiz için çok teşekkürler hocam :)

Koridora klima borusu çok uzun olacak ve gider hortumu da sorun olacak, multiden vazgeçmem gerekli diye düşünüyorum.

Salon 12.000 yatak odası 9.000. Multi için yazdığınız marka modelleri normal duvar tipine göre bakarsam;

Mitsubishi Premium (9+12) 11650 tl

Daikin Shira Eco (9+12) 13300 tl

Sigma plus (9+12) 7500 (fiyatları hızlı baktım, biraz daha ucuzları çıkabilir) (Enviro fiyat bulamadım)

Daikin biraz bütçeyi aşıcak gibi. Mitsubishi premium ve Sigma plus kalıyor.

Benim yerime karar vermenizi istemiyorum ama bu 2 marka arasında 2 cihaz için 4000 tl kadar fark var. Ben cidden kalite için biraz daha fazla vermeye hazırım (çok olmasa da hazırım :). kısacası 4000 değer mi hocam sizce.

Ayrıca önceki evde toshiba inverter vardı, soğutma hızı ve ekonomisi çok iyi geliyordu bana. Kısaca baktım bir kampanya var.

www.toshibaklimastore.com
    Toshiba Klima Kampanyası - 1. klimada KDV bizden 2. Klimada %50 indirim
    https://www.toshibaklimastore.com/detay/toshiba-shorai-klima-kampanyasi-kombinasyon-2.html

Toshiba Shorai 10000+13000 btu toplam 11000. buna ne dersiniz. bu kötü derseniz, toshibadan model öneriniz olur mu. Yine sigmaya
    göre 3000-4000 fazla vermeye değer mi? Çok teşekkürler.

• arkadaşlar internetten klima alırken taşımada sıkıntı yaşanıyor mu? yani kargo firmaları dikkat ediyor mu? internette 500 tl daha ucuz görünüyor düşündüğüm klimalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhabalar hocam.

Plus serisi;daha büyük kondanser alanına sahip,kompresörü daha güçlü olan bir cihazdır. Keşif ekibinin sözü yanlış sayılmaz.

Soğutma amaçlı kullanımda Comfort serisi de yeterli olur. Plus serisini tercih ettiğinizde daha verimli bir cihaz almış olursunuz. Bu daha çok ısıtmada belli olur. Soğutma,klimalar için daha kolay bir çalışma şeklidir. Bulunduğunuz bölgede yazlar çok çok sıcak geçmiyorsa(takribi olarak 40 derece ve üstünü uzun süreler görmüyorsa) Comfort serisi performansından ödün vermeden iklimlendirme sağlar.

Aksi halde aşırı sıcaklarda performansı daha üstün tutabilmek adına Plus serisini tavsiye ederim.

Bu sıcaklık kriterine göre iki seçenek arasında karara varmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    sigma plus aldım. teşekkür ederim.

• LG markadan canı yanan biri olarak markayı tavsiye etmiyorum ama bu konuda üstadlarımızın önerisini dinlemelisiniz. 3 yıl sonra anakart yandı , bu sebeple 10 gündür hangi klimayı alsam diye araştırıp duruyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 9000 BTU performans canavarı klima modeli önerir misiniz ?((Fiyat 3500 seviyelerinde olursa çok güzel olur)) ((yazın ağırlıklı kullanacağım kışın nadir))

Piyasa uçmuş, ek vergi bu arada hemen yansır mı depolarındaki klimaların fiyatlarına ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dert Sahibi -- 12 Mayıs 2020; 3:43:47 >
  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt
    HB GG n11 Trendyolda 2750-2900 tl arası 9000 btu baymak klima.
    Benide cezbetmiyor değil. Site fiyatından daha düşüğe verir mi acaba bayiler merak içerisindeyim...

Birde baymakın plusı mı daha iyi primemı mı ?

Hocam selamlar,

Teoride kesinlike dediğinize katılıyorum. Ancak maalesef bizde herşey olabilir diyerek Sigma Plus ı aldım :) Kirada oturduğum eve aldığım için MHI bir tık fazla geldi:)

Teşekkürler
  • Hocam merhaba. Biraz önce Gree bayisine gittim. 18000btu Gree viola klima için 5500₺ fiyat verdiler. Sizce fiyat nasıl? Bu fiyata aralığında bundan daha iyi alternatifler nelerdir?

• Merhabalar
    20M2 salonum için klima arayışı içindeyim. 12000btu luk klima işimi görür diye düşünüyorum. 3 klima arasinda gidip geliyorum.
    Airfel Ltxn35u(diger evimde yaklaşık 10 yıldan beri 2 adet on off model airfel klima var şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım)
    Lg dual eko
    Son olarakta Lg deluxe.
    Deluxe olan en pahali olani açıkçası böyle bir kriz ortamında bu kadar para vermek istemiyorum.
    Wi fi olup olmaması benim için önemli değil. Kombi oda termostatından klimayı kontrol edebileceğim.
    Evim fransız balkon olduğu için sepetli vinç çağırıp dış ünite montajını yaptırmam gerekecek. Sırf bunun için sorunsuz olsun istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

• Tanıdık bir abimden fiyat aldımö
    Baymak yeni nesil klima 9000 BTU
    3300 dedi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SirrealsQ

Tanıdık bir abimden fiyat aldımö
    Baymak yeni nesil klima 9000 BTU
    3300 dedi :)
    3300 baymak alacağıma 3000 tl ye beko arçelik alırım şahsen

2845 tl satılıyor 9000 btu arçelik
  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt
    Bayi fiyatı yüksek demek ki.

• Merhabalar 20-24 m2 aralığındaki salonda kullanılacak 2500-4500 ₺ arası bir cihaz arıyorum. Servis benim için en önemli konu. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

Şu modeller arasında kaldım aslında, diğer önerilere de açığım. Airfel'in fiyatı çok iyi fakat hepsiburada gibi sitelerden klima almak nasıldır(teslimat, nakliye vs. süreci) bilemiyorum.

Airfel Lxtn35u
    www.hepsiburada.com
    Airfel LTXN35U A++ 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/airfel-ltxn35u-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-EVENPAAIR35U?magaza=%c4%b0nce+hesap

Sigma SGM12

Beko - 31225

GE Appliances Prime+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jemalskywalker -- 12 Mayıs 2020; 12:55:43 >

Cevabınız için çok teşekkür ederim. O denli farkı vermemeye meylemiştim ancak sizin yönlendirmeniz beni tekrar Deluxe modele itti Ancak tam da bugün aradaki fiyat farkı 1.200 TL'ye çıktı. Dual Plus modelinde çok ekstra bir kampanya var, 3.200'e düştü gittigidiyorda :)

Ben ağırlıklı soğutmada kullanacağım, ısıtma özelliğini muhtemelen yılın maksimum 1-2 haftası kullanırım.

Bu durumda temel fark negatif iyon üretimi oluyor. Bu özellik bildiğim kadarıyla ortamdaki kötü kokuyu engelliyor. Buna ek olarak başlıca ne gibi faydalarının ne olduğu konusunda da fikir verebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emree232 -- 12 Mayıs 2020; 14:10:0 >
  • hocam merhaba, dubleks'in üst katında kendi odam var, terasımıza yaptığımız oda, yüksekliği normal oda yüksekliğinde değil, biraz daha düşük. 2.30 metre kadar. Çok güneş alan bir oda, hem teras'tan hem de cam'dan gelen bir sıcaklık var. Güneşlik indirince çok etkilemiyor ama havasız kalıyoruz haliyle, dayanılmaz sıcaklar geliyor.

Odanın fotoğraflarını ekliyorum, 25 m2 kadar oda. Ayrıca klimayı koyacağım 2 tane yer belirledim kafamda, onları da resimde belirttim. Biri oda kapısına bakıyor, diğeri figür dolabıma bakıyor.

Buradaki yorumları vs okudum, 2 tane ürün var kafamda. Uygunluğu nedir bakabilir misiniz?

1. demirdöküm a5 performans
    2. Arçelik 12325

3-4 bin arası ürün arıyorum. Teşekkürler. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mattblack -- 12 Mayıs 2020; 12:31:24 >

• 4250 TL ye Toshiba SEIYA 10.000 BTU klima aldık.

Sizce fiyat/performans ürünü mü ?
    Bilgisi olan bilgilendirebilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dert Sahibi -- 12 Mayıs 2020; 13:20:27 >
  • selamlar arkadaşlar ev 3+1 salon için klima bakıyorum. hangi ürn f/p açısından işimi görebilir. yardımcı olur musunuz
  • 
Sayfa: önceki 21462147214821492150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.