Şimdi Ara

Kilometreyi Uzun Yolda Yapmıştır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
5.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar bu tabir bana pek inandırıcı gelmiyor.Bir araba nasıl sürekli uzun yol yapar ki?260 bin km az mı ?Nerden bilelim renta car da çalışmadığını veya korsan taksi işi yapılmadığını?son model araç 300 bin km...
    yahu arkadaş ne kadar uzun yol yaparsan yap ama bu kadar yapamazsın
    Bir de uzun yolda km yapınca ne oluyor sonuçta aracın motoru ve yürüyeni çalışmıyor mu?Kullanılmış ve eskitilmiş olmuyor mu?
    Yani satıcılar çok km yapmış araçlarına da yüksek fiyat istiyorlar gerekçe de km ye bakmayın uzun yolda yapılmış.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-servis-bakimli-dizel-ford-mondeo-titanium-59191472/detay/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shark45 -- 29 Eylül 2011; 21:44:08 >

• en azından kmsini düşürmemiş. şimdiki aracımda bir senede 40bin km yaptım. bu adam da 70 bin civarı yapmış. normal bence yapılır.
  • Sürekli uzun yol yapmış olabilir, bundan doğal birşey yok. Şehiriçine de girmiştir ama çok daha az oranda. Uzun yolda genellikle sabit bir şekilde gidildiği için motor daha az yıpranıyor. Kastettikleri bu..

Orijinalden alıntı: Shark45

Ya arkadaşlar bu tabir bana pek inandırıcı gelmiyor.Bir araba nasıl sürekli uzun yol yapar ki?260 bin km az mı ?
    Bir de uzun yolda km yapınca ne oluyor sonuçta aracın motoru ve yürüyeni çalışmıyor mu?Motor ve bakım periyotları 10 bin km de bir zaten genelde.Yani satıcılar çok km yapmış araçlarına da yüksek fiyat istiyorlar gerekçe de km ye bakmayın uzun yolda yapılmış
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-servis-bakimli-dizel-ford-mondeo-titanium-59191472/detay/

Bak şöyle izah edeyim. uzun yoldaki araba sürekli dur-kalk yapılmadığı için motorun çok daha az yıpranır. Sadece motoru değil. Frenleri, balataları, debriyaj baskı balatası, şanzımanı, kısaca her şeyi daha stabil çalıştığı için daha az yıpranmıştır. Motor yol boyunca (atıyorum) 20 milyon kere döndü ise araba 2000 km yol gitmiştir. fakat şehir içinde 20 milyon kere dönen motor 2000 km gidemez. Çünkü boşta iken ve dur-kalklarda dönüş dev ri sürekli değişkenlik gösterecek. Motor stabil çalışamayacak. Şehir içinde aynı devirde dönen motor daha az yol yaparak ömrünü daha çabuk tamamlamış olacak.

• uzun yolda az yıpranıyor araç o yüzden yazıyor olabilirler

benim arkadaşım, kendi ailesi ile kullandığı aracı işinde de kullanıyordu iş icabı büyük illeri gezmesi gerekiyordu

3 yılda 300 bin km den fazla yaptı ve sattı aracı , araç fındık dizel astra idi km si hariç tertemizdi yine aynı araçtan aldı
    % 99 o aracın km sini düşürüp okuturlar diyordu yani azda olsa var böyle aracını extrem kullanan kullanıcılar ve araçları hiç yıpranmadan yüksek km lere ulaşıyor

edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 29 Eylül 2011; 17:20:45 >
  • Uzun yol yapmak demek, şanzımanı daha az kullanmak ( Büyük şehirde kullanılan bir araç için çok çok önemlidir ), motora, frenlere ve yürüyen aksama daha az yüklenmek demektir. Dolayısı ile 100 bin km şehiriçi yol yapmak ile 100 bin km uzun yol ( Ağırlıklı olarak şehirler arası ) yapmak bir değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mech.Engineer -- 29 Eylül 2011; 17:31:26 >

gecen yıl sıfır aldıgım araçla bir yılda 26 bin km yaptım 22bini uzun yolda
    ön plakam okunmayacak hale geldi.
    Daha Fazla Göster
  • degerli arkadaslar;

isyerime gidip gelmek icin gunde 160, diger seyahatlerle birlikte ayda 3500-4000km'ye yakin yol yapiyorum.. sabit hizda ve yuksek suratte otoyolda seyahat ediyorum, gereksiz fren kullanmaktan da nefret ederim.. sattigim bmwde fren balatalarinda asindikca degisme zamanini bildiren bir sensor vardi.. araci 66000'de sattim, bana fren balatalarini 75000km sonra
    degistirecegimi soyluyordu..

bu uc bir ornektir tabi.. mesela su an kullandigim
    arac seyahatin 5. kmsinde 7. vitese atiyor, sonraki 60km 7. viteste seyahat ediyorum.. motor yagi uygun sicakliga ulasmadan once motoru sikistirmazsaniz, uzun yol araci almak her zaman mantiklidir.. sehir icinde kullanilmis bir araca gore motoru, suspansiyonlari, sanzimani, frenleri cok daha az yorulur
    Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma... Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini doğru sanma...Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez...Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez... Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun... Bir insanı küçümsemek akılsızlık, çok büyük görmekte korkaklıktır... Cesaret akıldan gelirse cesarettir, bilgisizlikten gelirse cehalettir...
  • helal olsun km yi düşürüpte oyun yapmamış. ama bu kadar km nin parasını nasıl karşılıyorlar anlamıyorum.

100 km de 6 litre yaksa 15600 litre mazot yapıyor.

ortalama 3.20 tl den alsa 50000 tl lik mazot harcamış şirket arabası değilse büyük masraf.

uzun yolda km yapan arabada sorun çıkma olasılığı şehir içi çalışan araçlara göre daha düşük.

sadece motora yakıt gönderiliyor , lastikler eskiyor o kadar. bakım olmasa bu kadar km zaten yapamaz bakımlı bir araca benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 29 Eylül 2011; 21:39:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dnz60

uzun yol yapmış aracı anlamanın bir yolu da ön plakasına bakmaktır.
    ilandaki araç yakın zamanda plakasını değiştirmemiş ya da boyamamışsa
    uzun yolda kullanıldıgına kesinlikle inanmam.

gecen yıl sıfır aldıgım araçla bir yılda 26 bin km yaptım 22bini uzun yolda
    ön plakam okunmayacak hale geldi.

bu mantık tam olarak doğru olmayabilir. senede yaklaşık 20.000 km yaparım çoğu uzun yol olmak üzere. ama maşallah 5 senelik ön plaka hala yeni gibi...

araçta uzun yol yapıldığına dair bir işaret aranırsa bu belki ön kaporta ve tamponlardaki taş izleri olabilir. her uzun yol deneyimim kaportada ve çamurlukta en az 2-3 taş izi bıraktı
  • quote:

Ya arkadaşlar tamam ama 2 yıllık araba 250-300 bin km bu kadar uzun yol yapılır mı ?Bana pek mantıklı gelmiyor.

2 yıllık değil

2007 ağustos ayında alsa 4 yıllık bir araba oluyor.

ve bir kerede yapılmıyor o yollar. haliyle hergün 180-200 km yapıyor km sonra böyle oluyor.

bizde jetta var 1.6 dizel ağustos 5 te aldık şimdi 10 bin km yi geçti

55 günde 10000 km günde 181 km yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 29 Eylül 2011; 22:04:00 >

Ya arkadaşlar tamam ama 2 yıllık araba 250-300 bin km bu kadar uzun yol yapılır mı ?Bana pek mantıklı gelmiyor.

uzun yolda yapılması mantıklı gelmiyor da şehir içi yapılması mı mantıklı geliyor?

ya korsan taksicilik yaptıysa demişsin;

şehiriçi en az 8.5 litre mazot yakacak ve tek yön çalışacağı için 100 kmlik taksi hizmeti karşılığı 17 litre mazot tüketecek 80 bin liralık bir araç ile kmsi 1 TL'den korsan taksicilik yapacak bir insan ancak mazoşist veya hayatında hiç dayak yememiş olabilir.
  • şu uzun yolda kullanıldı artık tamamen sahibinden.com jargonu oldu. 3 yıllık araba 260bin km'de uzunu olsa neee kısa olsa neee!

lpg yoksa: hiç lpg takılmadı diye övünür.
    lpg taktırır: brc sıralı sistem lpg'li diye özellikle lpg kiti vurgular.
    lastikleri değiştirir: lastikler 2 ay önce takıldı diye vurgular
    lastikler kabak: orijinal lastiği hiçbir şeyini ellemedik diye övünür?!

yani adamlar bir kılıf buluyorlar illa ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

şu uzun yolda kullanıldı artık tamamen sahibinden.com jargonu oldu. 3 yıllık araba 260bin km'de uzunu olsa neee kısa olsa neee!

lpg yoksa: hiç lpg takılmadı diye övünür.
    lpg taktırır: brc sıralı sistem lpg'li diye özellikle lpg kiti vurgular.
    lastikleri değiştirir: lastikler 2 ay önce takıldı diye vurgular
    lastikler kabak: orijinal lastiği hiçbir şeyini ellemedik diye övünür?!

yani adamlar bir kılıf buluyorlar illa ki.

Buna biz halk arasında ticaret diyoruz. 40bin liralık arabada belki pek görünmüyor ama 250tl bile fazlaya satsa adam eğer bu işi yapıyorsa iyi kardır.

Adam pazarlık ediyor allem edip kallem edip 39bin liraya aldığı aracı 40.250'ye satabiliyorsa sabredip, böyle jargonlar kullanarak o da o adamların yeteneği olmuş oluyor, bunu ayda 3 kere yapsa aile geçindirir zaten.

Kısacası eleştirmek yerine herkes alacağı arabayı ordaki sözlere yazılara göre değil de kendi kriterlerine göre belirlese sorun kalmaz.

Pert arabaya çıtır hasarlı, yüksek km'li araca sürekli uzun yol, az km'li yatmış bakımsız araca garaj arabası, fiks her zaman için memurdan, tavan boyalıysa üstüne apartmandan bişey düşmüştür, çizikten dolayı bel altı komple boyalıdır, 2 gün siteyi gezince zaten anlıyorsunuz mevzuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 30 Eylül 2011; 10:34:19 >
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...

• D ve E sınıfı sedan almanın mantıgı zaten şehirlerarası otoyollarda konforlu yolculuk yapmaktır. Sadece şehir içi kullanımı için tecrübeli bir otomobil sürücüsü devasa otomobiller satın almaz (alıyorsa mantıgı es geçip kişisel tatmin için alıyordur).
    İnsanlar bu kilometreleri yapıyorlar ama Türk tüketicisi ısrarla hırsızlıktan farkı olmayan kilometresi düşürülmüş otomobillere para vermeyi tercih ediyor, sonra 100-150 bin kilometrelerde motor bitti diye isyan ediyor.
    Son aldıgım araç 5 yaşında ve 225 bin kilometrede, turbo değişimi dışında motor kaputu altında masrafım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ar ge -- 30 Eylül 2011; 11:04:30 >

2008 model 3 yaşıjdaki bir arabanın 260.000 km'yi şehir içinde yapması mümkün mü? Sadece şehir içinde binilerek 3 yılda 260.000km'ye ulaşılabilir mi ?

İş gereği devamlı iller arasında seyahat edenler oluyor, böyle kişiler genelde uzun yola çok gittikler için ağır oturaklı arabaları tercih ediyorlar. Bu araç da muhtemelen böyle kullanılmış bir araç.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.