Şimdi Ara

kendiliğinden gelen titreme??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
92.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya beyler bu olay bana günde ortalama 5 kez filan bazen daha fazla bazen daha az olarak oluyor. hiç alakasız bir zamanda bazen bilgisayar başında, bazen havuzda, bazen tuvalatte ciddiyim ama. ayrıca bunun mevsimle filan da alakalı değil çünkü kışın filan da oluyor. çok uzun zamandır oluyor bu olay hatta çocukluğumdan beri diyim yani zaten alışmıştım. şimdi aklıma geldi neyin nesiymiş öğreniyim dedim.

mesela bilgisayar başında oturuyorum diyelim. bi anda vücudum sanki bi şekilde enerjiyi dışa vuruyor. yani 1 saniye filan boyunca titrediğimi hissediyorum ama dediğim gibi titreme hissi anlık. hemen sonra bazen elim bi anda ileri fırlıyor, bazen bi anda kafam dönüyor. ama bittikten sonra devamında hiç bir farklılık olmuyor. yani bişey yok gibi devam ediyor. zaten dediğim gibi çok sık oluyor. o titreme hissi ve vücudumun o kolumu veya kafamı filan bir anda hareket ettirmesi toplam 1-2 sürüyor yani anlık bişey oluyor ve geçiyor. transa geçiyo değilim

not: normalde bu olay olduğunda veya düşündüğümde filan hiç tırsmam ama okuyunca ve gelebilcek cevapları düşününce dedim noluyo lan bana

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kendiliğinden Gelen Titremeler (Dini)

Bazı dini inanışlarda, namaz sırasında veya aniden ortaya çıkan titremeler, Yüce Allah'ın huzurunda duyulan saygının bir işareti olarak yorumlanır. Bu titremeler, "aniden gelen ürperti" veya "birden titreme gelmesi" olarak tanımlanır.

Namazda Titreme Nedenleri

Namazda titreme, aşağıdaki nedenlerden kaynaklanabilir:

• Allah Korkusu: Müminler, namaz sırasında Allah'ın huzurunda olduklarının bilincindedir ve bu durum onlarda saygı ve korku uyandırır.
    • Allah'a Yaklaşma: Namaz, Allah'a yaklaşmanın bir aracıdır ve müminler, O'na yaklaştıkça daha derin bir huşu ve bağlılık hissederler.
    • Manevi Heyecan: Namaz sırasında yaşanan ibadet yoğunluğu, müminlerde manevi bir heyecan ve coşku uyandırabilir, bu da titremelere yol açabilir.

Durup Dururken İrkilme

Bazı dini inanışlarda, durup dururken ortaya çıkan titremeler, cinlerin veya kötü ruhların varlığının bir işareti olarak görülebilir. Ancak, bu iddialar bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.

Ani Titreme Nedenleri

Doktorlar, ani titremelerin aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli nedenleri olabileceğini belirtmektedir:

• Stres veya endişe
    • Uyuşturucu veya alkol kullanımı
    • Hormonal dengesizlikler
    • Hipertiroidizm veya hipotiroidizm
    • Nöbet bozuklukları

Namaz sırasında veya aniden ortaya çıkan titremeler yaşıyorsan, bu durumu bir sağlık uzmanına danışman önerilir. Altta yatan tıbbi bir durumun olup olmadığını belirlemek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bazen bende de olur.genelde tuvaletteyken oluyor,omuzlarım ileri geri hareket ediyor.garip bir duygu
  • lucifier sen misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightSLayer

ya beyler bu olay bana günde ortalama 5 kez filan bazen daha fazla bazen daha az olarak oluyor. hiç alakasız bir zamanda bazen bilgisayar başında, bazen havuzda, bazen tuvalatte ciddiyim ama. ayrıca bunun mevsimle filan da alakalı değil çünkü kışın filan da oluyor. çok uzun zamandır oluyor bu olay hatta çocukluğumdan beri diyim yani zaten alışmıştım. şimdi aklıma geldi neyin nesiymiş öğreniyim dedim.

mesela bilgisayar başında oturuyorum diyelim. bi anda vücudum sanki bi şekilde enerjiyi dışa vuruyor. yani 1 saniye filan boyunca titrediğimi hissediyorum ama dediğim gibi titreme hissi anlık. hemen sonra bazen elim bi anda ileri fırlıyor, bazen bi anda kafam dönüyor. ama bittikten sonra devamında hiç bir farklılık olmuyor. yani bişey yok gibi devam ediyor. zaten dediğim gibi çok sık oluyor. o titreme hissi ve vücudumun o kolumu veya kafamı filan bir anda hareket ettirmesi toplam 1-2 sürüyor yani anlık bişey oluyor ve geçiyor. transa geçiyo değilim

not: normalde bu olay olduğunda veya düşündüğümde filan hiç tırsmam ama okuyunca ve gelebilcek cevapları düşününce dedim noluyo lan bana

valla ister dalga geç ister inanma seytan yokladı derler eger inançlı biriysen ölümün aklıında oldugunu düşün geçer'derler

• İnanırmısınız bilmem ama tam titreme oldu sayfayı bi yeniledim ahada bu konu çıktı iyimi :D
  • bendede olur:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deep Dream

lucifier sen misin ?

ahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eponine -- 25 Temmuz 2011; 1:52:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende otururken sağ ayağım bi anda titrer nedense. vardır illaki bi sebebi.
  • Tuvalette oluyor nedense bana da
  • bende o kadar sık değilde arada bi oluyor öle :)
  • kimden duydum bilmiorum ama azrail günde 70 kere insanın yüzüne bakarmış. o anlardan biri ya da bazılarında insana ürperti gelir derler.. o anda hacı ağa nın biri hazırm allah de ya da besmele çek derdi.. bilmem doğru olmayadabilir..
  • Tuvalette işimi bitirdiksen sonra çok olan bi olay. Bi zararı yada faydası yok sanırım
  • wc de Banada olur bazen sebebi ne acaba gercekten meraktayim bende
  • şeytan yokluyor
  • baada olur arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harry_Kewell

şeytan yokluyor

Hayır şeytan yoklamıyor.

"Gerçekte titremenin çok çeşitli nedenleri olabilir. Yoğun duygu ve ruhsal gerginlikler, bazı sinir-kas yorgunlukları, Parkinson hastalığı, bazı hormon değişiklikleri ve beyincik hastalıkları bunlara örnektir."
  • Tuvalette bana da oluyor bazen ama neden oluyor böyle sırt tarafının aşağıları çıplak olduğu için hava filan geliyor veya bi yere değiyorsun tik oluyor o yüzden oluyor bende hatta güzel oluyor bazen ben yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: immeLmann

kimden duydum bilmiorum ama azrail günde 70 kere insanın yüzüne bakarmış. o anlardan biri ya da bazılarında insana ürperti gelir derler.. o anda hacı ağa nın biri hazırm allah de ya da besmele çek derdi.. bilmem doğru olmayadabilir..

Korktum la gece gece töbe bildiğim tüm sureleri okuttun bana.
  • Banada arada oluyor banyoda ama nedenini biliyorum ben
  • Bana da oluyo.
    Genelde bir şeyden korktuğumda (anlık değil bir süreli) ya da bilgisayar başında uzun süre durunca oluyor aynen bu şekilde, ama durduk yere olduğu da var
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.