Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64.946
Cevap
961
Favori
4.901.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21352136213721382139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

Vakumu vadettikleri gibi yaptılar mı ?

Deliği kapatmak için alçı kullanabilirsiniz. Boyama imkanınız da olur.

Ortalama kullanım şekliyle 2 haftada bir temizlemenizi tavsiye ederim.

Bakım işlemi aslında servis tarafından yapılmalıdır. Solüsyonu verip kendiniz halledin demeleri pek mantıklı olmamış doğrusu.

Bu ürün yetkili servis tarafından sağlanmaktadır. Bu nedenle ayrıntılı bilgi bulamadım. Etiketinde yazan bilgileri okuyunuz.

Eğer konsantre bir temizleyici ise mutlaka su ile seyreltip kullanmanız gerekir. Konsantre ise asla direkt dökmeyin.

Bakım periyoduna uyarak kullanacağınızı düşünürsek bu ürünü 6 ayda bir kullanmanız gerekmektedir. Her filtre temizliğinde kullanmanıza gerek yoktur.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Evet vakumu yaptılar gayet güzel bir şekilde.
    Ürünü verseler iyi 50 Tl ye sattılar 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam, Enviro AP42vg için SEER 7.8, Hare HR50VF için SEER 6.5 değerleri var. Soğutma elektrik tüketimini karşılaştırabilir misiniz? Çok fark eder mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,

30 m^2, mantolamalı, arakat, kuzey ve doğu cepheli, marmara bölgesindeki odamız için klima arayışına başladık. Yazları sadece soğutma amaçlı kullanacağız, ısıtma gibi bir beklentimiz yok. 4000 TL maksimum bütçemiz var. Bosch mağazasından bugün 12k BTU'luk B1ZMX12627 modeli için 3800 TL fiyat aldık. Ancak almadan önce bir de bilenlere sormak istedik. Öncelikle 12k BTU değeri yaklaşık 30 m^2'lik oda için yeterli olur mu? Çevremizde Samsung, İklimsa mağazalarıda bulunmakta. İnternetten alıma ise pek sıcak bakmıyoruz ancak mantıklı olması durumunda elbette düşünülebilir. Bu şartlar altında tavsiyeleriniz beklemekteyim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Tamamdır. Cihaz sağ salim gelsin öncelikle. Yarın yönetici ile görüşeceğim. Bu sene olacak mı? Olmayacak mı? Ona göre mantolama sonrasına taktıracağım. Ve dediklerinizi not aldım kesinlikle dikkate aldım! Çok teşekkür ederim. Gelişmelerden ara ara haberdar ederim. Kalın sağlıcakla.

• quote:

Orijinalden alıntı: RetAcc

Merhabalar,

30 m^2, mantolamalı, arakat, kuzey ve doğu cepheli, marmara bölgesindeki odamız için klima arayışına başladık. Yazları sadece soğutma amaçlı kullanacağız, ısıtma gibi bir beklentimiz yok. 4000 TL maksimum bütçemiz var. Bosch mağazasından bugün 12k BTU'luk B1ZMX12627 modeli için 3800 TL fiyat aldık. Ancak almadan önce bir de bilenlere sormak istedik. Öncelikle 12k BTU değeri yaklaşık 30 m^2'lik oda için yeterli olur mu? Çevremizde Samsung, İklimsa mağazalarıda bulunmakta. İnternetten alıma ise pek sıcak bakmıyoruz ancak mantıklı olması durumunda elbette düşünülebilir. Bu şartlar altında tavsiyeleriniz beklemekteyim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Buraya ek olarak,

Baymak Elegant Plus 12 A++ 12000
    LG Dual Eco S3-W12JA3AA A++ 12000 BTU
    LG S3-M12JA2FA Dual Plus A++ 12000 BTU
    Samsung AR12NSJXCWK/SK AR9400 12000 BTU Wind-Free
    Samsung AR5400 AR12MSFHCWK/SK A++ 12000 BTU
    Gree Viola GWH12RA A++ 12.000 BTU
    Bosch B1zmx12627 A++ 12000 BTU

Ürünlerinin arasından sıyrılan bir tercih var mıdır? Yoksa ek olarak önerebileceğiniz başka ürünler varsa onlara da açığım.

en ust kat 6. ,guney cephe , eski bina yalıtım var , pencerede var ,
    2.el cihaz alsam sıkıntı yaşarmıyım , bina kentsel donuşum olabilir 2 yıl içinde , o yuzden çokta masraf yapmak istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba. Mekânların homojen bir şekilde(eşit,doğal) iklimlendirilmesi adına bahsetmiş olduğunuz şartlar için 2 ayrı klima kullanımını tavsiye ederim. Klimalar uzun süre(8-10 saat) çalışacak olsalar tek bir klima ile mantıklı olurdu.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Birde şunu sormak istiyorum. Toplam 55 m2 lik bir alan soğutacam, cephe batı 8. kat(ara kat) yalıtım mevcut. bu 55m2 içinde 3 oda birde hol var. Odanın birinde 12 lik sigma comfort var, diğer 2 odaya(odaların ikiside 11m2) 9 luk sigma plus mı alım yoksa bir odaya 12 lik sigma plus yeter mi? Yada başka alternatif düsünceniz varsa alabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugi136

Evet vakumu yaptılar gayet güzel bir şekilde.
    Ürünü verseler iyi 50 Tl ye sattılar 😀

Alıntıları Göster
    Merhaba.

Vakumun yapılması en azından çok güzel olmuş.

Ürünü tercih etmenize karşılık olarak bir jest yapıp hediye verebilirlerdi. İşin daha garip olan kısmı bakım işini müşteriye yüklemiş olmaları aslında.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion979

Hocam, Enviro AP42vg için SEER 7.8, Hare HR50VF için SEER 6.5 değerleri var. Soğutma elektrik tüketimini karşılaştırabilir misiniz? Çok fark eder mi?
    Merhaba hocam.

1,3'lük SEER değeri çok bir fark değil.

HaRe serisi giriş sınıfı bir cihazdır. Enviro ise orta sınıftır.

Verimlilik,ses vb. kriterler açısından Enviro daha üstündür.

Tüketim açısından farkedilir olsa da uçurum kadar bir fark olmayacaktır.

Bu değer tahminidir,%10-15 civarı bir fark oluşturabilir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Tamamdır. Cihaz sağ salim gelsin öncelikle. Yarın yönetici ile görüşeceğim. Bu sene olacak mı? Olmayacak mı? Ona göre mantolama sonrasına taktıracağım. Ve dediklerinizi not aldım kesinlikle dikkate aldım! Çok teşekkür ederim. Gelişmelerden ara ara haberdar ederim. Kalın sağlıcakla.
    Merhaba.

Şimdiden hayırlı olsun. Rica ederim. Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: RetAcc

Merhabalar,

Merhaba.

Mantolama+Kuzey Cephe+Ara kat, soğutma amacınız olduğu için bir avantajdır. Ancak 12000 Btu klimanın hitap ettiği alan 25m^2 civarıdır. Bu nedenle 18000 tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

18000 Btu için seçeneklerinizi bütçenize göre yenileyebilir misiniz ?

Ona göre daha sağlıklı tavsiyede bulunabiliriz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: cptposeidon

en ust kat 6. ,guney cephe , eski bina yalıtım var , pencerede var ,
    2.el cihaz alsam sıkıntı yaşarmıyım , bina kentsel donuşum olabilir 2 yıl içinde , o yuzden çokta masraf yapmak istemiyorum
    Merhaba.

2.el cihaz alacaksanız mümkün mertebe henüz sökülmemiş cihaz tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Cihazın demontajı(sökülmesi) için ek ücret ödersiniz ancak çalışmasını görüp emin olduktan sonra almış olursunuz.

Sökülmüş olan cihazın ne denli sağlıklı olduğunu fiziksel olarak da olsa(üfleme sıcaklığı,çalışma sesi vs.) tespit etmek mümkün olmaz ki,bu da risktir.

Sonrasında astarı yüzünden pahalıya gelme durumu olabilir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayazay

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Birde şunu sormak istiyorum. Toplam 55 m2 lik bir alan soğutacam, cephe batı 8. kat(ara kat) yalıtım mevcut. bu 55m2 içinde 3 oda birde hol var. Odanın birinde 12 lik sigma comfort var, diğer 2 odaya(odaların ikiside 11m2) 9 luk sigma plus mı alım yoksa bir odaya 12 lik sigma plus yeter mi? Yada başka alternatif düsünceniz varsa alabilirim?

Alıntıları Göster
    Rica ederim. Klimalar uzun süreli çalıştırılacaksa (8-10 saat civarı) tek odaya 12000'lik Sigma Plus tercih edilebilir. Ancak tabi kapıların açık olması gerekir.

Ancak istediğim süre çalıştırayım,kapılardan yana derdim olmasın derseniz iki adet 9000 Btu cihaz tercih etmek daha mantıklı olur.

Şahsi fikrimi sorarsanız bütçem de uygunsa ben iki ayrı cihaz alırdım.

Saygılarımla...

Teşekkürler hocam
  • Merhaba, kararsız kaldım cihazı tanıyan bir arkadaşın tavsiyesine ihtiyaç var.
    Bosch B1ZMI18809 açılmamış paket cazip fiyatla (3000-4000TL) alınır mı sizce? Cihazın üretimi ve stoğu yok şu an. Alternatif olarak araştırdıklarım demirdöküm A5, LG dual plus, bosch 8000 RAC hepsi 18000 BTU ve 18809 un üretimi olmaması nedeniyle fiyatı cazip. Teknik üstünlüğü varmı diğerlerinden eğer varsa ve fiyatı cazipse almayı düşünürsem hatalı davranmış olurmuyum?
    Şimdiden teşekkürler.

mesajımı yanlık yere yazdıysam özür :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE

max 3,5
    benim için dış ünite sessiz olmalı ve enerji tüketimi az olmalı (şantiye elektriği kullanılıyor)
    hocam unuttunuz beni
  • iyi günler dilerim arkadaşlar 2 yıl önce bu forumu takip ederek BAYMAK elegant plus 12000btu inverter klimayı almış ve çok memnun kalmıştım. Şimdi yan odaya da 2. bir klima almayı düşünüyorum. Aslında baymaktan oldukça memnunum hem ısıtma hem soğutma hem de sessizlik yönünden memnunuz.

Ancak 2 sene oldu elbette teknoloji hızla gelişiyor. Baymak bir de elegant prime diye bir model çıkarmış arasında 100-150tl fark var prime daha ucuz acaba farkı ne?

Bu nedenle konunun uzmanı ve sıkı takipçisi arkadaşlar şimdi baymak yerine aynı fiyata alınabilecek daha iyi bir cihaz tavsiye ederlerse sevinirim. Hem ısıtma hem soğutma için kullanılacak. Hala baymak elegant plus iyi bir seçenek mi onu öğrenmek istiyorum. Yoksa rakipleri daha iyi fiyat performans cihazları çıkardılar mı?

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim...
    Hocam teşekkür ediyorum cevabınız için peki hiç bilgim olmadığı için soruyorum, 24000 olarak tavsiye ettiğiniz fiyat performans ürünü varmıdır? Ayrıca başka nelere dikkat etmek lazım 24000 olanlara bakıyorum sırf arçelikte bile 7 8 tane farklı var, saygılarımla sağlıklı günler

• Merhaba klima arayışı içindeyim geçen yaz 18 k lık Uğur uis marka klima yı 6 ay kullanılmış olarak 2 Bin tlye almıştım. Gene 24 lük alıcam aynı marka uis24 modelini 2. El 3 yıllık 3 bin tlye buldum sıfırı en ucuz 6100 tl şuan acaba fiyat uygun mu 3 bin tlye alınır mı? Bütçem çok fazla yok 2. El almak daha iyi olacak gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion979

Teşekkürler hocam
    Rica ederim hocam.
  • 
Sayfa: önceki 21352136213721382139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.