Geçmişe takılı kaldım. Bir türlü eskiden yaptığım birtakım hataları aklımdan silemiyorum. Özellikle biliyorsunuz ki şu an okullar online olduğu için evdeyim ve sürekli düşünüyorum. Ben zamanında niye böyle yaptım diye. Yaptığım ilk hatalardan birisi güreşi bırakmak oldu. 2.sınıfın sonunda başladım ve 6. sınıfın sonlarında bırakmıştım. O zamanlar hatta lisansım falan vardı ve köydeki "karakucak" güreşlerinden de iyi gelir elde ediyodum. Bıraktığıma sonradan aşırı pişman oldum. Hatta hoca bir kere beni gördü ve bana "Oğlum neden sen güreşi bıraktın. Seni milli takım seçmelerine falan hazırlayacaktım ben" dedi. O zaman çocuktum falan pek takmadıydım ama şu an çok pişmanım. Bu aralar sırf bunu düşünüyorum. Aslında bunu düşünmemim nedeni de bu seneki birtakım ders başarısızlıkları. İlk dönem 2 ana dersten kaldım ve bu beni işe yaramaz hissettiriyo. Belki zamanında güreşi bırakmasaydım şu an iyi bir güreşçi olabilirdim. Sonra aklıma neden lise sınavına adamakıllı çalışmadığım geliyo ve bu beni daha da kahrediyo. O zamanlar aşırı derecede "minecraft" oynuyodum. Arkadaşlarla survival falan takılıyoduk. Pek de lise sınavını umursamıyodum o zaman. Tek hayalim akşam bir an önce eve gidip elmas kazmaktı. Daha sonra lise sınavına girdim ve sınavdan 450 civarı bir puan alıp kendi şehrimdeki puanım yeten anadolu lisesine gittim. Şimdi araştırıyorum da o zaman biraz daha çalışsaydım güzel bir liseye gidebilirmişim. Şimdi bakıyorumda zamanında minecraftta kazdığım lapisler, demirler, kömürler bana ne kazandırdı? Hiç bir şey :(( Şu an okul başarım da çok kötü. Birinci dönem 2 ana dersten kaldım. Sonra studyblog açtım. Oradan 1 ay içerisinde aşağı yukarı 250 takipçi civarına ulaştım sıfırdan. Eklediğim, takip ettiğim diğer blogerlar da benim gibi hukuk okuyanlardı çoğunluğu. Bakıyorum çoğu kendini geliştirmek adına bir ton şey yapıyor ama ben yapamıyorum. Örneğin kimi İngilizce öğreniyo, kimisi farklı farklı kurslara katılıyo vb. Aslında kendimi yarın uyandığımda farklı biri olarak görücem diye şartlıyorum ancak olmuyo. Sadece eskiden yaptığım bu tarz ileriki hayatımı etkileyecek hatalarımı düşünüyorum. Değişiklik olsun diye ilk dönem Fransızca1 ve Bu dönemde İspanyolca1 aldım ancak hiç bir değişiklik olmadı. Dil öğrenimine başlayınca ödevlerimi yaptırmak için tanıştığım Fransız ve İspanyol arkadaşlarım oldu ancak onlar da belli bir süreden sonra sıktı. Lütfen yardım edin. |