Şimdi Ara

Kim hatalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araca ve kaza anına ait fotoğraflar bu şekilde. İkisi de sokak statüsünde olan tabelasız kontrolsüz kavşakta sağdan çıkan araç benim aracım (Opel Astra), soldaki Mitsubishi Kamyonet ise karşı tarafın. Sizce kim haksız?

Kim hatalı

Kim hatalı

Kim hatalı

Kim hatalı

Kim hatalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kontrolsüz kavşaklarda sağdan gelen önceliklidir. Minibüsün yol vermesi gerekirdi. Ancak Türkiye'de yollara araç parkı nizami kurallara bağlanmadığı için kavşak başlangıçlarına araba park ediliyor ve kavşağın içini görmek her 2 yönden gelen sürücüler için mümkün olmuyor. Yasalar da bunu dikkate almıyor. Oysa bence asıl suçlu kavşakta görüşü engelleyecek şekilde park etmiş olan araçların sahipleridir.

• Fotoların bu açısına göre sen suçlusun. Minibüsün diğer tarafında yol var mı görünmüyor? 4 yol kavşağı mi ora

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Orada bir tabela var park bilgisi içermiyorsa o etkilidir. Normalde sağdan gelene yol ver denilir ancak adamın bulunduğu cadde sokak gibi durmuyor sizin çıktığınız tali yol olabilir ileride ki tabela da bunu ifade ediyor gibi. Bu taktir de hatalı siz olursunuz ve adam önce girmiş, siz vurmuş oluyorsunuz.

Bu durumlar geçerli değil ise; geçiş hakkı sağdan gelene yani sizedir, muhtemel çekişme sebebi de bu olmalı, ancak dediğim gibi baştaki sokak statü kabulünüz eksik olabilir, durum ona göre anlaşılır.

Bir de adamın güzergahı tek yön, sizin çıktığınız sokak çift yön gibi duruyor onun da netleşmesi lazım statüyü değiştirebilir.

@Deve Katili konum bilgisini paylaşsana haritalardan sokaklara bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 6 Ağustos 2026; 8:40:0 >

@mahmut_emmi Ahmet Kutsi Tecer Sk.’ı kesen dörtyolde gerçekleşti, ikisi de sokak/tali yol statüsünde ana yol değiller.

@guvyerland o tabela sola dönüş yasak tabelasıymış

Kim hatalı

@TMİB42 evet ben düz gidecektim devamında yol var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deve Katili -- 6 Ağustos 2026; 8:56:9 >

• iki sokak da tek yön. sen sağdan geldiğin için sana yol vermesi gerekirdi ama o değil sen vurmuşsun. bence önce sen vurduğun için kusurun büyük kısmını sana yazabilirler.

ama şimdi geminiye sordum. %25 sana verilebilir dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 6 Ağustos 2026; 10:20:30 >

Ben de ben vurduğum için emin olamıyorum. Kaza anında ben hız kestim karşı taraf beni görmesine rağmen hiç hız kesmediği için aracı önde kalmış oldu, ikimiz de hız kesmiş olsak kafa kafaya çarpacaktı

Bunu kim yaptı :)
    7 yıl önce açıldı
    SİZCE BU KAZADA KİM HAKLI
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mobius'a sordum: "8'de 8 Astra suçlu" dedi..

Mobius nedir hocam

DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

Diyosun

Neden peki

Göründüğü kadarı ile her iki yön için bir "DUR" tabelası da yok.

O yüzden minibüs sağ tarafını kollayarak yolda seyir etmesi gerekirdi.

Geldiğinizi gördüğünde de durup yol vermeliydi.

Bu durumda bu kurala uymamış.

Ama burası Türkiye trafik polislerinin bir çoğunun dahi kurallardan haberi yok.

Yaaaa öylemiymiş diye dalga geçiyor. Sonra internetten bulup telefondan gösterdiğimde arkasını dönüp kös kös gidiyor.

Liyakat önemli...

En son ekleyeceğim husus. Lütfen araç kamerası alın, aldırın.

Harcayacağınız her kuruşun binlerce hatta milyonlarca katını ödemekten, sizi hapse girmekten kurtarabilir.

Ötelemeyin hemen bu gün taktırmak için girişime başlayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • Dümdüz gidemezsiniz. Taşıt giremez tabelası var. Sağa donecekseniz eğer minibuse yol vermeliydiniz. Astra duçlu gibi geldi bana

ikisi de dümdüz gidebilir ve gidiyorken kaza olmuş hocam. arkadaşın paylaştığı girilmez tabelası astra için sola dönemez demek, astra düz gidebilir, sağa dönebilir. minibüs de aynı şekilde düz gideilibr, sola dönebilir. google haritalardan bakarsan daha iyi anlaşılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 6 Ağustos 2026; 13:20:55 >

Ben resme gore yorum yaptım. Çekilen açıdan astra düz fide gidemez sola da dönemez

hocam sen google haritaya girsen göreceksin   astra ahmet kutsiden düz gidiyor, minibüs ise barbarostan düz gidiyor. astra sağa dönebilir, minibüs ise sola dönebilir.. bence astra vurduğu için ufak da olsa bir kusuru ona yazacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 6 Ağustos 2026; 14:4:15 >

Taşıt giremez tabelası benim gittiğim yön için değil benim geldiğim ve sol yön için. Benim gittiğim yön için de Mitsubishi panelvan için de herhangi bir girilmez/uyarı tabelası bulunmuyor

• Kontrolsüz kavşaklarda sağdan gelen önceliklidir. Minibüsün yol vermesi gerekirdi. Ancak Türkiye'de yollara araç parkı nizami kurallara bağlanmadığı için kavşak başlangıçlarına araba park ediliyor ve kavşağın içini görmek her 2 yönden gelen sürücüler için mümkün olmuyor. Yasalar da bunu dikkate almıyor. Oysa bence asıl suçlu kavşakta görüşü engelleyecek şekilde park etmiş olan araçların sahipleridir.

biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

Astra sağa donebiliyorsa minibus de düz gidebilir(astranın sağı öinibusun düzü). Dönüş yapacak araç düz gidene yol vermek zorundadır

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.