Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Papirus , mask345 , mask345 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (3 Mobil) - 11 Masaüstü4 Mobil1 iOS
5 sn
64.943
Cevap
962
Favori
4.900.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21392140214121422143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Klima5505 hocamız sizin için en doğrusunu söyleyecektir :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    En üst kat ama çatıda izalasyon var. Kışları çok soğuk olmuyor. Yazları çok sıcak olmuyor. İstanbul, ev 100 m2, koridora koysam evi orta serinletse bu birinci olasılık 7 8 m2 koridor. Yada 15 mt2 odaya koycam tek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Iyi Pazarlar,

Size bir sorum olacak salon klima ihtiyaci ile ilgili...
    Salonum 75m2 ve bir tarafinda artı 25m2 lik, tavanı ısı korumalı cam ve çevreside camla kaplı, bir kış bahçesi bulunmaktadır. mekan İstanbuldadır.

Salon tipi klimalara baktım ama emin olamadım, fazla endüstriyel, üflemesi güçlü, konfor olarak sorunlu olabilir sanki araştırmalarıma göre.
    BTU olarak 40-42000 arası gerekiyor gibi ama split modellerde bu mümkünmü, 2 adet 24 mü koymak daha mantıklı, iç unitelerde bu ihtiyaçlara göre en ufak, göze çarpmayan, estetik modellerden ne tavsiye edersiniz, bu ürünlerde elektrik tüketimi uygun olmasını ve uzun vadede sorunsuz kullanım ve markanın iyi servis verebilmesini isterim.

Yaklaşık 7.5 metrelik bir duvarım var dışarıya bakan bu duvara 2 adet birbirinden ayrı, aynı yöne bakan 2 iç ünite koymak mumkünmü. Bunlar için 42BTU dış ünite olabiliyormu.

Çok teşekkürler şimdiden tavsiye ve yorumlarınız için

Saygılarımla,
    Cany

• CanyDes C kullanıcısına yanıt
    bence 2 adet 24 bin lik daha mantıklı.
    Niye derseniz içerdeki insan sayısı istenilen sıcaklığa göre açarsınız diğerini de hem tasarruf sağlarsınız.Ayrıca salon tiplerinin çoğu trifaze elektrik istiyor.

Bence bulunduğunuz ildeki ücretsiz keşif yapan firmalara danışın hem birden fazla görüş almış olursunuz.Buradan tam şartları görmeden yönlendirmek sizin ki gibi büyük bir alan için doğru olmaz bence.

Misal 3 yıl önce 26 m2 salonum için kendimce araştırdım danıştım hep uzaktan , şartlarda belli aslında güney cephe, salon üstü yarısı açık teras , 4 m2 Fransız balkon, 2 m2 pvc balkon kapısı .Tüm görüşler 12.000 lik yeteceği yönündeydi ama unuttuğum birşey vardı yazın terastaki fayanslar ayak yakarcasına ısınıyor haliyle ısının bir kısmını aşağıya salıyor .Neticede 12.000 lik çok sınır kaldı , çalıştırdıktan sonra 30 dk kadar max devirde çalışmak zorunda kalıyor cihaz haliyle geç tepkime + yüksek Elektrik sarfıyatı gibi sonuçlar çıktı benim için. Şimsi alsam kesinlikle 18.000 lik alırdım gelen elektrik zamlarından sonra şimdiye kadar kendini amorti ederdi heralde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sigma Exclusive Serisi 9000
    baymak elegant plus (prime) 9000
    demirdöküm a5 performans 9000

15 mt yatak odası için fiyat ve performans açısından sizce hangisi daha uygun ve en önemli kriterim sessiz çalışma dıl ve iç ünitenin sigma ultra sessiz diye geçiyor.

Fiyat arastırması yapamadım henüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzii07 -- 3 Mayıs 2020; 21:8:8 >
  • Ayrı bir klima için daha destek alacaktım kapısız açık mutfak bir yer mevcut.açık mutfak ve oturma alanı toplam 23m2 uzantısı hol 7m2. 8. kat-ara kat güney-batı cephe adana.

kaç btu rahat olur holden odalara açılan kapılar kapalı olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: maviyildizinoglu

Ya abim bak 38 yaşındayım ama sen nasıl bir insansın ki böyle kibar beyefendi cevap yazmışsın. Eğer Esnafsanız bile sizden alabilirim ilerde hiç sıkıntı yok. Geçmiş sayfalara da baktım bu wifi olan versiyon ise olabilir önerdiğiniz model. Bina izolasyonu sağlam ama salon 36 metre kare batı cephe ve full nerdeyse camlı 18000btu bana yeterse hiç sıkıntı yok benim için.
    SARI hale gelmeyen her klima bana uygundur. Daha çok soğutma maksatlı kullanacağım. Wifi özelliği olması konfor olarak önemli benim için. Uzun dönem bana masraf çıkarmayacak en iyi fiyat/performans ürününü alacağım açıkcası.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim hocam,ne demek. Teveccühünüz .

Diğer mesajınızı da dahil ederek cevaplamış olayım,dediğiniz gibi aradaki fiyat farkına bakarsak Mitsubishi Electric de mantıklı olacaktır. Materyal kalitesi iyidir,sararma konusunda da uzun vadede dayanacağını söyleyebilirim. Filtrelerini temizlerken de üstünü hafifçe sürekli temizlerseniz bu sorunun olmayacağını düşünmekteyim.

GF serisi için de fiyat almanızı tavsiye ederim. GF60VE serisi de işinizi görebilir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: ByHoni

Tamam hocam çok teşekkür ederim. Alınca Size bilgi vereceğim.
    Rica ederim hocam. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE

arçelik 12325 mi, vestel flora mı? (doğa olmayan)
    Merhaba.

Öncelikli olarak 12325'i tavsiye ederim. R32 gazlı daha güncel bir cihazdır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gzddnz12345

@klima5505 hocam merhaba, size soru sorabilmek için üye oldum foruma. Evde 2 adet sigma comfort 9luk ve 12lik klimam mevcut. Şimdi 24lük bir klima alacağım. Aslında sigmalardan memnunum fakat arçeliğin kampanyası cazip geldi. Arçelik 24325 ya da sigma comfort 24btu modeli arada neredeyse 700,800 tl fark var. Sizce bu farkı vermeye değer mi. Yoksa arçelik ekolojik modeli almalı mıyım şuanda 4700 civarına alınabilmekte. Ya da 5bin tlye kadar 24lük başka marka model tavsiye edebileceğiniz bir klima var mıdır? Görüşleriniz önemli şimdiden teşekkürler.
    Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

Herhangi bir arıza durumunda tek servisle muhattap olmak adına Sigma'yı tavsiye ederim.

Ancak bu yönden sakınca yoksa fiyat farkını göze alarak Arçelik'i tavsiye ederim.

Bu iki kritere göre karar vermeniz uygun olacaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Klima5505 hocamız sizin için en doğrusunu söyleyecektir :)
    Teşekkür ederim hocam,teveccühünüz

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem-123

En üst kat ama çatıda izalasyon var. Kışları çok soğuk olmuyor. Yazları çok sıcak olmuyor. İstanbul, ev 100 m2, koridora koysam evi orta serinletse bu birinci olasılık 7 8 m2 koridor. Yada 15 mt2 odaya koycam tek.
    Merhaba.

15m^2 oda için 9000 Btu yeterli olur.

Koridora takıp evi serinletmesi için 12000 Btu bir cihaz tercih edip mümkün mertebe hiç kapatmadan çalıştırmanız sonucunda verim alabilir,konfor elde edebilirsiniz.

9000 veya 12000 için Sigma Plus

9000 için Demirdöküm A5 Performans

Servisi yaygın olsun derseniz,

9000 veya 12000 için Airfel LTXN, sonrasında

Arçelik 09565 veya 12565 serisini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: s3x3n

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Merhabalar hocam.

İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

Multi için kararı size bırakabilirim. Bunu şu şekilde ifade edebiliriz,

1-İç üniteler (kısacası klimalar) aynı anda kullanılacaklar mı?

-Aynı anda kullanılmayacaklarsa multi sistemde dış ünite kapasitesini,iç ünitelerin toplam kapasitelerinden küçük seçme imkanınız oluyor. Çünkü iç üniteler aynı anda çalışmayacağına göre,iç ünitelerin kapasitesine eş olan bir dış üniteye gerek kalmıyor. Bu satın alma maliyetini düşürüyor.

-Aynı anda kullanılacaksa dış ünite gücü de iç ünitelerin gücü ile aynı olmalıdır. (1000-2000 btu aşağı-yukarı önemsizdir). Dış üniteyi küçük seçip iç üniteleri aynı anda çalıştırırsanız iç ünitelere taşınan ısıl güç,dış ünitenin gücü kadar olacak ve iç ünitelerin kapasiteleri düşecektir.

2-Mevsim geçişlerinde düşük ihtimal belki lazım olabilir,multi sistemde iç üniteler aynı konumda çalışmalıdır. Yani örneğin güneş alan salonda soğutma yaparken,odalardan birinde ısıtma yapamazsınız.

3-Dış ünite arıza yaparsa bütün iç üniteler devre dışı kalır.

4-Görsel açıdan tek dış ünite daha güzel görünüm sağlar.

5-Multi sistem pahalıdır ve kampanya yoksa malzeme(boru,kablo vs.)+işçilik ücretlidir.

Özetlersem,

Multi daha pahalıdır. Aynı anda ısıtma soğutma yapılamaz. Büyük dış ünitenin bağlı olduğu bu multi sistemlerde örneğin sadece 1 iç ünite açılırsa,o iç ünite için tüm iç ünitelere yetecek büyüklükte bir dış ünite devreye gireceği için böyle kısmî kullanımlarda sarfiyat,bireysel klimalara göre daha fazla olur.

Bu şartlar sizin için olumsuz değilse ben multi sistemi tavsiye ederim. 4 5 tane dış ünite yerine tek bir dış ünite ile daha derli toplu bir görünüm elde edilmiş olur. Bu da Multi'nin görsel faydasıdır.

-Salon için yalıtım olmasa 18000'in üstü olan 20000-24000 aralığında bir kapasite tercih etmek gerekebilirdi. Ancak yalıtım olduğu için buna gerek olmasa da 18000 Btu tercih etmenizi tavsiye ederim. Yalıtımlı ara katta 16000 tercih edilebilir. Sizin şartlarınızda 18000 tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

-Diğer odalara 9000 Btu tercih etmenizi tavsiye ederim. Güney cepheye uzak,güneş almayan oda veya odalar için 7000 tercih edilebilir.

Kullanım şeklinize göre eş zamanlı kullanımda bütün kapasitelerin toplanması sonucu ortaya çıkan kapasite değerine en yakın dış üniteyi seçmek gerekir.

Eş zamanlı olmayan kullanımda toplam iç ünite kapasitesinin bağlanmasına müsade eden en küçük dış ünite tercih edilebilir. Tabi burada en büyük yükü karşılayacak olan salondaki iç ünite referans alınmalıdır. Yani dış ünite kapasitesi 18000 Btu'dan aşağı olamaz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: CanyDes

Merhaba Iyi Pazarlar,

Size bir sorum olacak salon klima ihtiyaci ile ilgili...
    Salonum 75m2 ve bir tarafinda artı 25m2 lik, tavanı ısı korumalı cam ve çevreside camla kaplı, bir kış bahçesi bulunmaktadır. mekan İstanbuldadır.

Salon tipi klimalara baktım ama emin olamadım, fazla endüstriyel, üflemesi güçlü, konfor olarak sorunlu olabilir sanki araştırmalarıma göre.
    BTU olarak 40-42000 arası gerekiyor gibi ama split modellerde bu mümkünmü, 2 adet 24 mü koymak daha mantıklı, iç unitelerde bu ihtiyaçlara göre en ufak, göze çarpmayan, estetik modellerden ne tavsiye edersiniz, bu ürünlerde elektrik tüketimi uygun olmasını ve uzun vadede sorunsuz kullanım ve markanın iyi servis verebilmesini isterim.

Yaklaşık 7.5 metrelik bir duvarım var dışarıya bakan bu duvara 2 adet birbirinden ayrı, aynı yöne bakan 2 iç ünite koymak mumkünmü. Bunlar için 42BTU dış ünite olabiliyormu.

Çok teşekkürler şimdiden tavsiye ve yorumlarınız için

Saygılarımla,
    Cany
    Merhaba.

100m^2 civarı bir alanınız var.

Eğer tek dış ünitede toplamak istiyorsanız dağıtım kutulu multi sistem bir dış üniteye 2 adet 24000 Btu'luk iç üniteyi bağlayarak kurulum sağlayabilirsiniz. Ancak bu 2 adet 24000 btu klimanın fiyatından daha pahalıya gelecektir,bilmenizi isterim.

Salon tipi klimaların hava debisi yüksektir ve bu da ses seviyesini artırır. Ancak artan ses seviyesine oranla mekânınız da büyük olduğu için fazla rahatsız edici olmayacaktır.

Salon tiplerinde iki seçenek mevcuttur. On-Off ve Inverter. Çoğunlukla Inverter olanlar tek fazlıdır(220V gerilim ile çalışır.) On-Off olanların ise %99'u 3 Fazlıdır(380V gerilim ile çalışır). On-Off'ların tüketimi çok fazla,Inverter'ların satın alırken maliyeti çok fazladır. Trifaze cihaz tercih etmeniz halinde tesisatınız tek fazlı ise binbir türlü prosedür sonucunda güç artırım talebinde bulunup elektrik tesisatınızı trifaze yaptırmanız gerekir.

Klimayı uzun süreli kullanacaksanız eğer Fujitsu/General 36 LMTA serisini tavsiye ederim.

Aksi halde salon tipine alternatif olarak 2 adet 24000 Btu duvar tipi cihazı 15kW(96000-100000 Btu) civarı güce sahip multi dış üniteye bağlayabilirsiniz.

Bu kapasitedeki iç ünitelerin çok ufak olması malesef mümkün değildir. Çünkü artan kapasite demek yükselen hava debisi demektir. Üniteyi küçük tutup hava debisi artırılırsa bu sefer sesli bir ürün ortaya çıkar. Ancak geniş olan mekânınızda çok göze batmayacaktır.

Bahsettiğiniz şekilde iç üniteleri konumlandırmak mümkündür. Duvarı ortalayacak şekilde mümkün mertebe birbirlerinden uzak olacak şekilde konumlandırılırsa ses seviyesi de azalır.

Ancak 2 klima olunca mutlaka ikisini de çalıştırmanız gerekmektedir. Mekân büyük olduğu için,hafif sıcağını kırsın vb. düşünce ile tek klima açarsanız klima hedef sıcaklığa ulaşmaya çalışacağı için ve tek çalışması sebebiyle yetersiz kalacağı için yüksek sarfiyat yapacaktır. En doğrusu ikisini birden açıp ayar derecesini kısık tutmaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: uzii07

Sigma Exclusive Serisi 9000
    baymak elegant plus (prime) 9000
    demirdöküm a5 performans 9000

15 mt yatak odası için fiyat ve performans açısından sizce hangisi daha uygun ve en önemli kriterim sessiz çalışma dıl ve iç ünitenin sigma ultra sessiz diye geçiyor.

Fiyat arastırması yapamadım henüz
    Merhaba.

Sigma Exclusive serisi görsel açıdan üstündür. Verim olarak INVDME serisi ile aynıdır.

INVDME-INVDMG,yani Plus serisi ile A5 Performans serisi aynı ayardadır.

Baymak ise sonra listede yer alır.

Bu bağlamda görsel açıdan farkı önemli ise

Sigma Exclusive

Sigma Plus - DD A5 Performans

Baymak

şeklinde sıralayabiliriz.

Saygılarımla...
  • quote:

Ayrı bir klima için daha destek alacaktım kapısız açık mutfak bir yer mevcut.açık mutfak ve oturma alanı toplam 23m2 uzantısı hol 7m2. 8. kat-ara kat güney-batı cephe adana.

kaç btu rahat olur holden odalara açılan kapılar kapalı olacak.

Merhaba.

Mutfağın kullanılacağı zamanı da düşünürsek ara değer olan Arçelik 15325 serisini tavsiye edebilirim.

23m^2 alan için 18000 fazla gelir ancak kapısının olmaması+mutfağın kullanıldığı zamanlar oluşan ek ısıl yükü dahil edersek 15000'lik Arçelik dışında bir alternatif gerekmesi halinde 18000 Btu tercih etmeniz uygun olacaktır. (15000 Btu sayılı markada bulunduğu için).

Saygılarımla...

urun.n11.com
    Sigma 9.000 Btu Exclusıve İnverter Klima Sgm09ınvdmx /sl (gümüş) - n11.com
    https://urun.n11.com/klima/sigma-9000-btu-exclusive-inverter-klima-sgm09invdmx-sl-gumus-P395923607
    3100tl

1 internetten almak bana bir dezavantaj yaratır mı
    2 fiyat sizce uygun mu
    3 ses konusunda beni üzmeyen bir cihaz mıdır.

Teşekkürler peki 15000 ile 18000 arasında günlük 8-10 saat çalışmada elektrik farkı ne kadar olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: uzii07

https://urun.n11.com/klima/sigma-9000-btu-exclusive-inverter-klima-sgm09invdmx-sl-gumus-P395923607 3100tl

1 internetten almak bana bir dezavantaj yaratır mı
    2 fiyat sizce uygun mu
    3 ses konusunda beni üzmeyen bir cihaz mıdır.
    Merhaba.

1-Güvenilir bir satıcı ise (kullanıcı yorumlarından en azından bir fikir oluşturabilir) kargo da sorunsuz gelirse bir dezavantaj oluşmaz.

2-Bu cihaz için uygun bir fiyat. Bu fiyata tavsiye edebilirim.

3-Sorunsuz çalışan bir cihaz olması halinde memnun edecektir. Bu cihaz nispeten kullanıcı sayısı az olsa da kullanıcılar tarafından da olumlu izlenimlere sahiptir.

Saygılarımla...

• quote:

Teşekkürler peki 15000 ile 18000 arasında günlük 8-10 saat çalışmada elektrik farkı ne kadar olur?
    Arçelik'in modelleri üzerinden yorum yapmamız gerekirse 18000 Btu olan verim bakımından az biraz daha üstün.

Kullanım şartlarına göre değişmesi,cihazın inverter olması sebebiyle tamamen tahmini bir yorum olmakla birlikte ortalama bir kullanımda günde 300-500W arasında bir fark oluşabilir. 15000'lik cihaz yetersiz kalırsa bu farkı oluşturacaktır,tahminidir. 18000 olması halinde kapı olmadığı için bu cihazın fazla geleceğini düşünmemekteyim. Tam mekânı göremediğim için net yorum yapamıyorum. Bu alan için şüpheniz olursa en son karar vermeden önce keşif hizmeti alarak tasdiklemenizi tavsiye ederim,ileriye dönük sıkıntı yaşamamanız adına.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 21392140214121422143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.