Şimdi Ara

Kil uygulaması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Aracımızı ağaç altında bırakmak gibi bir hata yaptık ve kaputta ve ön camda çok ufak nokta şeklinde reçineler var ancak sayıları fazla. Sıcak suyla yumuşatıp çıkartmayı denedik, tırnakla bir iki kez darbe uygulayınca iz bırakmadan çıkıyorlar. Hem boyalı kısımda hem de camda iz kalmıyor ancak çok küçük ve çok sayıda oldukları için el ile çok uğraştırıcak.
    Birkaç oto kuaför ve yıkamacıya sorunca bazıları kil bazıları ise pasta cila dedi. Pasta yaptırmaya pek yanaşmadığımız için kil uygulamasını düşündük ama bazı eksik noktalar var. Özellikle daha önce bu tarz bir olay başından geçmiş kişiler yardımcı olursa çok teşekkür ederim.
    Kil uygulaması kesin olarak boyaya zarar vermeden çözer mi reçineleri ? Ayrıca kil uygulaması yapılınca pasta yapılıyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olur,ucuz killerden değil Würth gibi bilindik marka tercih edin 30-40 TL'lik killer bir işe yaramıyor. Youtube'da nasıl uygulandığının videoları var basit birşey ama sabır istiyor yeri gelir 6-7 saat bu işi yaparsınız.

Pasta-cila ayrı birşey,boyayı parlatmak isterseniz üstüne yapılabilir veya kil işlemi yaparken eğer çok fazla çizik varsa üstünde aracın yine yaptırılabilir bu çizikler de boyaya kilin zarar vermesi değil aracın üstündeki çizikler kil işlemi yapınca daha da belli olur.
  • reçine için kile gerek yok güzel bir ön yıkama ürünü hepsini söker. izmirdeyseniz vereyim ürün halledin. yıkamacılardaki ön yıkama şampuanı da söker sizin gittiğiniz yerler para koparmaya çalışmış.
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, aracımızı evimizde yıkamak istiyorsak kaliteli boyasını soldurmayan şampuanlar var mı bildiğiniz?

• emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten aşırı ufaklar toz tanesi gibi, tırnakla bile zarar vermeden iz bırakmadan gidiyorlar ama çok uğraştırıyordu o yüzden kil düşünmüştüm. Ancak sizin dediğiniz ürünü merak ettim deneyeyim. İzmirde değilim malesef o yüzden ismini veya resmini atarsanız kendim temin edebilirim, ucuza halletmek çok daha güzel olur.

• Saf alkol deneyin.

• İlacınız :

Autoglym Tar Remover
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Özellikle kaputta olmak üzere bende de ufak ufak noktalar vardı.
    Kil ile uğraşmadan direk oto boyacısında pasta ve cila yaptırdım. ( Ne oto yıkamacılarda yaptırın ne de butik markalarda, çoğu para tuzağı )

Tertemiz oldu.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam teşekkür ederim, dediğiniz gibi youtube’da biraz videolardan izlemiştim kafam o yüzden karışmıştı uygulamalar açısından ama sizin yorumunuz aydınlatıcı oldu.

• individual İ kullanıcısına yanıt
    Hocam fikriniz için teşekkürler ama pastaya nedense sıcak bakamıyorum, eğer diğer yöntemler çözmezse en son çare olarak o duruyor.

• Buradan aracıma yaptığım işlemleri izleyebilirsiniz ,

Benzinlikte araç nasıl yıkanır ? | Kullandığım Malzemeler | Detailing İşlemleri
    gryarrow_b8youtube
    Benzinlikte araç nasıl yıkanır ? | Kullandığım Malzemeler | Detailing İşlemleri
    https://www.youtube.com/watch?v=9vHz1tfipog&feature=youtu.be

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: qwsehmus

Hocam selamlar, aracımızı evimizde yıkamak istiyorsak kaliteli boyasını soldurmayan şampuanlar var mı bildiğiniz?
    Sıradan bir yıkayıcıysanız Valet pro concentrated, sonax sarı, meguiars wash & wax güzel şampuanlar.

Biraz daha detaycıyım diyorsanız önce ön yıkama ile kiri alıp çift kova şampuan ile daha güzel sonuçlar almanız mümkün. Ön yıkama olarak ben Flowey B33 ya da Valet pro foamula kullanıyorum. 2 litre ilaçlama pompasının içine kir durumuna göre 30-60ml arası koyup üzerine su 2 litreye tamamlıyorum tüm trafik filmini söküp rahat yıkama yapıyorum. Ürünler 5 litrelik biraz pahalı ama çok uzun süre gidiyor. Detay gruplarına girip ortak alım da yapabilirsiniz.

@Crawlier
    Sizin için de ön yıkama için yazdığım ürünleri söyleyecektim ama 30ml için litrelerce almaya gerek yok tabi.

• Aracı yıkayın kil uygulayın, çözülür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilden sonra boya koruma ve wax yapmak ister. Hatta kil yaparken çizilebilir. İyi bir şampuanla yıkama en iyisi.

• usb U kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı yerlere sordum. Bazıları sizin dediğiniz gibi kil sonrası boya koruma yada wax vb yapıyoruz diyorlar. Bazıları da kesinlikle çizer, pasta cila şart diyor. Sizce yaptıracağım yeri seçerken hangisini baz almalıyım ? Maliyeti biraz arttırıp çizmeden yaptırınca herhangi kötü görüntü olur mu ?

• noname 25 liralık ürünler kesinlikle almayın. eğer kil sonra pasta-cila yapmıcaksanız (cok fazla kılcal cizik olustuyor) valet pro gibi kaliteli bir markanın orta sertlikteki kilini almanızda fayda var. ilk defa yapcaksanız kullancagınız kayganlaştırıcıya dikkat edin. kendinizde 2 lt suya 1 damla karıştırarak yapabilirsiniz. bu arada kil öncesi demir tozu temizliği yaparsanız daha faydalı olur
  • Geçen bizim araçlarda çam ağacından damlayan reçine damlaları olmuştu. Ayni gün Turtle Wax Zip Cilalı Şampuanla yikadim . hepsi çıktı. Pasta yapmıyorum verniği inceltiyor diye. Onun yerine Meguiars Nxt Tech Wax yapıyorum.

• Wurth'un recine temizleyicisi benim arabamda çok işe yaramıştı, kesinlikle tavsiye ederim

• Killerin sertlikleri ne göre çeşitleri var. Genelde mavi renk olanlar orta sertlikte oluyor. Kıl uygularken kaydırıcı olarak sprey detailer kullanılıyor ama sulandırılmış sıvı sabun da aynı işi görüyor.

Kıl sonrası kaportada varsa bile boya koruma falan hiç birşey kalmıyor. Yani kıl sonrası bir koruma olarak tercihen katı wax veya Nano / seramik türü uygulama yapmak iyi olur.

Kili yere düşürmeyin. Düşen kili bir daha kullanmayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.