Şimdi Ara

KLİMA ARIZA YARDIM !!!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
6
Favori
28.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Demirdöküm 12.000 BTU blue line klimam ısıtmada açılınca 5 dakika kadar dış üniteyi çalıştırıp iç ünite fanı devreye girer girmez hem iç hem dış ünite duruyor.
    Timer ışığı 5 saniye arayla 2 kez yanıp sönüyor 10 dakka kadar sonra periyodu tekrarlıyor.
    Arızası ne olabilir, kendim giderebilir miyim. Değişecek bir parçası varsa değiştirebilirim.
    Teşekkürler
  • Kendi soruma cevap vereyim belki isine yarayan biri olur.
    Klimanin iç uni te borulari üzerine yerlestirilmis olan 5 kohm ntc sensorunu olctum ve oda sicakliginda 5 kohm olma si gereken değerin 3,4 kohm gösterdiğini görünce klima tamircisinden 2.5 liraya yenisini alip taktim sorun çözüldü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar white Westinghouse 21binlik klima var 2006 dan beri kullanıyorum 3 ay önce kondansatör arızası verdi ve değişim yapıldı işte tam bu değişimden sonra olaylar patlak verdi her ay o kondansatör gidiyor voltajlar düzgün elektrik hattı zaten yenilendi gelen adam sıkıntı görünmüyor fakat neden yandığını çözemiyor deli olacağım adama değerleri yetersiz mi geliyor diyorum üstünden çıkam neyse onu taktım diyor fakat benim gördüğüm daha büyük gibiydi ve dışı mavi korumalı bir bant gibi bir şeyle kaplıydı bu arkadaşın getirdiği sanayiden çıkma demir gibi bir şey. Daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Free WiLL

Arkadaşlar white Westinghouse 21binlik klima var 2006 dan beri kullanıyorum 3 ay önce kondansatör arızası verdi ve değişim yapıldı işte tam bu değişimden sonra olaylar patlak verdi her ay o kondansatör gidiyor voltajlar düzgün elektrik hattı zaten yenilendi gelen adam sıkıntı görünmüyor fakat neden yandığını çözemiyor deli olacağım adama değerleri yetersiz mi geliyor diyorum üstünden çıkam neyse onu taktım diyor fakat benim gördüğüm daha büyük gibiydi ve dışı mavi korumalı bir bant gibi bir şeyle kaplıydı bu arkadaşın getirdiği sanayiden çıkma demir gibi bir şey. Daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu acaba?

Başka bir servise baktırın bence normalde klimalardaki metal kutu şeklindedirm

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Orijinalden alıntı: Free WiLL

Arkadaşlar white Westinghouse 21binlik klima var 2006 dan beri kullanıyorum 3 ay önce kondansatör arızası verdi ve değişim yapıldı işte tam bu değişimden sonra olaylar patlak verdi her ay o kondansatör gidiyor voltajlar düzgün elektrik hattı zaten yenilendi gelen adam sıkıntı görünmüyor fakat neden yandığını çözemiyor deli olacağım adama değerleri yetersiz mi geliyor diyorum üstünden çıkam neyse onu taktım diyor fakat benim gördüğüm daha büyük gibiydi ve dışı mavi korumalı bir bant gibi bir şeyle kaplıydı bu arkadaşın getirdiği sanayiden çıkma demir gibi bir şey. Daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu acaba?

Başka bir servise baktırın bence normalde klimalardaki metal kutu şeklindedirm

Hocam bizim burada malesef adam gibi servis yok neyse dün çıktım motorun olduğu üniteye klimayı açtık tabi öncesinde kondansatör değiştirdim lakin sigorta gene attı neyse işte motorun yanındayken tam bir daha çalıştırdım alt bölümünden bir patlama sesi geliyor tam motor devreye girecekken havalar çok soğuk olduğu için sökmeye fırsat bulamadım fakat sanırım kablo sorun var ark gibi bir şey yapıyor birazdan fırsat bulursam sökeceğim daha sonra Son bilgiyi paylaşırım

• Evet arkadaşlar yüksek gerilim nedeni ile motor yanmış şimdi sormak istediğim bizim burada elektrik dağıtım firması aydem. Ben aydeme bu sebepten dolayı şikayette bulunup zararı karşılamasını talep edebilirmiyim? zira masraf oldukça yüksek.
  • Merhaba sevgili klima ustası ve uzmanı beyler-arkadaşlar...

Klimam ile ilgili bir sıkıntım var, yardımcı olabilceğinizi düşünerek buraya yazmaya karar verdim.
    dilimin döndüğünce yazayım. ( malum teknk tabirler:) )

Klimam Siemens SZMI18000/01 marka model olup 2007 yılından beridir kullanmaktayım. bir kere ev değişimi esnasında söküldü takıldı.
    18000 btu dur.
    gelelim sorunuma. bu sorun son 10 gündür mevcut.
    normal sıcak konumunda 30 derecede ve fan hızı otomatikte klimayı çalıştırıyorum.
    1-2 dk sonra sıcak üflemeye başlıyor. normal. yanlış bilmiyorsam heat pump sistemi.
    30 dk 1 saat gayet güzel sıcak çalışıyor. ( bu arada iç ünitenin üzerindeki termostatı o ince levhaların üzerinden sökülü olup klimanın kumanda alıcı panelinin orada boşta durmakta:) )
    sonra klima defrost dediğiniz konuma geçiyor, dış ünitede kompresör sesi geliyor, dış ünite de çıtır çıtır sesler ve sonrasında dış ünite fanı çalışıyor ve çözülen buzların buharını atıyor. iç ünite sıcak üflemeye devam ediyor.
    sonra ( burda süre değişiyor kimi 1 dk kimi 15 dk ) klimanın iç ünite fanı en düşük hızdada olsa çalışıyor ama klima sıcak üflemiyor. dış ünitenin fanı orta kararda dönüyor.
    kompresör sesi yok. malum iç ünite fanı döndüğü için sıcaklıkta soğuk gelmeye başlıyor. bu süreç kimi 15dk kimi 45 dk kadar sürüyor.denedim.sonra sıcak yine bi süre çalışıyor ama bu soğuk üfleme olayı ısınan ortamı 2 dakikada soğutuyor. ( bir not bu serilerde iç ünite fanının devreden çıkması gerekliymiş ama sanırım işlemci-kart sorunu genelde varmış )
    iç ünite fanını ve dış ünite fanını durdurmak için iç ünitedeki termostatı şöyle çakmakla 1-2 saniye ısıtınca fanlar duruyor. ama kompresör sesi yok. termostat soğuyunca yine fanlar çalışmaya başlıyor yine soğuk yine soğuk.
    sevgili ustalar bu klimanın neyi neresi arızalı sizce. bu kış gününde yardımcı bilgilerinize ihtiyacım var. servislere aşırı derecede maddiyattan ötürü yamulmak istemiyorum :)
    saygılar

• Free WiLL kullanıcısına yanıt
    merhabalar
    bende marmaris teyim ve burda da aydem dağıtıcı. ( muğla-denizli-aydın-izmir-manisa )

aynı olay benim başıma geldi 4 sene kadar önce. aydeme sözlü olarak şikayette bulundum.
    binamıza teknik servis araçları ile geldiler. apartmanda ve daire sigortalarından önce kaçak akım rölelerine baktılar. Aslında bakamadılar çünkü kaçak akım röleleri yokmuş dairelerin. bu yüzden şikayeti yazılı da yapsanız dikkate alınmıyor.
    ama kaçak akım röle niz mevcut ve sağlam ise şikayet edebilirsiniz ve zararınızı talep edebilirsiniz.
    işin prosedür kısmını bilemiyorum. pratiğini yaşadığım için anlatayım dedim..
    saygılar
  • arsiseko A kullanıcısına yanıt
    evet hocam aynı şekilde yeni geçtiğim iş yerinde de yokmuş arkadaşım aydem de çalıştığı halde abi çok zor dedi. Bakalım bu aralar yeni dükkan derken biraz sıkıştım 2-3 haftaya kısmet olursa motor değişecek artık
  • Free WiLL kullanıcısına yanıt
    aynen.. büyük geçmiş olsun..
  • ARKADAŞLAR DEMİRDÖKÜM NORMAL 9000 BTU KLİMAM BUGÜN E4 ARIZASI VERDİ BU NEDİR NASIL YAPILIR Bİ FİKRİ OLAN VARMI .
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Ustam merhaba;

Beko 18000 btu klimaların kondansatör değerini hatırlıyormusunuz...50 / 5 miydi 60 / 6 mıydı ???
  • Bizi bilen arkadaşların aşağıdaki konuda objektif yorumlarını bekliyoruz.

http://forum.donanimhaber.com/m_108642437/f_//tm.htm#108698269
  • Zibro s6534üm soğutmuyor, vantilator niyetine kullaniyorum.
    Kumanadan 16 dereceye ayarladim odanin içinde hic ısı dusmesi olmadi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    Dün çalışıyor olan demirdöküm 24 btu klima iç ünitesi çalışıyor olmasına rağmen dış ünitesi hiç devreye girmiyor.

Sorun hakkında bilgi almak için desteklerinizi rica ediyorum...

• arçelik 4020 AA model klimamin bir arizasiyla ilgili sizden bilgi almak istiyorum. klimayi açiyorum 20-25 dakika eskisi gibi çok iyi sogutuyor fakat bu süre sonunda isinmaya basliyor artik sogutmuyor sicak hava üflüyor.dis üniteden acaip sesler geliyor. Kapatiyorum 5-10 dakika geçiyor açinca gene düzeliyor 20-25 dakika sonra ayni sicak hava üflüyor.servise sordum klima motoru isininca verimi düsüyor degisecek dediler ama tatmin olmadim. bu konuyla ilgili daha önce basina bir ariza gelen varmi? yardimci olur musunuz.
  • Arkadaşlar bende LG Beko 18000 lık klima var gazı kalın borudan basıyor ince birudan topluyor bu bana ters geldi normalmi bu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • huseyinguler09 H kullanıcısına yanıt
    Ben zannedersem sizin klimanın motoru sağlam sadece klimanızda gaz kaçak kontrolu yapılması gerekir ve gaz eksik olduğunda aşırı ısınıyor giden boruyu dinleyin su sesi varsa gaz var sadece hava sesi varsa gaz çok eksilmiştir

• janjarre kullanıcısına yanıt
    60/6

• hamidowic kullanıcısına yanıt
    Gaz kontrolü ve kaçak testi yaptırın

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.