Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hardcrss Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir (4 Mobil) - 10 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64.946
Cevap
962
Favori
4.901.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21362137213821392140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kocmesut

Merhaba, kararsız kaldım cihazı tanıyan bir arkadaşın tavsiyesine ihtiyaç var.
    Bosch B1ZMI18809 açılmamış paket cazip fiyatla (3000-4000TL) alınır mı sizce? Cihazın üretimi ve stoğu yok şu an. Alternatif olarak araştırdıklarım demirdöküm A5, LG dual plus, bosch 8000 RAC hepsi 18000 BTU ve 18809 un üretimi olmaması nedeniyle fiyatı cazip. Teknik üstünlüğü varmı diğerlerinden eğer varsa ve fiyatı cazipse almayı düşünürsem hatalı davranmış olurmuyum?
    Şimdiden teşekkürler.

mesajımı yanlık yere yazdıysam özür :(
    Merhaba.

Bosch cihazlar Midea markasının üretimi. Bosch vb. markalara üretilen cihazlarda o dönemden bu döneme pek bir değişiklik,gelişme olmadı.

4000TL'nin altında bir fiyat bandında ise tercih edilebilir. Almadan önce bölgenizdeki servis ile de görüşmenizi tavsiye ederim. Cihaz çok eski değil ancak yine de servis ve yedek parça desteği devam ediyor mu,onu öğrenmelisiniz.

Eğer bu hususlarda olumlu sonuç çıkarsa tercih edebilirsiniz,sakıncası yoktur.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE

hocam unuttunuz beni

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam. Lütfen kusuruma bakmayınız. Mesajları alıntılarken gözümden kaçmış. Lütfen kusuruma bakmayınız...

Bütçenize uygun şekilde fiyatına göre tüketimi iyi olan

Demirdöküm A5

Bölgenizde servisi yaygın ise E.C.A Syplos

Airfel LTXN

3'lüsünü sırayla tavsiye edebilirim. Bu 3 cihaz tüketim vb. açılardan birbirine yakındır.

Servis yaygınlığı açısından avantajı olan Arçelik 12325 serisini de bir alternatif olarak tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: muyguc

iyi günler dilerim arkadaşlar 2 yıl önce bu forumu takip ederek BAYMAK elegant plus 12000btu inverter klimayı almış ve çok memnun kalmıştım. Şimdi yan odaya da 2. bir klima almayı düşünüyorum. Aslında baymaktan oldukça memnunum hem ısıtma hem soğutma hem de sessizlik yönünden memnunuz.

Ancak 2 sene oldu elbette teknoloji hızla gelişiyor. Baymak bir de elegant prime diye bir model çıkarmış arasında 100-150tl fark var prime daha ucuz acaba farkı ne?

Bu nedenle konunun uzmanı ve sıkı takipçisi arkadaşlar şimdi baymak yerine aynı fiyata alınabilecek daha iyi bir cihaz tavsiye ederlerse sevinirim. Hem ısıtma hem soğutma için kullanılacak. Hala baymak elegant plus iyi bir seçenek mi onu öğrenmek istiyorum. Yoksa rakipleri daha iyi fiyat performans cihazları çıkardılar mı?

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim...
    Merhaba.

Baymak Elegant Prime serisi daha sonra çıkan bir seri.

Elegant Plus serisi R410A gazlı,Prime ise yeni R32 Gazlı cihazdır.

Verim açısından az bir fark mevcuttur.

Farklı marka da tavsiye edebilirim ancak fiyat dengesi de değişmektedir.

Buna ek olarak tek servisle muhattap olmayı avantaj olarak hissederseniz yine Baymak tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Prime serisi daha yenidir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kamece

Hocam teşekkür ediyorum cevabınız için peki hiç bilgim olmadığı için soruyorum, 24000 olarak tavsiye ettiğiniz fiyat performans ürünü varmıdır? Ayrıca başka nelere dikkat etmek lazım 24000 olanlara bakıyorum sırf arçelikte bile 7 8 tane farklı var, saygılarımla sağlıklı günler
    Rica ederim hocam.

Bütçeden bağımsız olarak örneklendirmem gerekirse Demirdöküm A5 "Performans" serisini f/p olarak tavsiye edebilirim. Daha üstün cihazlar da var elbette ancak fiyat skalası yükselmektedir.

Arçelik'te ise 24325 ekolojik serisidir. Bir üstü 24565'dir.(bu diğer kapasiteler için de geçerli,başka bir deyişle 325 ve 565 serisi diye yorumlayabiliriz)

24560 serisi siyah camlıdır,görsel açıdan üstündür. Verim açısından fark yoktur.

Ekstra özellikler eklenmektedir,bunlar fiyata etki ediyor.

Örneğin 325 kodlu serilerde otomatik sağa-sola salınım yokken 565 ve 560 serilerinde kumandadan ayarlanabilen sağa-sola salınım mevcuttur gibi.

Tercih aşamasında verimlilik değerlerinde belirtilen SEER ve SCOP değerlerini dikkate almanızı tavsiye ederim. Bu veriler klimanın soğutmada ve ısıtmada sezonsal olarak verimini ifade eder.

Alınan 1W enerjiye karşılık transfer edilen ısı miktarını Watt cinsinden ifade etmektedir. Kaba bir hesapla(iç-dış hava sıcaklıklarını vb. dahil etmeden) 1W çekilen enerjiye karşılık 6 SEER değeri olan klima 6 Watt ısı transfer eder anlamı çıkmaktadır.

Saygılarımla,sağlık günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat_gezer

Merhaba klima arayışı içindeyim geçen yaz 18 k lık Uğur uis marka klima yı 6 ay kullanılmış olarak 2 Bin tlye almıştım. Gene 24 lük alıcam aynı marka uis24 modelini 2. El 3 yıllık 3 bin tlye buldum sıfırı en ucuz 6100 tl şuan acaba fiyat uygun mu 3 bin tlye alınır mı? Bütçem çok fazla yok 2. El almak daha iyi olacak gibi
    Merhaba. 24'lük 2.El cihaz için uygun bir fiyat. Tabi cihazın durumu iyi ise bu geçerli. Sökülmemiş ise mutlaka test edip alınız. Test imkanı yoksa ayrıntılı olarak fiziksel açıdan inceleyip tercih etmeniz uygun olacaktır.

Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam diğer Uğur klimamı da sizin bilgilendirmeniz ışığında almıştım çok memnunum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, Klimadan başı ağrıyınca araştırma gereği duyan ve burada kendini bulan birisi olarak , 3 yılın sonunda hiçbir dış kaynak nedeni olmadan anakartı yanan ve 1000 TL 'nin üzerinde masraf çıkaran LG markayı asla tavsiye etmiyorum.

Şu sıralar doğru marka klima almak için bilgisi olan herkesten destek rica ediyorum mümkünse...

Klimayı sadece soğutma olarak kullanacağım. evimde Doğalgaz var ve İzmir 'de yaşıyorum.

Aklımda olan markalar;

Vestel ; - Ki yerli marka olması sebebiyle ve evde TV, SÜpürge, Bulaşık Makinesi yılladır kullanıyorum ve performans olarak çok iyiler şükürler olsun. Ancak araştırmalarda ve etrafımda bilgisi az olmasına bakmaksızın her türlü olumsuz yorum sahibi olan Yerli Marka Vestel' i halen ısrarla almak istiyorum ki Marka bana çok sıcak geliyor.Olumsuz yorumu yapanların hemen hemen hepsi de Vestel markasını hiç kullanmamış olmaları da ayrı bir detay.

Daikin ; Farklı modellere ve farklı üretim yerleri ile kaliteden taviz mi verdi ? acaba diyerek tereddüt etmekteyim. Haa bir modeli varki Japonyada üretien ama gerçekten o para vermek mantıklı mı ?

Mitsibishi Elektirk ; Eyvallah klima diyince ilk akla gelenlerden ancak parası diğerlerinin nereydeyse 3 katı, bu parayı bu klimaya vereye değer mi ?

Airfel ; Aynı paralara yerli üretim almak varken neden yurt dışına para kaptırayım diye düşünürken,

Daikin 'in garantisinde olması olumlu duruyor ancak Madem bu kadar sektöründe lider olan marka (Daikin) neden piyasada bir çok markayla hizmet vererek ve çeşitli ülkelerde kalitesini düşürerek üretim anlayışıyla hizmette diyorum . Eyvallah rekabet etmek için ama kaliteden taviz veriyorsanız o da ayrı bir sorun(bence)

Baymak ; Yine yerli marka olmasıyle sıcak duran bir marka (bana göre)

Diğer Marka tavsiyelerinizide paylaşırsanız memnun olurum, belki klimayı klima üreticisinden almak gerekir diyen olacaktır ama en az neredeyse 3 kat fazla para vermek mantıklı mı , neditece de benimle de ölmeyecek, diyelim ki benimle ölecek 10 yıl sonra zaten teknoloji değişecek ve yeni bir ihtiyaç doğuracaklar bize bu üreticiler, o zaman uygun ve garantisi uzun süreli daha uygun bir marka almak mı mantıklı ...

Şimdiden Teşekkür Ederim.

hocam salınımlı klimaların ne gibi avantajı olur? Gerekli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ilginize teşekkür ederim. Şanliurfa da ikamet ediyorum. Oturma odasında kullanacağım klima almak istiyorum sadece soğutma amaçlı klima almak istiyorum. Oda 22 m2. Yalıtımlı ve arakat. İki markadan fiyat aldım.
    1. Daikin n serisi 12000 btu 4300 tl
    2.dayrelax 12000 btu 3300 TL
    Bu klimalar arasında hangisini önerirsiniz. Daikinin enerji tüketimi biraz fazla geldi. Dairelax nasıl ilk defa duyuyorum. Ya da bu fiyatlara sıkıntı yasamayacagim başka hangi markayı önerirsiniz

Cevap için teşekkür ederim. Yani bosch B1ZMI18809 klima demirdöküm A5 veya LG dual plustan üstünmüdür sizce? Yoksa sadece cazip fiyatından dolayımı tavsiye ediyorsunuz? tekrar teşekkürler.
  • 3 4 bin tl bandinda klima onerirmisiniz. Evde kullanicam. Alirken neye dikkat etmek gerek. Servis konusunda iyi ve yedek parcada ucuz olsa iyi olur.

• Daikin al geç.

• Merhabalar İstanbul Pendikte sıfır bina cephe batı doğu salon batıya bakıyor. Üst karım teras bana ait değil evde taş yün sağlam izolasyon mevcut. Salon 36 metrekare kaç btu luk klima tavsiye edersiniz acaba. Birde örnek de olması açısından
    Max 4000tl
    Max 6000tl
    Max 7500tl olacak şekilde wifi özelliği olan hangi klimaları tercih ederdiniz acaba.

Not: Aslında arçelik vestel pek haz etmediğim markalar ama zorunlu ankaste arçelik oldu.şuan ki eski Evimde vestel var kiradayım alet Beyaz alınmış sarı olmuş resmen. İlerde Böyle bir görüntü görmek de istemiyorum açıkcası. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• @klima5505 hocam bana da bir destek verseniz , belli ki bu konuda üstadımız sizsiniz.

Teşekkürler hocam şimdilik oturma odası için enviro ap42 aldım eğer memnun kalırsam yatak odası içinde 9.000 olanı tercih edecem.

• Merhabalar klima almayı düşünüyorum hangisini tercih etmeliyim acaba odam 10metrekare ama birde cam balkonum var 3 metrekare kadar, zemin üstünde dairem, benim için en önemli 2 kriteri çok sessiz bir şekilde çalışması ve en düşük enerji tüketimidir.Birde daha çok ısınmak için kullanıcam.Manisa Merkezdeyim. Bu 3 klimadan hangisini almalıyım yada sizinde başka bir öneriniz varmıdır acaba max bütcem 3500 lira

www.hepsiburada.com
    Demirdöküm A5 Performans A+++ 9000 BTU Duvar Tipi Inverter Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/demirdokum-a5-performans-a-9000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-HBV00000CVK66?magaza=Best%20Buy

www.hepsiburada.com
    Baymak Elegant Prime 09 A++ 9000 BTU R32 Duvar Tipi Inverter Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/baymak-elegant-prime-09-a-9000-btu-r32-duvar-tipi-inverter-klima-p-HBV00000KU6EP?magaza=EPATeknoloji

Yorumlarınız sonucunda bu defa da yan odaya prime almaya karar verdik.
    Yeni teknoloji olması daha az enerji sarfiyatı ve farkları da görmek açısından böyle bir tercih yaptık.
    Hepsiburada'da çoklu kart ödemesi ile iki karttan da puan kazanarak 2900tl civarına 12000btu klimayı mal ettik.
    Aynı sitede prime ile plus arasında fark artmış (250tl plus modeli daha pahalı) ama kullanıcı yorumlarına da baktım olumsuz yorumlar genelde görünüş üzerine. Bizim için fiyat performans daha önemli hatta görüntüsünün hiç önemi yok da diyebilirim ayrıca görünüş kişisel bir kavram.

Tekrar yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.
  • Arkadaşlar dayrelax nasıl bir marka. Kullanan ya da bilgi sahibi olan var mı. Dayrelax 12000 btu klima ya 3300 TL fiyat aldım

• "18000 Btu Zibro Klima" tavsiye eder misiniz? 2.el az kullanılmış 4-5 yıllıkmış. şu an türkiye satışı yokmuş. Klima işi yapan bir arkadaşım önerdi.
  • merhaba arkadaşlar,

Evimin salonuna güney cephe boydan cam, doğu cephe yarım cam şeklinde çift cepheli ve 25m2. Bütçem malum coronodan dolayı ancak 1000-1500 TL civarı 2.el hangi marka önerirsiniz?
  • 
Sayfa: önceki 21362137213821392140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.