Şimdi Ara

Kira kontratı bitmeden evin satılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
9.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar konu başlığından anlaşılacağı gibi Kira kontratı bitmeden ev sahibi evi satılığa çıkardı. 15 haziran 2015 te sözleşmem başladı en baştan ev sahibi bana 1 yıl gibi kısa süreli tutacaksan tutma uzun süreli istiyorum dedi bende belediyede devlet memuruyum çakılı bir durumda olduğumdan dolayı uzun süre kalacağımı belirttim. bu yüzden evin içine bazı tadilatlar yaptım fakat 9 ay olmadan ev sahibi evi satmak istediğini söyledi bende polemiğe girmek istemedim ama en baştan konuştuklarımızı hatırlattım geçiştirdi.

şimdi şöyle bir durum var istanbulda bir evden diğer eve taşınmak demek 2 kira depozito 1 kira bedeli komisyon 1500-2000 tl arası nakliyat en iyi ihtimal taşınacağın eve boya badana 1000-1500 tl
    yani 6000-7000 tlden bahsediyorum bi okadarda taşınma eziyeti eşyaların yıpranması vs bunları karşılayacak durumda değilim.

zaten şuanda çıksam 1250 tlye ev yok detaya girmek istemiyorum 2 3 yıl önce 600 tl vereni dövüyorlardı ama sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum bukadar fırsatçılık......neyse.

ev sahibine evini satma diyemem adamın malı ama bizde söz senettir konuştuk anlaştık zor durumda kalmasınıda istemiyorum lakin ben zor durumdayım

devlet memuruyum ayın 15inde maaşım yatar saat sabah 9u 1 dk geçmeden kiramı yatırırım 1250 tl hiçbir sorunumuzda yok evsahibiyle.

şimdi şunu öğrenmek istiyorum 15 haziran 2016 ya kadar ev satılmazsa ve kira yenilemezse ki eminim sözleşme yapmayacak yaptığımız tadilat okadar yaptığımız masraflar kazık olacak

fakat daha önce satarda yeni ev sahibi çık derse ne gibi haklarım var yada 15 haziran 2016 yı 1 ay geçerse otomatikmen kira sözleşmesi yenileneceğinden o tarihten sonra satışa çıkarsa nasıl bir durumla karşılaşırım

dediğim gibi yemin ediyorum bugün karar verip çıkmaya kalksam en az 6000 tl.

yardımcı olursanız sevinirim

• evet gençler ne yapabilirim hukuken vs
  • Merhaba, kira kontratınız varsa kontrat bitene kadar sizi çıkartamaz. Evi satsa bile yeni ev sahibi sizi çıkartamaz.
  • Uzun uzun anlatacak bir şey yok. Eğer kontratınız varsa ev satılsa dahi sözleşmede geçen tarihe kadar oturma hakkınız var, kontratınız bittiği tarihten itibaren mal sahibi istediği takdirde çıkmak zorundasınız.
  • Kira kontratınız bitene kadar evi satsa dahil sizi çıkartamaz aynı durum benim başıma geldi ve yeni sahibi benim gönlümü yaptı masraflarımı karşıladı ve öyle çıktım sizinde masraflarınız karşılanmadan hiçbir hak talep edemezler kanunlar sizden yana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrStimato

quote:

Orijinalden alıntı: Byc

Merhaba, kira kontratınız varsa kontrat bitene kadar sizi çıkartamaz. Evi satsa bile yeni ev sahibi sizi çıkartamaz.

kontrat bitmeden kiracı cıkarsa ne olacak hukkuki olarak

Hocam depozito yanıyor diye biliyorum. Hukuki olarakta kontrat kiracı için yapılıyor mal sahibi için değil.
  • arkadaşlar amacım ev sahibin zor durumda bırakmak değil sadece dediğim gibi uzun süre kalma konusunda anlaşmıştık. güvendim ev sahibine keşke kontratı 3 yıllık yapsaydım. benim şuanda tek sorunum nakit para problemi yeni ev bana 6bine patlıcak. zaten süre dolarsa yapabileceğim birşey yok fakat her halukarda zordurumda kalacak olan benim.

ayrıca kira kontratında vergi sorunu olmasın diye 600 tlden yaptırdı bana . her ay bankadan 1250 tl kira ödüyorum ama ödeme kira olarak değil vergi vermek istemediğinden dolayı normal havale olarak yapıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KİRA ÖDEMEDEN KAÇAN KİRACI
    9 yıl önce açıldı
    Öğrenci evi kira sözleşmesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

Uzun uzun anlatacak bir şey yok. Eğer kontratınız varsa ev satılsa dahi sözleşmede geçen tarihe kadar oturma hakkınız var, kontratınız bittiği tarihten itibaren mal sahibi istediği takdirde çıkmak zorundasınız.

tarih dolduktan sonra ihtarmı çekiyor yani nekadar bir zamanda evi boşaltmam gerekiyor. 6 ay gibi bir süreden bahsediliyor ama detayını bilmiyorum
  • bebeto911 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu gibi durumlarda sözlü anlaşma olmaz. Sen kendi açından haklı olabilirsin, mal sahibide kendi açısından haklıdır. Belki onunda paraya ihtiyacı var evi satması gerekiyor? 10 ay önce o zamanın şartlarında görüşmüşsünüz 10 ay sonra aynı şartlar devam edecek diye bir şey yok. Döneklik yada sözünü çiğneme gibi bir durumda yok.

Ama ben illa yokuşa sürücem diyorsanız kontrat bittikten sonra yapabileceğiniz tek şey benim param yok taşınma masraflarımı karşılarsan çıkarım demek olur. Karşı taraf ihtarnamesiydi şikayetti vs bir süre daha uğraşır ama sonunda seni evden çıkartır.

Ayrıca ev sahibi 3 ay önceden bildiride bulunmuş sayılır şuanki konumda bu yüzdende haksız durumuna düşersiniz. En güzeli depozitonuz varsa onunla birlikte taşınmaktır.
  • Aynı olay benim başıma geldi. Olay şöyle ev satıldığı andan itibaren 6 ay oturma hakkın var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abraxsas -- 18 Mart 2016; 16:08:35 >
  • Ev yeni sahibine geçse bile seni evden hemen çıkaramaz. Karşı taraf çık diye ihtarname gönderirse 6 ay kadar oturma hakkın vardı galiba. Taşıma masrafları ve depozito ücretini iste çık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingo_disco -- 18 Mart 2016; 16:34:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bebeto911

quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

Uzun uzun anlatacak bir şey yok. Eğer kontratınız varsa ev satılsa dahi sözleşmede geçen tarihe kadar oturma hakkınız var, kontratınız bittiği tarihten itibaren mal sahibi istediği takdirde çıkmak zorundasınız.

tarih dolduktan sonra ihtarmı çekiyor yani nekadar bir zamanda evi boşaltmam gerekiyor. 6 ay gibi bir süreden bahsediliyor ama detayını bilmiyorum

Evet, ihtarname çekildikten sonra 6 ay içerisinde evi boşaltmanız gerekiyor. Yani kontratınızın Haziranın sonunda bittiğini var sayarsak ihtarname size çekilse bile yılbaşına kadar oturma hakkınız var.
  • Cevaplar icin çok tesekkur ederim arkadaslar peki evi yeni alan arkadaş mahkemeye giderse ve derse oturacak evim yok bu eve ihtiyacim var vs ozaman ne olur yine 6 ay dolmasimi beklenir yoksa hemen çık diye bir kararmi çıkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bebeto911

Cevaplar icin çok tesekkur ederim arkadaslar peki evi yeni alan arkadaş mahkemeye giderse ve derse oturacak evim yok bu eve ihtiyacim var vs ozaman ne olur yine 6 ay dolmasimi beklenir yoksa hemen çık diye bir kararmi çıkar

bu konuda bilginiz varmı arkadaşlar
  • Ev sahibi kontrat bitim tarihinden 1 ay once ihtar yollamazsa sozlesme suresiz sozlesmeye donusuyordu bu durumda 1 sene daha oyurabilirsiniz ancak ev satilirsa alan kisi alim yarihinden itibaren 1 ay icinde ihtar yollar. Ihtar tarihinden 6 ay sinra dava ile sozlesmeyi bitirir. Veya sozlesme bitim tarihinden sonraki 1 ay icinde sozlesmeyi bitirebilir. Tabi bunlar icin evde kendisinin veya yakininin oturma ihtiyaci olmasi gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cold0ne

Ev sahibi kontrat bitim tarihinden 1 ay once ihtar yollamazsa sozlesme suresiz sozlesmeye donusuyordu bu durumda 1 sene daha oyurabilirsiniz ancak ev satilirsa alan kisi alim yarihinden itibaren 1 ay icinde ihtar yollar. Ihtar tarihinden 6 ay sinra dava ile sozlesmeyi bitirir. Veya sozlesme bitim tarihinden sonraki 1 ay icinde sozlesmeyi bitirebilir. Tabi bunlar icin evde kendisinin veya yakininin oturma ihtiyaci olmasi gerekir.

cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. ben anlaşma taraftarıyım mağduriyetimi karşılarlarsa sorun yok. ben sadece ev sahibiyle evi kiralarkenki konuşmamızı bozduğundan dolayı kendisine güvenmiyorum olası bir ters durumda haklarımı öğrenmek istiyordum. yoksa ev adamın satmasına karşı değilim herkesin ihtiyacı var ben nasılki kiracı olarak bunu söylüyorsam ev sahibininde benim hakkında böyle düşünmesi lazım.

• bebeto911 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun benim de başıma geldi, araştırırken sizin mesajınızı gördüm. Sizin durum nasıl sonuçlandı?Kira kontratları genelde 1 yıllık oluyor ama otomatik uzayacağı da belirtilmiş durumda. Bir tahliye taahütnamesi imzalanmadı yani. Sadece kontrat var. Mal sahibi evi sattı. Yeni alan da hemen ihtar çekti tahliye için ama zaten kontratın dolmasına daha 8 ay var. Yani benim durum daha garip. Daha eve gireli 4 ay oldu, tadilat yaptım, adam benim cillop gibi yaptığım evi sattı, şimdi yeni mal sahibi de daha kontrat süresi bile dolmadan noterden ihtar çekti 6 ay sonra çık diye. Ben 1 yıl oturmak için mi o kadar tadilat yaptım bu eve? Vicdan yok bunlarda. Hem alanda hem satanda. benim tadilat paramı veren de yok, birisi evini bana tadilat yaptırıp diğerine sattı, diğeri de çık ben kendim oturucam diyor. Benim bu durumda bana evinin tadilatını yaptırıp hemen satan eski mal sahibine veya satın alan fırsatçı yeni ev sahibine karşı haklarım var mı merak ediyorum. Böyle bir haksızlığa hukuk ne diyor çok merak ediyorum. Eğer en az 3-4 yıl oturmazsam mağdur olacağım. Benim yaptığıpım tadilatın miktarını hiç telaffuz bile etmeyeyim, çok masraf yaptım çok. Parkelere kadar sıfırladım yani. Ahır gibiydi ev, sıfır yaptım, 4 ay sonra adam evi sattı, diğeri de "çık ben oturacağım" diyor. Böyle şey olur mu ya? Sizin süreç nasıl sonuçlandı? Bu arada bu tür durumlarda herhangi bir hakkım varsa söyleyebilecek biri olursa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deskjet007 -- 26 Aralık 2018; 23:52:9 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.