Şimdi Ara

Kia'lardaki BAS nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

• Fren Destek Sistemi (BAS) ile acil durumlarda fren gücünü arttırıyor. Acil Fren Sinyali (ESS) ile de arkadaki araçlar uyarılarak güvenlik sağlanıyor.”

Fren gücünü artırmaktan kasıt nedir?Frenler tekerlekleri zaten rahat bir şekilde kitliyor,önemli olan aracı kaydırmadan durdurmak değil midir?

Güvenlik donanımlarının opsiyon değilde standart olması çok hoş olmuş

• BAS - AFU gibi sistemler panik fren yardımcısıdır.

Acil bir durumda insanlar frene anlık abanıyor, fakat sonra pedala uyguladıkları kuvvet düşüyor, fren mesafesi uzuyor.

BAS veya AFU bu gibi durumlarda panik fren yapıldığını tespit ettiğinde, pedala tam basılamasa da sanki tam basılıyormuş gibi maksimum frenleme gücü uygular.

Buna ek olarak yine eğer bir acil fren durumu algılarsa (fren pedalına basış hızınızdan tespit ediyor bunu) sizin pedala tam güç uygulamanızı beklemeden maksimum frenleme yapar, aradaki zaman kaybını önler ve fren mesafesini kısaltır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 19 Temmuz 2013; 11:56:02 >

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Belki aniden basıp çekmek istiyorum,çektiğim zaman kitlerse sorun olmaz mı?

Kilitleme olmuyor, pedaldan basıncı azalttiginda sistem de serbest bırakıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cfiliz

quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Belki aniden basıp çekmek istiyorum,çektiğim zaman kitlerse sorun olmaz mı?

Kilitleme olmuyor, pedaldan basıncı azalttiginda sistem de serbest bırakıyor.

Anladım sanırım,teşekkürler
  • Mitsubishi'de BA(Brake Asist) var. Frene az bastığımda bile pedal ayağımın altında biraz gidiyor. Çok iyi frenliyor, size ek olarak güç uyguluyor biraz, alışınca problem olmuyor. Bas bırakta kilitlenmez, ABS de vardır tıkır tıkır öter
    Acil durumda birden basıyorum ama çok sert basmıyorum eski araçtan alışkanlık abs yoktu kızaklamasın diye, yine de çok hızlı frenliyor, çok tatlı bir abs sesiyle duruyor, takır tukur ötmüyor, sessiz sessiz tıkır tıkır ses yapıyor

BAS'ta büyük ihtimal fren dağılımını da kontrol ediyordur, EBD olarak geçiyor bazılarında.

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

BAS'ta büyük ihtimal fren dağılımını da kontrol ediyordur, EBD olarak geçiyor bazılarında.

EBD ve BAS ayrı şeyler.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

BAS - AFU gibi sistemler panik fren yardımcısıdır.

Acil bir durumda insanlar frene anlık abanıyor, fakat sonra pedala uyguladıkları kuvvet düşüyor, fren mesafesi uzuyor.

BAS veya AFU bu gibi durumlarda panik fren yapıldığını tespit ettiğinde, pedala tam basılamasa da sanki tam basılıyormuş gibi maksimum frenleme gücü uygular.

Buna ek olarak yine eğer bir acil fren durumu algılarsa (fren pedalına basış hızınızdan tespit ediyor bunu) sizin pedala tam güç uygulamanızı beklemeden maksimum frenleme yapar, aradaki zaman kaybını önler ve fren mesafesini kısaltır.

Yeni bir şey daha öğrenmiş olduk, teşekkürler hocam

• Brake Assist System yıllardır Abs ile birlikte standart sunuluyor,EBD de aynı şekilde.ABS'nin yancıları bunlar.
    ''Eğer hayallerin seni korkutmuyorsa yeterince büyük değillerdir.''
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    fren dağılımının EBD oldugunu söyledim, elbette BAS ile ebd farklı şeyler, ama ebd ile ilişkisi vardır demek istemiştim.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.