Şimdi Ara

Kendini geliştirmek bir mastürbasyondur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filmden duyup etkilenmedim. Kendini geliştirmenin mantıklı bir sebebi olmadığına dair araştırma yaparken denk geldim.

Gerçekten de bu işin mantıklı bir sebebi var mı ? Eninde sonunda öleceksin. Sırf millete hava atmak için kendini paralıyorsun değer mi arkadaş ? Günlerdir bu soruların cevabını düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam işte sorun burada kendime bir hedef koyamıyorum. Parayla ilgili hedefler beni tatmin etmiyor . Para için yaşayan ya da yaşayacak biri değilim sadece huzur istiyorum. Ama genel olarak gördüğüm kadarıyla herkesin hedefi para üzerine. Kendime hedef koymayi denedim ama tatmin etmedi sonucunda ulaşacağım şeyde asıl istediğim şey olmayacaktı.

Sizin hedefiniz nedir mesela ? Ne yapmam gerek ?

Azimli olmadığım doğru ama azimli olmayanların da yaşayabilecekleri bir yer olmalıydı, mevcut yerlerden daha iyi bir yeri kastediyorum. Sabahın altı buçuğunda bir çalar saat sesiyle uyanıp yataktan fırlayan, giyinip zorla bir şeyler atıştıran, sı*ıp, işeyip, dişini fırçalayan, saçını tarayan, başka birine büyük paralar kazandırdığı bir yere ulaşmak için trafikle boğuşan ve tüm bunlara sahip olma fırsatı bulduğu için müteşekkir olması istenen biri hayattan nasıl keyif alabilir?
  • Vücut geliştirme konusuna katılırım 18 yaşımda başladım 3 yıldır yapıyorum ve aldığım haz anlatılamaz benim için para konusunda hiç bir zaman öyle muazzam hedefim olmadı.
  • Bana sorarsan, devir "kendini geliştir, entelektüeliteni yüksek tut" devri değil. Kendimi örnek vereyim, ben bilgiye aç bir insan kesinlikle ama kesinlikle değilim. En basitinden, genel kültür sorusu sayılabilecek bir coğrafya veya tarih sorusuna bile cevap veremeyebilirim. Böyle bir insan olmamın sebebi şudur; ben sadece ihtiyacım olan bilgiyi edinirim. "Genel kültür olması" uğruna, kafamı ihtiyacım olmayacak, pek de merak etmediğim tarih bilgilerine vermek istemem, sıkılırım. Ha "tarih" konusuna dair bir deviri merak etmişimdir örneğin, onu açıp yazarım araştırırım. Öğrenirim. Kendi merakımdandır. Entel olayım diye değil. Ama gel gör ki dediğim gibi çok basit bir şeyi bile belki bilmiyorumdur. Belki insanların yuhalayacağı bir şeyi bilmiyorumdur, pek önemli değil. Çünkü bilmiyorsam, dediğim gibi o şeyi daha önce bilmeye ihtiyacım olmamıştır. Ben sadece ihtiyacım olan bilgiyi edinirim. Bu kadar basit. Açar araştırırım. Google 2 tık uzağımda. Bana sorarsan kalanı insanların egosu, ortama girince entel duruş vesayre çabası. Elbette istisnalar var, fazlasıyla var, çünkü kimisi gerçekten bilgiye aç, ve merak ettiği şey asla bitmiyor. O sebeple masum bir araştırma içerisinde. Lakin "entel gözükeyim" diye açıp bilgi ezberleyen insan da yok değil elbette. Devir google devriyken, ben ve birçoğu insan da haliyle pek araştırmacı insanlar değiliz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummer07 -- 2 Mayıs 2019; 23:57:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Drummer07 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki iş hayatı için ne düşünüyorsunuz ? Mesela benim okuduğum bölümde İngilizce öğrenmek çok önemli. Aynı şekilde birkaç yazılım dili bilmek gerekiyor. Bunların hepsi kendini geliştirme olayı altına giriyor.

Ben de diyorum ki arkadaş ben aylarca çalışıp didinip kitaplar okuyup kendimi paralayacağıma asgari ücret alabileceğim bir iş bile bana yeter. Şimdi mantıksız gelebilir ama durum bu. Öbür türlü en fazla maaşım 4-5k olacak. İyi bir evim arabam olacak. Toplum tarafından saygı görülen biri olucam.

Ama ben bunları istemiyorum. Yemişim parasını. Sürekli kendimi geliştirmek için didineceğime adam gibi yaşarım hayatı paramın yettiği kadar.

Para para paraaaaa para cok mühim azizim

Ego için geliştirenler bana göre aciz durumdadır. para için de geliştirenlerinde bana göre para kadar aklı yoktur.

Ben anlamıyorum hocam bir insan aylarca veya yıllarca sadece bir kağıt parçası için neden çalışır neden bilgisayar başında kitap başında saatlerini harcar. Uykusundan feragat eder. Dizisini izleyemez halı saha maçına gidemez oyun oynayamaz neden. Bu da kişisel ego değil midir aslında. Paranın satın alamayacağı şeyler yok mu.

Gerçekten anlamıyorum

Orijinalden alıntı: try1241

Hocam peki iş hayatı için ne düşünüyorsunuz ? Mesela benim okuduğum bölümde İngilizce öğrenmek çok önemli. Aynı şekilde birkaç yazılım dili bilmek gerekiyor. Bunların hepsi kendini geliştirme olayı altına giriyor.

Ben de diyorum ki arkadaş ben aylarca çalışıp didinip kitaplar okuyup kendimi paralayacağıma asgari ücret alabileceğim bir iş bile bana yeter. Şimdi mantıksız gelebilir ama durum bu. Öbür türlü en fazla maaşım 4-5k olacak. İyi bir evim arabam olacak. Toplum tarafından saygı görülen biri olucam.

Ama ben bunları istemiyorum. Yemişim parasını. Sürekli kendimi geliştirmek için didineceğime adam gibi yaşarım hayatı paramın yettiği kadar.
    Hocam paradır iştir tamamen muamma ve şans şu an bence. Memleket o açıdan tamamen dara girmiş durumda. Kendi mesleki alanında kendini zorlayıp, geliştirsen bile yakın zamanda hiçbir sonuç elde edemeyebilirsin. Veya okuldan çıktığın halin üstüne hiçbir şey koymasan bile, şans yüzüne güler geliri yüksek bir iş de bulabilirsin. Atılganlık ve şans diye düşünüyorum. Şahsen ben kendi alanımda kendimi geliştirmeye çalışıyorum, ne olur ne olmaz bilmem. İngilizce şart bu dünyada. Mesleğin olsun veya araştıracağın şey olsun, internette ingilizce binbir döküman var, ingilizcen varsa meyve suyunu yanına alıp kendini geliştirmen sadece youtube'dan izleyeceğin 30-40 dakikalık alan videolarına bakıyor şu devirde. Ve biraz sabır elbette. O videoları insan hemen pratiğe dökmek istiyor. Fakat zamanını verip hazmederek izlersen çok daha verimli oluyor. Türkçe kaynak ingilizceye kıyasla yok denecek kadar az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummer07 -- 3 Mayıs 2019; 0:22:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: try1241

Hocam zaten geliştiren ya para için ya da ego için geliştiriyor. Ha 3.bir grup daha var mıdır bilemem ama çoğunluk ya para ya da ego.

Ego için geliştirenler bana göre aciz durumdadır. para için de geliştirenlerinde bana göre para kadar aklı yoktur.

Ben anlamıyorum hocam bir insan aylarca veya yıllarca sadece bir kağıt parçası için neden çalışır neden bilgisayar başında kitap başında saatlerini harcar. Uykusundan feragat eder. Dizisini izleyemez halı saha maçına gidemez oyun oynayamaz neden. Bu da kişisel ego değil midir aslında. Paranın satın alamayacağı şeyler yok mu.

Gerçekten anlamıyorum
    Gecim derdim yokken bende oyle düşünüyordum ama bir kac gün once is ararken ehliyetim olmasina karsin iyi surucu olmamamdan dolayi suruculuk vasfina bile sahip olmadigimi fark ettim

Allah'tan biraz İngilizce biliyorum bu sayede kuruyemiscide calisabiliyorum turistler icin falan lazımmış

Yani para cok muhim azizim yasamayan bilmez

Ego icin evet sacmalik ama onlara da hak veriyorum sonucta insanlarin yuzde 99u egoist ve sadece egolari onlara mutlu ol dediginde mutlu oluyorlar onlarda egolarini mutlu etmek için once kendilerini eze eze hayvan terbiye eder gibi geliştiriyorlar sonra da baska insanlari ezip egolarina bir miktar keyif veriyorlar

Yani bence herkes hakli yaaa amaan sende haklisin aslında her seyde bir sey var işte herkesin mantigi farkli ben basariyi sadece parayla olcerim bu yüzden para icin kendini gelistirmek iyidir colugun cocugun rahat eder en azindan

• Küfrü basıp muhalefet etmek için girmiştim konuya fakat "...Eninde sonunda öleceksin..." yazısından sonra hak verdim, zira ben de benzerini düşünüyordum: Ölümsüzlük konusu yıllardır kafamı kurcalıyor. Arkeoloji okuduğum dönemde tarihle ilgili olduğumuz için kuru kafalar, kemikler vs. de ilgi alanımızdı. Yani diyorum kesinlikle bir kaçış yok, ha 80, ha 100, belki 200 yıl yaşayıp öleceğiz. Ve Dünya'da okunması gereken, erişilmesi gereken çok bilgi kaynağı var. "Gereken" diyorum fakat ölümsüzlük olsaydı anlamlı olurdu en azından. Ölünce beyin organımız da yenecek bakteriler tarafından, yani çürüyüp "yok olacak". Ulan gece gece karamsarlığa düştüm. Ölüm niye var yaa.
  • Millete hava atmakla ilgili bir mesele değil. Ben çoğu becerimi kendimi mutlu etmek için kullanıyorum. Dışarıdan beğenen olursa ekstrası oluyor. Yani başkaları varken değil yalnızken daha çok zevk alıyorum yaptığım, öğrendiğim şeyden. Hatta çoğu zaman çaldığım müziği kendime çalarım.

Ama şuan hiçbir mantığı yok. Zaten öleceğiz onca sıkıntıyı neden çekelim anlamıyorum. İnsanlar paranın köpeği olmuş. Bir kişi de hayatını yaşamaya çalışsın. Herkesin arzusu iyi paralar kazanmak emekli olunca da dinlenmek.

60 yaşında emekli olsan ne olacak. Şuan olmadığı bile bile kolay para kazanma yollarını arıyorum. Emek vermeden birşey kazanılmıyor bunu tecrübe ettim ama en azından bir şekilde sabit bir gelir ya da çok para kazanma şansım olursa ömür boyunca çalışmam.

• Hocam, yazmak istiyorum. O kadar çok şey geçiyor ki aklımdan ama yazıya dökemiyorum. Yürüyen bir kütüphane olmak bana haz verir. Bilmek, görmek, pek çok şey bilmek bana mutluluk verir. Sebebini bilmemekse?..

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.