Şimdi Ara

Kiracı hayatımı söndürdü lütfen yardım edin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
10
Favori
27.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dişimi tırnağıma takip şehir dışından ev aldım daha sonra acıyarak küçük çocukları olan bir dul kadına 1 yıllığına kiraya verdim . Maddi durumum iyi değil demişti kirayıda en düşük kirası 1500 tl olan bir bölgede 500 tl ye kiraya verdim. Ve kira bittiği zaman eve ben yerleşeceğim işimi oraya tayin ettireceğim dedim ve anlaştık bu konuda. Kira sözleşmesi bitmesine 1 ay kaldı telefonla görüştük kiracıyla bi sıkıntı yoktu herşey yolundaydı sözleşme bitimine az kalmıştı işimi ayarladım resmi olarak geçiş yapacaktım artık tekrar aradım kiracıyı sorun yok cıkacağım dedi. Ben artık tası tarağı toplayıp evi aldığım yerde 1 aylığına bir daire kiraladım ve eşyalarımı nakliyata yükledim taşındım. Evime gittim bi baktım kiracı evi boşaltmamış hatta evi boşaltmaya dair 1 çatal bile paketlememiş. Dedim abla evi niye boşaltmadın haftaya kesin boşaltıyorum dedi müsade ettim 1 hafta sonra aradım boşaltmamış hafiften dalga geçer kıvamda konuşmalara başladı. O ara izindeyim iznimin bitmesine az kaldı ve tatil yapmam gereken yerde bu lanet olayla uğraşıyordum.Kiracıyı arıyorum telefonları açmıyor,eve gidiyorum kapıyı açmıyor,bir keresinde gittiğimde kapıyı bir erkek açtı mafya ayaklarında biri bana ağır tehditler etmeye başladı. Direk soluğu o semtteki bir avukatta aldım işe koyulduk ihtar çekti daha sonrasında 2.ihtarı çekecektik sebepsiz yere davayı bıraktı ben bu davayı almıyorum dedi. Bente başka avukat buldum muhabbet esnasında kiracının ismini vermiştim o avukatta muhabbetimizden 3 gün sonra davayı almaktan vazgeçti. Daha sonra öğrendim ki bu kadın o semtte biraz nam salmış bir avukatın arkadaşı. Son çare o avukatın yanına gittim orta yolu bulmak için derdimi anlattım . Daha sonrasında büroya kiracıyı çağırdı kiracı yanında bu sefer başka bir asarım keserim havalarında bir adamla geldi ve arkadaşlar ben hayatımda bu kadar rezil bi duruma düştüğümü hissetmedim kiracının yanında getirdiği adam kiracıya benim yanımda " o ev artık senin istediğin kadar otur gerekirse mahkemeyide dize getiririz sen kafanı yorma bi sıkıntıda olmaz ben varım " ama bunu o kadar rahat söylüyor ki kafamın içinden film şeridi gibi geçiyor belimin ağrıya ağrıya,terimin aka aka o evi almak için çalıştığım işler,patronlardan yediğim azarlar,çalışmaktan hasta olduğum günler. Arkadaşlar şuan işsizim maddi durumumda çökmüş durumda kiracı kirada ödemiyor davada açamıyorum başka semtten avukat tutamıyorum inanılmaz pahalı oluyor yol parası evimin oldugu semttende avukat tutamıyorum hangi avukatı tutsam kiracı olayı çözüyor elim kolum kilitlenmiş durumda intahar eşiğine geldim evim varken evsiz kaldım. Bu kadar basit olmamalı ben alnımın teriyle namusumla aldım o evi ve kiracıya acıdım verdim o evi şimdi bu durumlara düştüm.Gerçekten bıktım her türlü yardımınıza açığım arkadaşlar okuduğunuz için herkese teşekkür ederim şimdiden.

    EDit: Savcılık için tekrardan bilgi aldım fakat savcılık maalesef bu olaya müdahele edemiyor. Yarın notere ve adliyeye gideceğim. Bilgilendirme yapacağım.

    EDİT2:Şuan daha sakin ve mantıklı düşünüyorum,korkularımı hafifletmiş durumdayım. Arkadaslar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum yanımda olduğunuz için.

    EDİT3: Güvenliğim açısından evimin olduğu semti açık olarak yazmıyorum fakat türkiyede popüler bir semt ve küçük sayılabilecek bir yer. Şehir merkezine uzak oluşundan bulunduğu şehirden çok bağımsız bir yer.

    EDİT4 : Şimdi gelelim hikaye diyenlere. Öncelikle belirteyim ki 6 yıllık bu hesabıma nereden baksanız 4 yıldır girmiyordum başıma böyle bir olay gelince buraya yazmak istedim. Şimdi aşağıda ki "ponchik" nickli arkadaşın yorumundan yola çıkarak olayı biraz daha anlaşılır kılacağım bunu yapmamda ki amaç sizlerin biraz gerçek hayata dönmesini sağlamak ve bana burada gerçekten fikir yardımı dokunabilecek insanlara engel olmanızı engellemek. Arkadaşlar kira sözleşmesini buraya koyuyorum. Kira sözleşmesinde 500 TL ye anlaştığımız yazıyor semti ve şehri karalıyorum fakat özelden mesaj atanlara karalanmamış halini atacağım ve sahibinden.com'da o semtteki kiralara baktıkları zaman 1500 tl den aşağı kiralık ev olmadığını görebilecekler.

    Arkadaşın 2. olarak belirttiği düşünceye gelecek olursak. Arkadaşlar bana bu kadar şeyi yapan insan 1 ay sonra gitseydimde aynısını yapacaktır. Kiracı bana evi boşalttım gel deme rahatlığına sahip bir insan.Ben hayatın bu kadar kazık olduğunu görmüş durumdayım. O yüzden mümkün değil demeyin her şey mümkün.

    Bu arada ben devlette çalışmıyorum özel sektörde çalışıyorum ve şuan evimin olduğu şehirde evimin haricinde ki bir semtteyim. Ve benim iş alanım şuan oturduğum semtte mevcut değil evimin olduğu semtte mevcut. Evimin olduğu semtten ev kiralamam mümkün değil kiralar çok pahalı.Şuan oturduğum semtte günübirlik gidebildiğim kadar geçici işlere gidiyorum.Nedir ulan senin mesleğin o şehirde sadece o semtte var diyenleriniz varsa yine özelden söylerim arkadaşlar.

    Ayrıca hukuki.net adlı forum sitesini bilirsiniz avukatların bulunduğu bir forum sitesi. avukatlara görüşme ücreti ödememek için aylar öncesinden o siteye yalvar yakar açtığım bir çok konu mevcut yani ben aylarca bu olayları kurgulayıp sosyal medyaya taşıyacak bir şizofren değilim.Onların linklerinide paylaşıyorum aşağıda. EDİT5: (Arkadaşlar hukuki.net linklerini sildim yaşadığım yer gibi özel bilgiler açtığım konuda yazıyor ve sitede konu düzenleme sadece adminlere ve moderatorlere özel olduğundan bunları kaldıramıyorum. Bu yüzden linkleride özelden atacağım isteyenlere.)

    Son olarak arkadaşlar bana burada fikir yardımında bulunan ve bulunacak insanlar var benim şuan bir yol gösterene ihtiyacım var fikir yardımında bulunacak insanlarada engel olmayın lütfen. Teşekkür ederim herkese.

    KİRA SÖZLEŞMESİ;

    Kiracı hayatımı söndürdü lütfen yardım edin

    Kiracı hayatımı söndürdü lütfen yardım edin


    EDİT6: Hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır hakkınız ödenemez. Özellikle bana nokta atışı yaparak yol yordam gösteren 2 arkadaşıma minnet borçluyum. Türkiyede ne yazık ki bu tür kira olayları yaygın bende işin içine girince görmüş durumdayım. Bizle meslek tecrübelerini paylaşan 2 arkadaşın bu olayla ilgili yazdığı önemli yardımsal bilgileri buraya aynen aktarıyorum ki benim gibi durumda olan veya ileride aynı duruma düşecek arkadaşların gözünün önünde rahat bir sekilde ulaşmasını sağlamak.Ben işlemlere olabilen en kısa sürede başlıyorum. Olayın seyrini her adımıyla buraya güncelleyeceğim umarım sadece ben değil mağdur olan tüm arkadaşlarda faydalanır.

    @thelord03 Arkadaşımızın verdiği bilgiler;
    Öncelikle çok geçmiş olsun. İcra memuru biri olarak size yapmanız gerekeni kısaca anlatayım.

    Elinizde kira sözleşmesi ve senet var ( senet alan birisinin tahliye taahhütnamesi imzalatması gerek )
    Eğer tahliye taahhütnamesi varsa bana özelden yazın onun yolu farklı anlatırım size.

    Elinizdeki kira sözleşmesi , kimlik fotokopisi , ve internetten örnek no 1 takip talebini çıkartın takip talebi olan belgeyi doldurup en yakın adliyedeki icra müdürlüğünden örnek no 13 kira takibi açıyorsunuz. ( yanınızda 70 tl civarı para olsun açmak için gerekli olacaktır harç tebligat gibi giderler için )

    İcra dairesi sizin belirtmiş olduğunuz adrese tebligat gönderir .
    Sizin anlattığınıza göre o tebligatı kadın ilk sefer almaz.
    Siz bu sefer tekrar gönderilmesini isteyeceksiniz ( duruma göre 3. Ye sarkabilir )
    Eğer kadın almazsa muhtara teslim edilir.
    Kadın alırsa da sorun yok.
    Gelelim muhtara yada kendi aldı.
    Aldığı günden itibaren 7 gün itiraz 30 gün ödeme süresi var.
    İtiraz ederse icra işlemi durur siz icra mahkemesine itirazın iptali ve tahliye davası açarsınız.
    İtiraz etmezse 30 gün sonra direk tahliye davası açarsınız.

    Tahliye kararı çıkıp kesinleştikten sonra ( tahliye kararı mahkemede kadının yüzüne okunması yada tebligat yapıldıktan sonra )
    Kararı icra müdürlüğüne sunup dilekçeyle tahliye yapılmasını talep edersiniz.

    Memurlarla adrese gidip zorla evden çıkartabilirsiniz ( memura adrese gitmeden borçlunun sıkıntılı olduğunu söylersniz polis eşliğinde gidersiniz ) memur evi boşalttıktan sonra kapının göbeğini değiştirtip size yeni anahtarı teslim eder işi biter.

    Anlattığım aşamalar istanbulda ortalama 7-8 ay sürüyor. Bulunduğunuz yere göre 3 aya kadar düşebilir.
    Tahliye anına kadar sürekli masraf yapacaksınız dosyayı açarken 70 tl
    Tebligatlar için tanesi 14 tl ama 2-3 tane çıkabilir
    Mahkeme davası için masrafları oluyor rakamı tam hatırlamıyorum 300-400 diyelim
    Evi boşaltmaya giderken en büyük masrafı o gün yapacaksınız . Ortalama 230 tl gibi bi harç - adliye aracının ücreti ( beklemeye göre artıyo ) - evi boşaltmak için gelecek hamalların ve kamyon ücreti - eğer kadın mallarını teslim almazsa + depo ücreti
    Ve son olarak göbeği değiştiren çilingirin ücreti ..

    Allah kolaylık versin zor ve uğraştırıcı süreç.
    İstanbulda bu işin dolandırıcılığı mevcut herkes borçlunun mağdur olduğunu düşünüyor ama alacaklı da mağdur olabiliyor.
    Tahliyelerde ben evi boşalttırırken ev sahibinin o an satılık ilanı astığına çok şahit olmuşumdur.


    @Squeezer Arkadaşımızın verdiği bilgiler;

    öncelikle geçmiş olsun. İcra memuru arkadaşın dediklerine katılıyorum gayet yol gösterici olmuş. ben de Sulh Hukuk Mahkemeleri'nde katibim.

    şimdi biraz toparlamak gerekirse, savcılığın bu konuya müdahale edemediğini söylemişsin, seni tehdit eden şahsı (tehdit, hakaret, vs.) suçlarından dolayı savcılığa başvurdun mu? başvurmadıysan bu suçlar için şikayet et ilk adımın bu olsun.

    ikinci adımın ise; sulh hukuk mahkemelerinde kiralananın tahliyesi (ihtiyaç sebebiyle) davasını açman olacak. hemen akabinde;

    üçüncü adım; kira parasının tespiti davası açacaksın (esasında bu dava karşı tarafı sıkıştırmak için olacak)

    son adım ise elindeki senedi hiç beklemeden icra memuru arkadaşımın anlattığı gibi icra takibine koyacaksın. İcra işlerini icra memuru arkadaşlarımız yapıyor eğer icraya itiraz olursa biz sulh hukuk mahkemeleri bakıyor(kira sözleşmesinden kaynaklı olduğu için). icra dairelerinde yaşayacağın sorunların için bu icra memuru arkadaşa, sulh hukuk mahkemeleri için bana her zaman danışabilirsin.

    bu adımları tamamladığında ortada dört adet dosya olacak; savcılık (hakaret, tehdit [6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası vardır]), kiralananın tahliyesi (asıl davan bu olacak), kira parasının tespiti (karşı tarafı sıkıştırmak için), icra takibi (bu da hakkın olanı almak ve karşı tarafı zor durumda bırakmak için)

    bu kadar dallanıp budaklanan bir olaydan şahsen ben sakınırdım. sanıyorum ve temenni ediyorum problem yaşadığınız kişiler de sakınmak isteyeceklerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invaze -- 22 Kasım 2018; 1:18:27 >







  • Gecin bu isleri



    Hikaye ofsayt 1



    Piayasasi 1500 tl olan evi 500 tl ye kiraya verdiniz

    Darulacize misiniz siz

    Cok acidiysaniz en kotu 1300 e verirdiniz



    Hikaye ofsayt 2



    Bir ay sonra kiracinin cikacagini dusundugunuz zaman neden ev tasiyorsunuz ki cok sacma oturun evinizde bir ay daha kiraci cikinca tasinin neden 1 ay icin insan iki kere ev tasir





    Kusura bakmayin ben yemedim hikayenizi...

    Yiyen arkadaslar yol gosterirken size bil gulmeler eglenmeler...
    Çözüm basit sozlesmeyi yenilemezsen ve kira odemesi yapmazsa mahkeme kanaliyla evi bosaltmasini istersin. Avukat tutacak maddi gucum yok dersen mahkeme avukat tahsis etmek zorunda kalacaktir. Kiraci bosaltmak zorunda kalacaktir polis zoruyla kanun,nizam ve anayasa var.



    Cep numarani ve adresini degistir. Geri kalanini mahkemeye birak,
    Öncelikle çok geçmiş olsun. İcra memuru biri olarak size yapmanız gerekeni kısaca anlatayım.

    Elinizde kira sözleşmesi ve senet var ( senet alan birisinin tahliye taahhütnamesi imzalatması gerek )
    Eğer tahliye taahhütnamesi varsa bana özelden yazın onun yolu farklı anlatırım size.

    Elinizdeki kira sözleşmesi , kimlik fotokopisi , ve internetten örnek no 1 takip talebini çıkartın takip talebi olan belgeyi doldurup en yakın adliyedeki icra müdürlüğünden örnek no 13 kira takibi açıyorsunuz. ( yanınızda 70 tl civarı para olsun açmak için gerekli olacaktır harç tebligat gibi giderler için )

    İcra dairesi sizin belirtmiş olduğunuz adrese tebligat gönderir .
    Sizin anlattığınıza göre o tebligatı kadın ilk sefer almaz.
    Siz bu sefer tekrar gönderilmesini isteyeceksiniz ( duruma göre 3. Ye sarkabilir )
    Eğer kadın almazsa muhtara teslim edilir.
    Kadın alırsa da sorun yok.
    Gelelim muhtara yada kendi aldı.
    Aldığı günden itibaren 7 gün itiraz 30 gün ödeme süresi var.
    İtiraz ederse icra işlemi durur siz icra mahkemesine itirazın iptali ve tahliye davası açarsınız.
    İtiraz etmezse 30 gün sonra direk tahliye davası açarsınız.

    Tahliye kararı çıkıp kesinleştikten sonra ( tahliye kararı mahkemede kadının yüzüne okunması yada tebligat yapıldıktan sonra )
    Kararı icra müdürlüğüne sunup dilekçeyle tahliye yapılmasını talep edersiniz.

    Memurlarla adrese gidip zorla evden çıkartabilirsiniz ( memura adrese gitmeden borçlunun sıkıntılı olduğunu söylersniz polis eşliğinde gidersiniz ) memur evi boşalttıktan sonra kapının göbeğini değiştirtip size yeni anahtarı teslim eder işi biter.

    Anlattığım aşamalar istanbulda ortalama 7-8 ay sürüyor. Bulunduğunuz yere göre 3 aya kadar düşebilir.
    Tahliye anına kadar sürekli masraf yapacaksınız dosyayı açarken 70 tl
    Tebligatlar için tanesi 14 tl ama 2-3 tane çıkabilir
    Mahkeme davası için masrafları oluyor rakamı tam hatırlamıyorum 300-400 diyelim
    Evi boşaltmaya giderken en büyük masrafı o gün yapacaksınız . Ortalama 230 tl gibi bi harç - adliye aracının ücreti ( beklemeye göre artıyo ) - evi boşaltmak için gelecek hamalların ve kamyon ücreti - eğer kadın mallarını teslim almazsa + depo ücreti
    Ve son olarak göbeği değiştiren çilingirin ücreti ..

    Allah kolaylık versin zor ve uğraştırıcı süreç.
    İstanbulda bu işin dolandırıcılığı mevcut herkes borçlunun mağdur olduğunu düşünüyor ama alacaklı da mağdur olabiliyor.
    Tahliyelerde ben evi boşalttırırken ev sahibinin o an satılık ilanı astığına çok şahit olmuşumdur.
    Bir tanıdığımın akrabasının başına 5 sene kadar önce gelen durum.. Ankaranın pis semtlerinden birinde çinçin mahallesinde 2 katlı evin üst katına kimseye sormadan etmeden altta ev sahipleri oturmasına rağmen gelip yerleşen çingeneleri defalarca zor kullanarak çıkartmaya çalıştılar, bir türlü çıkartamadılar. En sonunda benimde kişisel tanıdığım ev sahibi cinnet geçirdi evini benzin dökerek eşyalar içindeyken yaktı, bu olay sonucunda üst katta gelip yerleşen çingenelerden karı koca ve çocukları canlı canlı yandılar. Adam senelerdir cezaevinde.
    Ayni olay bizimde başimiza geldi sadece biz kira alamiyorduk avukata verdik adamin biseyi yok evdende cikmiyor verin senetleri cikayim diyor vermezseniz gidin istediginiZ yere ugrasin diyordu enson baktik mahkeme avukatla olmuycak uzuyorda uzuyor 2 3 zibidi bulduk dedim bu senetler sizin adami.cikarin evden 6 aylik kira ucretinde alin kira sizin dedim adam o gece tasindi evden dinsizin hakkindan.imansiz gelir sozu gercekden dogru bir soZ
    Kimseye acımayacaksın arkadaş! Dulmuş yetimmiş hiç gözünün yaşına bakmayacaksın!
    Ben de mal sahibiyim, aynı zamanda da kiracıyım. Ev kiralarken mutlaka memur kefil isterim, iki kira depozito ve 1 yıllık kira bedeli kadar senet alırım. Kirayı ödemiyor mu! yürürüm kefile, hiç uğraşmam içeride oturanla! Kefiliyle de kötü olsun! Evin tahliyesi ile ilgili prosedür zaten anlatılmış, yapılması gerekenler belli! Asla onların başvuruduğu zorbalığa başvurmayın, haklıyken haksız çıkarsınız. Bundan sonra da kiracı seçerken daha dikkatli ve daha rasyonel davranırsınız, iyi bir hayat dersi olmuştur sizin için.
  • Polise durumu aktardınız mı belki yardımcı olurlar? Bu arada o evden kiracı çıksa gene rahat bırakmazlar gibi geliyor. ev boşalınca satmanız sizin için iyi olabilir. Elektrik su sizin üstünüze mi acaba? kiracı üstüne almadıysa kapattırabilirsiniz belki. Aklıma bir fikir gelmiyor başka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yazık ki polis sadece olayı uzatır. Elektrik,su kiracının üzerine tapu ile abonelikleri üzerime alıp kapattırabilirim fakat evde oturduğu için tekrardan gidip açtırabilir yada sayaçların mührünü kırıp beni şu yoksullukta para cezalarına boğabilir. Tek çare evi satmak fakat şu durumda almak isteyen olmaz evi alacak kişi kiracıylada halilyle görüşecek ve berbat bir insan olduğunu görünce uğraşmak istemeyip almayacak evi.Teşekkür ederim cevabın için.
  • Allah yardımcınız olsun ne kadar gerizekalı adi insancıklar var arkadaş ? hayır kiracı neysede o avukatlar neden davayı bırakıyor anlamadım tövbe haşa Allah mı bu kadın bukadar korkıyorlar ? kim miş nerenin köpeği havlıyor öyle bizimde kirada evimiz var çok şükür bir sorunumuz yoktur okurken bile sinir oldum polise gidin abicim aklıma başka birşey gelmiyor değil mafya ne olursa olsun ateş olsa düştüğü yeri yakamaz...
  • kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle ilamsız takip başlatın. kesinleşmesinden sonra icra mahkemesinden tahliyesini isteyin. daha sonra icra vasıtasıyla evi boşaltın. bak o zaman nasıl boşaltıyorlar evi.
  • dava açmak için avukat şart olduğunu sanmıyorum derdini tek başına da anlatabilirsin şart değilse ama avukat tutmayan bi taraf için de devlet avukat sağlıyor diye biliyorum
  • Çözüm basit sozlesmeyi yenilemezsen ve kira odemesi yapmazsa mahkeme kanaliyla evi bosaltmasini istersin. Avukat tutacak maddi gucum yok dersen mahkeme avukat tahsis etmek zorunda kalacaktir. Kiraci bosaltmak zorunda kalacaktir polis zoruyla kanun,nizam ve anayasa var.



    Cep numarani ve adresini degistir. Geri kalanini mahkemeye birak,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    +++
  • Cevabın için teşekkür ederim.Muz cumhuriyeti olduk siyasi güçlerini öne sürüp üstünlük sağlamaları kanıma dokunuyor.
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim. Sizin yazdığınız yöntem ile en hızlı şekilde sonuca ulaşılacağını biliyorum fakat bunları kendim halledebilir miyim avukat tutmadan ?
  • börtecine16 B kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim.Şuan bu fikir üzerine yoğunlaştım devlet bu konuda bana avukat yardımı yapar mı acaba ? Araştırdım bunu fakat net bi cevap bulamadım sanırım bu davalara yardım yapılmıyor.
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim. Bi kaç arkadaşta başlığıma aynı cevapları yazmış hiç aklıma gelmemişti internette bilgi bulamadım fakat gerçekten ilk işim adliyeye gidip bu yöntemi araştırmak olacak. bilgi aldığım zaman buraya güncelleme yaparım.
  • Bir ev kirası ödemekten korkan adamdan korkma hiç bir şey olmaz.
  • zencefiladam kullanıcısına yanıt
    Korkmuyor aksine rahatlığından ödemiyor. Ayrıca kiracı adam değil kadın hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zencefiladam

    Bir ev kirası ödemekten korkan adamdan korkma hiç bir şey olmaz.
    Hocam bu tarz durumlarda tedbirli olmakta yarar var, pekte öyle rahat olmak doğru değil. Fedainin biri gelir abuk subuk bir şey yapar ömür boyu onun sıkıntısını yaşar.

    Konuya gelecek olursak geçmiş olsun hocam, bu ülkede iyi niyetli olmak çoğu zaman enayiliğe denk geliyor. Benim anlamadığım bu durumda tek yapılması gereken avukat tutup dava açmak mı ? Doğrudan savcılığa suç duyurusunda bulunsanız olmuyor mu ? Yani sonuç olarak kira sözleşmesi bittiğinde evin kullanım hakkı sizin oluyor, bu durumda bir suç işlenmiş olmuyor mu ? Birde kira ödenmiyor o da ayrı bir durum...
  • Avukat böyle bir durumda zaruri değildir. Sizin münferit olarak yapacağınız işlemlerle, kiracıyı tahliye etmeniz mümkündür. En yakın bir notere, henüz noter kalabalıklaşmadan gidip durumu anlatın, size bir avukattan fazla yardımcı olacaklardır.
  • invaze İ kullanıcısına yanıt
    Onu anlayarak yazmıştım pek açıklayıcı yazamamışım.
    Demek istediğim, hiçbir mafya bozuntusu tip görmedim ki kira ödemekten kaçınsın. Bu adam kadını koruyarak tutar ödememeye gayret eden birisi.

    Bu şahıs öenmli veya tehlikeli olacak birisi olsaydı eğer kadın için ödeme yapar, çeneyi kapatırdı. Para sıkıntısı yaşayan mafya mı olur? Olsa olsa sokak serserisidir ve onlar da devletten her daim korkar.
    Diğer arkadaşların da dediği gibi telefon ve adresinizin açığa çıkmamasını sağlayarak kanuni yollarla işinizi görmeniz, boyunlarını eğecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zencefiladam -- 19 Kasım 2018; 15:51:36 >
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Maalesef savcılığa bu konuda suç duyurusu bulunulamıyormuş. Gerçekte işgalci konumunda fakat kanunlar önünde öyle değil ancak ve ancak mahkemeyle çıkabillir fakat kadın gerçekten bela fışkırıyor her şekilde karşıma birilerini çıkarıyor avukatların meslek ahlakı yok psikolojim iyi olmadığından şuan bu durumu çok detaylı yazamıyorum.
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Noterden sadece ihtar çekmiştik avukatla. Dava açılması gerektiğini öğrenmiştim onu tek başıma yapmam mümkün değil gibi. Bilgilendirmen için teşekkür ederim yarın notere tekrar gideceğim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.