Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64.949
Cevap
961
Favori
4.901.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
13. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 21342135213621372138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kamece

Merhabalar okudum biraz ancak herkesin durumu farklı olduğundan kendime örnek bulamadım,

65 yaşında annemin en üst katında bulunan evinin salonu 30 metrekare ve salonun açıldığı 20metrekarelik bir hol var evde, aralarında kapı yok duvar kısmen yıkılmış vebirleşik gibi ikiside, yani totalde 50 metrekare civarında bir alanı soğutmak için nasıl bir klima almak gerekiyor, bu arçeliğin kampanyasından mesela yararlanabileceğimiz bir modeli var mı? Şimdiden teşekkürler
    Merhaba.

50m^2 alan için 24000 Btu bir klima tercih etmeniz uygun olacaktır.

24000 Btu cihazlar Nisan İndirimi kapsamına alınmamış. Diğer kampanya'da da 325 kodlu ekolojik serileri dahil edilmiş.

Bu bağlamda Arçelik için 24325 serisini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...
  • Hocam araştırdığım kadarıyla arçelik in yeni çıkan 12260 model kliması eski model olan lg prestige modeliyle birebir aynı. İkisinin iç ünite ölçüleri birebir aynı. Öndeki flap yukarı doğru kalkıyor. Bana arçelik 12260 lg prestige serisinin güncel haliymiş gibi geldi. Teknik verileride hemen hemen aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapcia -- 28 Nisan 2020; 22:53:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biliyorsunuz belki artık alma aşamasına geldik tekrar bir özet geçeyim.

Salon 30-35m2 anca var güney batı cephe ev 5. kat mantolama yok sadece çok sıcaklar da akşamları serinlemek için 4-6 saat çalışacak
    kışın belki çok soğuklarda ama asıl amaç yazın kullanmak. F/ü ürünü olsun servisi iyi olsun ne bileyim memnun etisin işte :) ve bunu buldum (Seg 24K A++ 24000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima) nasıldır bu iyi midir? halen bulaşık makinesini kullanıyorum gayet memnunum tv sini de kullanmıştım o da iyi çıkmıştı servis sorunu zaten olmaz vestel o konuda bence iyi. Nedersiniz?

@klima5505

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuxeses -- 29 Nisan 2020; 15:30:32 >
  • 2 adet klima almayı düşünüyorum , soğutma amaçlı
    10m2 oda en üst kat yalıtım var ama çok sıcak oluyor yazın
    diğeride 15m2 arakat salon için

• Arkadaşlar merhaba.Antalya için 25 m2 arakat yalıtımlı güneydoğu cephe; 15lik enviro için 6950 Tl, 18lik Hare için 7000 Tl fiyat aldım hangisi tercih edilir. İkisinde de Wifi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

Arçelik - Beko için

12325 - 31225 serisini tavsiye edebilirim.

Bütçeniz sınırları içerisinde bulabilirseniz 12565 - 51265 serisini tavsiye edebilirim. Bütçenize uygun şekilde bulabilirseniz 325 yerine bu seriyi tercih edin.

Marka alternatifi olarak Airfel LTXN serisini tavsiye edebilirim. Bütçeniz için de uygundur,memnun kalacağınızı düşünmekteyim.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Bosch modelini hatırlamıyorum 3800 tl Indesit 3100 tl Beko 31225 modelini 3200 tlye Arçelik 12325 i 3250 tlye düşürebildik daha fazla düşmediler. Arçeliği aldık bugün gelip kurdular vakumu sorduğumda tabi yapıyoruz dedi arkadaş. Gayet ilgiliydi. Sadece delikleri kapatmadılar. Ona da birşey demedim artık.

Ara sıra üstteki filtreyi çıkarıp temizlememizi soylediler. Filtreyi çıkarıp klimanın içine 50 tl olan bi sıvıdan sıkmamızı söylediler. Ben bakımı gelip onlar yapacak sanıyordum sanırım öyle değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugi136 -- 29 Nisan 2020; 21:0:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

18000 Btu bir klima yeterli olacaktır.

Fujitsu/General KLCA serisi için bölgenizde bayi mevcut ise fiyat almanızı tavsiye ederim.

Mitsubishi Electric Enviro serisi için de aynı şekilde yakınınızda bayi mevcut ise fiyat almanızı tavsiye ederim. İki marka-modelden bütçenize uygun olan var ise(üst sınırınızı aşmayan) bu marka-modelleri tavsiye edebilirim.

Sigma Plus INVDMG serisini tavsiye edebilirim. Bu da memnun kalacağınız bir cihazdır.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: hapcia

Hocam araştırdığım kadarıyla arçelik in yeni çıkan 12260 model kliması eski model olan lg prestige modeliyle birebir aynı. İkisinin iç ünite ölçüleri birebir aynı. Öndeki flap yukarı doğru kalkıyor. Bana arçelik 12260 lg prestige serisinin güncel haliymiş gibi geldi. Teknik verileride hemen hemen aynı.
    Merhaba hocam. Görsel olarak LG'nin meşhur modeli Titan'a da benziyor. Arçelik çerçevesinde 12610'un yeni versiyonu diyebiliriz. 12610 da çok ciddi bir cihazdı. 12660 da yenilenmiş hali oldu.

Prestige serisi hala tek tük bulunabiliyor ancak servisi Bosch Termoteknik. LG Türkiye bakmıyor. Bu konuda risk var. Bütçe kısıtlı değilse Prestige serisine alternatif 12660 rahatlıkla tercih edilebilir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Hocam biliyorsunuz belki artık alma aşamasına geldik tekrar bir özet geçeyim.

Salon 30-35m2 anca var güney batı cephe ev 5. kat mantolama yok sadece çok sıcaklar da akşamları serinlemek için 4-6 saat çalışacak
    kışın belki çok soğuklarda ama asıl amaç yazın kullanmak. F/ü ürünü olsun servisi iyi olsun ne bileyim memnun etisin işte :) ve bunu buldum (Seg 24K A++ 24000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima) nasıldır bu iyi midir? halen bulaşık makinesini kullanıyorum gayet memnunum tv sini de kullanmıştım o da iyi çıkmıştı servis sorunu zaten olmaz vestel o konuda bence iyi. Nedersiniz?

@klima5505
    Merhaba hocam.

Şimdiden hayırlı olsun.

Seg,Vestel üretimi. Kaç TL fiyat aldınız ? Cazip bir fiyata sahip ise tavsiye edebilirim.

Belirteceğiniz fiyata göre belli olmakla birlikte daha iyi alternatifler varsa onlara yönelmeniz daha iyi olacaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: cptposeidon

2 adet klima almayı düşünüyorum , soğutma amaçlı
    10m2 oda en üst kat yalıtım var ama çok sıcak oluyor yazın
    diğeride 15m2 arakat salon için
    Merhaba.

10m^2 alan için 9000,15 m^2 alan için duruma göre 9000 veya 12000 Btu tercih etmeniz uygun olacaktır.

Duruma göre'den kastım şudur,

Güney cephesi açık mı ? Bu cephede pencere var mı ?

Kaçıncı kat?

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion979

Arkadaşlar merhaba.Antalya için 25 m2 arakat yalıtımlı güneydoğu cephe; 15lik enviro için 6950 Tl, 18lik Hare için 7000 Tl fiyat aldım hangisi tercih edilir. İkisinde de Wifi var.
    Merhaba.

Arakat yalıtımlı yerde 15'lik cihaz yeterli olacaktır. 18'lik harenin fiyatına 15'lik Enviro çok pahalı sayılmaz.

18'lik de zaten bu mekânda gereksiz olacaktır.

Bu bağlamda 15'lik Enviro'yu tavsiye ederim.

Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Almadım hocam bunu buldum dedim :) fiyatı da şuydu en son 3,700tl ok diyelim mi? Yoksa onu alma bunu al der misin? Max bütçe 4000tl ama pek çıkmak istemiyorum ve defalarca ne ortamda olacağını ne istediğimi de yazdım. Baktığım model şuydu: seg 24k a++ 24000 BTU.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugi136

Bosch modelini hatırlamıyorum 3800 tl Indesit 3100 tl Beko 31225 modelini 3200 tlye Arçelik 12325 i 3250 tlye düşürebildik daha fazla düşmediler. Arçeliği aldık bugün gelip kurdular vakumu sorduğumda tabi yapıyoruz dedi arkadaş. Gayet ilgiliydi. Sadece delikleri kapatmadılar. Ona da birşey demedim artık.

Ara sıra üstteki filtreyi çıkarıp temizlememizi soylediler. Filtreyi çıkarıp klimanın içine 50 tl olan bi sıvıdan sıkmamızı söylediler. Ben bakımı gelip onlar yapacak sanıyordum sanırım öyle değil.

Alıntıları Göster
    Merhaba.

Vakumu vadettikleri gibi yaptılar mı ?

Deliği kapatmak için alçı kullanabilirsiniz. Boyama imkanınız da olur.

Ortalama kullanım şekliyle 2 haftada bir temizlemenizi tavsiye ederim.

Bakım işlemi aslında servis tarafından yapılmalıdır. Solüsyonu verip kendiniz halledin demeleri pek mantıklı olmamış doğrusu.

Bu ürün yetkili servis tarafından sağlanmaktadır. Bu nedenle ayrıntılı bilgi bulamadım. Etiketinde yazan bilgileri okuyunuz.

Eğer konsantre bir temizleyici ise mutlaka su ile seyreltip kullanmanız gerekir. Konsantre ise asla direkt dökmeyin.

Bakım periyoduna uyarak kullanacağınızı düşünürsek bu ürünü 6 ayda bir kullanmanız gerekmektedir. Her filtre temizliğinde kullanmanıza gerek yoktur.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: jonturk321

Teşekkürler hocam.

Alıntıları Göster
    Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion979

Teşekkürler
    Rica ederim.
  • quote:

Almadım hocam bunu buldum dedim :) fiyatı da şuydu en son 3,700tl ok diyelim mi? Yoksa onu alma bunu al der misin? Max bütçe 4000tl ama pek çıkmak istemiyorum ve defalarca ne ortamda olacağını ne istediğimi de yazdım. Baktığım model şuydu: seg 24k a++ 24000 BTU.
    Yok o kısmı anladım hocam :) Şimdiden hangi marka model olursa olsun hayırlı olsun diye dedim.

24'lük cihaz için 3700TL gayet iyi fiyat. Uygun fiyatı ile tavsiye edebilirim. Servisine güveniyorsanız ki,şu ana kadar izleniminizin olumlu olması bir avantajdır. Bu durumda tercih edilebilir. Başka alternatifler daha yüksek fiyatlara bulunmaktadır.

Montaj da sakince aceleye gelmeden yapılırsa güzel bir sonuç ortaya çıkacaktır.

Saygılarımla...
    İyi o zaman aldım gitti. Size güveniyorum :) bina da mantolama olacak bu sene bir kaç aya olacak gibi önceden takılması avantaj mı olur? Yoksa bekleyeyim mi? Montaj esnasında dikkat etmem uyarmam gereken bir şey var mıdır? Çok teşekkür ederim size.

Aldım gitti hocam şimdi...

• quote:

İyi o zaman aldım gitti. Size güveniyorum :) bina da mantolama olacak bu sene bir kaç aya olacak gibi önceden takılması avantaj mı olur? Yoksa bekleyeyim mi? Montaj esnasında dikkat etmem uyarmam gereken bir şey var mıdır? Çok teşekkür ederim size.
    Hayırlı olsun hocam :) Güveniniz için teşekkür ederim. Bu fiyata sıfır olarak başka cihaz bulmak mümkün değildi.

Mantolama olacaksa benim tavsiyem,aceleniz de yoksa mantolamadan sonra taktırın.

Çünkü mantolamayı gerçekleştirecek olan elemanlar klimanın borusunu perişan edip gidiyorlar. Yazık olur.

Mantolama bittikten sonraki süreci de dahil ederek dikkat etmeniz gerekenleri söylemem gerekirse,

Benim tavsiyem mutlaka ve mutlaka dış ünite ayakları gerekli miktarda(dış ünite ayaklarının duvara takılacağı kadar) kesilip,dış ünite ayakları direkt olarak duvara monte edilsin.

Uzun trifon cıvata vs. ile mantolamanın üstünde yapılan montajı hiç sağlıklı bulmuyorum. Üstünde sıva olsa da sonuçta arada strafor vb. malzeme var. Bu zamanla eziliyor ve klima ayakları gevşemeye başlıyor. Maddi açıdan(cihazın düşmesi gibi)hasar oluşacağı gibi birinin üstüne falan düşmesinin sonucu facia olur.

Bu nedenle benim tavsiyem montajı mantolamadan sonraya erteleyiniz. Mantolama bitince hem sıvacılar klima borusunu mahvetmez,hem klimanızın sağı solu boyanmamış olur. Ayrıyetten dediğim gibi mutlaka dış ünite ayaklarının boyunca strafor kesilsin ve dış ünite ayakları arada mantolama malzemesi olmadan direkt olarak bina duvarına sabitlensin.

Buna ek olarak mantolama durumundan bağımsız olan bir husus var ki o da vakumdur.

Vakum işlemi mutlaka yapılmalıdır. Servisle bunu daha önceden görüşüp mutlaka usulünce vakum işleminin yapılmasını istediğinizi söyleyip sözleşiniz.

Bunun dışında iç ünitenin konumu için aklınızda mutlaka fikir vardır,bunu vakti gelince servise belirtiniz. Ola ki daha mantıklı bir yer varsa konumlandırma için,onların da tavsiyelerini almış olursunuz.

Cihaz 24000'lik. Bu cihazın şahsen buattan vs. beslenmesini tavsiye etmemekteyim. Buattan beslenecekse bile o buat klimaya ayrılmalıdır,aynı buattan başka cihaz(priz vs.) beslenmemelidir. Bu mümkün değilse sigorta kutusundan olabildiğince görselliği bozmadan klimaya kadar ayrı hat çekilmelidir.

Prizden hat çekerek vb. yöntemlerle 24000 Btu bir cihazın elektrik beslemesinin yapılmasını sağlıklı bulmamaktayım. Bu kısma da dikkat edip hiçbirini aceleye getirmeden gerçekleştirmenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 21342135213621372138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.