Şimdi Ara

KLİMA ARIZA YARDIM !!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
6
Favori
27.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, samsung 9 BTu luk normal klima soğutmada çalışırken elektrik gitti, gelir gelmez sigorta attırdı. Sigortayı açar açmaz attırıyor hatta binanın ana sigortası dahi atıyor. Kabloları, dış ve iç üniteyi kontrol ettim, yanık kopuk kablo yok.
    İç ünitedeki resimdeki kabloyu çıkarınca iç ünite çalıştı, bir süre sonra dış ünite fanı da çalıştı ama hiç soğutma yapmadı, kabloyu tekrar takıp çalıştırınca dış ünite fanı çalışırken tekrar sigorta attı.
    Acaba sorun nerede, elektrik tekrar gelirken bir yeri mi yaktı acaba, garantisi yok en tavsiye edersiniz?
    Teşekkürler.
     KLİMA ARIZA YARDIM !!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 gün önce lg dual eco 24binlik klima kurulumu yapıldı fakat dış ünitenin boru çıkışlarında sürekli bir fısss sesi var. Bu ses bakır boru vasıtasıyla içeri kadar geliyor. Borularda aşırı bir kıvrılma yok. Servis bugün geldi vanalarla oynadı ses normal diyip gitti. Servise gaz basıncı eksik ya da fazla olabilir mi dedim, kurulumda gaz basmıyoruz zaten 6 7 metre boruya kadar içindeki gaz zaten yeterlidir dedi.


    Bana pek mantıklı gelmedi. Siz ne düşünüyorsunuz? Klimanın ısıtmasından da pek emin olamadım 40-45 derece bir ağız sıcaklığı var. Ayrıca örneğin oda şu an 23 derece klimayı 30 dereceye ayarlıyorum, klima odayı 30 yapana kadar var gücüyle çalışması gerekirken tüketim değeri 1 kw üzerine çıkmıyor.

  • Maximuss__one kullanıcısına yanıt
    Geliş ya da dönüş hattında bir bükülme olmuş,bir yerde borunun çapı daralıyor. Dönme yerlerini kontrol ettirin. Oralarda yoksa düz gelen bir yerde bile ezilmiş bir kısım olabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Maximuss__one kullanıcısına yanıt

    LG klimanin tam performans calismamasiyla ilgili başlık açtım. Ancak ilgilenen olmadi. Sanirim LG'nin kendi muhendisleri dışında bilen yok. Mail atmayi deneyecegim.


    https://forum.donanimhaber.com/klima-neden-tam-kapasite-calismaya-zorlamaz--151111724


    Merhaba. Klima profesyonellerine bir sorum olacak.


    Ben yazlığıma LG Dual Plus 24 klima aldım. Bununla ilgili foruma çok detaylı bir konu açtım. İlgi de gördü. Klimadan memnunum. Ancak şu an dışarısı 8 derece ve ısıtmayla ilgili bir sorunum var.


    Isıtma modunda 26, 27, 28, 30 derece ve tum fan hızlarını denedim ancak bir türlü 1.600 Watt'tan fazla enerji harcatamadim bu klimaya. İçerisi 22 derece. Ayarlanan 28-30 derece. Yetistiremiyor yani. Ancak buna ragmen 1.600 Watt tuketimin üstüne cikmiyor.


    Oysa teknik ozelliklerde 14 Amper / 3080 Watt maximum tuketim görünüyor. Hadi 3.000 Watt neyse de, bari 2.500 falan tuketse de daha iyi ısıtsa, ayarli derece olan 30'a gelmek icin çaba sarf etse daha iyi değil mi?


    Klima sensoru yukarida ve ufleme agzina yakin oldugu icin 25 ölçüyor. Odanin diger ucundaki termometre 22 ölçüyor. Klima 30'a ayarlı. Ama 3.000 Watt kapasitesi olan paşam zahmet edip 1.600 ustune cikmiyor. Normalde 14.000 BTU klimalar o kadar elektrik harcıyor. O zaman ben niye 24.000 BTU aldım?


    Dış sıcaklık 11-12 derece iken, yani bugune göre daha sicakken 2.400'e çıktığını gördüm oysa.


    Bunun sebebi nedir? Nasıl aşılabilir? Bir sorun mudur? Arıza mıdır? Arizaysa detayı nedir?


    Şimdiden cevap verenlere teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurkinay -- 13 Kasım 2021; 12:2:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.