Şimdi Ara

Klima 1 saat çalıştıktan sonra üflemesi azalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
11.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klima 1 saat çalışıyor daha sonra fan hızı aynı olduğu halde üflemesi azalıyor neredeyse hiç üflemiyor araç yarım saat park halinde dursun düzeliyor yaklaşık 1 saat sonra yine aynı neden yapabilir bunu bilgisi olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Knock0uT_ -- 25 Haziran 2019; 12:52:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç ford mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Araç ford mu?
    Bmw 520d e60

• Evaporator sensörünün etrafını kaplayan sünger yipranip yırtılmış olabilir, yenilenmesi gerekli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç ford m diye soryım diye geldim sormnuşlar.ford kuga aynısını yapıyor klimayı kapatınca alttan yoğunlaşan suyu boşaltınca normale dönüyor. buarada e60 aracıda var ama böyle bir sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaz-siyah -- 25 Haziran 2019; 17:36:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Evaporator sensörünün etrafını kaplayan sünger yipranip yırtılmış olabilir, yenilenmesi gerekli.
    Klimanın üflemesi kesilince fan hızını dahada arttırıyorum sonuç yine aynı neredeyse hiç üflemiyor fan çalışıyor ama gürültüsü artıyor hızını arttırdıkça

• quote:

Orijinalden alıntı: beyaz-siyah

araç ford m diye soryım diye geldim sormnuşlar.ford kuga aynısını yapıyor klimayı kapatınca alttan yoğunlaşan suyu boşaltınca normale dönüyor. buarada e60 aracıda var ama böyle bir sorun yaşamadım.
    Su boşaltmada sıkıntı yok araç çalışırkende damla damla akıyor aracı durduruncada

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Knock0uT_

Su boşaltmada sıkıntı yok araç çalışırkende damla damla akıyor aracı durduruncada

Alıntıları Göster
    açıkçası bu bir sorun mudur yoksa üreticinin klima için tasarladığı bir durummudur bilmiyorum ama konfor azalttığı kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaz-siyah

açıkçası bu bir sorun mudur yoksa üreticinin klima için tasarladığı bir durummudur bilmiyorum ama konfor azalttığı kesin.

Alıntıları Göster
    Böyle tasarlanan durum mu olur hocam? Şimdiki araçlar gaza yüklenince klimayı kapatıp geri açıyor anlık. Oda havanın ısınmasından belli oluyorda mekanik klima neden fan hızını düşürsün?

Bir sorun varki böyle birşey yapıyor. Garantisi bittiyse otoparkta 1 saat aküyü söküp bırakın aracı. Klima dijitalse adım 1, sistemi tamamen kapatıp yeniden açmak. Kontağı kapatsanızda araç hala aktif oluyor.

Garanti devam ediyorsa doğru yetkili servise.

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Böyle tasarlanan durum mu olur hocam? Şimdiki araçlar gaza yüklenince klimayı kapatıp geri açıyor anlık. Oda havanın ısınmasından belli oluyorda mekanik klima neden fan hızını düşürsün?

Bir sorun varki böyle birşey yapıyor. Garantisi bittiyse otoparkta 1 saat aküyü söküp bırakın aracı. Klima dijitalse adım 1, sistemi tamamen kapatıp yeniden açmak. Kontağı kapatsanızda araç hala aktif oluyor.

Garanti devam ediyorsa doğru yetkili servise.

Alıntıları Göster
    Hocam sanırım tam anlatamadım fan hızı düşmüyor üflemesi azalıyor klimanın fan hızını en sona alsam bile üfleme yok denecek kadar az ama araç çalıştıktan ilk 1 saat içinde böyle bir durum yok

• quote:

Hocam sanırım tam anlatamadım fan hızı düşmüyor üflemesi azalıyor klimanın fan hızını en sona alsam bile üfleme yok denecek kadar az ama araç çalıştıktan ilk 1 saat içinde böyle bir durum yok

Alıntıları Göster
    Aynısı geçen yaz F30 da başımıza geldi.Yetkili serviste klima sistemi komple güncellendi.

• Galiba kavram karmaşası oldu. Üflemesi yoktan kastınız hava üflüyor ama soğuk hava vermiyor değil mi?

Aracım fiat punto. 2 yıldır bende de oluyor. 1 saat sonra kompresör çalışmıyor veya az çalışıyor gibi, hava veriyor ancak soğuk vermiyordu. Kompresörden korkuyordum. Değişim de radyatör ile beraber oluyormuş. Haliyle masraflı bir işlem.

Bu sene bir özel servise götürdüm. Gaz basıncı fazla çıktı. Sıkışınca kendini kapatır dedi. Gazı boşaltıp tekrar bastı. az biraz kullandım park ettim. 1 saat sonra tekrar çalıştırdım yine yetersiz geldi. Sonrasında direk kontak kapatmadan klima ile oynamadan başka bir klima servisine gittim. Adam elini koydu çok iyi dedi. Daha sonrasında derece ölçer ile petekte 2. kademe iç sirkülasyon açıkken 7,5 derece - 3. kademede 8,5 derece soğukluk ölçtü.

İş şimdi uzun yolda denemeye kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 26 Haziran 2019; 10:21:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

Galiba kavram karmaşası oldu. Üflemesi yoktan kastınız hava üflüyor ama soğuk hava vermiyor değil mi?

Aracım fiat punto. 2 yıldır bende de oluyor. 1 saat sonra kompresör çalışmıyor veya az çalışıyor gibi, hava veriyor ancak soğuk vermiyordu. Kompresörden korkuyordum. Değişim de radyatör ile beraber oluyormuş. Haliyle masraflı bir işlem.

Bu sene bir özel servise götürdüm. Gaz basıncı fazla çıktı. Sıkışınca kendini kapatır dedi. Gazı boşaltıp tekrar bastı. az biraz kullandım park ettim. 1 saat sonra tekrar çalıştırdım yine yetersiz geldi. Sonrasında direk kontak kapatmadan klima ile oynamadan başka bir klima servisine gittim. Adam elini koydu çok iyi dedi. Daha sonrasında derece ölçer ile petekte 2. kademe iç sirkülasyon açıkken 7,5 derece - 3. kademede 8,5 derece soğukluk ölçtü.

İş şimdi uzun yolda denemeye kaldı.
    Hayır ilk 1 saat normal ondan sonra fan hızını değiştirmediğim halde soğuk hava üflüyor ancak çok düşük bir seviyede daha sonra fanın üfleme derecesini elimle arttırıyorum fan sesi artıyor ama üfleme yine yok denecek kadar az araba istop edince yarım saat sonra falan eski haline geliyor 1 saat çalışsın klima tekrar aynı

• _Knock0uT_ kullanıcısına yanıt
    O halde şikayetlerimiz farklı :)
  • quote:

Hayır ilk 1 saat normal ondan sonra fan hızını değiştirmediğim halde soğuk hava üflüyor ancak çok düşük bir seviyede daha sonra fanın üfleme derecesini elimle arttırıyorum fan sesi artıyor ama üfleme yine yok denecek kadar az araba istop edince yarım saat sonra falan eski haline geliyor 1 saat çalışsın klima tekrar aynı

Alıntıları Göster
    Hocam klima dijital mi manuel mi?

• quote:

Hocam klima dijital mi manuel mi?

Alıntıları Göster
    Manuel

• quote:

Manuel

Alıntıları Göster
    Yani diyorsun ki;

-klima 1 saat normal çalışıyor.
    - bir saat fan 2 deyse öyle çalışıyor ama 3-4'e alınca üflemesi değişmiyor.

Dinlendikten sonra sorun kalmıyor, 4'te de çalışıyor.

Doğru mu?

• Arızanı söylüyorum iyi dinle. Klimayı kapatınca 15dk sonra falan normale dönüyor değil mi? Hatta arabanın altı göl gibi oluyor. Klima evaparatoru donuyor buz tutuyor çok iyi soğuttuğu için.Bir kaç seçenek olabilir.

-Gazınız eksik olabilir.
    -Valf arızalı olabilir.
    -Her şey normal olabilir fakat dereceyi çok soğukta tutuyor da olabilirsiniz.Genelde bu hatadan dolayı dediğiniz arıza yaşanıyor.Klimanın sıcaklık derecesini arttırın düzeldiğini göreceksiniz.

Hatta bu arızayı yaptığı anda kaputu açıp klima borularına bakarsanız buzlandığını görüceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josepth -- 26 Haziran 2019; 22:50:25 >
  • Hocam aynı araca sahibiz ..Ben de senın bu yasadığın durumu uzun yol giderken yaşadım..Klima kontrol paneli bıraz kompleks ve hassas..Ben klıma tuşları ıle oynarken (ıc sırkulasyon vb..) buz gıbı esen klıma bıraz sonra durdu fanı yukselttım sıcaklıgı en sona aldım nafile... Klıma kompresorum arızalı dıye tamıre gıdecektım nerdeyse ta kı ınternette youtube da vb. araştırırken çözümü buldum..Klima nın sofor mahallıne uflemesı ıcın bmw kontrol panelınde fan havalandırmasını sofor kısmına yonlendırdıgınden emın ol..Sofor tarafına fanı yonlendırıp ayak ve tavan havalandırmasını mınımuma orta konsol havalandırmasını maksımuma alarak tekrar dene...Bence sorunun cozumu olacagını dusunuyorum
  • quote:

Yani diyorsun ki;

-klima 1 saat normal çalışıyor.
    - bir saat fan 2 deyse öyle çalışıyor ama 3-4'e alınca üflemesi değişmiyor.

Dinlendikten sonra sorun kalmıyor, 4'te de çalışıyor.

Doğru mu?

Alıntıları Göster
    Klima 1 saat normal çalışıyor sonra üflemesi yok denecek kadar az oluyor fanı son dereceyede alsan aynı daha sonra araç park halinde durunca düzeliyor 1 saat çalışsın tekrar aynı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.