Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64.946
Cevap
961
Favori
4.901.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21332134213521362137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arçelik in kampanyasından 18325 modelini almaya niyetliyim. 4000 TL bandına daha iyi dediğiniz bir ürün var mıdır?
    Bir de bu ürüne Wifi modülü takılıyormuş 250 TL ye. Modül hakkında bilginiz var mı? Tavsiye eder misiniz? Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam çok teşekkürler

Tavan yüksekliği 2.6m dir. 2. Katta oturuyorum yerden yüksekliği 6m dir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar klima alma imkanına sahip oldum. Ancak şu anda alma dönemidir? Ne zaman alınır? Kampanyalardan ne zaman başlar? Salon 30-35m2 ev güney cephe mantolama yok 5. Son kat. Bütçe Max 3-4bin arası. Mümkünse yerli olsun servis ve satış sonrası destek tam olsun f/p ürünü olsun. Çok teşekkür şimdiden.

• 18 m2 yatak odası için günlük 8-10 saat çalıştıracağız soğutma için adana da sizce az elektrik için ne tercih etmeliyiz btu olarak ve önereceğiniz marka/model varsa da iletirseniz çok memnun olurum.
    (13 katın 8.katı kd cephe, ev kira, dış ünite sessiz olmalı)
    Elektrik çok çok önemli bizim için :( (

Tekrar merhaba, soru sorup bunaltmamak için geçmiş yorumlarınıza bakıyorum ama yine de danışmak istedim :) klima için bütçemizi biraz düşürdük. Bu nedenle fiyatı ve yaygın servisi nedeniyle ilk düşündüğümüz model altus 1220. Fakat konu için de gördüğüm kadarıyla E.C.A. Spylos, airfel-vessen, demirdöküm a5 ve sigma comfort modelleri de önerilmiş.

Kriterlerim, düşük ses, az tüketim, uzun ömürlü baş ağrıtmayacak bir model (mümkün olduğunca). Wifi gerekli değil.

Sonuçta hiçbiri japon değil tabi ama bu modeller arasında çok kalite farkı var mıdır? Fiyatları birbirlerine çok yakın. altus ve E.c.a. aynı fiyat.
    Sizce macera aramayıp marka bilinirliği ile altus'u alıp geçelim mi? :) Yoksa altus yerine, yazdığım modeller arasında ciddi kalite farkı olan bir öneriniz var mı?

Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA196E1E8 -- 28 Nisan 2020; 2:35:18 >
  • Merhaba , fiyattan bağımsız olarak Arçelik 24325 ile 24340 arasında hangisi tercih edilmeli?
    24340 r410a kullanıyor ,24325 r32 ancak

24340 modeli 4 yöne salınım, wifi ve iyonizer gibi ilave özellikleri var.

24340 ise verimliliği daha yüksek gibi görünüyor.

Tavsiyeniz ne yönde olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Arkadaşlar klima alma imkanına sahip oldum. Ancak şu anda alma dönemidir? Ne zaman alınır? Kampanyalardan ne zaman başlar? Salon 30-35m2 ev güney cephe mantolama yok 5. Son kat. Bütçe Max 3-4bin arası. Mümkünse yerli olsun servis ve satış sonrası destek tam olsun f/p ürünü olsun. Çok teşekkür şimdiden.
    Arkadaşlar cevap gelirse memnun olurum :) bu gün yarın artık alınacak. Uzak olduğum mevzudur :) gelen tavsiyeye göre alacağım artık. Teşekkürler.
  • Merhaba, bu bolumu yeni kesfettim klima arastiriyorum bilgili kisilerden cevap bekliyorum, tesekkurler.

Kullanacagimiz oda 15m2.
    Bi duvarimiz tamamen cam ve balkona aciliyor.
    Guney cephe.
    Sehir gaziantep.

Yalniz odanin kapisini acik birakip evi de sogutmasini istiyorum 2 kisi yasiyoruz.

Butcemiz maks 4bin tl.

Nasil bir yol izleyebiliriz?

• Merhabalar okudum biraz ancak herkesin durumu farklı olduğundan kendime örnek bulamadım,

65 yaşında annemin en üst katında bulunan evinin salonu 30 metrekare ve salonun açıldığı 20metrekarelik bir hol var evde, aralarında kapı yok duvar kısmen yıkılmış vebirleşik gibi ikiside, yani totalde 50 metrekare civarında bir alanı soğutmak için nasıl bir klima almak gerekiyor, bu arçeliğin kampanyasından mesela yararlanabileceğimiz bir modeli var mı? Şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: jonturk321

Tavan yüksekliği 2.6m dir. 2. Katta oturuyorum yerden yüksekliği 6m dir.
    Merhaba.

18000 Btu bir klima yeterli olacaktır.

Fujitsu/General KLCA serisi için bölgenizde bayi mevcut ise fiyat almanızı tavsiye ederim.

Mitsubishi Electric Enviro serisi için de aynı şekilde yakınınızda bayi mevcut ise fiyat almanızı tavsiye ederim. İki marka-modelden bütçenize uygun olan var ise(üst sınırınızı aşmayan) bu marka-modelleri tavsiye edebilirim.

Sigma Plus INVDMG serisini tavsiye edebilirim. Bu da memnun kalacağınız bir cihazdır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Arkadaşlar klima alma imkanına sahip oldum. Ancak şu anda alma dönemidir? Ne zaman alınır? Kampanyalardan ne zaman başlar? Salon 30-35m2 ev güney cephe mantolama yok 5. Son kat. Bütçe Max 3-4bin arası. Mümkünse yerli olsun servis ve satış sonrası destek tam olsun f/p ürünü olsun. Çok teşekkür şimdiden.
    Merhaba.

Salgın sebebiyle artık fiyat dengeleri çok karıştı. Firmalar belirli belirsiz zamanlarda kampanya yapıyorlar. Yaz mevsimi yaklaştıkça bunlar mutlaka artacak. Buna karşılık ekonominin durumundan ötürü çok cazip kampanyalar da olmayabilir.

35m^2 çatı katında 24000 Btu bir cihaz tercih etmeniz daha sağlıklı olur.

Arçelik 24325 serisini önerebilirim. Bütçenizin biraz üstünde ancak malesef bu kapasitenin fiyat aralığı bu seviyelerden başlıyor.

E.C.A Syplos serisini de tavsiye edebilirim. Nispeten daha uygun fiyatlıdır ancak servisi Arçelik kadar yaygın değildir. Bulunduğunuz bölgede servisi yaygın ise tercih ediniz.

35m^2 civarı alana normal şartlarda 18000 Btu olur ancak güney cephe+son kat olması sebebiyle yetersiz kalacaktır. Ürünün fiyatını düşürmek adına 18000 tercih ederseniz bu sefer sarfiyat artacaktır. Bu nedenle 24000 tercih etmeniz uygun olacaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: WinPeAcE

18 m2 yatak odası için günlük 8-10 saat çalıştıracağız soğutma için adana da sizce az elektrik için ne tercih etmeliyiz btu olarak ve önereceğiniz marka/model varsa da iletirseniz çok memnun olurum.
    (13 katın 8.katı kd cephe, ev kira, dış ünite sessiz olmalı)
    Elektrik çok çok önemli bizim için :( (
    Merhaba.

18m^2 alanınız için 12000 Btu bir cihaz tercih etmeniz uygun olur.

Bütçeniz nedir acaba ? Tüketim,kalite konusunda geniş bir yelpaze mevcut.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CA196E1E8

Tekrar merhaba, soru sorup bunaltmamak için geçmiş yorumlarınıza bakıyorum ama yine de danışmak istedim :) klima için bütçemizi biraz düşürdük. Bu nedenle fiyatı ve yaygın servisi nedeniyle ilk düşündüğümüz model altus 1220. Fakat konu için de gördüğüm kadarıyla E.C.A. Spylos, airfel-vessen, demirdöküm a5 ve sigma comfort modelleri de önerilmiş.

Kriterlerim, düşük ses, az tüketim, uzun ömürlü baş ağrıtmayacak bir model (mümkün olduğunca). Wifi gerekli değil.

Sonuçta hiçbiri japon değil tabi ama bu modeller arasında çok kalite farkı var mıdır? Fiyatları birbirlerine çok yakın. altus ve E.c.a. aynı fiyat.
    Sizce macera aramayıp marka bilinirliği ile altus'u alıp geçelim mi? :) Yoksa altus yerine, yazdığım modeller arasında ciddi kalite farkı olan bir öneriniz var mı?

Tekrar teşekkürler.
    Merhaba. Rica ederim,iyi yaptınız. Tabi ki sorun.

Altus(Arçelik)'in servisi ciddi anlamda yaygın.

E.C.A'nın bu konuda sıkıntısı var,çok yaygın değil.

Airfel-Vessen'in Daikin servisliğinde olması sebebiyle servisi yaygın.

Demirdöküm için de orta karar diyebiliriz.

Sigma(İklimsa) da yaygın sayılabilecek bir servis ağına sahip.

E.C.A'nın Altus'tan biraz daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Airfel ile E.C.A Syplos'u yakın tutabiliriz. DD A5 ve Sigma Comfort da Airfel ve E.C.A ile yakın cihazlar. Bu marka modeller arasında fark var,ancak uçurum kadar değil.

İleriye dönük olarak servis yaygınlığı sebebiyle aklınıza da yatıyorsa Altus'u tercih edebilirsiniz.

2. olarak servisi gözeterek Airfel'i(veya Vessen) tavsiye ederim.

DD A5 ile Sigma Comfort birebir cihazlardır. Bu ikisi arasında servis yaygınlığı açısından Sigma daha şanslıdır. 3. tercih de bu cihaz olabilir.

Saygılarımla...

max 3,5
    benim için dış ünite sessiz olmalı ve enerji tüketimi az olmalı (şantiye elektriği kullanılıyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: h0c@

Merhaba , fiyattan bağımsız olarak Arçelik 24325 ile 24340 arasında hangisi tercih edilmeli?
    24340 r410a kullanıyor ,24325 r32 ancak

24340 modeli 4 yöne salınım, wifi ve iyonizer gibi ilave özellikleri var.

24340 ise verimliliği daha yüksek gibi görünüyor.

Tavsiyeniz ne yönde olur?
    Merhaba.

340 kodlu cihazlar R410A gazlı. Arçelik bir süre Alüminyum kondanserli üretimde bulundu. Bu da şikayetleri arttırdı. Sonra iş çığrından çıkınca Bakır kondanser kullanımına geri döndüler.

340 kodlu cihazlar %90 alüminyum kondanserli üretimin olduğu döneme ait cihazlar.

Bu bağlamda başınızın ileride ağrımaması adına(Alüminyum kondanserli cihazlar gaz kaçağı şikayetleri ile ün kazanmıştı) 325 kodlu seriyi tercih etmenizi tavsiye ederim.

Ekstra özellikler de mutlaka olsun derseniz bütçenizi artırıp 565 kodlu serileri tercih etmenizi tavsiye ederim. Ancak 340 kodlu cihazlar risklidir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: [Caty]

Tamamdır hocam çok teşekkürler
    Rica ederim.
    Merhabalar çok önceleri bir kaç ay önce yani aynı şekilde öneri istemiştim o zamanda siz yardımcı olmuştunuz. (Çok teşekkür ederim) o zaman 18000 lik tavsiyeniz olmuştu ama şimdi bunu daha açıklayıcı cevap verdiniz. Aslında benim olayım tam olarak şu; evin konumu ve salon belli zaten. Ben akşamları güzelce oturmak için kullanacağım. (4-6 saat) Kışın ise kısa oturmalar ihtiyaç olursa kısa süreli kullanırım. Yerli olması servisi olması önceliğim olur. Ankara Etimesgut. Maç bütçe 4000tl dir bana Uygun bir kaç model verirseniz onları kovalar birisini alırım. Çünkü yakın zamanda almam lazım artık. Bütçede ok zaten. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: h0c@

Merhaba,
    Arçelik in kampanyasından 18325 modelini almaya niyetliyim. 4000 TL bandına daha iyi dediğiniz bir ürün var mıdır?
    Bir de bu ürüne Wifi modülü takılıyormuş 250 TL ye. Modül hakkında bilginiz var mı? Tavsiye eder misiniz? Teşekkürler
    Merhaba.

4000TL iyi bir fiyat. Kampanya dahilinde tavsiye edebilirim.

Wi-Fi,325 kodlu serilerde opsiyoneldir.

Wi-Fi özelliği sayesinde uzaktan kontrol imkanı elde etmiş olursunuz(eve gelmeden 15-20 dk önce klimayı açma,evi serin veya sıcak bulma gibi imkanlar sağlamaktadır). Ancak çoğu kullanıcı bu hevesle alıp pek cazip görmemektedir.

İşinize yarayacağını düşünüyorsanız bu modülü de satın almanızı tavsiye ederim. Ancak zorunlu değildir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: akif2780

Merhaba, bu bolumu yeni kesfettim klima arastiriyorum bilgili kisilerden cevap bekliyorum, tesekkurler.

Kullanacagimiz oda 15m2.
    Bi duvarimiz tamamen cam ve balkona aciliyor.
    Guney cephe.
    Sehir gaziantep.

Yalniz odanin kapisini acik birakip evi de sogutmasini istiyorum 2 kisi yasiyoruz.

Butcemiz maks 4bin tl.

Nasil bir yol izleyebiliriz?
    Merhaba. Daireniz ara katta mı yoksa son kat mı ? Bu bilgiye göre daha net tavsiyede bulunabiliriz.

Evin hissedilir anlamda soğutulması için klimayı mümkün mertebe kapatmadan çalıştırmanız gerekmektedir.

Aç-Kapa şeklinde kullanım normal şartlarda da sarfiyatı artırır,hem de istemiş olduğunuz tarzdaki bir kullanımda diğer mekânların serinletilmesini önler.

5 saat ve üzeri bir kullanım şekli takribi olarak uygun olacaktır.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 21332134213521362137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.