Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hbg_ant2 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (4 Mobil) - 7 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64.944
Cevap
962
Favori
4.901.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21402141214221432144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. @Klima5505 hocam size özelden yazmıştım. ama paylaşım açısından burdan yazmak istedim.
    Klima konusuna çok uzağım. forumda gördüğüm kadarıyla insanlara yardımcı oluyorsunuz.
    İzmirde 3 katlı bir apartmanın 3. katında (dubleks)
    salon ve 2 oda için klima alacağım.

1 - salon 20 m2, yüksekliği 2,5 metre.
    2 - oda 13 m2 yüksekliği 2.4 metre (dubleks katta)
    3 - oda 12 m2 yükseklik 2,4 metre (dubleks katta)

Salon için 12000 BTU odalar için 9000 BTU olabilir mi?

Genel olarak gree lomo - sigma plus ve dd A5 performans önerilmiş. ama gree lomo artık bulunmuyor heralde .

Bu salon ve odalar için kaç hangi markadan btu almamı önerirsiniz. cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • selam herkese arçelikten keşif için geldiler ama evde klima için belirtilen yere yüksekliği fazla gelir dediler başka yere de yaptırmak istemedim. ayrılan yerin yüksekliği 28 cm kartonpiyeri kaldırırsan 38 cm falan oluyor. buraya uygun klima önerisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: banderasantonio

Merhaba. @Klima5505 hocam size özelden yazmıştım. ama paylaşım açısından burdan yazmak istedim.
    Klima konusuna çok uzağım. forumda gördüğüm kadarıyla insanlara yardımcı oluyorsunuz.
    İzmirde 3 katlı bir apartmanın 3. katında (dubleks)
    salon ve 2 oda için klima alacağım.

1 - salon 20 m2, yüksekliği 2,5 metre.
    2 - oda 13 m2 yüksekliği 2.4 metre (dubleks katta)
    3 - oda 12 m2 yükseklik 2,4 metre (dubleks katta)

Salon için 12000 BTU odalar için 9000 BTU olabilir mi?

Genel olarak gree lomo - sigma plus ve dd A5 performans önerilmiş. ama gree lomo artık bulunmuyor heralde .

Bu salon ve odalar için kaç hangi markadan btu almamı önerirsiniz. cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Merhaba hocam.

İlginiz için teşekkür ederim.

20m^2 alanınız için 12000 Btu cihaz yeterli olacaktır.

Diğer 12 ve 13m^2 alanlar için de 9000 Btu yeterlidir.

Bu bağlamda düşünceniz doğrudur.

12000 Btu olarak DD A5 Performans bulunamıyor. O nedenle Sigma Plus şahsen tavsiye ediyorum. Gree Lomo da tercih edilebilir,bulunuyor. Ancak Sigma daha uygun fiyatlı ise Sigma'yı tavsiye ederim. Gree düşünürseniz bölgenizde bayi varsa fiyat almanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• Merhaba, DD A5 Performans A+++ 9000 BTU için fiyat bakarken şu satıcıyı gördüm:

(Cen Day. Tük. Mal. Tic. Ltd. Şti.)

Fakat diğer yerlerdeki fiyatlara nazaran yaklaşık 500 TL ucuz olması beni şüphelendirdi. Satıcıya da hiçbir şekilde ulaşamadığım için kararsız kaldım.

Satıcıyı tanıyan var mıdır? Sizce bu ürün buradan alınır mı?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: s3x3n

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Rica ederim hocam :)

Ne demek hocam,ne kusuru...

Multi sistem kötü değildir ancak belirli kriterler dahilinde farklı kullanım amacına hitap eder.

Monosplit (bir iç-bir dış üniteli) klimalarda 7000 btu malesef yok. Arçelik'te mevcut şuan.

Bu nedenle 7000 yerine 9000 önerebilirim. Arçelik düşünürseniz 7000 de mümkün ancak özellik bakımından çok çok kısıtlanmış bir model.

Bütçenize uygun olarak Sigma Plus serisini önerebilirim. Memnun kalacağınızı düşündüğüm bir marka modeldir.

Alternatif olarak aynı seviyede Demirdöküm A5 Performans serisini de önerebilirim. İkisi arasında fiyatı uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Max. bütçeniz 12.000TL ancak yine de bayide fiyat alarak fikir edinmeniz adına bütçenin üstünde sadece haberiniz olsun diye bir örnek de vermek isterim,

Mitsubishi Heavy ZS-S Premium serisi için de fiyat almanızı öneririm.

Rica ederim,Allah sizlerden de razı olsun.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: mcan89

Merhaba, DD A5 Performans A+++ 9000 BTU için fiyat bakarken şu satıcıyı gördüm:
    https://m.trendyol.com/demirdokum/a5-performans-a-9000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-6300365?utm_source=aff_t&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_urun_listeleme&adjust_tracker=ejav2ha_253g15b&adjust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=0.44.4&boutiqueId=476291&merchantId=107641
    (Cen Day. Tük. Mal. Tic. Ltd. Şti.)

Fakat diğer yerlerdeki fiyatlara nazaran yaklaşık 500 TL ucuz olması beni şüphelendirdi. Satıcıya da hiçbir şekilde ulaşamadığım için kararsız kaldım.

Satıcıyı tanıyan var mıdır? Sizce bu ürün buradan alınır mı?

Teşekkürler.
    Merhaba. Satıcıyı şahsen tanımıyorum. Bilen varsa mutlaka görüş belirtecektir. Benim tavsiyem en azından satıcıdan dönüş almadan bu satıcıdan alışveriş yapmamanızdır.

Saygılarımla...

• mcan89 M kullanıcısına yanıt
    Ben dün siparişi verdim aynı satıcı buybuy10 adında ama ben taksitle daha avantajlı olduğu için n11 den verdim siparişi bugün kargoya verildi satıcıya soruda sordum baymak servisi gelip ücretsiz montajı yapıcak ve 2 yıl garantili dedi . Sonucta n11 üzerinden aldım bir sorun cıkacağını sanmıyorum bakalım gelince görücez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brlakf

Ben dün siparişi verdim aynı satıcı buybuy10 adında ama ben taksitle daha avantajlı olduğu için n11 den verdim siparişi bugün kargoya verildi satıcıya soruda sordum baymak servisi gelip ücretsiz montajı yapıcak ve 2 yıl garantili dedi . Sonucta n11 üzerinden aldım bir sorun cıkacağını sanmıyorum bakalım gelince görücez.
    Siz miydiniz o soruyu soran? Öğrendiğim çok iyi oldu. Ben de n11'den soru sordum trendyol'da soru kısmı yok diye. Ürün geldiğinde bana yazabilir misiniz? Dediği gibi A+++ ürünse ve herhangi bir sorunu yoksa bu fiyat geçmeden hemen almak istiyorum.

• mcan89 M kullanıcısına yanıt
    Gelince yazarım buradan 👍 umarım bir sorun olmaz

• Teşekkürler. Hayırlı olsun bu arada.

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Baymak Elegant Plus 18 A++ 18000Btu
    Demirdöküm A5 A++ 18000 BTU

arasında kaldım. Hangisini almalıyım sizce. Performans serisi 6000'leri geçmiş. Yorum ve alım sayısına bakarsak sanki baymak daha iyi gibi duruyor ama sizin de fikriniz benim için önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba hocam.

İlginiz için teşekkür ederim.

20m^2 alanınız için 12000 Btu cihaz yeterli olacaktır.

Diğer 12 ve 13m^2 alanlar için de 9000 Btu yeterlidir.

Bu bağlamda düşünceniz doğrudur.

12000 Btu olarak DD A5 Performans bulunamıyor. O nedenle Sigma Plus şahsen tavsiye ediyorum. Gree Lomo da tercih edilebilir,bulunuyor. Ancak Sigma daha uygun fiyatlı ise Sigma'yı tavsiye ederim. Gree düşünürseniz bölgenizde bayi varsa fiyat almanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Cevabınız için teşekkür ederim. Muhtemelen sigma plus bakacağım. son olarak lg prestige modelleri sizce nasıldır. yani iyiyse lg mi yoksa sigma plus mı önerirsiniz? teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ICEBERK

Baymak Elegant Plus 18 A++ 18000Btu
    Demirdöküm A5 A++ 18000 BTU

arasında kaldım. Hangisini almalıyım sizce. Performans serisi 6000'leri geçmiş. Yorum ve alım sayısına bakarsak sanki baymak daha iyi gibi duruyor ama sizin de fikriniz benim için önemli.
    Merhaba.

Öncelikli olarak DD A5'i tavsiye ederim. Daha üstün bir cihazdır.

Baymak sonra seçilebilir.

Gree-AUX Markalarını kıyaslamış oluyoruz aslında. Bu açıdan da bakabilirsiniz.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: banderasantonio

Cevabınız için teşekkür ederim. Muhtemelen sigma plus bakacağım. son olarak lg prestige modelleri sizce nasıldır. yani iyiyse lg mi yoksa sigma plus mı önerirsiniz? teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Rica ederim.

LG Prestige serisi daha iyidir. Ancak şu var,

Servis hizmeti LG Türkiye tarafından değil,Bosch Termoteknik tarafından veriliyor. (Eski distribütörün ithal ettiği seri olduğu için).

Eski bir seri olduğu için (eski olması hiç sorun değil,gayet sağlam bir cihazdır) bulmanız zor olabilir. Bulabiliyorsanız rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla...

• Sayın klima5505. Hocam nispeten incelemelerde bulunmaya başladım. Klima olarak 18000btu klima fiyatlarının kemer aralığı çok fazla. 3000-12000tl aralığı mevcut. Bir iki sorum olacak bu r410a ile r32 gazları arasında hangi gazı tercih etmemiz lazım. Bir de vaillant ın 18000btu klima sını 4700tl buldum sizce fiyat olarak nasıldır acaba. Gönül istiyor ki diskin shira veya plus mitsubishi alalım lakin direk 8000tl den açılıyor bu seferde fiyatlar :))

GittiGidiyor'dan siparişi geçtim. DD A5 aldım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Rica ederim.

LG Prestige serisi daha iyidir. Ancak şu var,

Servis hizmeti LG Türkiye tarafından değil,Bosch Termoteknik tarafından veriliyor. (Eski distribütörün ithal ettiği seri olduğu için).

Eski bir seri olduğu için (eski olması hiç sorun değil,gayet sağlam bir cihazdır) bulmanız zor olabilir. Bulabiliyorsanız rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    önerileriniz için teşekkür ederim.
  • Merhabalar, herkese iyi günler.
    izmir balçovada ikamet etmekteyim. eşyalı ev için klima almayı planlıyorum. evim termal ısınmalı olduğu için benim için klimanın ısınma özelliğinin önemi yok hatta sadece soğutmalı bir model dahi işimi görecektir.
    klimayı salona takacağım, ev izolasyonlu, ara kat, doğu ve güney cephe -ancak ön tarafla balkon olduğu için güney cepheden ahım vahım bir güneş aldığı söylenemez, pencereler sürgülü çift cam pimapenli, 9 metrekare kadar. salon 25 metrekare kadar. yükseklik 2.7 metre olarak ölçtüm. klimanın gece ben uyurken rahat ettirmesi de benim için önemli, salon ve yatak odası kapıları açıkken aşağı yukarı 45 metrekare kadar alanı gece soğutması gerekiyor yani.
    hesaplarıma göre 9bin btu'luk klima yeterli görünüyor ancak yan odaları da düşününce 12binlik almakta tereddüt ettiğim için 18bin BTU'luk bir klima düşündüm. bütçem 4000 tl kadar olduğundan fazla seçeneğim yok gibi görünüyor.

ilk aşamada aslında fiyatının da cazip olması nedeniyle Vestel Bio Cool Plus A 18000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima (Sadece Soğuk) modeli beni cezbetti.
    Vestfrost VF 18K A++ 18000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima
    Vestel Flora Doğa A++ 18000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima

Eşyalı ev ve bu klima da demirbaş olarak kalacağı için açıkçası eski model sağlam bir şey de işimi görebilir, enerji tüketimi de keza benim için ikinci planda, en önemli şey evi yeterince soğutması. Sizin önerileriniz nelerdir? 12bin btu'luk bir model alsam sizce iş görür mü? 12 bin btu'ya inince bu bütçeyle daha iyi marka ve modeller alabiliyorum. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan_Depik -- 7 Mayıs 2020; 9:6:54 >

Hocam Merhaba tekrar, araştırdıkça klima seçmek zorlaşıyor ancak araştırmadanda olmuyor, aşağıdaki klimarı seçecek olsam öncelik hansigi olsun sizce sıralama yapmanız mümkün mü ? Araştırma yaparken rastladığım halk arasında pek bilinmeyen olefini marka klimaya denk geldim ve aklımı karıştırdı, ne dersiniz ? Bütçeyi aşıp aşağıdaki rakamları yüksek olan markalar mantıklı olur mu ?

Vestel Nova 18 Btu 4400 TL Milliyetçi olduğumdan aşırı üstünde durduğum bir marka ama tereddütteyim
    Airfel LTXN50U A++ 18 BTU 4350 TL Eyvallah Daikin garantörlüğünde ama özellik olarak aşağıda kalıyor ve Vetsel 'den çok
    üstünlüğü var mıdır ? (-ki Sanmıyorum)
    Olefini OLE-18DCG A++ 18 BTU 6500 TL Olefini marka hava perdesi üreticiymiş güzel duruyor ama kalite olarak yerli markalardan
    çok üstünlüğü var mı , bu parayı vermişken Mıtsıbishi enviro modeli daha doğru mu olur
    Olefini OLE-18 DCM A++ 18 BTU  5600 TL
    Toshiba Shorai RAS-18PKVSG-TR 6500 TL Diğerlerine göre daha uzak duruyor bana göre
    Midea 18 Btu 6800 TL Üretici olduğunu bildiğim Midea almak nasıl olur ?
    Gree Amber Siyah Klima 18 BTU 6800 TL
    Mitsibishi Elkt. Enviro 18BTU 7200 TL

• Ankara için yaklaşık 8-10 metrekare oda için (güney cepheye bakıyor) uygun yollu bir klima var mıdır acaba? Pek anlamıyorum klimalardan gece uyurken pek açılmayacak ama gün içinde uzun süre çalışacak.

• 
Sayfa: önceki 21402141214221432144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.