Şimdi Ara

Kış lastiği zorunlu olacakmış...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
3.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de bu çıktı başımıza arkadaş...Geçen haberlerde de diyordu. Ulaştırma bakanlığı 1 ay içinde genelgeyi çıkartacakmış. Kış lastiği zorunlu olacakmış. Kışın değiştir, yazın değiştir...Bu ne arkadaş ya. Zaten lastikleri muhafaza edecek yer yok herkeste. Yok güneş görmeyecek yok rutubetli olmayacak...Artık kış lastiğini taktırır dört mevsim kullanırız. :) Yaz aylarında kış lastiği kullanmanın ne gibi olumsuz yanları var?

• Yazın kış lastiği kullananların yorumunu alalım :)
  • iyi bir uygulama
  • quote:

Orijinalden alıntı: legend1982

iyi bir uygulama

iyi de usulüne uygun olarak nasıl muhafaza edeceğiz? Herkesin kapalı garajı mı var? Her yerde kış aynı şekilde yaşanmıyor ki...
  • bodruma koymayı düşünüyorum.
    geçen kışı arabayı yeni aldım dedim üstünde verdikleriyle çıkarıyım dedim.nasıl olsa fazla kar yağmuyor dedik. ne kar yağdıysa geçen sene burnumdan geldi. yokuşta kaldım. öndeki araba yüzünden kaldım. yanımdan kış lastiği olanlar geçti gitti. ben orda yok zincirdi felan derken yarım saat uğraştım. zincirinde halkaları kopukmuş. 4 5 senedir hiç kullanmamıştım. takamadım son çare yokuştan geri geri gitmekte buldum. ama kış lastiğim olsaydı o yokuşta kalmıyacaktım.Allahtan kaldığım yer ana cadde felan değildi.bu sene mecburen alacam bu lastikler kışı bırak öbür yazı çıkarmaz. not: Ankarada yaşıyorum.

biyandada Antalya gibi biyerde yaşasam kış lastiği ne yapacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: legend1982

bodruma koymayı düşünüyorum.
    geçen kışı arabayı yeni aldım dedim üstünde verdikleriyle çıkarıyım dedim.nasıl olsa fazla kar yağmuyor dedik. ne kar yağdıysa geçen sene burnumdan geldi. yokuşta kaldım. öndeki araba yüzünden kaldım. yanımdan kış lastiği olanlar geçti gitti. ben orda yok zincirdi felan derken yarım saat uğraştım. zincirinde halkaları kopukmuş. 4 5 senedir hiç kullanmamıştım. takamadım son çare yokuştan geri geri gitmekte buldum. ama kış lastiğim olsaydı o yokuşta kalmıyacaktım.Allahtan kaldığım yer ana cadde felan değildi.bu sene mecburen alacam bu lastikler kışı bırak öbür yazı çıkarmaz. not: Ankarada yaşıyorum.

biyandada Antalya gibi biyerde yaşasam kış lastiği ne yapacam.

Benim bulunduğum yerde de senede toplasan taş çatlasa 6-7 gün kar yağar. O zaman da zincir takar giderim yoluma. Şimdi ben niye kış lastiği alayım ki...

• Kış lastiği adı üstünde kar lastiği değil. Yani kar yağmasına gerek yok. Yazlık lastikler +7 (artı yedi) derecenin altında hamuru sertleştiği için tutunma problemleri yaratır. Gece gündüz ortalaması +7 derecenin altına düşüyorsa yağmur, kar, çamur, buz olmasa da kış lastiği kullanılması tavsiye edilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arabayı satıyoruz üstünde kış lastikleri takılı o zaman fiyatı artırayım.

Sahibinden kış lastikli Vectra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

Yazın kış lastiği kullananların yorumunu alalım :)

Ben yaz kıs kullanım,lastıgın anasını ağlatmıstım.Azıcık suda bıle araba durmuyordu
  • Bence siz kış lastiği hakkında daha detaylı bir araştırma yapın.
    Bence çok iyi bi uygulama,zorunlu olsun tabi.
    Kış lastiği arkadaşlarında dediği gibi sadece kar yağdığında kullanılmaz,hava sıcaklığının 7derecenin altında işlevini yerine getirir.Sahip olduğu desen sayesinde yaz lastiğinden daha iyi su tahliyesi yapar ve aracın yola daha iyi tutunmasını sağlar.
    vs
    vs
    vs
  • Bu pazartesi evden çıktım sabah 7 de frene biraz basmamla abs nin çalışması bir oldu ve araba biraz geç durdu. Karşıdan karşıya biri geçiyordu ve ben yavaşca frene bastım birden abs takır takır yapmaya başlayınca yüreğim agzıma geldi çünki hiç beklemiyordum oldukça yavaş gidiyordum heryerde kasis var zaten ve frene çok az basmıştım.Belki 30 ile anca gidiyordum lastikler 1 yaşında 20bin kmde continental.Kışın zaten herzaman oluyor burda rakım biraz yüksek istanbulun içine göre ancak daha şimdiden başlaması hiç beklemediğim bir anda aracın zor durması çok şaşırtıcı.

Yanı demek istediğim daha şimdiden sabah saatlerınde tehlikeli olmaya başladıysa kışın kış lastiğinin zorunlu olmasına neden şaşırıyoruz anlamadım. Bu konu her sene açılıyor ve forumumuzdan bir örnek veriyim geçen sene cihanair aynı konuya kış lastiğimi ona paramı verilir demişti, 1 ay sonra 70 bin tl lik jettasını karda kayıp pert etmişti. Gerçi şimdide petlas alıyor para onun için can güvenliğinden önemli olabilir herneyse konumuz bu değil ancak onun gibi biri kayıp sizin arabaya çarptıgı zaman olan suçsuza oluyor bu nedenle böyle bir zorunluluk çok güzel olur. Cihanair elektirik direğine çarpmıştı. Herkez direğe çarpsa banane isterse ucurumdan uçsun ama gelip bana çarpma riski varsa kış lastiği zorunlu olmalı. (cihanairin uçurumdan düşüp ölmesini istemiyorum yanlış anlaşılmasın kendisi konu mankeni oldu biraz )

• Vallaha ben tanesi 250 tl'ya aldım 4 tane,bridgestone. Yazlıklar da aynı marka ve o kadar çukura bilmemneye girmeme rağmen ( zevkine değil tabi angara başkent burası, melih gökçeğin eğlence parkı) bana mısın demedi. Bu gözlemime dayanıp aldım. Nokian alacaktım ama ankara bayisi yeni seri veremeyiz elimizdeki lastik neyse ancak onu verebiliriz dedi, bende sağolun zaten başka alternatifim yok mecburum size dedim...
  • daha önceki aracımda pirelli winter carving marka kış lastiği kullandım. istanbul da kullandım. sudaki performansı yani zemin ıslaksa çok kayıyor normal lastikten fazla kayıyor. ancak yerde kar varsa çok güzel tutunma sağlıyor. kontrol kar üstünda tamamen bende. şimdi istanbul için konuşuyorum edindiğim tecrübeye göre 7 derecenin altına bile düşmediği çok zaman oluyor kışın kardan çok ıslak zemin oluyor ben istanbulda kış lastiğini karlı havalar hariç oda 3 - 5 gün gereksiz gördüm. ancak pirelli winter carwing için tecrübem var belki ıslaktada ii olan ı vardır. kışın 3 5 kere kar yağdığındada kar paleti takıyorum çok rahat lastikle uğraşması sök tak muhafaza et daha zor bence. ama bir erzurum bir ankara gibi karasal iklimin hüküm sürdüğü yerlerde gerekli olabilir diye düşünüyorum

• Polisler her aracı durdurup lastikleri tek tek kontrol etmediği sürece kış lastiği almayı düşünmüyorum. Karda arabayı kullanmıyorum, garaja kapatıyorum. Gerçi bu zamlardan sonra aracı tamamen garaja kilitlemek gerek ya, neyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz zaten yaz kış fark etmez kış lastığı kullanıyoruz problem yok..

tek eksi yanı asfaltta ses çıkarıyo okadar :D
  • Geç bile kalındı. En ufak rampada bile kış lastiği olmayıp, birde kaza yapıp yolu kapatıyorlar. Sırf o 1 kişi arkasında yüzlerce aracı bekletiyor. Geçen kış bende kış lastiği var, önümdeki araca baktım, pati çeke çeke gitmeye çalışıyor. Hiç düşünmüyor bende eksik olan ne? diye..

Normal yerlerde çevirme olmaz ama ana yollarda çevirme olacaktır. Özellikle kış lastiği olan araçlar normal seyir halinde giderken, kış lastiği olmayan bir araç pati çekerek, bocalayarak giderse dikkat çeker zaten. Trafik polisi, seni şöyle alalım der..

Merak etmeyin kabak gibi çıkar kış lastiği olmayan araçlar. Mesela Ankara-Gölbaşı yolunda geçen kış bildiğin oto park gibi olmuştu yol kenarı. Onlarca kişi aracı kenara koyup, bırakıp gitmişler çıkamadım diye.
  • Bildiğim kadarıyla kış lastiği zorunluluğu henüz gelmedi.

Ayrıca kış lastiğini yazın da kullanmak pek sağlıklı değil. Kış lastikleri sıcak havalarda çabuk dağılıyorlar. Çok KM yapıyorsanız, lastikler diğer kışa bile kalmayabilir. Çatlamalar vs. olabiliyor. Arkadaşın lastiklerinde olmuştu.
  • zorunlu olduysa öncelikle her zaman trafikte olan minibüs-taksi-otobüslere zorunlu olmalıydı.
  • Biraz tutarlı olsunlar ya çok değil biraz tutarlı olsunlar.
    Bu ülkede çıkın dışarı formula lastiği gibi 9404039430 tane araç dolanıyor ne kış lastiğinden bahsediyorlar. . Millet zamanında lastiğini değiştirsin yeter.
  • Çok geç kalındı çok zorunlu olması taraftarıyım yeri olmayanlar için lastikçilerde depolar var kira karşılığında lastiğinizi saklıyor.

Hatta bu zorunluluğun kontrolünü yapsınlar sürekli polisler çevirsin kontrol etsin trafikte muayenesiz lastikleri kabak gezenlerle muayenesi tam yaz lastiği kış lastiği kullanan kişiler arasında fark olmalı.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.