Piyasada tutulur bir aracı 3 liraya almak Bir süre binip, hevesini alıp sonra 4 liraya satmak.
Kısacası oto alımsatımcılığı
Tabi bu işi oto galeri düzeyinde değil bireysel olarak yapmak istiyorum.
Bu işi yapmanın sırrı nedir? bana ne önerebilirsiniz?
pazara hakim olman lazım , fiyatları aracın donanımlarını falan iyi bilmen lazım , çakallık yapim derken başka çakallara da takılırsın dikkat et pert araba falan alma istemeden , ayrıca iyi pazarlamacılık taktikleri öğrenmen lazım güler yüzlü olman lazım
Herşeyden önce temiz araç alıp temiz araç satmalısın..
Hiç bir şeye gerek yok. Bir tane dolu-boş fark etmeden VW al Ve tv karşısında çekirdek çıtlarken arabanın fiyatının yükselmesini bekle...
Bahsetmiş olduğunuz oto alım-satım işini keyfe keder yapan bir çok insan var. Tesadüfe bakın, benim karşılaştıklarım nedense, sürekli Volkswagen alıp satıyor.
PASSAT alıp satıp, aylık 2.000 TL ek gelir (!) elde eden insanlar var. Sadece PASSAT değil, genellik piyasada çok tutan araçları bu yöntem ile satıp, gelirini bu yönde belirleyen bir çok insan var. Sizin de tahmin edebileceğiniz üzere POLO, GOLF, JETTA, PASSAT, ASTRA, CORSA, FİESTA, FOCUS, COROLLA, MEGANE, CİVİC vb. piyasada çok satan modeller, bu işin başını çekiyor. Elbette kar elde edebilmek için, aracın piyasa değerinin altında araç bulup, satabilmek gerekir. Sanırsam, hacizli otomobil ihalelerinden araç bulup satıyorlar.
Ahlaklı bir şekilde bu iş yürütüldüğü sürece, benim için bir problem yok. Sahibinden.Com'da, ''Satıcın Diğer İlanları'' bölümüne tıklayıp, 3 ve daha fazla araç satan SAHİBİNDEN satıcıları görürseniz, bilin ki o kişi araç alım-satım işi ile uğraşıyordur. Tespit ettiğim bir üye var, 2011 Mart ayından bu zamana kadar yaklaşık 20 adet araç sattı.
Sırrını falan bilmiyorum fakat bir arkadasım bunu bir süre yaptı. Maddi durumu gayet iyi olan bir arkadasım. Sürekli acil satılık orta vede lüks araçları uygun fiyata alırdı vede ortalama 1 hafta sonra bu araçları satardi. Elindeki nakit güçlü oldugu icin aynı anda 4-5 araç aldığını hatırlıyorum. 2-3 sene bu isi yaptı. En son Bursa bademli tarafında 500.000liraya bir villa aldı. Ve bana söylediği tek şey; bu evin tamamını 2-3 senedir yaptıgım ek is ile aldım. Kısacası bana bedavaya geldi dedi.
Aldığı araçlar genelde a3, 316, passat, 116, 520 gibi araçlardi. Mesela bir kez 316dan 8.000tl kazandığını biliyorum.
Aslında yapılacak güzel bir yöntem var. Sıfır VW sırasına girip alım zamanı yaklaşınca satmak. Paranız varsa güzel bir yöntem bence.
piyasada çakal çok dikkatli olman lazım.1-2 araçla başlıyacaksan yatırdığın para kadar,cebinde de o kadar para olmalı elinde avcundakini yatırırsan,olmadık bi durumda sıkıntı yaşarsın
Aslına bakarsanız güzel iş denebilir. Fakat kesinlikle temiz iş yapmanız gerek. Bunun piyasada tutunmasının yanında manevi sorumluluğu da var. İşinizi iyi yapacak olduktan sonra yapılabilir bir iş. Fakat kesinlikle çevre isteyen bir olay bu. Hafif kazalı araçları adam edip satan çok kişi var tanıdığım. Bunların sadece birisi aracın herşeyini söylüyor. 2-3 parça değişeni oluyor genelde.
Sermayen varsa problem yok. Bir de ağzın iyi laf yapıyorsa... VW al sat yapsan yeter
araban iyi anlamak lazım,
bunun dışında nokta hatasız 3-5 bin kmlik acil satılık araçları yakalayıp 1 aya yayarak satarsan başkangıç için iyi olur.
sonra 30-40-50 bin kilometrelik yaşlı araçlara geçersiniz.
Benim yapan arkadaşımda vw ve audi ile yapıyor; dükkandan kazandığı kadar dükkanın önünde beklettiği arabadan da kazanıyor.
Ama tabi elinde 100 bin kadar nakti hep hazır pusuda bekletiyor.
oto galeri açmak çn belge lazım mıdır arkdaşlar herkes açabilir m mesela
Aslına bakarsanız bu işler eskiden çok güzeldi. Arkadaşımın amcası sabah erkenden otopazarına gidip keş paraya 1-2 bin aşağı arabayı alırdı, akşama kadar normal fiyatına satardı. Sabahtan akşama en az 500 lira 1000 lira para kazanırdı yani. Ama artık geçti o devirler. Arkadaşların dediği gibi nakitin çok güçlü olmalı, çok sağlam araçlar alman lazım sağı solu adam olmalı ve acele etmemeli...
1 çevre 2 hazırda nakit para 3 tatlı dil
Ne yalan söyleyeyim aktif olarak bu işi yapıyorum.Belli şartlar var tabi bunu yapabilmek için.Ufaktan beri araçlara ilgi duyarım,aynı zamanda da ticarete.Sanayide büyüdüm diyebilirim,babam da araç mekaniğinden iyi anlar.Hatta mesleği sayılır.Incığından cıncığına kadar çoğu şeyi gördüm,yaşadım.Hayat bizi denizlere attı,bir süre denizde çalıştıktan sonra gerekli finansmanı sağlayıp ticarete başladım.Geçmişteki mesleğim sayesinde birçok kişiyle tanıştım,ticaret hayatımda da birçok dostum oldu.Esasen kaldığım yer ufak biryer,fakat genelde büyük şehirlerde oluyorum.Sık sık gidip geliyorum en azından.Bu iş için mühim olan arabalardan anlamak öncelikle.Araç kaportasından ve motorundan iyi anlarım.Daha sonra önemli iki şart da çevre ve piyasayı iyi takip etmek.Biraz da insan sarraflığı olduktan sonra gerisi kolay.İnsanları da iyi analiz edip neye yöneldiklerini bilmek de önemli.Sözüm meclisten dışarı,premium markalar haricinde VW'e millet çok güzel kekleniyor açıkcası.Başka marka araçlar da alıp sattım ama en çok kar edeceğin normal marka Vw'dir ortalama olarak.Belli meblağları aştıktan sonra Premium markalardan alım-satım yaparsan daha çok kar elde edersin çünkü bu markaların alıcıları üçe beşe bakmaz pek.Benden bu kadar...
sırf hayalimdeki araca kavuşmak için yaptım bu işi ve 6 binlik aracımı satarak başladım 3 yılda hayalini kurduğum araca kavuştum hemde cebimdeki sadece 6 binle ha yeri geldi zarar ettim ama sonuçta başardım (bu ülkede passattan zarar eden tek kişiyim sanırım)
sabah erkenden oto pazarına gitmek konusunda haklısınız. ne zaman erken gitsem, erkenden kastım 6-7, hakikaten güzel araçlar geliyor. çoğu da kapıdan galericiler tarafından çevrilip alınıyor ve derhal satışa konuyor. galerici diyor araç benzinli bakıyorsunuz dizel. çünkü sabah almış o da bilmiyor :)
ama şu var. piyasa öyle olmuş ki her araba bariz değer kazanıyor ve hiçbiri elde kalmıyor
Alacağınız aracı piyasada bulunan çevrenizden bulmanız gerek. Eğer nakitin sağlam olursa piyasaya adamları da salabilirsin. Araç satacak kişilerin bilgilerini size getirirler. Fiyatı uygun bulursanız aracı alırsınız, adamınıza da 150-200 lira bırakırsınız. 40000 TL ye aldığınız aracı 44000TL ye kadar satabilirsiniz. 1 ayda %5-10 kâr marjını hiç birşey getirmez. Ayrıca sağlam ustalarınızın olması çok önemli. Size aracın yarayıp yaramayacağını söyleyecek güvenilir şahıslar gerek.
Yalnız artık maliye bu işin peşinde,araç başı 1.000 lira gibi ciddi cezalar kesiliyormuş haberiniz olsun..
quote:
Orijinalden alıntı: dranov
Yalnız artık maliye bu işin peşinde,araç başı 1.000 lira gibi ciddi cezalar kesiliyormuş haberiniz olsun..
2.el ürünün satışında bir sakınca mı var? Zaten bu işi yapanlar üzerine almıyorlar araçları. Sadece vekalet ile bitiriyorlar.