Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: MKRİFTER , Papirus , Papirus , encodemaster , surco Daha Az
5 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 13 Misafir (3 Mobil) - 13 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
64.937
Cevap
962
Favori
4.900.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
43. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 21422143214421452146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arçelik 30 mayısa kadar peşin fiyatına ing den 15 taksit kredi ile veriyordu çok iyiydi benim için ama kredi onaylanmadı , şimdi aynı cihazlarda fiyatlar %10 yükselmiş ve herhangi bir kampanyasıda yok ,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar geçtiğimiz hafta tavsiyeniz üzerine arçelik 12325 almaya karar vermiştim. Şimdi almak üzere bir sitesine bakayım dedim hem arçeliğin sitesinde stokta yok görünüyor, hem de hepsiburada da zamlanmış olarak görünüyor. Sitesinde neden yok anlamadım piyasadan mı kalkacak acaba? Fiyatın bu kadar artması kısa sürede düşündürdü.. Buna alternatif önerileriniz arasında gördüğüm demirdöküm ya da airfel ltxn 12000 de var. Hangisi ya da bunların dışında 3.000 dolaylarında çok aşmayan ne önerirsiniz.

Ek olarak Alarko flair 12 önerir misiniz hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Caty] -- 8 Mayıs 2020; 20:22:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Brlakf B kullanıcısına yanıt
    Sizle buradan yazıştıktan iki gün sonra satıcı bana cevap verdi. Trendyol arada böyle kampanya yapıyormuş. Kaçırdığıma üzüldüm ancak ileride tekrar yapabilirlermiş. Sessiz değil derken yatak odasında uykuda rahatsız edecek kadar bir sesten mi bahsediyorsunuz?

• mcan89 M kullanıcısına yanıt
    Uyulmuyacak kadar değil tabikide ama şu baymakta sessiz modu varmış çok iyi diyorlardı bundada bequiet modu var ama seste öyle bir değişim farkedemedim sadece, Yani fanı 1 e alıp çalıştırırsan yada uyku moduna alırsan sesinde azalma oluyorr yani üfleme sesi azalıyor şöyle diyim bende 16 senelik klima var 1.fanda aynı sesi veriyor oda . Dün çalıştırdım istenilen dereceye gelince duruyor çalışmıyor gibi hiç üflemiyor o zaman 0 ses işte ama inverterlerde bu şeklde durma yok diye biliyordum belkide ben yanlış biliyorumdur 😄 Birde teknik servis takozuda koydu vakumuda yaptı teknik servis yönünden çok iyidiler 👍👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brlakf -- 8 Mayıs 2020; 16:56:43 >
  • Brlakf B kullanıcısına yanıt
    Benim için tatmin edici bir cevap. Sessizlik olayını da makineyi öğrendikçe çözeriz gibi geliyor. Teşekkürler cevabınız için.

• mcan89 M kullanıcısına yanıt
    Sesi düşükte olabilir benim belki teknolojiden beklentim daha farklı olabilir 🤣🤣 dediğim gibi biraz çalıstıktan sonra 0 ses, ses çıkarmıyor yani

• quote:

Orijinalden alıntı: derya78

odada 1 led tv + 1 adet florasan lamba var başkada bişey yok

31 m2 çatı katta + açık mutfak ta bile 18,000 btu klima kullanıyorum yazlıkta orda bile buz gibi yapıyor

12 m2 odada ne ısı kaybı olabilir ki dedim onlar satıcı 12 lik satmaya bakıyorlar

uğur baymak gibi markalar iyi değil mi aynı paraya arçelik mi uğur baymak mı mantıklı olur

Alıntıları Göster
    Merhaba.

Ellerinde 12000 fazla kalmışsa buna istinaden yapıyor olabilirler. Bu tarz bir sebeple yapılıyorsa etik değil tabi ki.

Uğur tercih edebilirsiniz,Arçelik'e alternatif olarak. Sonrasında Baymak tercih edilebilir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDeviLofDark

Hocam teşekkürler. Ben de şunları bulmuştum Vestel flora 7 ve hotpoint SPIW409LHP ECA dan nispeten daha ucuzlar. Bir de mobil klimalar gördüm, onlar hiç iş görmez mi acaba? Tekrardan teşekkürler.
    Rica ederim hocam.

Vestel Flora uygun fiyatlı ise tercih edebilirsiniz E.C.A'dan sonraki seçenek olarak uygun fiyatıyla alınabilir.

Hotpoint'i hiç tavsiye etmiyorum. Cihaz açısından,ısıtmada sesli çalışıyor. Marka açısından Türkiye'den çekilmiş bir marka. Servis hizmetine Vestel bakıyor. İleride ne olur belirsiz. O nedenle risklidir.

Mobil klimalar ise en vasat duvar tipinden bile kötüdür. Çok sesli,sarfiyatı yüksektir. On-Off çalışır.

%90'ı tek boruludur. Soğutmada kondanser havasını(sıcak havayı) iç ortamdan aldığı hava ile dışarı atar.

Ortamdaki havayı dışarı attığı için ortamda vakum etkisi oluşturur. Bir süre sonra ortamı havalandırma ihtiyacı meydana getirir. Çift borulu olanları var,ancak duvar tipinden pahalı ve 2 tane kocaman boruyu dışarı uzattıktan sonra o cihazın "mobilliği" falan kalmıyor. Ayrıca 9000 btu yazıyorsa kesinlikle 9000 btu performans vermiyor.

Çünkü kondanser havasını (sıcak havayı) iç ortamdan aldığı hava ile dışarı atıyor(ünite içeride olduğu için). Dışarı sıcak hava atarken,iç ortamdaki havayı kullandığı için iç ortamdaki soğuttuğu havayı da beraberinde atmış oluyor. 9000 Btu duvar tipi ile kıyasladığınızda yarısı kadar bile performansı olmuyor.

Vantilatör bile daha iyi olabiliyor çoğu zaman...

Bu nedenle ne olursa olsun tercihinizi duvar tipi seçenekleri içerisinde yapmanızı tavsiye ederim. 2 gün sonra iade edeceğiniz,başınıza zahmet çıkaracak bir cihaz almış olursunuz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahm91

Efendim herkese merhabalar..

Manisa da yaşıyorum.

25 - 30 metrekare arası salonum için bir klima almak istiyorum.
    Ev 4. katta ara kat bir daire
    Batı cephesinde balkona açılan sürgülü bir kapı ve tek kanatlı bir pencere var.
    Neredeyse hep soğutma için kullanacağım.
    Kapıyı açıp koridoru falan da serinletmeyi düşünüyorum.

Bütçem 4000 - 5000 TL (çok güzel bir cihaz söz konusuysa 300-500 tl daha zorlayabilirim.)

Önceliklerim
    Az ses çıkarması,
    Nasipse uzun süreli kullanım
    Enerji sarfiyatı.

Şimdiden teşekkür ederim.
    Merhabalar.

Salonunuzun alanı için net bir değer vermeniz mümkün müdür ? Çünkü 25m^2 için ayrı,30m^2 için ayrı cihaz tavsiye etmemiz gerekecektir. Mekânınızın net olarak alanını bilirsek daha net tavsiyelerde bulunmuş oluruz. Bir de binanızın veya dairenizin izolasyonu/yalıtımı mevcut mu ?

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: cptposeidon

arçelik 30 mayısa kadar peşin fiyatına ing den 15 taksit kredi ile veriyordu çok iyiydi benim için ama kredi onaylanmadı , şimdi aynı cihazlarda fiyatlar %10 yükselmiş ve herhangi bir kampanyasıda yok ,
    Merhaba.

Dediğiniz gibi fiyatları güncellediler. Diğer markalar da ardından gelecektir. Kampanyayı ansızın sonlandırmaları hiç doğru olmadı...

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Caty]

Hocam selamlar geçtiğimiz hafta tavsiyeniz üzerine arçelik 12325 almaya karar vermiştim. Şimdi almak üzere bir sitesine bakayım dedim hem arçeliğin sitesinde stokta yok görünüyor, hem de hepsiburada da zamlanmış olarak görünüyor. Sitesinde neden yok anlamadım piyasadan mı kalkacak acaba? Fiyatın bu kadar artması kısa sürede düşündürdü.. Buna alternatif önerileriniz arasında gördüğüm demirdöküm ya da airfel ltxn 12000 de var. Hangisi ya da bunların dışında 3.000 dolaylarında çok aşmayan ne önerirsiniz.

Ek olarak Alarko flair 12 önerir misiniz hocam ?
    Selamlar hocam.

Arçelik,bir süre modellerini yenilemeyecektir. Yeni model çıkarmadan,önceki ürünlerini piyasadan kaldırmıyorlar. Internet mağazasının deposunda kalmamış olabilir. Üretimden kalkan,satışı bitirilen cihazlar da sitede bulunabiliyor ancak sepete ekle/stokta yok vb. hiçbir yazı olmuyor. Yani bu cihaz henüz devam ediyor. R32 gazlı güncel serilerden biri olduğu için daha varlığı devam edecektir.

Alternatif olarak Demirdöküm veya Airfel'i tavsiye edebilirim. Çokça tavsiye ettiğim iki cihazdır. Ortalama bütçeye hitap etmektedir.

Alarko Flair'i tavsiye edebilirim. Ancak şu var,bu cihaz ile Demirdöküm aynı üretimdir(Gree üretimidir).

Flair'in Wi-Fi modülü ile Wi-Fi kontrol imkânı vardır. Bu önemli değilse Demirdöküm ile Alarko Flair arasında fiyatı uygun olanı tavsiye ederim. Alarko'nun servisi biraz daha yaygındır.

Saygılarımla...

Çok teşekkürler hocam yorumlarınız için. Demirdöküm normal serisini söylüyorsunuz değil mi ? Performans değil, çünkü onun da fiyatı daha yukarıda şuan için. Bir de airfell için servis konusunda sıkıntı yaşanır mı ? Araştırdığım kadarıyla daikin servisiymiş sanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: [Caty]

Çok teşekkürler hocam yorumlarınız için. Demirdöküm normal serisini söylüyorsunuz değil mi ? Performans değil, çünkü onun da fiyatı daha yukarıda şuan için. Bir de airfell için servis konusunda sıkıntı yaşanır mı ? Araştırdığım kadarıyla daikin servisiymiş sanıyorum
    Rica ederim hocam.

Evet,A5 serisini kastediyorum. A5 (Normal) seri ile Flair eşdeğerdir.

Airfel için servis açısından sıkıntı yaşamazsınız. Daikin tarafından servis hizmeti verilmektedir.

Saygılarımla...
  • ByHoni kullanıcısına yanıt
    ME Enviro 18BTU 7200 tl kaçırmayın çok iyi fiyat derim.

• scorpion979 kullanıcısına yanıt
    Bakayım hocam teşekkür ederim

Hocam 15 lik Enviro wifili bugün kuruldu. Tavsiyeniz için tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhabalar.

Salonunuzun alanı için net bir değer vermeniz mümkün müdür ? Çünkü 25m^2 için ayrı,30m^2 için ayrı cihaz tavsiye etmemiz gerekecektir. Mekânınızın net olarak alanını bilirsek daha net tavsiyelerde bulunmuş oluruz. Bir de binanızın veya dairenizin izolasyonu/yalıtımı mevcut mu ?

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Siz sorana kadar salonun net alanının kaç metrekare olduğunu bilmiyormuşum. Bugün ölçtüm ve şaşırdım. Tahmin ettiğimden daha ufakmış. (4,8 mt * 4,4 mt) yani 21m^2'ymiş.

Ayrıca Binanın yalıtımı mevcut.

Bir de eklemek isterim ki kiracıyım bir iki sene içinde taşınabilirim. O yüzden geniş bir salonda da kullanabileceğim bir cihaz olmasını tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByHoni

Bakayım hocam teşekkür ederim
    merhabalar bu fiyata nereden buldunuz link paylaşabilir misiniz?
  • "Mitsibishi Elkt. Enviro 18BTU" bu şekilde aratıyorum google de bulamıyorum. link alabilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: can33tokat

"Mitsibishi Elkt. Enviro 18BTU" bu şekilde aratıyorum google de bulamıyorum. link alabilir miyim ?
    klima.mitsubishielectric.com.tr
    Enviroᴹᴱ - MSZ-AP | Mitsubishi Electric Klima Sistemleri
    https://klima.mitsubishielectric.com.tr/tr/urun/envirome/bireysel-klimalar/duvar-tipi-klimalar

• 
Sayfa: önceki 21422143214421452146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.