|
Teşekkür ederim daha güzeli sizin olsun < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Teşekkür ederim daha güzeli sizin olsun < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Bak, mesela bir kaza yapmıştım. Adam ben dümdüz yolumdan giderken, sokaktan ağır bir SUV Jeep ile fırladı, arabaya ön s0ldan vurdu, aracın ön kısmını dağıttı. Yani gelip bindirip %100 kusurlu çıktı. Şimdi bu adam benim arabayı dağıttı, s0l kapıya yakın vurdu, belki biraz daha geriden vursa, yani kapıya vursa, bana zarar da verebilirdi. Bu kazanın karşılığında bu adama hiçbir sürücü değerlendirmesi yapılmadı mesela. Sen sokakta gezerken böyle insanların trafikte olmalarını ister misin? Oradan buradan fırlayıp sana güm diye bindiren tekerlekli bombaların oldugu trafikte gezmek ister misin? Genel olarak bakacaksın, mesela adam %100 kusurluysa, ehliyetini bir süreliğine alacaksın, ikincide ya da üçüncüde komple iptal edeceksin. Ben bu kişiye spesifik yazmıyorum, genel anlamda yazıyorum. Bu kisiye karşı bir düşmanlıgım flan yok. Bazı sürücüler, kullanmayı bilmiyorlarsa ya da hangi sebeple olursa olsun %100 kusurlu kazalara karışıyorlarsa trafiğe çıkmamaları gerekiyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Ağustos 2026; 8:29:2 > |
|
Hatta %100 değil %75 bile kusurlu olsa bunların ehliyetlerini değerlendirmeye almaları lazım. Ehliyet kazanılmış hak değil, yetkinlik belgesi olmalı. Gerektiginde kolaylıkla geri alınmalı. Herkes arac kullanmak z0runda değil. Otobüse biner, toplu taşımaya biner, esi dogum yapıyorsa ambulans cagırır metroya biner ucaga biner yaşamına devam eder < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Ağustos 2026; 8:38:19 > |
|
|
kontrolsüz kavşaklarda mutlaka frene basıyorum etrafa bakıyorum devam ediyorum maks 10 saniyenizi alır |
|
Böyle basit bir konuda bile bu kadar farklı fikrin çıkması çok şaşırttı beni. Aslında kural çok basit. Eğer herhangi bir ışık ya da işaret yoksa, ki bu yolda yok, kontrolsüz kavşak sayılan bu durumlarda sağdan gelen araç yol önceliğine sahiptir. Bu fotoğraflarda sağdan gelen araç Astra, öncelik ona ait, bu kadar basit. Bu kuralın burada bahsediliği gibi dönüş yönüne, Astra'nın sağa mı sola mı döneceğine, düz mü gideceğine, yokuş mu çıktığına, takla mı atacağına göre istisnaları da bulunmuyor. Kontrolsüz kavşakta öncelik ona ait, Astra istediğini yapabilir, diğer araç ona yol vermek zorunda. |
|