Şimdi Ara

Klima 1 saat çalıştıktan sonra üflemesi azalıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
12.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Josepth

Arızanı söylüyorum iyi dinle. Klimayı kapatınca 15dk sonra falan normale dönüyor değil mi? Hatta arabanın altı göl gibi oluyor. Klima evaparatoru donuyor buz tutuyor çok iyi soğuttuğu için.Bir kaç seçenek olabilir.

-Gazınız eksik olabilir.
    -Valf arızalı olabilir.
    -Her şey normal olabilir fakat dereceyi çok soğukta tutuyor da olabilirsiniz.Genelde bu hatadan dolayı dediğiniz arıza yaşanıyor.Klimanın sıcaklık derecesini arttırın düzeldiğini göreceksiniz.

Hatta bu arızayı yaptığı anda kaputu açıp klima borularına bakarsanız buzlandığını görüceksiniz.
    Evet aracın altında baya bi su oluyo ama önceye göre daha mı fazla onu net bilemiyorum

Gazı geçen sene bastırmıştım gaz eksikliğinden aniden üflemesi sıfıra inebilirmi yani böyle olduğunda bile bi soğukluk geliyor ılık üflemiyor sadece üfleme çok düşüyor

Valf dediğiniz tam olarak nedir

18 derecede sabit tutuyorum daha önceleri hiç kapatmadan 5-6 saat çalışmışlığı var 18 derecede bu yaza kadar hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rudeboy87

Hocam aynı araca sahibiz ..Ben de senın bu yasadığın durumu uzun yol giderken yaşadım..Klima kontrol paneli bıraz kompleks ve hassas..Ben klıma tuşları ıle oynarken (ıc sırkulasyon vb..) buz gıbı esen klıma bıraz sonra durdu fanı yukselttım sıcaklıgı en sona aldım nafile... Klıma kompresorum arızalı dıye tamıre gıdecektım nerdeyse ta kı ınternette youtube da vb. araştırırken çözümü buldum..Klima nın sofor mahallıne uflemesı ıcın bmw kontrol panelınde fan havalandırmasını sofor kısmına yonlendırdıgınden emın ol..Sofor tarafına fanı yonlendırıp ayak ve tavan havalandırmasını mınımuma orta konsol havalandırmasını maksımuma alarak tekrar dene...Bence sorunun cozumu olacagını dusunuyorum
    Cam ve ayaklar kapalı sadece orta kanallara verdiriyorum havayı onun yanındaki çizgilerde mavi en son dişte havayıda dışarıdan aldırıyorum her zaman böyle ayarlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Knock0uT_ -- 27 Haziran 2019; 0:46:29 >

• _Knock0uT_ kullanıcısına yanıt
    Valf dediğim gazı soğutan parçadır.
    Evaparator sondası dediğimiz bir parça daha var.Yeterli soğukluğa ulaştıktan sonra kompresörü devreden çıkarır.Bu da arızalı olabilir ama işinin ehli biri incelemesi gerekli.

Dediğim gibi buz tuttuğu zaman rüzgar alamazsınız zaten çok hafif bir soğukluk gelir. 18derecede değilde 22-23lerde kullanın bakalım aynı arızayı yapıcak mı.

• quote:

Valf dediğim gazı soğutan parçadır.
    Evaparator sondası dediğimiz bir parça daha var.Yeterli soğukluğa ulaştıktan sonra kompresörü devreden çıkarır.Bu da arızalı olabilir ama işinin ehli biri incelemesi gerekli.

Dediğim gibi buz tuttuğu zaman rüzgar alamazsınız zaten çok hafif bir soğukluk gelir. 18derecede değilde 22-23lerde kullanın bakalım aynı arızayı yapıcak mı.
    Sorun buz tutma gibi geliyor klima gazını biraz boşaltsam acaba sorun düzelir mi ?

• _Knock0uT_ kullanıcısına yanıt
    Eksik gazdan da yapabilir boşaltmanızı önermem.Sıcaklığını arttırıp deneyin dediğim gibi sorun düzelecektir diye düşünüyorum yoksa iyi bir ustaya gösterin

• quote:

Eksik gazdan da yapabilir boşaltmanızı önermem.Sıcaklığını arttırıp deneyin dediğim gibi sorun düzelecektir diye düşünüyorum yoksa iyi bir ustaya gösterin
    Teşekkür ederim

• Hocam klimadaki bu arizanizin sebebini buldunuz mu? Aynı sorunu ben de yaşıyorum.

• Merhaba, aynı sorunu ben de yaşıyorum, bir çözüm bulduysanız paylaşır mısınız? iyi günler

• merhaba soruna çözüm bulundu mu bende de aynı sorun var , hatta bi keresinde o kadar canımı sıktı ki araca seyir halindeyken kızıp dip gaz yaptım birden üfleme hızı arttı düzeldi . tabi 2 gün sonra yine aynı problem 1 saat sonra üfleme hızı düşüyor yazın can sıkıyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.