Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SEHZADE63 , Papirus Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (6 Mobil) - 7 Masaüstü7 Mobil
5 sn
64.944
Cevap
962
Favori
4.901.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21372138213921402141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siyah ya da gri klima almanız sararmaların önüne geçeçektir . Tek sorun siyahta seçenek daha az . Ve alırken kesinlikle beyaz yerinin olmamasına dikkat edin .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • can33tokat C kullanıcısına yanıt
    2. el alacağına uygun fiyatlı sıfır al başın ağrımasın
  • Şefim ben LG marka kullanıyordum 3 senenin sonunda anakart yanmış hiçbir kullanıcı hatası yokken ve masraf 1000 ile 1400 TL arasında olduğu söylendi (yetkili servis tarafından) bende LG markaya yaklaşmayın.

Şuan bende hangi marka alsam diye araştırma arefesindeyim

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    @klima5505 hocam bana aşağıdaki yazım ile ilgili destek ve öneri verir misiz, sanırım bu konuda üstadımız sizsiniz.

Klimayı sadece soğutma olarak kullanacağım. evimde Doğalgaz var ve İzmir 'de yaşıyorum.

Aklımda olan markalar;

Vestel ; - Ki yerli marka olması sebebiyle ve evde TV, SÜpürge, Bulaşık Makinesi yılladır kullanıyorum ve performans olarak çok iyiler şükürler olsun. Ancak araştırmalarda ve etrafımda bilgisi az olmasına bakmaksızın her türlü olumsuz yorum sahibi olan Yerli Marka Vestel' i halen ısrarla almak istiyorum ki Marka bana çok sıcak geliyor.Olumsuz yorumu yapanların hemen hemen hepsi de Vestel markasını hiç kullanmamış olmaları da ayrı bir detay.

Daikin ; Farklı modellere ve farklı üretim yerleri ile kaliteden taviz mi verdi ? acaba diyerek tereddüt etmekteyim. Haa bir modeli varki Japonyada üretien ama gerçekten o para vermek mantıklı mı ?

Mitsibishi Elektirk ; Eyvallah klima diyince ilk akla gelenlerden ancak parası diğerlerinin nereydeyse 3 katı, bu parayı bu klimaya vereye değer mi ?

Airfel ; Aynı paralara yerli üretim almak varken neden yurt dışına para kaptırayım diye düşünürken,

Daikin 'in garantisinde olması olumlu duruyor ancak Madem bu kadar sektöründe lider olan marka (Daikin) neden piyasada bir çok markayla hizmet vererek ve çeşitli ülkelerde kalitesini düşürerek üretim anlayışıyla hizmette diyorum . Eyvallah rekabet etmek için ama kaliteden taviz veriyorsanız o da ayrı bir sorun(bence)

Baymak ; Yine yerli marka olmasıyle sıcak duran bir marka (bana göre)

Diğer Marka tavsiyelerinizide paylaşırsanız memnun olurum, belki klimayı klima üreticisinden almak gerekir diyen olacaktır ama en az neredeyse 3 kat fazla para vermek mantıklı mı , neditece de benimle de ölmeyecek, diyelim ki benimle ölecek  10 yıl sonra zaten teknoloji değişecek ve yeni bir ihtiyaç doğuracaklar bize bu üreticiler, o zaman uygun ve garantisi uzun süreli daha uygun bir marka almak mı mantıklı ...

Şimdiden Teşekkür Ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Siyah ya da gri klima almanız sararmaların önüne geçeçektir . Tek sorun siyahta seçenek daha az . Ve alırken kesinlikle beyaz yerinin olmamasına dikkat edin .
    Daikin sararmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tubytube kullanıcısına yanıt
    Sigara içiliyor mu daikin i koyduğunuz yerde ?

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam ben beyaza kabulu yeterki sararmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigaradan sararıyorsa ben içirtmiyom hocam zaten o zaman sıkıntı yok benim için. Ben gene de mesajımı yineleyim yardımcı olursanız sevinirim.
    İstanbul Pendikte sıfır bina cephe batı doğu salon batıya bakıyor. Üst karım teras bana ait değil evde taş yün sağlam izolasyon mevcut. Salon 36 metrekare kaç btu luk klima tavsiye edersiniz acaba. Birde örnek de olması açısından
    Max 4000tl
    Max 6000tl
    Max 7500tl olacak şekilde wifi özelliği olan hangi klimaları tercih ederdiniz acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat_gezer

Çok teşekkür ederim hocam diğer Uğur klimamı da sizin bilgilendirmeniz ışığında almıştım çok memnunum.
    Rica ederim hocam. Memnun kalmanıza sevindim. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana

2. Klimanız da şimdiden hayırlı olsun.

Saygılarımla...
  • Merhabalar klima almayı düşünüyorum hangisini tercih etmeliyim acaba odam 10metrekare ama birde cam balkonum var 3 metrekare kadar, zemin üstünde dairem, benim için en önemli 2 kriteri çok sessiz bir şekilde çalışması ve en düşük enerji tüketimidir.Birde daha çok ısınmak için kullanıcam.Manisa Merkezdeyim. Bu 3 klimadan hangisini almalıyım yada sizinde başka bir öneriniz varmıdır acaba max bütcem 3500 lira

www.hepsiburada.com
    Demirdöküm A5 Performans A+++ 9000 BTU Duvar Tipi Inverter Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/demirdokum-a5-performans-a-9000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-HBV00000CVK66?magaza=Best%20Buy

www.hepsiburada.com
    Baymak Elegant Prime 09 A++ 9000 BTU R32 Duvar Tipi Inverter Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/baymak-elegant-prime-09-a-9000-btu-r32-duvar-tipi-inverter-klima-p-HBV00000KU6EP?magaza=EPATeknoloji.

• Hocam LG almıştım 3 yıl sonra sebepsiz yere anakart yandı, markada kronik sorunmuş, bende araştırıyorum , Vestel düşünüyordum ama baymak ile Demirdöküm yorumları da olumlu (okuduğum kadarıyla)

• ByHoni kullanıcısına yanıt
    Bu teknoloji işleri birazda şans gibi bence ,bende demirdöküm ve baymak arasında kaldım

• Tabiki şans doğru, aslında artırmalarımda Daikin, Mitsubishi, Airfel de var ama bende sadece soğutmada kullanacağım İzmir'de yaşıyorum, fazla para vermeye gerek var mı diye düşünüyorum. Haftaya alacağım nasip olursa .bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: ByHoni

Merhabalar, Klimadan başı ağrıyınca araştırma gereği duyan ve burada kendini bulan birisi olarak , 3 yılın sonunda hiçbir dış kaynak nedeni olmadan anakartı yanan ve 1000 TL 'nin üzerinde masraf çıkaran LG markayı asla tavsiye etmiyorum.

Şu sıralar doğru marka klima almak için bilgisi olan herkesten destek rica ediyorum mümkünse...

Klimayı sadece soğutma olarak kullanacağım. evimde Doğalgaz var ve İzmir 'de yaşıyorum.

Aklımda olan markalar;

Vestel ; - Ki yerli marka olması sebebiyle ve evde TV, SÜpürge, Bulaşık Makinesi yılladır kullanıyorum ve performans olarak çok iyiler şükürler olsun. Ancak araştırmalarda ve etrafımda bilgisi az olmasına bakmaksızın her türlü olumsuz yorum sahibi olan Yerli Marka Vestel' i halen ısrarla almak istiyorum ki Marka bana çok sıcak geliyor.Olumsuz yorumu yapanların hemen hemen hepsi de Vestel markasını hiç kullanmamış olmaları da ayrı bir detay.

Daikin ; Farklı modellere ve farklı üretim yerleri ile kaliteden taviz mi verdi ? acaba diyerek tereddüt etmekteyim. Haa bir modeli varki Japonyada üretien ama gerçekten o para vermek mantıklı mı ?

Mitsibishi Elektirk ; Eyvallah klima diyince ilk akla gelenlerden ancak parası diğerlerinin nereydeyse 3 katı, bu parayı bu klimaya vereye değer mi ?

Airfel ; Aynı paralara yerli üretim almak varken neden yurt dışına para kaptırayım diye düşünürken,

Daikin 'in garantisinde olması olumlu duruyor ancak Madem bu kadar sektöründe lider olan marka (Daikin) neden piyasada bir çok markayla hizmet vererek ve çeşitli ülkelerde kalitesini düşürerek üretim anlayışıyla hizmette diyorum . Eyvallah rekabet etmek için ama kaliteden taviz veriyorsanız o da ayrı bir sorun(bence)

Baymak ; Yine yerli marka olmasıyle sıcak duran bir marka (bana göre)

Diğer Marka tavsiyelerinizide paylaşırsanız memnun olurum, belki klimayı klima üreticisinden almak gerekir diyen olacaktır ama en az neredeyse 3 kat fazla para vermek mantıklı mı , neditece de benimle de ölmeyecek, diyelim ki benimle ölecek 10 yıl sonra zaten teknoloji değişecek ve yeni bir ihtiyaç doğuracaklar bize bu üreticiler, o zaman uygun ve garantisi uzun süreli daha uygun bir marka almak mı mantıklı ...

Şimdiden Teşekkür Ederim.
    Merhabalar.

Öncelikle yaşadığınız talihsizlik için geçmiş olsun diyorum.

-Vestel,zamanında hakikaten kötüydü. Çok sesli çalışma,iç ünite drenaj tavasının(su tahliye tavasının) kronik olarak(ısı değişimi sonucu) çatlayıp su sızdırması,iç ünite drenaj tavasının silikonla yapıştırılması gibi kötü işçilik durumları mevcuttu.

Buna ara dönem diyebiliriz. Çok daha geriye gidersek Haier ile ortaklıkta bulununca durumlar düzgündü. Bu dönemden sonra sıkıntılı üretimler başladı. Bu sıkıntılı sürecin ardından Midea ile anlaşıp Midea üretimi Vestel'ler geldi,nispeten kötü imajı silecek bir başarı elde etti. Şu an kullanıcılar yine temkinli yaklaşıyor,eski olumsuz imaja sahip olduğu dönemlere göre şu an daha iyi durumda.

VRF (değişken debili/merkezi sistem) sistemlerini şu anda Midea üretmektedir.

-Daikin,bir üst mesajımda bahsetmiş olduğum değişken debili soğutucu akışkan sistemini icat eden dünya devi bir markadır. Daikin'de VRV adıyla anılır ki bu VRF sistemlerinin orijinal adı budur. Patenti,icat eden Daikin'e ait olduğu için diğer markalar VRV ismini kullanamıyor. Bunu anlatmamın sebebi iklimlendirme sektöründe yeni bir buluşa imza atan bir firmadır.

Daikin ile birlikte hemen hemen tüm Japon firmalar aynı yöntemi uyguluyor aslında. Çünkü üretim maliyetleri o ülkelerde daha ucuz. Japon üretimi klima neredeyse kalmadı. Japonya yerine Tayland,Belçika,Çek Cumhuriyeti,Malezya gibi ülkelerde üretim yapılıyor. Marka yine japon ancak cihazların üretim yerleri bu vb. ülkelerden.

Daikin için işin kötü kısmı fason üretime yöneliyor. Klima üreticisi olan bir firmanın sırf rekabetten pay alabilmek adına böyle bir yönteme başvurmasını ben şahsen hoş görmüyorum. Sensira,Tegora ve N serileri Malezya menşeili Acson/McQuay markası tarafından üretilir ve üzerine Daikin etiketi basılır. Kullanıcılar uygun fiyata Daikin aldım diye sevinmiş oluyor ancak malesef Daikin isimli bir McQuay almış oluyorlar. Bunun sebebi uygun fiyatlı ürün sunup her bütçeye uygun (yine de fiyatlar ortalamanın üzerinde ama...) ürün sunarak piyasadaki rekabetin her kademesinde rol oynamaktır.

Bu cihazlara Daikin adını taşıdığı için bu yüksek fiyatları vermek anlamsızdır. Bütçe var ise yüksek modelleri tercih edilmelidir. (Asgari tercihin Shira Eco olmasını şahsen tavsiye ediyorum).

-Mitsubishi Electric,fiyat skalası yüksek olan bir marka. Bu markada alınacak model var,alınmayacak model var. Bu neye göre belirlenir? Modele ve modelin sunduğu verim vb. kriterlere göre belirlenir. Bu fiyat ile karşılaştırılır. Düşük modellere yüksek fiyat verilmesi,belirli bir noktada markaya para vermiş olmamızı sağlar. Bunun da bize "marka klima kullanmak" gibi bir hissiyattan ve servis kalitesinden başka faydası olmaz.

Bu cihazda asgari tercihin Enviro serisi olmasını şahsen tavsiye ediyorum. Çok cazip bir fiyat bulunursa HaRe serisi de düşünülebilir(Enviro'nun bir alt serisi).

-Airfel,bu marka önceden Sanko Holding'e ait bir marka idi. Esasen kombi vb. ısıtma sistemlerine yönelik üretimlerde bulunuyor. Sanko Holding'te iken Midea,Gree markaları tarafından üretiliyordu. Sonrasında Daikin satın aldı. Marka bakımından kendi bünyesine kattı ancak üretimler yine ayrı olarak gerçekleştiriliyor. Kendisi klima sektörünün dışına çıkmak istemediği için alt şirketleri bünyesine katarak iklimlendirmenin diğer kollarında hizmet vermeye çalışıyor. Hem çizgisini bozmayıp hem de çeşitliliği artırmaya yönelik bir uygulama planı çiziyor. Airfel klimalar da Midea adlı klima üreticisi olan firma tarafından üretilmektedir.

-Baymak da malesef artık yerli değil. Remeha Group'un bir kuruluşu olan Avrupalı BDR Thermea Group şirketi tarafından satın alındı. Üretimde de yerli değildi. Baymak klima,AUX adlı klima üreticisi olan firma tarafından üretilmektedir.

Benim alternatif tavsiyemi sorarsanız,yerli üretimi de kapsam dahilinde tutarak Arçelik'i tavsiye ederim. Gebze fabrikasında üretilmektedir. Gerçi bu markaya temkinli yaklaşabilirsiniz,doğaldır. LG klimaları da Arçelik tarafından üretilmekte,parçalar LG'den gelmektedir. Ancak bu markada böyle kart yakma durumu ün kazanmamıştır. Muhakkak olmuştur ancak çoğunlukla karşılaşılan bir arıza değildir.

Görüşlerinize göre ayrıntılandırabiliriz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE

hocam salınımlı klimaların ne gibi avantajı olur? Gerekli mi?
    Merhaba hocam.

Aşağı-Yukarı salınım kumandadan ayarlanabiliyor. Sağa-Sola salınım 2 türlüdür.

1'i Manuel,diğeri otomatik. Manuel olanda sağa ve sola hava yönlendiren flaplar(kanatçıklar) 2 parçadır. Klimanın üzerinden(üfleme ağzının içinde) birini sağa,diğerini sola ayarlayıp bırakabilirsiniz. Veya ikisi düz de kalabilir. Sağa sola salınımdan ziyade aşağı yukarı salınım önemlidir. Çünkü soğutmada yukarı(hacmi artıp genleşen sıcak hava üst kotta-tavanda toplanır,soğuk hava ağırdır zemine çöker),ısıtmada aşağı yönlendirmek gerekir.

Otomatik sağa sola salınım özelliği olursa kumandadan ayarlayıp klimanın sağa ve sola üflemesi sağlanabilir.

Gereklilikten ziyade ekstra,ekstrem bir özelliktir. Olmazsa olmaz değildir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: muratbelhan

Merhaba ilginize teşekkür ederim. Şanliurfa da ikamet ediyorum. Oturma odasında kullanacağım klima almak istiyorum sadece soğutma amaçlı klima almak istiyorum. Oda 22 m2. Yalıtımlı ve arakat. İki markadan fiyat aldım.
    1. Daikin n serisi 12000 btu 4300 tl
    2.dayrelax 12000 btu 3300 TL
    Bu klimalar arasında hangisini önerirsiniz. Daikinin enerji tüketimi biraz fazla geldi. Dairelax nasıl ilk defa duyuyorum. Ya da bu fiyatlara sıkıntı yasamayacagim başka hangi markayı önerirsiniz
    Hocam tavsiyeniz bekliyorum. Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: muratbelhan

Merhaba ilginize teşekkür ederim. Şanliurfa da ikamet ediyorum. Oturma odasında kullanacağım klima almak istiyorum sadece soğutma amaçlı klima almak istiyorum. Oda 22 m2. Yalıtımlı ve arakat. İki markadan fiyat aldım.
    1. Daikin n serisi 12000 btu 4300 tl
    2.dayrelax 12000 btu 3300 TL
    Bu klimalar arasında hangisini önerirsiniz. Daikinin enerji tüketimi biraz fazla geldi. Dairelax nasıl ilk defa duyuyorum. Ya da bu fiyatlara sıkıntı yasamayacagim başka hangi markayı önerirsiniz
    Merhaba.

Daikin N serisi,Daikin'in en alt serisi olup Daikin üretimi değildir. McQuay markasının üretimi olan,Daikin etiketi basılarak Daikin'in uygun fiyatlı ürün sunma çabasının bir sonucudur. Bu fiyat hak etmemektedir.

Dayrelax XTXN serisi-Airfel LTXN-Daylux DTXN serileri aynı cihazlardır. Midea üretimidir. Airfel'in de fiyatını öğreniniz,daha uygun fiyatlı ise aynı cihazı daha uyguna almış olursunuz.

Alternatif olarak bir üst seri için Sigma Plus INVDMG serisine bakmanızı tavsiye ederim.

2. Alternatif olarak Demirdöküm A5 serisini tavsiye edebilirim. Demirdöküm A5 Performans serisi de bulunmaktadır ancak 12000 Btu olanı bulunamıyor. Bu nedenle A5 Performans serisi seviyesinde Sigma Plus serisini tavsiye etmekteyim.

Özetlersem,

Dayrelax-Airfel-Daylux markasının bir üst sınıfı olarak alternatif,Sigma Plus INVDMG serisini tavsiye ederim.

2. olarak Demirdöküm A5 serisini tavsiye ederim. Airfel-Dayrelax-Daylux markasının serilerine yakın bir cihazdır. Fiyatı daha uygun ise Airfel-Daylux-Dayrelax'a alternatif olarak bu cihazı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• Hocam gerçekten çok teşekkür ederim, bu zamanda tarafsız yoruma ender rastlanmaktadır, daha önceki yazımda da belirttiğim gibi LG yi asla almam bir daha ,bu durumda da Arçelik yine bana uzak kalmaktadır,

Tereddüt ettiğim konu şu; sizin tavsiyeniz ile Daikin shira modeline veya Mitsubishi elektirik envira modeline daha fazla ödemeye gerek var mı ?

Siz olsanız bunlardan biri mi yoksa Veysel Nova mı? Bu arada 18 BTU alacağım. İzmir'de yaşıyorum.

• Merhaba Antalyada ikamet etmekteyim sadece yazın 14 metrekare yatak odamda kullanacağım. Özellikle sessiz çalışacak soğutma performansı iyi ve ıaı değişkenliğini en az hissedeceğim bir klima arıyorum. Oturma odam için mitsubishi klima kullanıyorum memnunum ancak fiyatları uçmuş durumda önerilerinizi bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: kocmesut

Cevap için teşekkür ederim. Yani bosch B1ZMI18809 klima demirdöküm A5 veya LG dual plustan üstünmüdür sizce? Yoksa sadece cazip fiyatından dolayımı tavsiye ediyorsunuz? tekrar teşekkürler.
    Rica ederim.

Bosch 18809 kodlu cihaz DD A5'e yakın bir cihazdır. LG Dual Plus da ardından gelir. Yani bu cihazlar birbirlerine yakındır. Kayda değer,ele avuca gelir bir üstünlük aralarında yoktur. LG tercih edecek olursanız LG yerine Arçelik'i tavsiye ederim. Biraz daha pahalı olabilir ancak en azından servisi daha yaygındır. LG Dual serileri de Arçelik üretimidir. Arçelik 18565 serisini Dual Plus ile eşdeğer tutabiliriz.

Bosch(Midea)'nın durumu bu şekildedir,ancak fiyatı cazip olduğu için tercih edilebilir.

Saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 21372138213921402141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.