Şimdi Ara

Eve icraya geldiler yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
10.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün oturdum düşündüm düşündüm durdum napicam diye. Hukuktan anlayan arkadaşlar lütfen bana yardım etsin. Şimdi benim abim devlet memuru. Borç ona ait. İkametkahı bizim evde bizle beraber yaşıyor. Evde kendisine ait hiçbir malı kendine ait hiçbir şeyi yok diyelim kısaca. Devlet memuru olduğu için maaşına el koyulamadı. Gerçekten çok fazla borcu var hemde 8,9 bankaya birden. Eve defalarca tebligat geldi. Bu adam şuan tamamen batık durumda resmen bizlede konuşmuyor. Numarasını değiştirdi telefonlara bakmıyor. Borç ödemeyi çoktan bıraktı zaten. Bugün eve icra memurları geldi. Adamla baya bir tartıştık en son gittiler. 3 gün içinde borç odenmezse evdeki herşeyi alacaklarını söylediler. Böyle bir yetkileri varmı? Olabilirmi böyle birşey? Annem babam kalp hastası valla düşüp bayilicaklar sandım renkleri attı resmen ya . Dediğim gibi abim sadece bizimle yaşıyor ev babamın evde kendi adına hiçbir eşyası yok. Evde götürülmesinden korktuğum, buzdolabı, fırın, derin dondurucu, televizyon, koşu bandı, ağırlık takımı, mobilya takımı. Mobilya takımı hariç herşeyden birer tane var ve benim okuduklarima göre ev için gerekli eşyalar tekse alamamaları lazım. İcra memuruyla baya tartıştık bi dhaki sefere herşeyi alıcaz dedi. İcra iflas kanununu okuyun dedi. Benim bugün okuduklarima göre evde birşeye dokunamazlar çünkü hepsi gerekli eşyalar ve tek birer tane var. Bi tavsiye verin arkadaşlar lütfen kafam Allak bullak oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Rahat olun sizin borcunuz yok taahhut vermeyin kefil olmayin o herseyi aliriz diyen sizi korkutup parayi tahsil etmek icin yapiyor bunu. En fazla kosu bandini almaya calisirlar. Itiraz edersiniz. Esyalarin hicbiri abime ait degil deyin. Maasina siraya girsinler işte.



    O gelir herseyi aliriz diyenler icra memuru degildir alacaklı bankanın avukatıdır. Sizi korkutup parayi odetmeye calisiyorlar. Ondan dolayi sakın uzulmeyin korkmayın ailene de bu hususu anlat rahat olsunlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda arkadaş yazmış zaten. Evinizden hiçbir şeyinizi alamazlar. Her şeyden 2 tane bile olsa evde abinize ait bir eşya olmadığı hususunda baskın olursanız sizi korkutup giderler. Korkacak bir durum yok ailenize de bunu anlatın, icraya gelindiği zaman ise rahat olun ve zaten bir şey alamayacaklarını bildiğinizi hissettirin. Gerekirse polis çağırın sesinizi yükseltin siz onları korkutun. Gitsin abinizle uğraşsınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Hiç bir şey yapamazlar" şeklindeki yaklaşım çok da doğru değil diye düşünüyorum. Abinizin adres kaydı o evdeyse haciz işlemi yapabilirler. Her şeyin 2 adet olması da şart değildir. Lap top varsa alırlar, 120 ekran lcd varsa alabilirler mesela. Haciz işlemleri çok da ciddiye alınmayacak şeyler değildir. O gün gelen icra müdürüne/memuruna da bağlı biraz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borçlu olan kişi hangi evde yaşıyorsa o evin malını alabilirler diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikametgahı bulunan evde bulunan mallar aksi ispatlanmadıkça borçluya ait sayılır. öncelikle abinizin kaydını sizin evden aldırın veya sildirin. ikinci olarak evde haczedilerek yediemin olarak size bırakılmayan bütün herşeyi haciz tehlikesi geçene kadar başka biryere taşıyın. evde hayatı ikame ettirebilmek için zorunlu olan ve 1 tane olan hiçbir şey kanuni olarak haczedilemez.haczedilirsede memurun işlemini şikayet usulüyle duruma itiraz etme ve gerekirse suç duyurusunda bulunma hakkınız vardır.bununla birlikte haciz memuru o anda haczetmek istediği malı haczedebilir. bu işlemlara karşı başvuru haklarınız mevcut yukarıda dediğim gibi. eğer böyle bir işlem olursa tutanağa mutlaka istihkak iddianızı (malın size ait olduğu) geçirtin. istihkak iddiasında bulunduğunuz takdirde haczedilen mallar yedieminliği kabul ederseniz size bırakılır.akabinde alacaklı bu malın borçluya ait olduğunu iddia ediyorsa istihkak davası açar. kesinlikle borca kefil olmayan ve taahhüt vermeyin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.