Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2149. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (6 Mobil) - 4 Masaüstü6 Mobil
5 sn
64.884
Cevap
962
Favori
4.898.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21472148214921502151
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

20 m2 guney cephe cephe full cam.

Alarko, Airfel, Demirdöküm, Bosch marka 12000 btu bakiyorum. Öneriniz hangi marka yonunde olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim klima araştırmaaleım devam ediyor , bugün GE Klima tavsiyesi geldi fiyat 5300 TL 18btu ne dersiniz .

Daikin shira 7200
    Mitsubishi elektirik enviro 7800
    Sigma plus 6000
    Sigma comfort 4550

Ne dersiniz ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cauchy33

Evet biraz araştırdım gümrük vergisiymiş ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum çok fazla zaman kaybı olmadan yansıtabilirler. Hocam sizin bana daha önce önerdiğin a5 performans 9000 btu klimanın fiyatı 4 bin civarı bütçemi zorlamaya çalışıyorum ama yine de bana yatak odasında kullanımı için önerebileceğiniz alternatifler var mı 12000 btu da olabilir.

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.

A5 Performans serisi bütçenizi aşıyorsa A5 serisini de önerebilirim. Bu bir alt seri olsa da tercih edilebilecek serilerden biridir. A5 Performans ayarında alternatif olarak Sigma Plus INVDMG serisi için de fiyat almanızı tavsiye ederim. Yakınınızda bayi varsa daha makul bir fiyat çıkarabilirler.

A5 ayarında ise Sigma Comfort IVNDMS serisi mevcut,onun için de A5'e alternatif olarak fiyat alabilirsiniz.

Bir diğer alternatif olarak bulunduğunuz bölgede servisi yaygınsa E.C.A Syplos serisini tavsiye edebilirim. Memnun kalınan bir cihazdır. Sizin de memnun kalacağınızı düşünmekteyim.

LG düşünürseniz zamanının üst seri cihazlarından olan Prestige serisini tavsiye edebilirim. Ancak servisi Bosch Termoteknik'tir. LG servisi değildir. Eski ortaklık döneminde ithal edildiği için. Üst seri bir cihaz olup ortaklık değiştiği için fiyatı uygun olarak piyasada bulunmaktadır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: mcan89

Teşekkürler cevabınız için.
    Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirrealsQ

Öncelikle cevap için çok teşekkür ediyorum.
    Marka sevgisi olsa gerek sıcak geldi.
    3300e kadar bütçem var.
    Kendi şahsi odam için 9000 luk bir klima arıyorum sadece soğutma için.
    Baymak mı alayım yoksa ne önerirsiniz
    Siz hangi marka model derseniz ona alacağım 🤷🏼‍♂️
    Rica ederim.

Arçelik vb. markalar da bu hataya düştü. O dönemde bu markaları alan kullanıcılar ter döktü,şikayetler arttı. Mecburen geri dönüş yaptılar. Bir Samsung kaldı.

Baymak'ın,Samsung'un bu yönü sebebiyle Samsung'tan daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Bir alternatif olarak bütçenize uygun Arçelik 12325 serisini önerebilirim.

Baymak düşünürseniz,görsel açıdan hoşunuza giderse Elegant Prime serisi olanı daha iyi bir tercih olur. Daha sonra çıkan güncel bir seridir. :)

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: efekan86

İlginiz için çok teşekkürler hocam :)

Koridora klima borusu çok uzun olacak ve gider hortumu da sorun olacak, multiden vazgeçmem gerekli diye düşünüyorum.

Salon 12.000 yatak odası 9.000. Multi için yazdığınız marka modelleri normal duvar tipine göre bakarsam;

Mitsubishi Premium (9+12) 11650 tl

Daikin Shira Eco (9+12) 13300 tl

Sigma plus (9+12) 7500 (fiyatları hızlı baktım, biraz daha ucuzları çıkabilir) (Enviro fiyat bulamadım)

Daikin biraz bütçeyi aşıcak gibi. Mitsubishi premium ve Sigma plus kalıyor.

Benim yerime karar vermenizi istemiyorum ama bu 2 marka arasında 2 cihaz için 4000 tl kadar fark var. Ben cidden kalite için biraz daha fazla vermeye hazırım (çok olmasa da hazırım :). kısacası 4000 değer mi hocam sizce.

Ayrıca önceki evde toshiba inverter vardı, soğutma hızı ve ekonomisi çok iyi geliyordu bana. Kısaca baktım bir kampanya var.

https://www.toshibaklimastore.com/detay/toshiba-shorai-klima-kampanyasi-kombinasyon-2.html

Toshiba Shorai 10000+13000 btu toplam 11000. buna ne dersiniz. bu kötü derseniz, toshibadan model öneriniz olur mu. Yine sigmaya
    göre 3000-4000 fazla vermeye değer mi? Çok teşekkürler.
    Rica ederim :)

Evet,drenaj hattı için büyük boru çekilmesi veya pompa kullanımı gibi ek işlemler gerekebilirdi.

Odalara taktıracak olsanız yine multi tercih edebilirsiniz. Ancak maliyet yine artacaktır.

M.Heavy Premium,Shira Eco'dan daha ucuz iken Shira Eco'yu tercih etmek yanlış olur.

Enviro (veya diğer M.Electric modelleri) için bayiden fiyat almanız gerekir,internet satışı yoktur.

Toshiba,iyi bir marka. Klima konusunda eskisi kadar popüler değil. Ancak yine de piyasada yer edinmiş durumda. Kampanyayı yenilemeleri güzel olmuş.

Bu cihazlar(Toshiba'lar),kampanya dahilinde tercih edilebilir. R32 gazlı güncel haliyle satılıyor şu anda.

Sigma ile kıyaslarsak,Sigma Plus serisi orta sınıf bir cihazdır. Fiyatına göre performansı iyidir. İstisnai durumlar hariç memnun kalınmaktadır. Çokça tavsiye etmemin sebebidir aslında.

Ancak aradaki iki klima için vereceğiniz 3500TL'lik fark,bütçenizi sarsmayacak,zorlamayacak ise artırıp Toshiba'yı almanızı tavsiye ederim.

Toshiba'nın kampanyası ola ki alacağınız vakte kadar biterse 13000TL fazla olacaktır,bu durumda alternatif durumda bulunan Mitsubishi Heavy'i tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion0404019

arkadaşlar internetten klima alırken taşımada sıkıntı yaşanıyor mu? yani kargo firmaları dikkat ediyor mu? internette 500 tl daha ucuz görünüyor düşündüğüm klimalar
    Merhaba. İstisnai durumlar dışında sıkıntı yaşanmıyor. Ürün fiziksel olarak hasarlı gelirse kargo görevlisi bu konuda tutanak tutup ürünü iade almalıdır. Ürün ambalajları servis tarafından açılacağı için cihazın üzerinde bir hasar vb. olması halinde bu durumda ürünü satan firma ile iletişime geçilmelidir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: banderasantonio

sigma plus aldım. teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Rica ederim. Hayırlı olsun. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dert Sahibi

9000 BTU performans canavarı klima modeli önerir misiniz ?((Fiyat 3500 seviyelerinde olursa çok güzel olur)) ((yazın ağırlıklı kullanacağım kışın nadir))

Piyasa uçmuş, ek vergi bu arada hemen yansır mı depolarındaki klimaların fiyatlarına ?
    Merhaba.

Aslında yansımaması lazım. Ancak uyanık satıcılar yansıtabilir. Buna istinaden bir denetim olması lazım. Olur mu? Meçhul...

Canavar diye nitelendirebileceğimiz bir cihaz olarak LG Prestige serisini önerebilirim.

Servisi Bosch Termoteknik'tir. Bölgenizde servis ağı varsa tavsiye edebilirim. Üretildiği dönemin üst sınıf cihazlarındandır. Şimdi üretimde yok ancak stokta var. Fiyatının uygun olmasının sebebi budur. İnternet üzerinde bulmanız mümkündür. Gayet sağlam bir cihazdır.

Saygılarımla...

• quote:

HB GG n11 Trendyolda 2750-2900 tl arası 9000 btu baymak klima.
    Benide cezbetmiyor değil. Site fiyatından daha düşüğe verir mi acaba bayiler merak içerisindeyim...

Birde baymakın plusı mı daha iyi primemı mı ?
    Merhaba.

Prime serisi daha yeni çıkan R32 gazlı bir seri. Bu bağlamda Prime serisi daha iyidir. Ancak görsel açıdan pek beğenilmiyor.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan_koyun

Hocam selamlar,

Teoride kesinlike dediğinize katılıyorum. Ancak maalesef bizde herşey olabilir diyerek Sigma Plus ı aldım :) Kirada oturduğum eve aldığım için MHI bir tık fazla geldi:)

Teşekkürler
    Selamlar hocam. Hayırlı olsun :) Sigma Plus'ın da memnun edeceğini düşünmekteyim. Aklınız Mitsubishi'de kalmasın.

Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePlakumat

Hocam merhaba. Biraz önce Gree bayisine gittim. 18000btu Gree viola klima için 5500₺ fiyat verdiler. Sizce fiyat nasıl? Bu fiyata aralığında bundan daha iyi alternatifler nelerdir?
    Merhaba hocam.

Gree için fiyat normal.

Ancak şu cihazlara da bakmanızı tavsiye ederim,

Demirdöküm A5

Sigma Comfort INVDMS

bu seriler Gree üretimi ve Viola serisi ile eşdeğerdir. Bu cihazlardan herhangi biri Viola'dan daha uygun fiyatlı ise onu tavsiye ederim. Gree'nin servis ağı daha az yaygındır ancak istisnalar hariç işlerini iyi yaparlar.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiG_mAsTeR

Merhabalar
    20M2 salonum için klima arayışı içindeyim. 12000btu luk klima işimi görür diye düşünüyorum. 3 klima arasinda gidip geliyorum.
    Airfel Ltxn35u(diger evimde yaklaşık 10 yıldan beri 2 adet on off model airfel klima var şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım)
    Lg dual eko
    Son olarakta Lg deluxe.
    Deluxe olan en pahali olani açıkçası böyle bir kriz ortamında bu kadar para vermek istemiyorum.
    Wi fi olup olmaması benim için önemli değil. Kombi oda termostatından klimayı kontrol edebileceğim.
    Evim fransız balkon olduğu için sepetli vinç çağırıp dış ünite montajını yaptırmam gerekecek. Sırf bunun için sorunsuz olsun istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?
    Merhabalar.

Airfel LTXN

LG Dual Eco

şeklinde sıralayabiliriz. İki cihaz da normalin dışında bir durum olmadıkça arıza çıkarmadan çalışacaktır.

Airfel'in servis açısından da avantajı mevcuttur,servis ağı yaygındır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: jemalskywalker

Merhabalar 20-24 m2 aralığındaki salonda kullanılacak 2500-4500 ₺ arası bir cihaz arıyorum. Servis benim için en önemli konu. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

Şu modeller arasında kaldım aslında, diğer önerilere de açığım. Airfel'in fiyatı çok iyi fakat hepsiburada gibi sitelerden klima almak nasıldır(teslimat, nakliye vs. süreci) bilemiyorum.

Airfel Lxtn35uhttps://www.hepsiburada.com/airfel-ltxn35u-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-EVENPAAIR35U?magaza=%c4%b0nce+hesap

Sigma SGM12https://www.iklimsa.com/duvar-tipi-klimalar/sigma-sgm12invdmr-comfort-serisi-a-enerji-sinifi-12000-btuh-inverter-klima

Beko - 31225https://www.beko.com.tr/ev-tipi-klima/31225-ekolojik-klimalar

GE Appliances Prime+https://www.iklimsa.com/duvar-tipi-klimalar/ge-appliances-ges-nx35-prime-serisi-a-enerji-sinifi-12000-btuh-inverter-duvar-tipi-klima
    Merhaba.

Hepsiburada konusunda malesef net bir şey söyleyemiyorum. Dürüst bir satıcıya rastlamanız halinde süreç sorunsuz işleyecektir. Bayiden de fiyat almanızı tavsiye ederim. Yakın bir fiyat verirlerse rahatça almış olursunuz.

Airfel servis açısından avantajlıdır. Daikin servis hizmeti vermektedir.

Sigma ile GE arasında 500TL civarı bir fark var gördüğüm kadarıyla. Normalde GE'nin fiyatı daha yukarıda oluyordu,indirim olsa bile.

İndirimsiz haliyle kesinlikle alınmaz. Ancak şu anki fiyatıyla tercih edilebilir. Sonrasında Sigma Comfort listeye eklenebilir.

Airfel

GE

Sigma

Beko şeklinde sıralayabiliriz. Beko'nun da Airfel gibi servis açısından avantajı vardır,kendi servis ağı yaygındır.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar hocam, peder bey toshiba seiya aldı artık. Salonda da toshiba olunca diğer odayı da bozmak istemedi.

Sizce memnun kalır mıyız ? 10m2 oda 10.000 btu aldık. 4250 tl ye geldi bize.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emree232

Cevabınız için çok teşekkür ederim. O denli farkı vermemeye meylemiştim ancak sizin yönlendirmeniz beni tekrar Deluxe modele itti Ancak tam da bugün aradaki fiyat farkı 1.200 TL'ye çıktı. Dual Plus modelinde çok ekstra bir kampanya var, 3.200'e düştü gittigidiyorda :)

Ben ağırlıklı soğutmada kullanacağım, ısıtma özelliğini muhtemelen yılın maksimum 1-2 haftası kullanırım.

Bu durumda temel fark negatif iyon üretimi oluyor. Bu özellik bildiğim kadarıyla ortamdaki kötü kokuyu engelliyor. Buna ek olarak başlıca ne gibi faydalarının ne olduğu konusunda da fikir verebilir misiniz?
    Rica ederim.

1200TL az bir fark değil. :)

Deluxe serisinin verimlilik ve Ionizer özellikleri ekstra olarak bulunuyor. Ancak 1200TL farka değecek kadar köklü bir fark yok.

Bu bağlamda alternatif olarak Dual Plus serisi alınabilir.

Saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: mattblack

hocam merhaba, dubleks'in üst katında kendi odam var, terasımıza yaptığımız oda, yüksekliği normal oda yüksekliğinde değil, biraz daha düşük. 2.30 metre kadar. Çok güneş alan bir oda, hem teras'tan hem de cam'dan gelen bir sıcaklık var. Güneşlik indirince çok etkilemiyor ama havasız kalıyoruz haliyle, dayanılmaz sıcaklar geliyor.

Odanın fotoğraflarını ekliyorum, 25 m2 kadar oda. Ayrıca klimayı koyacağım 2 tane yer belirledim kafamda, onları da resimde belirttim. Biri oda kapısına bakıyor, diğeri figür dolabıma bakıyor.

Buradaki yorumları vs okudum, 2 tane ürün var kafamda. Uygunluğu nedir bakabilir misiniz?

1. demirdöküm a5 performans
    2. Arçelik 12325

3-4 bin arası ürün arıyorum. Teşekkürler. Kolay gelsin.

Merhaba hocam.

25m^2 çatı kat olması sebebiyle ısı kazancı fazla bir mekânınız var. Ancak buna karşılık yüksekliği az. Mekânın hacimsel büyüklüğü çok yüksek olmayacaktır. Bu nedenle sizin de belirlediğiniz gibi 12000 Btu cihazlar yeterli olacaktır.

Demirdöküm A5 Performans serisini öncelikli olarak tavsiye edebilirim. 12325'den daha verimlidir.

Arçelik çatısı altında bir ürün alacak olursanız benim tavsiyem 12325 yerine 15325 tercih edin. Bu mekânda daha rahat çalışır.

Konum olarak kırmızı ile işaretlediğiniz kısma takılmasını tavsiye ederim. Çünkü mavi ile işaretlenen kısımda kullandığınızda kapı kapalı olacak şekilde kullanmanız gerekir. Üflenen hava mekâna dağılmadan kapıdan diğer alanlara dağılır.

Bu evin genelinin sıcağını kırma adına iyi bir düşünce olabilir ancak esas olan soğutulacak alan soğuyamaz,kapıyı kapatma ihtiyacı duyarsınız.

*Kapıyı açar diğer mekânları serinletir,kapıyı kapatır odayı serinletirim derseniz bu durumda mavi alan daha mantıklıdır.

Ancak esas olarak hedef noktamız odanın serinletilmesi diyorsanız bu durumda kırmızı alana konumlandırılmalıdır.

Saygılarımla...

• quote:

4250 TL ye Toshiba SEIYA 10.000 BTU klima aldık.

Sizce fiyat/performans ürünü mü ?
    Bilgisi olan bilgilendirebilir mi ?
    Merhaba. Hayırlı olsun. Yeni çıkan bir seri. Pratik olarak bir yorum yapamıyorum. Henüz tecrübe etmedim,kullanıcı görüşü de elde edemedim.

Ancak teorik olarak bakarsak verimlilik değerleri normal seviyede. Verimsiz bir cihaz değil. Vasat da değil tabi ki.

Normalde fiyatı daha yüksek. 4250 TL'ye pahalı sayılmayacak bir fiyata gelmiş.

Bu bağlamda bu fiyata iyi bir tercih olduğunu söyleyebilirim.

Kullanıma başlayınca izlenimlerinizi aktarırsanız memnun olurum. Somut bir kullanıcı yorumu elde etmiş oluruz sayenizde :)

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ririii

selamlar arkadaşlar ev 3+1 salon için klima bakıyorum. hangi ürn f/p açısından işimi görebilir. yardımcı olur musunuz
    Merhaba.

Kaç m^2 salonda kullanmayı düşünüyorsunuz ? Dairenizin/binanızın yalıtım durumu nedir ? Ara kat mı,çatı kat mı ?

Bütçeniz nedir ?

Bu bilgiler ışığında net tavsiyelerde bulunabiliriz.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReoxTR

Merhaba arkadaslar

20 m2 guney cephe cephe full cam.

Alarko, Airfel, Demirdöküm, Bosch marka 12000 btu bakiyorum. Öneriniz hangi marka yonunde olur ?
    Merhaba.

12000 Btu bir cihaz tercih etmeniz uygun olacaktır,kapasite seçiminiz doğrudur.

Bosch = Airfel

Demirdöküm A5 serisi = Alarko Flair diyebiliriz.

Çünkü üreticileri aynıdır.

Eşleştirilen cihazların ikisi arasında hangisi uygun fiyatlı ise onu tercih edebilirsiniz.

Servis açısından özellikle Alarko,Airfel ve Bosch avantajlıdır,servisi yaygındır.

Saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 21472148214921502151
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.