Şimdi Ara

Kızım okulda kavga etmiş nasıl bir tavır almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kızım fen lisesinde okuyor 16 yaşında her gün ders çalışır notları iyidir 90-100 ün altına düşmez. 4 gün önce hocası aradı sınavlarından 90 100 alan çocuğun 40 aldığını söyledi, ben de bir şaşırdım ama pek üstelemedim. dün başka bir dersinden de 55 aldı üstelik hocasına da saygısızlık yapmış, detaya girmeyecem.

okuluna gittim müdürle konuştuk, sadece 2 ders değil neredeyse tüm sınavları zar zor geçmiş. notları bu şekilde devam ederse başka okula nakli yapılacağı söylendi.

ben gittikten 1 saat sonra müdür arayıp kızımın kavga ettiğini söyledi inanamadım allah allah emin misiniz benim kızım olduguna falan derken tekrar okula gittim, yüzü boynu kedi atlamış gibi hep tırnak çizik içinde, diğer kızın ailesiyle müdürün odasında toplandık suçun onlarda olduğunun farkındalardı. fiziksel olarak bile eşit değiller iri yarı kalıplı bir kıza karşı benim zayıf kızım. kavganın sebebi ise bu velet uzun zamandır benim kızıma akran zorbalığı yapıyormuş, derslerde laf sokmalar, dedikodu falan derken hocalar müdahale etmiş bu zamana kadar, sağ olsun birkaçı çocuklar yokken şahitlik yaptılar.

olay şu dün ben okula gittikten sonra şu prensese bakın babası geldi falan diye atlayıp arkadaşlarının önünde küçük düşürmüş, üstüne bu dombili çocuk bir de benim göbekle dalga geçmiş kızım da patlayıp buradan sonra saldırmış ama ne hikmetse o kızda hiçbir şey yok benim çocuğumun ağzı yüzü kan şiş içinde. bunları konuştuktan ve ailesini de bir güzel süzgeçten geçirdikten sonra çocuklarımızı etkilememesi için olayı burada sonlandırmaya karar verdik çocuklarımızı tokalaştırıp öpüştürdük. tabii cezasız kalamazdı, o kıza okuldan kınama cezası ve 1 hafta uzaklaştırma kararı aldırdık.

yeri gelince arkadaş gibi oluyoruz, hafta sonları buz patenine, bazen kampa gidiyoruz birbirimizden başka kimsemiz yok hem annelik hem de babalık yapıyorum, yaşıtlarına göre çok fazla imkanı var her şeyin en iyisini ona verdim, hiç darlamadım özel hayatına burnumu sokmadım, bu sıralar it çakalla fazla gezip tozmaya başladı bu yüzden fazla kendi haline salıp göz ardı ettiğimi düşünüyorum. eve gidince 2 haftalığına modemi söktüm, telefonunu, laptopunu, televizyonu kaldırdım, odasının kapısını dahi söktüm.

gece fazla ileri gittiğimi anlayınca baya kötüleştim hal böyle olunca kapısını geri takıp telefonunu verdim. kötü mü yaptım?

bugün okula gitmek istemedi okul servisçisini arayıp sabah gelme eve şehir dışındayız demiş, servis şoförü beni aradı yalancı çıkartmadım tabii onayladım, okuluna yollamaya çalışacağım diye kendimde işe geç kaldım sonuç olarak ikimizde evdeyiz. dershane ödevlerine yardımcı oldum düşük aldığı derslere bakındım matematik ve fizik çalıştırdım meğerse hepsini gayet de iyi bilip yapıyor. kızım bunları yapabiliyorsan sınavı niye yapamadın deyince de baba yok şöyle oldu yok böyle. hava güzel haydi dışarı yemeğe çıkalım orada da calısırız biraz cantanı getir diye çıkarıp dershanesine bıraktım, eve geldim iyi küfür yemisimdir herhalde.

biraz bahsedeyim bizden, abim ve eşi ben 19 yaşımdayken vefat ettiler annem ve ben yeğenime 1 yaşından beri bakıyoruz, abimin eşinin ailesi kızı zamanında istememişti, aradan 1 yıl kadar geçince evlat edinme davası açtılar bize, başta istememişlerdi, maddi açıdan falan da biz daha iyi bakabilirdik haliyle davanın kazananı annem oldu zamanında, torununu evlat edindi. kendi çocuğumuz gibi baktık aynı kandanız sonuçta.

ilerleyen yıllarda annem de vefat etti, kız 13 yaşındayken kendi velayetime aldım.

• Hocam fazla darlamayin.
    Ancak gözünüz de o farkına varmadan hep üstünde olsun.
    Belli bir yaşta ki çocuklarında eşyalarını yada imkanlarıni alarak cezalandırma yolunu seçmeyin.

Konuşun.
    Anlamıyor mu yine konuşun.
    Yine yine yine.
    Ve hep yapıcı konusun içine ta ki baba vicdanını aşilayana kadar.
    Kafanıza da falza takmayın.
    Çocuk bi düşecek bi kalkacak, düştüğü yerde hep siz yardım için hazır duracak ve kalkamadigi yerde değnek olup.siz kaldiracaksiniz

Benimde kızım var çok.iyi bir okula.gidiyir.
    Bu gün sınavı vardı dün.az biraz sınava hazır mısın vs gibi bi kaç soru sordum biraz darlandi.
    Kızım darlandin okey anladım da acaba bu şekilde değilde tamamen ilgisiz mi olmamı istersin acaba dedim sustu :)

Tekrar ediyirum.
    Kafanızı takmayın
    Hep yanında olun ve onu hissettirin her şey yoluna giricek.
    Geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Notları kötü geldi diye nasıl başka bir liseye nakil yapıyorlar ? O kız oraya gitmeyi lgs de gereken puanı yaparak haketmiştir bir şey yapamazlar özel okul olsa para ödenmedi denilse anlarım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • keşke her baba senin gibi olsa

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tonla nedeni olabilir bu durumun. Bence karşına alıp konuş, derdini dinle. Öğrenirsin nedenini. Zorbalık da olabilir ya da dediğin gibi kötü çevresinden de etkileniyor olabilir. Çok saçma ama pick me up girl olup derslerini kötü yapıp "Ben de o okula ait değilim ya zar zor geçiyorum" imajı veriyor olabilir. Ebeveynleri öldüğü için bunu atlatamamış olabilir. Davadan da etkilenmiş olabilir. 16 yaşında kıza dava açsan ne olur? 2 sene sonra zaten reşit. Hakim bile karar almaz. Uzatır da uzatır.

• Kapıyı sökme. Lütfen...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erişkinlik dönemine geçerken kişiliğinin de tam yön bulduğu dönemde dengesiz olabiliyor çocuklar. Kızlar bu konu da erkeklere göre daha hassas, ceza verirken amacınızın aslında onun iyiliği için yaptığınızı anlaması açısından ceza vermek yerine bu durumu düzeltmemiz lazım, şu an hatalı kararlar alabilecek yaşta olduğun için senin hakkında ki bazı kararları ben veriyorum ama yetişkinliği de ilk adım attığın bu dönemde konuşarak birlikte karar verelim gibi bir alt yapı hazırlayabilirsiniz belki. Benim de anaokulunda bir kızım var, bu durumları henüz tecrübe etmedim ama ve ciddi konuları konuşmakta kolay olmuyor ama onun hakkında karar verirken(veya ceza) ona hiç danışmamak kızınızı sizden uzaklaştırabilir. Bütün ebeveyn sorumluluğu sizde olduğu için tabi bunu istemezsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İdare verebileceği maksimum cezayı vermiş. En fazla bir hafta okuldan uzaklaştırabilirlerdi yapmışlar. Daha ötesi de ilçe disiplin kurulunda olur ancak ciddi suçlar olmadıkça oradan sonuç çıkmıyor.

Eğer diğer kız devam ederse tekrar şikayete gidin tekrar ceza versinler. Okulun disiplin kurulu karşı tarafın ailesine okul değiştirme yönünde bol bol telkin verebilir, okul müdürünün tutumu çok önemli.

• gainzzz34 kullanıcısına yanıt
    Valla ya, ay başı paramı atar o kadar. Manevi mi muhabbet yok

• agsgsgd hocam cogu baba oyle trde.

• Adam troll bide ciddi ciddi tavsiye verenler olmuş

• CSB

• Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt

ne demisti o arkadas mesajı silinmis

• gavuroglan kullanıcısına yanıt
    Çok ilgili bi baba olduğunuzdan bahsetmişti kendi babası ilgisizmis

• gavuroğlan dan sonrasını okumadım...

• Anlatımından yola çıkınca o kavga konusu verdikleri ağır cezayla kapanmış bence ama bilemedim. Daha genel konuşursak onu gerçekten sürekli desteklediğini, her koşulda arkasında durduğunu hissettirmelisin bilhassa da bahsettiğin geçmiş ve arka plandan dolayı. Herhalde orijinal annesi ve babasına ne olduğunu biliyor. Onların manevi boşluğunu tamamen doldurmak gibi çok zor bir misyonun var.

Not: CSB değilse tabii.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.