Şimdi Ara

Yazın klimadan gelen rutubet kokusunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
25.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazın klima fana geçince yani klimatize etmesi durdugnda klima cihazı boş olarak yani fan olarak çalışıyor ve bu sırada içerde hoş olmayan çok kötü koku oluşuyor ve bizde odanın kapısını açarak yatmak zorunda kalıyoruz yada fan olarak çalışmasın diye nem alma modudunda çalıştırıp tıpkı kış gibi oda ısınınca dursun diye işte bu nem alma modunda çalıştıgı için koku olmuyor, ama ben normal şekilde klimamı kullanmak istiyorum ve fan olarak çaışmaya başlayınca koku olmasın istiyorum ve bunun için ne yapmam lazım.

    klimam yeni olmasına ragmen 6 ay bile olmadanda bakım ve temizliklerini yaptırdım, arkadaşlar sizler bu kokunun önüne nasıl geçiyorsunuz yoksa sizde koku olmuyormukine



  • quote:

    Orijinalden alıntı: keyselili

    Yazın klima fana geçince yani klimatize etmesi durdugnda klima cihazı boş olarak yani fan olarak çalışıyor ve bu sırada içerde hoş olmayan çok kötü koku oluşuyor ve bizde odanın kapısını açarak yatmak zorunda kalıyoruz yada fan olarak çalışmasın diye nem alma modudunda çalıştırıp tıpkı kış gibi oda ısınınca dursun diye işte bu nem alma modunda çalıştıgı için koku olmuyor, ama ben normal şekilde klimamı kullanmak istiyorum ve fan olarak çaışmaya başlayınca koku olmasın istiyorum ve bunun için ne yapmam lazım.

    klimam yeni olmasına ragmen 6 ay bile olmadanda bakım ve temizliklerini yaptırdım, arkadaşlar sizler bu kokunun önüne nasıl geçiyorsunuz yoksa sizde koku olmuyormukine


    Aslında gelen koku bakım yapılmadığından kaynaklanır yüksek ihtimal daha yeni bakım yaptırdıysanız ona açıkçası pek yapıcak bişey yok.Neden koku yayılıyor diyorsanız dışarısı atıyorum 30 derece.Evaparatörün üstünden geçen gaz atıyorum 2 derece.Buraya sıcak hava çarptığında nem oluşur.Sizde cihazını kapatıp gittiğinizde bekleyen nem su koku oluşturuyor ve tekrar çalıştırdığınızda size geri gönderiyor.Bunu bakımla çözülür bazı klimalardada kendi kendini temizleme özeelikleri var onunla çözülüyor.Çok zor durumda kalırsanız pek tavsiye etmemekle beraber içindkei peteklere hafif bi oda parfümü tarzı bişey sıkarsanız o anlık günü kurtarırsınız.




  • oda parfümünü asla tavsiye etmiyor mühendis arkadaşlar, klimayı kapatıp gitmem o kendini kurutunca kapatır, ve klima yeni koku yapması için neden yok ilk defa yazın kullanacagım, ve ben bunu bir çok klimada gördüm, klima odayı sogutup fana geçince başlıyor kokular, bence şu anki teknoloji ile sanırım bunun bir çözümü yok, klima alacaklar bunu bilerek alsınlar çünkü yazın kapılar açık yatıyoruz koku olmasın diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keyselili

    oda parfümünü asla tavsiye etmiyor mühendis arkadaşlar, klimayı kapatıp gitmem o kendini kurutunca kapatır, ve klima yeni koku yapması için neden yok ilk defa yazın kullanacagım, ve ben bunu bir çok klimada gördüm, klima odayı sogutup fana geçince başlıyor kokular, bence şu anki teknoloji ile sanırım bunun bir çözümü yok, klima alacaklar bunu bilerek alsınlar çünkü yazın kapılar açık yatıyoruz koku olmasın diye.


    zaten bende tavsiye etmiyorum çok zor durumda kalırsanız misafir vs diye söylemiştim.
  • Bu konu klimalar için gerçektende sorun.Bu sorunla çok karşılaşmamak için mutlaka sık sık filitreler yıkanmalı,bakım ise gerçekten yapılmalıdır.Üstünden basitçe yapılan bakım fayda etmez.Bu koku klima üzerinde biriken tozların çamursulaşması ile oluşuyor.O tozlar tamamen temizlenmediği sürecede devam edecektir.

    Bu arada sakın ola parfüm vs.sıkmayın sonrasında daha değişik kokularlada tanışırsınız.
  • ben koku olayını, eris isimli bir koku giderici (tamamen zarasız) antibakteriyel bir sıvı ile durumu, temizlik harici çözdüm. gerçekten bakteri üretimini engellemede etkili bu sıvı. yanlız fiyatı oldukça pahalı 250 ml sprey kutulu losyon 40 tl. fakat temizlik yaptırmayın demiyorum . kimse yanlış yorumlamasın. sadece 15 günlük periyodlar ile çözülen bir durum bu yıl iyice emin oldum. geçen yıldan beri kullanıyorum çünkü. annem onkoloji hastası olduğu için üstüne düştüm. kokuya karşı hassasiyetimde eklenince durumu herkeze tavsiye ediyorum.

    şimdi şu videoyu bana samet arkadaşımız göndermiştihttp://www.youtube.com/watch?v=dP7QL6hpvyo

    ben bu videodaki spiral uçlu spray şişeden nerede bulabilirim bu aralar dolaşma imkanım yok çünkü. klima malzemeleri satan piyasada daha önce bu ürüne benzer spray pompa görmedim bu videoyu görmezden önce... bu tip ürün bulamazsam yağdanlık kullanmayı düşünüyorum ama oda pratik değil bu ürün gibide püskürtme yapmaz. klimaların iç ünite serpantin arkalarına ulaşmak için bulunmaz bir ürün bu uzun spiral spreyli plastik şişe.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.