< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

|
|
Saddam'la ilgili pek bilgim yok fakat hocam baktığım kadarıyla zaten ülkeyi yöneten partideymiş ve orduyla birlikte bir çok savaş başlatmış. Ordunun desteği var arkasında. Bir de toplumların yaşamışlıkları var. Mesela bence Cumhuriyet yerine şeriat ilan edilseydi, ya da Cumhuriyet kurulduktan 10-15 yıl sonra şeriat ilan edilseydi çok kolay yeterli destekçi bulunurdu. Ama 100 yıl olmuş, kuşak değişmiş. Eski devlet anlayışı terk edilmiş. Artık ilan edilebileceğini sanmıyorum. Saddam'ın durumu da o işte. Kuşak değişimi olmamış. Yani bizim toplum yapımızla aynı değil. Bizden bir Saddam çıkar mı? Çıkabilir ama 5 yılda çıkabileceğini düşünmüyorum. |
|
|
Şimdikinden daha kötü olmazdı. Siz olayı anlayamamışsınız. Tüm bu yaşadıklarımızın sebebi her şeyi tek bir kişinin eline vermekti. KK seçilseydi hiç değilse ülkede hiç değilse çok seslilik olurdu. Fakat anlaşılan bizim ülke tek yumrukla yönetilmeye pek hevesli. |
| _____________________________ |
|
|
Öz yönetim, pkk lı seçilmişlere belediye teslim etme, abd ab emirkulluğu, he ekonomi iyiye giderdi tabi hizmet bedeli olarak sıcak para gelirdi batıdan demokrasi gelmiş diye < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Aralık 2023; 1:9:29 > |
|
KK'nin seçilmesi halinde olacaklar elbette farazi. Ne desek boş. Fakat beklenti ülkenin yönetiminin tek bir kişinin, oligarşinin elinden çıkmasıydı. RTE yalnız değil yanında Bahçeli var. Elbette bu böyle zaten hiçbir iktidar yanında yalnız kendi adamlarını tutarak 20 yıl boyunca varlığını sürdüremez. Yaşadığımız rejimde hangi demokratik hakkımız kaldı? yaşadığımız rejime bir cumhuriyet diyebilir miyiz? Demokratik bir cumhuriyet miyiz? ya da hiç olduk mu? Saltanat yönetimine ne kadar uzaktayız? Geleceğe dair hangi beklentilerimiz kaldı? İtiraz edenin dahi hain olduğu bir düzende artık kimse hiçbir şeye itiraz etmiyor zaten. İnsanlar muhalefetten de siyasetten de gelecek umutlarını da kaybetti. İktidar değişseydi hiç değilse 25 yıl sonra bir değişiklik olurdu. Akşener'e ben de seçim sonrası haksızlık yaptığımı düşündüm. Hak verdim ona. Fakat Akşener ne partisini koruyabildi ne de kininin önüne geçebildi. Akşener bitik bir siyasetçi. Partisi bitik bir parti. Kılıçdaroğlu'nun ise hakkında bir söz söylemeye değmez. Bu adamın bir şekilde seçimi alacağına inanmam aptallıktı. Kendi partisinin seçimlerinde 2 kez üst üste yenilen tam bir looser. ÖÖ'in gittiği yol ise belirsiz. İstanbul kaybedilsin İmamoğlu ile birbirlerine girecekler. İstanbul alınsın ama diğer şehirler kaybedilsin İmamoğlu partide ağırlığını koyar. İstanbul ve diğer şehirler kazanılsın koltuktan inmez. hatta başkanlık seçiminde aday bile olmayı düşünebilir. KK'nin aday olduğu yerde ÖÖ neden aday olmasın? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 10 Aralık 2023; 1:16:33 > |
|
Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile istenilen kişilerin devletten tasfiyesi artık kolay diye biliyorum.Bahsettiğiniz kadro değişiklikleri 2018 ve öncesinde zordu.Bunun için söylediğiniz gibi önce kendi kadrolarını yetiştirmek gerekiyordu.Bu da en az 20-30 yılı buluyordu.Fetö'de o yüzden okullara kendi militanlarını yerleştirerek zamana yayarak devlette kadrolaşmaya çalışmıştı.Ancak yeni sistemde buna gerek duyulmuyor diye biliyorum.Mevcut Cumhurbaşkanlığı sistemin en büyük tutarsızlığı zaten bu.Yeni gelen yönetim istediği kişileri istediği yerlere rahatça atayabildiği gibi istediği kişileri de rahatça görevden uzaklaştırabiliyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 10 Aralık 2023; 3:52:53 > |
|
bu tarz soruları soran sözde muhaliflerin kafasında ki sistem, akpden farklı değil zaten. o yüzden böyle şeyleri pek dusunmuyorlar. düşünseler böyle saçma sapan konusmazlar. genel olarak bu muhaliflerin istediği akp gitsin ama bizim partimiz başa gelsin akp v2 olsun.birazda bizim dediğimiz olsun muhalifi bunlar. birazda biz güç alalım kafasında oldukları için AKP kazanıyor zaten. zira zaten akp bu sistemin en iyisini yaparken 2. bir akpye gerek yok < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 10 Aralık 2023; 6:37:50 > |
|
http://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/internet/domashen-internet https://www.vodafone.ro/serviciifixe/client-nou Kıyaslayaca hiçbir ülke yok bu bir soyğunhttps://www.starnet.md/ro/services/internet
|
|
Keşke seçilseydi de nereye gittiğini görseydiniz omg. |
|
|
onu bunu bilmem akp saltanatına son verecek tek parti Chp idi çokta güzel bir ivme yakalamışlardı ama millet yine hayali senaryolara kanıp K.K. ye inanmadı. akp'nin oy sayısı ve gücü ortada iken siz daha emekleme dönemindeki Ümit Özat ve sinan oğan gibilerini yarışta koşturmaya çalıştınız sonuçta daha yarı yolda takılıp düştüler düşerkende yarışta kafa kafaya giden hatta geçmek üzere olan K.K. de onlara takılıp düştü ve sonuçta çizgiyi geçen akp oldu. Bundan sonra bir daha seçim olsa akp'yi bu kadar zorlayan parti çıkar mı hiç sanmıyorum çünkü K.K. ye inanmış seçmeninde hevesi kırıldı umutları söndü bu saatten sonra ne Chp ne başka bir parti akp'yi zorlayamaz artık. |
Ülkede akp li kalırsa tabi. Adamlar feto PKK teröristlerini çıkarıp yerine akp lileri doldurmayı bekliyordu. Adalet yerin dibine girerdi, birkaç kat daha. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black // _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|