Şimdi Ara

Klima gider borusu tıkandı, iç ünite su damlatıyor.Nasıl çözebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
15.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arçelik inverter klima kullanıyorum.. gider borusu tıkandı ve bu yüzden klima içeri su akıtıyor.
    Gider borusunun tıkandığını klimanın iç peteklerine su dökerek anladım.. eskiden bu su işlemini sıkca yapardım.. yine iç petek taraflarından 1 bardak su boşalttım ve klima sol alt köşeden damla damla akıtmaya başladı..

Klima gider borusu kapalı sistem(banyo lavobo giderine bağlı) olduğu için vakum da yapamıyorum..

yazlık ev olduğu için şehir merkezi 1 buçuk saat uzaklıkta ve klimacılar hem fazla para istedi hem de en erken 3 gün sonraya randevu vermek istediler..kimisi de gelmek istemedi..

Yardımcı olabilir misiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Klimanın tahliye borusu şu an tam olarak nereye bağlı fotoğraf var mı görelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Klimanın tahliye borusu şu an tam olarak nereye bağlı fotoğraf var mı görelim.

klima gider borusu bahsettigim gibi kapalı sistem.. duvarin icerisinden gecip soylenildigi kadariyla banyodaki lavobo giderine baglanmis bu durumda ne yapmam lazim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trailblazer

quote:

klima gider borusu bahsettigim gibi kapalı sistem.. duvarin icerisinden gecip soylenildigi kadariyla banyodaki lavobo giderine baglanmis bu durumda ne yapmam lazim?

Kapalı sistemde bu klima montajı yapılırken bağlantı nereye yapıldı?

Ev sıfırken klimalar takılı mı geldi?
  • quote:

quote:

quote:

klimalar takili degildi sadece duvarda kablolar vardi..yani ev sifir alindiginda sistem kurulu bir sekildeydi..klimacilar geldi butun klimalar takildi ve calistirdik..bu kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

klimalar takili degildi sadece duvarda kablolar vardi..yani ev sifir alindiginda sistem kurulu bir sekildeydi..klimacilar geldi butun klimalar takildi ve calistirdik..bu kadar

Anladım, muhtemelen kapalı sistemin uç borusu klimanın iç ünitesinin arkasında. Şu aşamada şunlar yapılabilir.

Eğer eliniz yatkınsa klimanın iç ünitesini duvara bağlı olan askıdan çıkartmalısınız tabi bu iş için 2 kişi olmalı. Biri klimayı askıdan çıkarıp havada tutacak, diğer kişide gider boru bağlantısını kontrol edecek eğer ezilme bükülme veya bağlantı yerinde bir tıkanıklık varsa o şekilde çözüm üretilebilir.

Veya aynı işlem için bir klimacı çağırırsınız, klimacı iç üniteyi askıdan çıkarır, yeni tahliye borusu getirir, eski bağlantıyı ayırıp yeni bir boru bağlar, sonrada boruyu dışarıya kadar götürür balkon falan varsa oraya kadar çekilebilir. Tabi mesafe uzunsa kötü bir görüntü oluşacaktır o yüzden plastik kanal sistemi içerisinden borunun geçirilmesi gerekebilir.

• Kabaca paintte çizdim.

Klima gider borusu tıkandı, iç ünite su damlatıyor.Nasıl çözebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 6 Ağustos 2015; 18:51:53 >
  • Klimanızın modeli nedir?
    Bende 125410 model Arçelik mevcut. Ev taşınması nedeniyle klimayı yeni eve monte ettirdim. Ancak yaz başında klimayı soğutmaya aldığımda klimadan şakır şakır su akmaya başladı. Sorunu anlamıştım. Tahliye borusunda sorun vardı. Ya servis çağıracaktım. Yada kendim halletmeye çalışacaktım. Klima yeni eve monte edileli uzun zaman geçtiğinden servis para isteyecekti. Garanti süresi de dolmuştu.
    Klimanın kapağını açtım. En alt kısımda bulunan parcayı söktüm. Tahliye borusunun bağlantısı bu alt kısımdaydı. Diğer borular duvardaki delikten buradan çıkıyordu. Ve klimayı monte eden servis tahliye borusunu duvardan gecirirken ezmişti. Aynı zamanda tahliye borusu aşağı eğimli olacağı yerde yukarı eğimliydi.
    Önce deliği büyüterek tahliye borusunu ezilmekten kurtardım. İkinci olarak klimayı hafif yukarı kaldırarak tahliye borusunun eğimini aşağı verdim. Ve sonuç. Başarmıştım.

• ratsx kullanıcısına yanıt
    cok merak ettim bende de 18 lik arcelik inverter var..actiginiz yerin fotosunu cekip gonderebilir misiniz? ben de ayni islemi yapmak istiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.