Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: caliskansahis41 , B-2 Spirit , caliskansahis41 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (4 Mobil) - 10 Masaüstü5 Mobil
5 sn
64.937
Cevap
962
Favori
4.900.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
29. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 21412142214321442145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Airfel LTXN35U A++ 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/airfel-ltxn35u-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-EVENPAAIR35U?magaza=SMART+PAZARLAMA

Bu klima hakkında görüşlerinizi alabilir miyim. 20 25 m2 oturma odasına takılacak ve sadece soğutma için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BUGÜN KLİMA SATIŞI YAPAN Bİ İNTERNET SİTEDE 12 M2 ARA KAT İÇİN SOĞUTMADA KULLANILACAK ODADA 12000 BTU ÖNERDİ 9000 BTU YETMEZ MİŞ
  • Hocam maksimum 3.000 tl limitim var. 12.000 lik ne tavsiye edersiniz acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcan89 M kullanıcısına yanıt
    Klima geldi taktırdım sorunsuz geldi şu an için bir sorun yok ama fiyat yükselmiş dd a5 performansta , ha bu arada klima normal sesli yani üfleme sesi mevcut sessiz falan değil haberiniz olsun .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, Bir şey dikkatimi çekti. Arçelik 12325 (12000 BTU/h) vs 09325 (9000 BTU/h) iç ve dış ünite ölçüleri, ağırlıkları birebir aynı. Örneğin ısıtmada, Tasarım yükü 2.5 iken her ikisi de 875 kWh/h tüketim yapmış. Edindiğim fiyatları da hemen hemen aynı. Bu ürünlerin aynı olup, pazarlama tekniği amacıyla farklı ürün olarak sunulmuş olma ihtimali var mıdır? Farkları nereden kaynaklanıyor merak ediyorum. İyi çalışmalar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA196E1E8 -- 7 Mayıs 2020; 18:47:35 >
  • Hocam dün yazdım ama sanırım mesaj ulaşmadı, bu konu hakkında önerisiniz nedir. ?

Hocam Merhaba tekrar, araştırdıkça klima seçmek zorlaşıyor ancak araştırmadanda olmuyor, aşağıdaki klimarı seçecek olsam öncelik hansigi olsun sizce sıralama yapmanız mümkün mü ? Araştırma yaparken rastladığım halk arasında pek bilinmeyen olefini marka klimaya denk geldim ve aklımı karıştırdı, ne dersiniz ? Bütçeyi aşıp aşağıdaki rakamları yüksek olan markalar mantıklı olur mu ?

Vestel Nova 18 Btu 4400 TL Milliyetçi olduğumdan aşırı üstünde durduğum bir marka ama tereddütteyim
    Airfel LTXN50U A++ 18 BTU 4350 TL Eyvallah Daikin garantörlüğünde ama özellik olarak aşağıda kalıyor ve Vetsel 'den çok
    üstünlüğü var mıdır ? (-ki Sanmıyorum)
    Olefini OLE-18DCG A++ 18 BTU 6500 TL Olefini marka hava perdesi üreticiymiş güzel duruyor ama kalite olarak yerli markalardan
    çok üstünlüğü var mı , bu parayı vermişken Mıtsıbishi enviro modeli daha doğru mu olur
    Olefini OLE-18 DCM A++ 18 BTU 5600 TL (bugün 5000 tl teklif geldi)
    Toshiba Shorai RAS-18PKVSG-TR 6500 TL Diğerlerine göre daha uzak duruyor bana göre
    Midea 18 Btu 6800 TL Üretici olduğunu bildiğim Midea almak nasıl olur ?
    Gree Amber Siyah Klima 18 BTU 6800 TL
    Mitsibishi Elkt. Enviro 18BTU 7200 TL

• Tekrar merhaba hocam.

Tam klima almaya karar vermiştim ki fiyatlar uçmuş. Demirdöküm A5, neredeyse Performans modelinin fiyatına gelmiş. Önerebileceğiniz; A5 Performans kadar verimli ve pişman etmeyecek, 18000'lik başka modeller var mı acaba? :)

Bütçe en fazla 6000TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviyildizinoglu

Sayın klima5505. Hocam nispeten incelemelerde bulunmaya başladım. Klima olarak 18000btu klima fiyatlarının kemer aralığı çok fazla. 3000-12000tl aralığı mevcut. Bir iki sorum olacak bu r410a ile r32 gazları arasında hangi gazı tercih etmemiz lazım. Bir de vaillant ın 18000btu klima sını 4700tl buldum sizce fiyat olarak nasıldır acaba. Gönül istiyor ki diskin shira veya plus mitsubishi alalım lakin direk 8000tl den açılıyor bu seferde fiyatlar :))
    Merhaba Sayın maviyildizinoglu,

Hocam öncelikle R410A ile R32'nin kullanıcı tarafında farkı yoktur. R32 tek bileşenli bir gaz. Bir kaçak vb. durum olup gaz eksildiğinde eksilen miktarda gaz eklenerek sistem çalıştırılabiliyor.

R410A azeotropiktir. Yani karışım gazdır. %50 R32 ve %50 R125'ten oluşur. Kaçak durumunda R32'den ne kadar,R125'ten ne kadar kaçtığını bilemeyeceğimiz için gazın tamamen boşaltılıp yeniden basılması gerekiyor. (Likit olarak kaçak olursa bu durum geçersizdir).

Yani özetlemem gerekirse kaçak durumunda servis hizmeti uzuyor. Verimlilik açısından R32 biraz daha üstün ancak bu çok büyük bir fark değil.

R410A gazlı klima bu nedenle hala tercih edilebilir.

Vaillant,Demirdöküm'ü satın aldı. Bu nedenle üreticiler aynı. DD A5 serisinin fiyatına bakmanızı tavsiye ederim. Daha uygun ise DD A5'i alınız. Aynı cihaz daha uyguna gelmiş olur. Tersi olursa Vaillant'ı tavsiye edebilirim.

Malesef Daikin,Mitsubishi vb. cihazların fiyatları dediğini gibi çok yukarıda. Kampanyalar vb. bir yere kadar cazip oluyor :)

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: ICEBERK

GittiGidiyor'dan siparişi geçtim. DD A5 aldım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
    Merhaba. Hayırlı olsun. Vakti gelince görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: banderasantonio

önerileriniz için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByHoni

Hocam Merhaba tekrar, araştırdıkça klima seçmek zorlaşıyor ancak araştırmadanda olmuyor, aşağıdaki klimarı seçecek olsam öncelik hansigi olsun sizce sıralama yapmanız mümkün mü ? Araştırma yaparken rastladığım halk arasında pek bilinmeyen olefini marka klimaya denk geldim ve aklımı karıştırdı, ne dersiniz ? Bütçeyi aşıp aşağıdaki rakamları yüksek olan markalar mantıklı olur mu ?

Vestel Nova 18 Btu 4400 TL Milliyetçi olduğumdan aşırı üstünde durduğum bir marka ama tereddütteyim
    Airfel LTXN50U A++ 18 BTU 4350 TL Eyvallah Daikin garantörlüğünde ama özellik olarak aşağıda kalıyor ve Vetsel 'den çok
    üstünlüğü var mıdır ? (-ki Sanmıyorum)
    Olefini OLE-18DCG A++ 18 BTU 6500 TL Olefini marka hava perdesi üreticiymiş güzel duruyor ama kalite olarak yerli markalardan
    çok üstünlüğü var mı , bu parayı vermişken Mıtsıbishi enviro modeli daha doğru mu olur
    Olefini OLE-18 DCM A++ 18 BTU  5600 TL
    Toshiba Shorai RAS-18PKVSG-TR 6500 TL Diğerlerine göre daha uzak duruyor bana göre
    Midea 18 Btu 6800 TL Üretici olduğunu bildiğim Midea almak nasıl olur ?
    Gree Amber Siyah Klima 18 BTU 6800 TL
    Mitsibishi Elkt. Enviro 18BTU 7200 TL
    Merhaba hocam.

Olefini Hava Perdesi konusunda lider markalardan biri. Klima işinde de hava perdesi kadar olmasa da aktif idi. Çok öncelerde Midea üretimiydi. Sonrasında Hisense ile anlaştı. Günümüzde yine Midea'ya döndü.

Olefini cihazlar şu anda Hisense ve/veya Midea üretimi olarak karşımıza çıkıyor.

Tabi fiyatı da bunu belli ediyor ancak fiyatından ziyade kalite açısından öncelik Mitsubishi Electric'e ait oluyor. Listede ilk sırada yer alacak olan cihazdır.

Olefini için sizin de düşündüğünüz gibi o fiyatlara çıkmışken Mitsubishi'yi tercih etmek kesinlikle daha mantıklı olur. Cihazların Midea olduğunu düşünürsek(Hisense de Midea'ya yakındır) Airfel varken Olefini'ye bu paraları vermek pek doğru olmaz. Airfel özellik ve görsel açıdan daha sadedir. DCG serisi olan Black Pearl modeli görsel açıdan üstündür.

Toshiba ise genel anlamda kaliteli bir marka ancak eski serilerindeki kalite kalmadı. Daiseikai serileri SKVP-PKVP serileri gayet güzeldi. Fiyatı biraz daha uygun olmalı ki alınsın...

Gree'nin Amber serisi görsel açıdan avantajlı,performans olarak Lomo serisi ile aynı. Burda da aynı yorumu yapabiliriz. 6800TL fiyata çıkmışken M.Electric tercih etmek mantıklı olacaktır.

Vestel eskisinden daha iyi ancak hala listelerde yer alacak duruma gelemedi. Eskide olduğu gibi saç baş yolduran sorunları kalmadı. Biraz daha üretim kalitesi olarak geliştirirse pek tabi ki düşünülebilir.

1-Mitsubishi Electric

2-Airfel

3-Vestel şeklinde kalite bakımından sıralayabiliriz. Diğer cihazların fiyatları sebebiyle listeye eklemek yerine bir üstüne,Mitsubishi'ye yönelmenizi tavsiye ederim. Yine de isterseniz sıralayabiliriz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDeviLofDark

Ankara için yaklaşık 8-10 metrekare oda için (güney cepheye bakıyor) uygun yollu bir klima var mıdır acaba? Pek anlamıyorum klimalardan gece uyurken pek açılmayacak ama gün içinde uzun süre çalışacak.
    Merhaba.

9000 Btu bir klima yeterli olacaktır. Bölgenizde servisi yaygın ise E.C.A Syplos serisini tavsiye edebilirim. Fiyatı nispeten uygundur. Tek sorunu,çoğu marka gibi servisi yaygın değildir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkenans

https://www.hepsiburada.com/airfel-ltxn35u-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-EVENPAAIR35U?magaza=SMART+PAZARLAMA

Bu klima hakkında görüşlerinizi alabilir miyim. 20 25 m2 oturma odasına takılacak ve sadece soğutma için.
    Merhaba. İndirimli haliyle iyi bir fiyata sahip olduğunu söyleyebilirim. Soğutma amacınıza da karşılık verecek,memnun kalacağınızı düşündüğüm bir cihazdır. 25m^2 alana yeterli olacaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: derya78

BUGÜN KLİMA SATIŞI YAPAN Bİ İNTERNET SİTEDE 12 M2 ARA KAT İÇİN SOĞUTMADA KULLANILACAK ODADA 12000 BTU ÖNERDİ 9000 BTU YETMEZ MİŞ
    Merhaba. Çok çok fazla bir ısı kayıp-kazanç oranı olan bir mekânda geçerli olabilir. Ancak ortalama şartlarda 9000 btu yeterli olacaktır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadi_33

Hocam maksimum 3.000 tl limitim var. 12.000 lik ne tavsiye edersiniz acaba.
    Merhaba.

Bütçenize uygun şekilde Airfel LTXN serisini tavsiye edebilirim.

Opsiyonel Wi-Fi özelliği isterseniz,bölgenizde servisi yaygın ise E.C.A Syplos serisini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CA196E1E8

Merhaba, Bir şey dikkatimi çekti. Arçelik 12325 (12000 BTU/h) vs 09325 (9000 BTU/h) iç ve dış ünite ölçüleri, ağırlıkları birebir aynı. Örneğin ısıtmada, Tasarım yükü 2.5 iken her ikisi de 875 kWh/h tüketim yapmış. Edindiğim fiyatları da hemen hemen aynı. Bu ürünlerin aynı olup, pazarlama tekniği amacıyla farklı ürün olarak sunulmuş olma ihtimali var mıdır? Farkları nereden kaynaklanıyor merak ediyorum. İyi çalışmalar dilerim.
    Merhaba.

Cihazlar aynı ancak yazılımları farklı. 12000 Btu olan cihazın max. olarak çıkabildiği kapasite daha yüksek. Bu sayede 12000 Btu kapasite/ısı transferi sağlayabiliyor.

Bu konuda görüş ayrılığı mevcut.

1-Yazılım ile kapasite artırıp pazarlama taktiği uygulanıyor.

2-Yazılım ile müdahale edilebilmesi sonucu kapasite artırılıyor. Teknolojinin nimetlerinden biri kullanılıyor,gereksiz yere büyük kompresör kullanılmıyor(Yazılım ile araçların beygir gücünün artırılmasına benzetiliyor).

Bu yöntemi markaların %80'i kullanıyor. Buna sadece uygun fiyatlı ürünler değil,Japon markaların bir kısmı da dahil oluyor.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Tekrar merhaba hocam.

Tam klima almaya karar vermiştim ki fiyatlar uçmuş. Demirdöküm A5, neredeyse Performans modelinin fiyatına gelmiş. Önerebileceğiniz; A5 Performans kadar verimli ve pişman etmeyecek, 18000'lik başka modeller var mı acaba? :)

Bütçe en fazla 6000TL.
    Merhaba hocam.

Malesef fiyatlar yine oynamaya başladı. Virüs vs. derken ortalık karışık olduğu için fiyatlar da yerinde durmuyor. Olmazsa olmaz(!) hep yukarı seyrediyor.

Sigma Plus INVDMG serisini tavsiye edebilirim,A5 Performans ayarında olacak şekilde. Aynı üreticinin,aynı serisine ait komponentleri taşıdığı için DD A5 Performans ile aynıdır. Şu anki fiyatıyla bütçeniz için uygundur. :)

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba. Çok çok fazla bir ısı kayıp-kazanç oranı olan bir mekânda geçerli olabilir. Ancak ortalama şartlarda 9000 btu yeterli olacaktır.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    odada 1 led tv + 1 adet florasan lamba var başkada bişey yok

31 m2 çatı katta + açık mutfak ta bile 18,000 btu klima kullanıyorum yazlıkta orda bile buz gibi yapıyor

12 m2 odada ne ısı kaybı olabilir ki dedim onlar satıcı 12 lik satmaya bakıyorlar

uğur baymak gibi markalar iyi değil mi aynı paraya arçelik mi uğur baymak mı mantıklı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derya78 -- 7 Mayıs 2020; 21:35:11 >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler. Ben de şunları bulmuştum Vestel flora 7 ve hotpoint SPIW409LHP ECA dan nispeten daha ucuzlar. Bir de mobil klimalar gördüm, onlar hiç iş görmez mi acaba? Tekrardan teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Efendim herkese merhabalar..

Manisa da yaşıyorum.

25 - 30 metrekare arası salonum için bir klima almak istiyorum.
    Ev 4. katta ara kat bir daire
    Batı cephesinde balkona açılan sürgülü bir kapı ve tek kanatlı bir pencere var.
    Neredeyse hep soğutma için kullanacağım.
    Kapıyı açıp koridoru falan da serinletmeyi düşünüyorum.

Bütçem 4000 - 5000 TL (çok güzel bir cihaz söz konusuysa 300-500 tl daha zorlayabilirim.)

Önceliklerim
    Az ses çıkarması,
    Nasipse uzun süreli kullanım
    Enerji sarfiyatı.

Şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 21412142214321442145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.