Şimdi Ara

Kişisel gelişim için önereceğiniz kitap...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene gecikmelide olsa üniversite tercihimi yapıp Makine veya E.E. müh. liğine gitmeyi düşünüyorum. Birkaç forumdan yaptığım araştırmalarda. Üniversitede boş durmayıp kitap okumanız gerekir diye öğütler veriliyor fakat ne tür kitap olduğunu anlayamadım. Roman veya hikaye olmadığına eminim. Ders kitapları olduğunu sanmıyorum ? Bu öğütlerde bahsedilen kitaplar neler bilen var mı?

Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Konuyu kitap bölümünde kitap önerileri var, üst konu oraya açmanızı tavsiye ederim.

Hatalıyım doğrudur. Ama bu bölümde daha hızlı yardım alacağımı sanmıştım.

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Konuyu kitap bölümünde kitap önerileri var, üst konu oraya açmanızı tavsiye ederim.

Hatalıyım doğrudur. Ama bu bölümde daha hızlı yardım alacağımı sanmıştım.

Alıntıları Göster
    kişisel gelişim kitapları, bu yaşa kadar okunmamış olan dünya klasikleri öncelikli olmak şartıyla romanlarda okunabilir bence

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinburak88

kişisel gelişim kitapları, bu yaşa kadar okunmamış olan dünya klasikleri öncelikli olmak şartıyla romanlarda okunabilir bence

Alıntıları Göster
    Ben bu konuda kitapların çok fazla bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Daha fazla yararı filmlerden edinebilirsin. Ayrıca, yaşayarak tecrübe edinmek daha güzel...

Kolay gelsin
    Aşk'ta bir avuntu, gerçek ise hayal içindeki hayale şarab
  • quote:

Orijinalden alıntı: metete

Ben bu konuda kitapların çok fazla bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Daha fazla yararı filmlerden edinebilirsin. Ayrıca, yaşayarak tecrübe edinmek daha güzel...

Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Kişisel gelişim derken yanlış anlaşıldı galiba editleyelim. Başka bir tabirle bana gerçekleri anlatacak. Gözümü açacak. Karakterimi geliştirecek kitaplardan bahsediyorum. ( tabi hepsi olumlu yönde olacak.). Yoksa Erdal Demirkıran'ın kitapları gibi kitaplardan bahsetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: metete

Kolay gelsin

Alıntıları Göster
    En iyi gelişimi ben dahil hiç bir kimseyi dinlemeyip vaktini düşünmeye adayarak gerçekleştirebilirsin.

Not: Cesaret ister

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonOfPatriot

En iyi gelişimi ben dahil hiç bir kimseyi dinlemeyip vaktini düşünmeye adayarak gerçekleştirebilirsin.

Doğrudur. Bu kitap okuma işi bir arkadaşım sayesinde oldu. Kendisi tıp'ı geçen yıl bitirdi. Bana Animal Farm türü kitapları anlatırdı hep. Bitirdiği yıl memleketine gitmeden once birkaç kitap önerdi ama çoğunu unuttum. O yüzden böyle bir konu açtım.

quote:

Orijinalden alıntı: SonOfPatriot

Doğrudur. Bu kitap okuma işi bir arkadaşım sayesinde oldu. Kendisi tıp'ı geçen yıl bitirdi. Bana Animal Farm türü kitapları anlatırdı hep. Bitirdiği yıl memleketine gitmeden once birkaç kitap önerdi ama çoğunu unuttum. O yüzden böyle bir konu açtım.

Alıntıları Göster
    Kişisel gelişim kitapları okuyabilirsniz. Ben bir tane önereyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramuli

Teşekkürler. Kitap kaç sayfalık öğrenebilirmiyim ?

quote:

Teşekkürler. Kitap kaç sayfalık öğrenebilirmiyim ?

Alıntıları Göster
    sınırsız güç'ü oku yeter.diğer tüm kitaplar zaten bunun türevi.

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

sınırsız güç'ü oku yeter.diğer tüm kitaplar zaten bunun türevi.

Alıntıları Göster
    Hermann Hesse nin kitapları muhtemelen ufkunu açacaktır.

Orijinalden alıntı: köle

Hermann Hesse nin kitapları muhtemelen ufkunu açacaktır.

Alıntıları Göster
    Hiçbir kişisel gelişim kitabının faydası olduğunu sanmıyorum,belki de benden kaynaklanıyordur;ama ''sokma akıl'' olduğunu düşünüyorum kişisel gelişim kitaplarının.Bana göre en iyisi sana bir şey öğretme hevesinde olmayan kitapları oku,onları okumakta daha rahat,öğreneceğin şeyler de daha çok olur.Örneğin;Orhan Kemal kitapları çok güzeldir ve Montaigne'nin ''Denemeler'' kitabı da.

• quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

Hiçbir kişisel gelişim kitabının faydası olduğunu sanmıyorum,belki de benden kaynaklanıyordur;ama ''sokma akıl'' olduğunu düşünüyorum kişisel gelişim kitaplarının.Bana göre en iyisi sana bir şey öğretme hevesinde olmayan kitapları oku,onları okumakta daha rahat,öğreneceğin şeyler de daha çok olur.Örneğin;Orhan Kemal kitapları çok güzeldir ve Montaigne'nin ''Denemeler'' kitabı da.

Hiçbir kişisel gelişim kitabının faydası olduğunu sanmıyorum,belki de benden kaynaklanıyordur;ama ''sokma akıl'' olduğunu düşünüyorum kişisel gelişim kitaplarının.

Ön yargıyla yaklaştığınızı düşünüyorum kişisel gelişim kitapları hakkında, hepsi "sokma akıl" diye nitelendirilemez bence. Çok abartılı olanlarda var ama bilimsel olarak araştırma yapılıp kitaplarda bunu sunan insanlarında hakkını yememek gerek diye düşünüyorum.

quote:

Hiçbir kişisel gelişim kitabının faydası olduğunu sanmıyorum,belki de benden kaynaklanıyordur;ama ''sokma akıl'' olduğunu düşünüyorum kişisel gelişim kitaplarının.

Ön yargıyla yaklaştığınızı düşünüyorum kişisel gelişim kitapları hakkında, hepsi "sokma akıl" diye nitelendirilemez bence. Çok abartılı olanlarda var ama bilimsel olarak araştırma yapılıp kitaplarda bunu sunan insanlarında hakkını yememek gerek diye düşünüyorum.

Haklı olabilirsiniz,ben kendi bakış açımdan konuştuğum için bana göre ''sokma akıl''. Bir aralar meraklıydım bu tür kitapları okumaya,hatta beni Robin Sharma soğuttu bu kitaplardan;ama bütün kişisel gelişim kitaplarını okuma gibi bir imkanım olmadığı için hepsi dediğim gibi olmayabilir.Dediğim gibi kendi dünyamdan konuşuyorum sadece.

• quote:

quote:

quote:

Haklı olabilirsiniz,ben kendi bakış açımdan konuştuğum için bana göre ''sokma akıl''. Bir aralar meraklıydım bu tür kitapları okumaya,hatta beni Robin Sharma soğuttu bu kitaplardan;ama bütün kişisel gelişim kitaplarını okuma gibi bir imkanım olmadığı için hepsi dediğim gibi olmayabilir.Dediğim gibi kendi dünyamdan konuşuyorum sadece.

Zaten sizin bakış açınıza zaman ayırmak istediğimden attım o cevabı. Robin Sharma'nın hangi yapıtını okumuştunuz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Zaten sizin bakış açınıza zaman ayırmak istediğimden attım o cevabı. Robin Sharma'nın hangi yapıtını okumuştunuz?

Alıntıları Göster
    Üniversitede topluluklar, klüpler falan varsa onlara katıl. Kişisel gelişim için eve kapanıp kitap okumak hiç mantıklı gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Üniversitede topluluklar, klüpler falan varsa onlara katıl. Kişisel gelişim için eve kapanıp kitap okumak hiç mantıklı gelmiyor.

Son zamanlarda herşeyin okumaktan geçtiğine inanmaya başladım. Sırf bu yüzden kendimi okumaya adamayı düşünüyorum. Yaşayarak öğrendiğim şeyler bana saygı ve para kazandırmadı.

quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Son zamanlarda herşeyin okumaktan geçtiğine inanmaya başladım. Sırf bu yüzden kendimi okumaya adamayı düşünüyorum. Yaşayarak öğrendiğim şeyler bana saygı ve para kazandırmadı.

Alıntıları Göster
    Okudukça saygı ve paranın ne kadar önemsiz olduğunu göreceksin.Hayallerim ve hedeflerim için para lazım mı diyorsun? O zaman da şuanki hedeflerinin ne kadar önemsiz olduğunu göreceksin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.