Şimdi Ara

Kırtasiye açmak nasıl bir fikir? Tecrübeliler bakarsa sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selam,


    Ben 34 yaşında 2 çocuk babası 4 kişilik bir aileye bakmakla yükümlü biriyim. Yaklaşık 15 yıldır müzisyenlikle geçimimi sağlıyorum. Son zamanlarda yaşlandığımı ve bu işi çok uzun süre yapamayacağımı düşünmeye başladım. Sürekli gece çalışıyor olmak ve sahnede yüksek ses, ışığa maruz kalmak beni artık yoruyor. Bu sıralar bir iş kurma fikrindeyim ve başka bir iş yapabilir misin deseler çok tecrübe gerektirmeyen dükkanın başında duracağım bir iş fikri beni mutlu ediyor. Yani sabah erken kalkıp işe gitmek ( şuan sabah 5 te eve gelip öğlen 2 de uyanıyorum yıllardır) Bütün dükkanda durmak bana cazip geliyor. Enstrüman dersi vermek için kendime dükkan bakıyordum ki çok güzel bir mevkide bir iş yeri buldum. Bilenler varsa diye söylüyorum Bursa Ataevler' de ata çarşı diye küçük bir iş hanı. Çevresin genel olarak site olarak yerleşim bulunuyor ve 200 metre çapında 4 tane okul bulunuyor. Yaklaşık 500 metre ileride de Alfabe diye bayağı büyük bir kırtasiye var. Mutlaka bana rakip ama okullara daha yakın olmam nedeniyle biraz daha şanslı olabilirim.


    Bu meslekten hiç anlamıyorum açıkçası, amacımda çok yüksek paralar kazanmak değil hatta ilk etapta belki 1 yıl eşim idare eder ben yine gece işime devam ederim. Sonraları sadece extra ve düğünlere giderim haftada 2-3 gün akşam çalışsam yine aylık 10k ek gelirim olur ve kırtasiye işi 1-2 yıl sonra daha sistematik ve kârlı bir iş olduğunda tamamen bırakabilirim müzisyenliği de. Durumum bu, hem fikir danışmak istiyorum hem de sormak istediğim sorular var.


    Hiç tecrübesiz şekilde kırtasiye işi zor mudur?(Sonuçta fiyatı belli olan ürünü satıp parasını alacağım diye düşünüyorum)

    Kırtasiye işinde kâr marjı nedir bir fikrim yok, daha önce çalışan veya bir yakını kırtasiye olan falan varsa fikrini söylerse sevinirim.

    Maliyet ne olur bir fikrim yok ama 40m2 bir dükkan olacak, bilgisi olan varsa beni de bilgilendirirse sevinirim.


    İlgilenip cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.



    Edit: Aynı zamanda iş hanının en üst katında da düğün salonu var, hafta sonları giren çıkan çok oluyor. Çocuklu ailelere yönelik kapıya oyuncaklar balonlar falan da koyulabilir tabi. Bir üst katta internet kafe ps kafe gençlere yönelik oldukça büyük bir de oyun salonu var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkorn -- 17 Temmuz 2022; 22:0:34 >







  • knk fena batarsın bir uyduruk faber kalem olmuş 50 lira millet almıyo çocuklarda yemek yemelik para yok


    zamanında babam sivasta açmış iyiymiş işler ama geçti o devir ölü bir sektör şuan

  • Şu ekonomik krizde iş kurulmaz bence batma ihtimalin %85

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Bana da ölü gibi geliyor bazen ama çevrede çok okul olması ve çevre halkının da genel olarak durumunun iyi olması avantaj gibi geliyor bana. Yani o çevrede en düşük ev kirası 5k civarı. İnsanların hali vakti yerinde, kalem falan alırken üç kuruşun hesabını yapan insanlar değiller pek ama tabi bilemiyoruz denemeden de.

  • BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt

    Yani bana zor bi girişim denemesi gibi görünüyor ama insan kendi boğazından kısabilir sigarasını azaltır ama çocuğunun eğitimi için ne kadar cimri olsa da ister istemez kalemi kitabı almak zorunda gibi.

  • ben genelde millete pozitif destekleyici yazılar yazarım . ama kırtasiye işi gerçekten para kazandırmaz.

    neden mi?


    1-Artık herkesin elince alış veriş merkezi var. kalemini,kitabunu,desteğini,çantasını millet büyük alış veriş sitelerinden almaya başlaamış. hepsiburada,n11,trendyol gibi yerlerden alıyorlar.

    2-kırtasiyeciler en büyük parayı okulların ilk başladığı günlerde kazanır. Lakin o günlerde zincir marketler mağazalarını kırtasiye ürünleriyle dolduruyor. aileler,çocuklar gidip o zincir marketlerden alıyorlar ne alacaklarsa.


    bence kırtasiyeciler bu duruma karşı ciddi ses yükseltmeleri gerekir okul başlangıcı haftalarında bu marketlere kırtasiye ürünü sattırmamaları gerekir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.